Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената!

• 28 179
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Привет и от мен Hug
Валя прекрасно, разхлади та да дишам малко Grinning
fat.wombat, не си еднинствена. Едва оживявам в тези жеги. А по принцип обичам лятото и горещините. Но заради бременността от декември съм по къс ръкав Shocked
Петя, стиснати палци и от мен Hug
Вчера доста ме боля корем, като пред цикъл. Кръст също, стреснах се и за 10 минути подготвих багажа за болницата Embarassed Луда работа Grinning Днес не ме боли, поне засега Thinking
За секциото и аз като Калоянис мисля, че не е гилотина. Аз също ще раждам секцио, за първи път, но не мисля, че трябва да съжалявам, че няма да е нормално. Всеки си знае най-добре Wink
Нутела, Юлиана, след малко започва нашата одисея за сглобяване на креватчето Laughing Да видим за колко време ще се справим Rolling Eyes
Хайде, изчезвам, че ще съм общ работник на монтажника  Mr. Green
Ще ви нагледам пак по-късно  Hug

# 361
Аз също ще раждам в Шейново. Peace Каката раждах там.Доволна съм.Миналия месец ходих и на отворени врати и ми хареса как се е променило,сравнение с преди 4 години сега си е направо лукс Laughing Хареса ми

Наталче, би ли разказала какво се е променило и какво те е впечатлило  Heart Eyes

А дали знаете нещо за цените?
 В сайта на Шейново има един ценоразпис, но не мога нещо да се ориентирам по него. Пише, че за секцио по желание на пациента е 1400лв. ,  а с избор на екип е 350лв.
 В моя случай секциото нито е по желание, нито ще избирам екип.... коя цифра да гледам  newsm78 ?
 За стайте е ясно цифрата за леглоден, но за секциото никак не ми е ясно  newsm12

# 362
Здравейте тумбачета,
много съм щастлива защото му се вижда края и на нашият ремонт!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Утре идват да ми монтират секцията в детската и ще сглобят креватчето, та ще мога да щракна няколко снимки и да покажа как е станало!
Снощи мъжо и зет ми, сглобиха количката! Леле като дете в сладкарница бях! Много си я харесвам!

Руми мила, като си си харесала количката - не му мисли много! Остави, че е трудно да попаднеш на такава с която сте любов от пръв поглед, ами и докато не я купиш само ще я мислиш! Ти като един Симеон Дянков, пренасочи някое друго перо, орежи някой друг бюджет и ще се получи!

Калоянис мила, ами давайте да се преброим колко сме за събота Simple Smile за гръцки вкусотии! Ей много вкусно ми беше, да знаете! А компанията беше страхотна! Иначе за секциото, абе страх си ме е, но защото е нещо ново, никога не са ми слагали упойка, нито пък са ме рязали, но си знам, че няма друга алтернатива и медицински така е правилно! Не страдам, че няма да раждам нормално, даже точно обратното, прага ми на болка е толкова нисък, че имам чувството, че ще умра ако зараждам нормално!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Анисофт, честита годишнина! Пожелавам Ви все така да се обичате, взаимно да се подкрепяте и само хубави и романтични емоции да имате Simple Smile

Още нещо щях да пиша, ама пусто бременен мозък = къса памет!

# 363
Дкриси, честито, много години заедно, да сте едно безоблачно цяло. Халката си я нося където трябва на дясната ръка, но вече ми се подуха ръцете и ми е на лявата, защото ми е много по- слаб пръста там, незнайно защо.
Юлка, по принцип е голям егоист, но с детето много ме изненада, абсолютно заменима бях от самото начало, къпе, облича, сменя памперси, храни, абе всичко, а като се заиграят няма равен, но от време на време си влиза в разни фази, зависи как го нацелиш. Както казвам дошъл му мензиса, буквално влиза в периоди, в които не може да се общува с него, сменя си тона и настроенията през 5 минути точно като шизофреник. Незнаеш кога какво ще стане, ей, не мога да го трая тогава и в тези периоди му се засилва егоизма до н -та степен. За яслата аз поне като чувам от другите майки какво им дават да ядат и ми настръхва косата, не мисля, че има контрол в това отношение и че ядат здравословно.
Гали и аз все се сещам за това със салама и прасето Joy.
Щурчаки, септември почва.
Булечка, чакам го това проверяване, още не са почнали, но пък като звъня на една приятелка всеки път ми крещи притеснено какво става и като кажа, че нищо, звъня за еди какво си и се казва само едно ааа и вече успокоява тона.
Петя, тапата като ми падна ми казаха до 48 часа да се готвя, родих предизвикано и насилствено 2 седмици по- късно Peace.
Анелита, не ми се мисли каквото ти е с това спешно и неспешно, стискам палци.
Анисофт, хайде честита ви годишнина, още много по толкова, вие се обичайте, пък то датите може и да ги забравя човек.
Смайл, Сноу, децата са без коментар просто Joy Joy Joy.
Мокакуин, на мен за първите дни ми свършиха работа нощните на Always, после минах на нормалните.

