Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената!

• 28 179
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Привет, момичета!

Браво на вас,че се организирахте за среща! Трябваше май по по-рано да я направим, преди да почнат да се появяват човечета. Но нищо, след това с бебетата в Борисовата.

Ида се стабилизира, по-спокойна е , коремчето е по-добре, захранват я с 5 мл. млекце- засега го понася добре и без реакции. Лека полека ще увеличават мл., аз ще нося кърма,че вече напълних фризера.

Юлка, това състояние според докторите, се дължи на някаква инфекция заради изтеклите води може би. Досега обаче не е ясно точно каква. Пък и храносмилателната система е незряла, за да може да го преодолее сама.

Няма начин обаче да оставя нещо мое при нея. Явно много се страхуват от инфекции. Аз като влизам се опаковам с наметало, калцуни, превръзка на устата, ръцете мия със сапун и после дезинфектант. Прави са си хората.

Като цяло съм много доволна от Токуда- обстановка, хигиена, доктори, акушерки, неонатология. Добро човешко отношение и професионализъм. Организацията им също е на ниво. За бебето не се носи нищо. Жената си носи лични вещи.
Бебетата са при майките си – колкото и когато искат. Ако искат добавка дават им, ако само кърма – кърма.
Анти Д ми биха там на място, Ида и тя се оказа с кръвната група на баща си.
Припознаване на детето от бащата също са го организирали на място, само бащата се явява за подпис и после отива в общината за готовия акт за раждане.
Питайте, ако нещо ви интересува за тази болница.

# 76
Калоянис  Hug хапвай си спокойно мила,аз по време на цялата ми бременност си ядях суши,когато ми се иска. Питаш кое е без сурова риба,има с авокадо,краставица,обработени риби и морски нещица... те те виждат,че си бременна,би трябвало да знаят  Peace
Мираж  Hug Hug Hug така се радвам,че писа! Звучиш по-спокойна, дано скоро сте си заедно с малката Ида!  Praynig Тези обяснения за Токуда,ще са добре дошли за мамите,които са се ориентирали натам  Peace аз съм си в МД-абонат  Rolling Eyes

# 77
Мираж, радвам се за добрите новини. Скоро да сте в къщи Hug

Да се похваля - купихме легълце, скрин, матрак и чаршафчета за бебчо. Ники, какво ще кажеш сега, а  Mr. Green
Браво, сега съм спокойна, че ще има къде да легне детето. И количката, ако вземете, ще съм още по-спокойна Mr. Green

# 78
  • София
Ники, количката - след 10 юни и тогава вече ще си отдъхнеш от мен  Laughing

Миражче, радвам се, че Ида е добре и че ти си по-спокойна. Пожелавам ти скоро да си я приберете в къщи.

# 79
Миражче браво за добрите новини,гушки и цунки на Ида!
ПП.Много сладко име,постоянно се чудех от коя приказка беше и накрая ме подсетиха,че беше на Андерсен-Цветята на малката Ида!

# 80
Миражче, радвам се за хубавите новини около малката сладуранка!!!Все такива да ни носиш, а скоро да си я приберете у дома и да показваш снимки...
Днес се разбихме от чистене, но аз вече съм къпана и се отдавам на почивка...Хапнах преди малко нещо студенто, че направо умирам от жега. Мъжо е на волейболен мач и аз съм мома-англичанка Mr. Green
Утре следобед съм на преглед и ще помоля за стиснати палци...Ама сутринта пак ще намина, де...

# 81
Привет тумбачета wavey

Bulechka, честити сини гащи  Hug Ти ще бъде принцеса в сърцата на много мъже   bouquet

ludesita , честита племенничка   babyuu Да е жива и здрава Simple Smile

Мецани, честити придобивки  Hug

Мираж, много се радвам на хубавите вести за Ида  Heart Eyes Съвсем скоро да се прибере вкъщи и да се гушкате  Hug

rumi_m2001 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed И след прегледа те чакаме на отчет  Hug

Момичета, благодаря ви, че направихте срещата толкова хубава   bouquet Моят скромен принос нямаше да има значение, ако не бяхте вие  Hug

# 82
Записче и от мен в новата темичка!
Миражче, радвам се, че малката е по-добре Hug
Ние от вчера следобед до преди малко бяхме на вилата- почивка и хапване само. От въздуха ли от какво незнам, но там спах до 9,30 ч., което не ми се е случвало от доста време.
ludesita, честито Ви бебче, да е живо и здраво!
На всички с прегледи утре, само добри новини   bouquet!