# 364
  • София
Аз също ще раждам в Шейново. Peace Каката раждах там.Доволна съм.Миналия месец ходих и на отворени врати и ми хареса как се е променило,сравнение с преди 4 години сега си е направо лукс Laughing Хареса ми

Наталче, би ли разказала какво се е променило и какво те е впечатлило  Heart Eyes

А дали знаете нещо за цените?
 В сайта на Шейново има един ценоразпис, но не мога нещо да се ориентирам по него. Пише, че за секцио по желание на пациента е 1400лв. ,  а с избор на екип е 350лв.
 В моя случай секциото нито е по желание, нито ще избирам екип.... коя цифра да гледам  newsm78 ?
 За стайте е ясно цифрата за леглоден, но за секциото никак не ми е ясно  newsm12

Относно цените не мога да съм много от полза.Но според мен щом не е по желание и нямаш избор на екип нищо не плащаш Peace
А относно впечатленията-когато раждах каката,както вече казах бях в най-голямата стая,може би тогава на единствения етаж на който не беше правен ремонт.Банята беше под сякаква критика и супер тясна.Сега всичко е новичко,чистичко.Има и баня и тоалетна,поотделно.Това ми направи най-голямо впечатление.Стаите също ми харесаха Peace Това е общо взето.Първия път не съм плащала нищо,и сега пак така ще направя.Няма да избирам лекар или екип.Дано да съм била полезна.

# 365
Мерси за инфото. Тъкмо се чудех дали стайте си имат собствен санитарен възел... че да се мотаме по коридорите с кърпи или за едната тоалетна не ми се струва много удачно... добре, че са индивидуално по стайте  omm

Да ви кажа така ми се допи бира, че взех и си сипах една чаша... и салата си направих - от ябълки де  smile3506 beer3

# 366
Здравейте, мамчета!   bouquet
Доста по-добре е като захладня, нали?!  Laughing Е, ураганния вятър сутринта беше малко страшничък... Но сега се диша нормално. Така да се каже имаме късмет, че ще пропуснем големите горещини с тумбаците, още мъничко ни остава.  Simple Smile
Напълно съм съгласна с  kaloqnis2007, по въпроса за раждане - секцио. И преди съм го писала, че и двата пъти съм раждала така и сега отново ще е секцио. С две ръце съм - ЗА. Simple Smile На тези момичета, на които им предстои за първи път, само ще кажа - няма нищо страшно. Особено, когато е планирано. Не съм на мнение, че лекарите препоръчват секцио без повод, просто защото им е по-лесно, това ми звучи доста НАИВНО!  Naughty Просто да се намираме на приказка...както се казва... Далеч повече изненади се случват в хода на вагинално раждане.
На всички желая прохладен ден!!!   bouquet

# 367
...
И един въпрос, имаше една мама с обърнат косъм... не се сещам, обаче коя беше  Blush Какво точно беше правила, че и на мен ми се случи нещо такова, но косъм ли е, от топлината ли е или е нещо и от двете, появи ми се едно топче, точно на свивката на бедрото, боли ме, надуло се. Май ще ходя и до док следобед, но да си питам...

...
Eka не отлагай посещението при док. Аз бях решила с епилатора да се изявя, на следващия ден на крака ми цъфна една много малка пъпка с връхче, на другия имаше ореол около 2-3 см. червено, изобщо не ме е боляло, отидох на кожен, дръпнаха ми едно конско за обезкосмяването (независимо от начина) по време на бременност, заключиха стафилокова инфекция, антибиотик, ихтиол, спирт, фуксин, бактробан. Аз направо не повярвах за една нищо и никаква пъпчица... От много акаъл първия път не пих антибиотика, а само мазилата, да ама не след два дни на контролен (много внимават с бременните) по силен антибиотик, който вече пих, че пак ми се караха... После гинеколожката и тя едно конско, даже ме прати на консултация при съдов хирург, да не би инфекцията да се разраства... Та не искам да те плаша, но по добре си вземи мерки и дано не е като при мен че 3-та седмица не минава, много е упорито това нещо - за мен си прилича на цирейче, защото се пукна и ... да не те занимавам, но още ми е в акъла и чак ме е страх да предприема каквато и да е процедура по скубане, бръснене, епилация... Даже миналия ден на консултация пак се направих на разсеяна да питам и категорично ми казаха никакво бръснене и скубане, като си мине раждането мога да правя каквото си искам, ако искам като пиле да се оскубя  smile3521
Аз днес много цветно обяснявам, но не го пожелавам на никого.

# 368
Здравейте сладурки  love001
Оф мене нещо много ме мързи да ви кажа,нищо не ми се прави,макар че има 100 неща за оправяне
Голяма буря беше снощи,а и тази сутрин  buria май и доста щети е имало ние даже известно време ток нямахме,следващите дни все така щяло да бъде,да видим
Петенце стискам палци всичко при тебе да мине добре  Peace и когато бебка е решила да излиза да бъде по най-лекия начин и за двете ви Hug На моя приятелка й беше паднала тапата и роди след около 2 седмици така,че когато можеш пиши,че ще те мислим Hug
Анелита и ти имаш стиснати палчета Peace всичко ще е наред Hug
fat.wombat и аз съм така с потенето,не се издържа вече ooooh!
Кратунка относно секциото същата съм като тебе,но се надявам всичко да мине добре и без проблеми

Утре трябва да дам кръв  за изследванията преди раждане и урина и да видя резултата от микробиологията.Дано всичко е ок Praynig
За сега хубаво денче  love001.На близо съм smile3502

# 369
.....Вчера доста ме боля корем, като пред цикъл. Кръст също, стреснах се и за 10 минути подготвих багажа за болницата Embarassed Луда работа Grinning Днес не ме боли, поне засега Thinking
...

Николита все едно аз съм го писала, чувствах се по същия начин Simple Smile

# 370
момичета пред дилема съм на коя количка да се спра

или

# 371
  • София
Здравейте мами! Аз не можах да се отчета веднага след прегледа, но ще го направя сега.
Бебка се е обърнала, вече е главично, около 1900 е и е дълга около 42 см.
Вече назначихме и дата за секциото, 20 юли, дано да устискам дотогава, че доки спомена нещо за скъсена шийка, трябва да е около 2-3 а аз съм на 1,3см. Датата ми е 10 дена преди  термина, та незнам, Ади тръгна нормално 15 дена преди термин, но ако тръгне и тази девойка по-рано ще го мислим тогава. Мисля вече тази седмица да започна с прането и подреждането на дрешките, а с покупките съм готова. Количката е от Ади , Loola - Bebeconfort с трите коша, мн съм доволна и ще си я ползвам пак, взех кошарка, защото са ми най-удобни Ади още спи в такава, а и нямам мн. място за дървени креватчета  Rolling Eyes
Накупих дрешки, малко бодита, комплект за изписване също си имаме и още малко дрешки, на NEXT и Pumpkin Patch и на Oviesse, но др ще са от каката, че имаме доста Simple Smile

Това е от мен, остана още малко и ще гушкаме сладки бебоци Simple Smile

# 372
Ttanny, аз пък си мисля, че ти си супер НАИВНА ако вярваш на абсолютно всичко, което ти казват лекарите.  Да не забравяме, че и те са ходили в университет и в техните дипломи има оценки от 3 до 6, а не са ни пратени от дядо Господ. Съжалявам, че е така но тенденцията такава - окситоцин или секцио, защото много често не им се занимава. Тук масово раждалите със секцио раждат второ по нормален начин. Не е невъзможно явно, но по други места лекарите гледат да си вържат гащите.Секциото колкото и стандартна и рутинна процедура да е си е хирургична операция и си крие своите рискове.

# 373
Последният пост доста грубичко звучи, и не е в тон с темата Naughty Сто пъти най-малко се коментира кой как ще ражда, уважавайте мнениято на всеки Peace. Раждането е нещо важно и интимно за всяка жена и всяка преценя сама за себе си кое е правилно и неправилно, хич не ми харесват разни назидателни тонове, особено от хора които нямат опит и в двата вида раждане Peace

До сега избягвах да говоря по въпроса за норамално раждане, ама моето първо раждане нямаше ОКСИТОЦИН и СЕКЦИО, а завръши с тежка руптура на матката, кръвопреливане, 40 вътрешни и 10 външни шева, бебето извадено с форцепс и с Апгар 1, реанимиран 3 пъти. Реанимация, катетър и други усложнеия. Айде да не си разказваме такива страхотии, но в крайна сметка нормалното раждане може да е толкова НЕнормално колкото и секциото.  Peace

Няма нищо по-хубаво от естественото и прородосъобразното, но все пак не бива да се изпада в прелест по този въпрос и да се подценяват рисковете.

И пак казвам, всеки сам преценя как да роди и дали да се довери на лекарите  Peace Peace

Дано имате успешни и безболезнени раждания и да чуете как детенцето ви изплакава и после имате сили да го гушнете  Hug

# 374
Здравейте до сега нямах интернет и чак сега ви изчетох много интересни темички.Някой пита за превръзките на мен ми свършиха работа и алуейс 5к а по принцип ми е много обилно така че онези превръзки за родилки са някаква лудост особено сега в горещините.Това за космите и мен ме хвана страх че краката са ми като петниста хиена от тези обърнати косми.Отивам да полегна с идин блясък  в ръка

Общи условия

Активация на акаунт