# 83
Mirage, много се радвам за вас  Hug Бързичко да се стабилизира детенце и да си я прибирате вкъщи  Praynig

Ей, софийските мами сте мноооого гооотини  newsm74  и многобройни  lalalala представям си каква гледка сте били в заведението  smile3521 чак ви завиждам, че не мога да се присъединя  smile3516

качете още снимки  smile3509

# 84
Ей, човек да не ви изпусне за няколко дена и вече сте с нова тема!  Crazy После ще ви дочитам в предната тема.

Благодаря за темата на Таня и за хубавото заглавие на Елинка.  Hug

Аз да се похваля - най-накрая си имаме количка и седалки за кола. май на 90% сме готови с покупките. Остват само доставките от Marks&Spenser и Penaten. След моите проучвания си оствам на класикат на  Penaten, особенно на маслените кърпички, които да се ползват вместо мазилата след баня - вадиш омазняваш и хвърляш. Simple Smile Добре, че една приятелка ми напомни за тях. Особенно са удобни за момчета - не позлваш тъпите памучета и лесно омязняваш навсякъде.
Да се похваля и със 103 см коремче, което нараства със всеки изминал ден.
Иначе си спинкам все още нощем без да обръщам внимание на подритващите ме два чифта крачета и ръчички, само киселините ме бъдят за поредна порция прясно мляко... ето, че днес се бях аканила да правя крем карамел, ама то отворих млякото за наго.  Mr. Green

Петенце
, гледам че бързаш. Wink Е, тя госпжицата ще си реши сама.
Моята мадама ми се инати и не ще да се обърне. Confused

Танче честито ти синьо щъркелче. Simple Smile

Джен много се радвам, че все още сте 2 в 1, че ви мислих.  Hug

Bo4inka честит рожден ден на патерици! Здрава и щастлива, с много късмет и здраво бебче, когато трябва.   bouquet

Много сте сладки на срещата на коремчета! Направиха ли ви отстъпка? Wink

Мираж дано с малката скоро да се гушкате у дома!  Hug

От мене лека вечер а всички.  Hug Hug Hug

# 85
  • Варна/Сливен
Да не мислете че ме няма тук съм просто малко ме мързи уж щяхме  пак да излиаме ама тука един дъжд се изсипа с гръмотевици  buria  Wear Umbrella и се отказахме.Доста му се зарадвах на дъжда очаквах малко да разхлади че умирам от жегаааа  sweating да ама не  ooooh!
Миражче радвам се че си писала   Hug и то добри новини хайде малката буболинка  Heart Eyes  по бързо да се стабилизира и да с я взимате в къщи.Определено и на мене от този пост ми "звучиш" по добре изглежда си се поуспокоила.Чакаме нови и още по хубави новини  Peace
Юл няма за какво мила да ми благодариш  Hug Ако реша пак да поръчвам нещо ще те имам в предвид  Wink
Калоянис   Hug изглежда си по добре мила за което много се радвам.Тайничко ти завидях за това къде си била днес и аз искам на мореееее  Crossing Arms ама сигурно няма да ме огрей това лято ако си дойдем за малко във Варна това ще ни е
Лудесита честита племеница да бъде гордост за мама и тате  Peace
Ей софиянки много сте готени бе  4470 сигурно сте били голяма атракция ама дайте още снимки  Naughty
Сега отивам да хапна че нещо май взе да ми престъргва.Целувки и се пазете   love001
П.П Иринка  Hug  писали сме заедно честити покупки.Казвай как се справяш с жегите в Итали че като знам какво е и ми презлява  Shocked И да хапнеш едно джелато и заради мен  Peace

# 86
напоследък почти не пропускам ден без да хапна,ама то на тази жега какво друго да ми се яде Laughing
И аз почти всеки ден ям Галакси сандвич на Нестле, много добре ми идва.
С тея простотии една млада и несигурна мама може много бързо да я откажат от кърменето.
Лошото е, че старата школа педиатри също не се просвещава и ги дрънка едни...една моя позната си хвърляше кърмата в 3-я месец, защото ПЕДИАТЪРКАТА й й беше казала, че е време да измести едно хранене с пюре...Ама някои като не четат (всъщност и двете страни в ситуацията) и бебето на 3 месечна възраст почва да лапа пюрета при положение, че мама има много кърма.  ooooh!
Илиана, това означава ли , че при вас всичко е ОК? Praynig
Джен, Петър ходи ли на занималня или ти се занимаваш с него? Че моята свеки твърди, че занималнята ще го направи дебил, а пък аз няма да мога да се занимавам с него...Не, че не съм го записала де!
Лудесита, честито ти племенниче! Нищо чудно, че нямаш търпение да го видиш!
Мъжът ми донесе сом, ммм, любимата ми риба, и сега го пържи, та ще има риба за вечеря. Нещо напоследък не ми се яде тежка храна, не ,че сомът няма да е пържен, ама аз махам кожи,можи, остава само чисто месце.
ОТивам да правя салата, че сомът е готов. А аз ще ви черпя с домашни тарталетки...

# 87
# 88
Миражче дано по-скоро малката Ида да преодолее трудностите и да се гушкате в къщи. Благодаря ти и за инфото за Токуда

Юле Петър ходи в Частно училище и е там от 8 до 17 часа, през седмицата домашни имат рядко, само през уикенда им дават, всеки ден следобед имат часове по самоподготовка.

Иринка  Hug браво за покупките и дано мадамата се обърне ти имаш време  Wink

Лудисита да ти е жива и здрава племеницата, аз имам две и толкова ги обичам, напараво са ми като мои деца  Heart EyesВсяка седмица се събилат братовчедите или вкъщи или при сестра ми. Пожелавам ти и вашите деца да са така.

Утре ще съм цял ден с програма, от рано сутринта ще водя децата на Планинарско училище, след това малко ще се разкрасявам, после съм при док и като се прибера ще пиша

Лека вечер мацки

Изтеглих си един нов исторически сериал и се отдавам на него и на домашната пица която токущо си направих  Heart Eyes

# 89
Добър вечер! Мен днес много ме боли срамната кост, направо не мога да се завъртя. И по повода цял лежа Sad

Милият ми ми мъж сутринта стана рано и направи палачиники. Така ги бленувах цяла седмица и като ги видях и ометох 3... Обаче той направи и шоколадови палачинки и следобяда си хапнах една шоколадова със сладко. Утре сутрин съм на изследвания за кръвната захар! Стискайте палци, че с тези палачинки днес май утре ще ми се карат hahaha Като се прибра ще пиша как е положението!

Лудисита да ти е жива и здрава племенницата!

Мираж, много се радвам да прочета, че при вас нещата се подобряват.

Юлка, това ягодово изкушение с повод ли е или просто така? Много вкусно изглежда! А за занималнята, не че искам да ти се меся, но имам една приятелка, на която децата са и 5 и 6 клас и ходят на занималня. На учителката толкова не и се занимава, че директно им пише домашните, без обяснения и разяснения. Това беше в училищната. После тя ги прехвърли на частна, оказа се че и там е същото. Единствено беше доволна от една лятна занималня преди 2 години. Но тогава нямаше за учене, а всичко беше само забавление и наистина хората си гледаха работата. Но като цяло от нея знам, че ако не се занимаваш сам с детето ти, няма да се получат нещата. А занималнята е само за отбиване на номера както се казва!

Да ви питам вие избрахте ли педиатър за бебоците? Аз съм харесала 2 и още се мотам да им звънна, ама май трябва вече да го направя, че то време не остана...

Ирина, честити ти покупки Simple Smile Тези кърпички, за които говориш в Бг има ли ги? И защо казваш че за момченца са много удобни?

И в тази връзка да попитам нещо. От това което четох в нета и гледах по ТВ разбрах че е добре бебето да се къпе с шампоан най-много 2-3 пъти седмично, а през останалото време само в вода. Обаче не ми стана ясно след всяка баня ли мажа с крем или само след тази, в която е използвам шампоан?

Може ли някой да ми прати на лични паролата за албума, моля? До колкото разбирам там мога да видя снимки от срещата, а и на всички вас, нали така? И всеки ли може да качва снимки там?

Лека нощ на всички и до утре!

Общи условия

Активация на акаунт