Слънце и бебе?

• 7 292
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Чико са 0+ - да, но са UVB.
Качествената слънцезащитна козметика е задължително да бъде UBV+UVA, за да защитава качествено и напълно кожата.
Освен това Чико се размазва толкова трудно и стои на кожата като маска.

# 16
Ами ние го ползвахме миналото лято и не сме имали проблеми с него - размазвах го лесно и не е оставял следи по тялото на детето...единствено мирисътму не беше много приятен (все ми наподобяваше на бира Rolling Eyes). Това лято ще купувам нещо друго.

# 17
Чико са 0+ - да, но са UVB.
Качествената слънцезащитна козметика е задължително да бъде UBV+UVA, за да защитава качествено и напълно кожата.
Освен това Чико се размазва толкова трудно и стои на кожата като маска.

Съгласна съм с това, но и Мустела имат 0+  Peace По спомени на очевидци мисля, че беше UBV+UVA.
Освен това, не мисля, че някой е тръгнал да излага новородено бебе на директна слънчева светлина, но независимо от защитите на чадърчетата и бебешките колички, според мен все пак се налага. И считам, че е по - правилно  да се намаже само с крем, съдържащ единствено UVB, от колкото да не се маже с нищо  Peace
От друга страна всички слънцезащитни кремове с по -висок фактор се размазват трудно, така че не виждам проблема в случая ...

# 18
От друга страна всички слънцезащитни кремове с по -висок фактор се размазват трудно, така че не виждам проблема в случая ...

Това не е вярно.

# 19
Нашето бебе е родено в края на май и е била само п0 боди с къс ръкав,на 4аршаф ,с гюрука пуснат ,4адър,слънце-защитен крем ,комарник и тънка пелена върху 4адъра:)
Доста е бяла и сме излизали между 9-11 и след 17 4аса до към 19 4аса когато си лягаше в 19 ,15!

# 20
Няма да изгори под гюрук и чадър, пък и ти няма да държиш детето на пряко слънце  Simple Smile Синът ми е роден през март, но първото лято го държах на сянка- не съм го мазала с крем.

# 21
НЕ си мажи бебчето с козметика, толкова е малко още...направо ми е жал за него, честно.
Повечето от вас имат ли въобще представа какви боклуци има в тези козметики? Какви неща слагат?
АКо знаехте - едва ли бихте си мазали децата с тях...тази нежна детска кожа, която всичко попива и всичко отива в организма. ИМа бензини, антифризи...не ми се говори.

Събличай детето, дръж го голичко на сянка или шарена сянка. Мажи с нерафинирани органични кокосово олио, сусамено олио - всичките имат естествен слънцезащитен фактор, вярно - нисък е, но върши работа.

Моят син миналото лято го изкара цялото с кокосово олио мазан и на ПРЯКО слънце. ЕДин път не е бил червен. Peace

Пази си бебето, не го трови от малко с козметика.

# 22
  • Несебър
Е чак пък бензин и антифриз в бебешка козметика newsm78 не ми се вярва.

# 23
Е чак пък бензин и антифриз в бебешка козметика newsm78 не ми се вярва.
И керосин за разкош  hahaha Сори, не се сдържах  Embarassed

# 24
Който наистина се интересува - ще потърси (а няма просто да си остане с "не ми се вярва", нали знаете - блажени са незнаещите). А който търси - намира. Peace

В цялата създавана козметична индустия се използват масово петролни продукти. Това е всеизвестен факт, дори не е някаква строго пазена тайна.
Какво точно ви кара да мислите, че в слънцезащитните кремове я няма? Или пък в козметиката за деца? Понеже ви се струва, че магнатите в козметичната индустрия са загрижени за вашите деца? Не, те са загрижени да си продават продуктите. Освен това продуктите им да са трайни, което става със солидни консерванти например. Широко обсъждани станаха ПАРАБЕНИТЕ в козметиката, като едни от най-вредните съставки, а една от "най-бебешките" марки - МУСТЕЛА си съдържа парабени. Това може да го провери всеки - просто да се зачете в съставките й. Но, защо пък да го правите? newsm78
Достатъчно е, че не ви се вярва. Wink

Слънцезащита
от Олга Апостолова

Какво има в белите кремчета против изгаряне и доколко ни предпазват от силното слънце?
Piz Buin е името едновременно на алпийски трихилядник и на марка кремове против изгаряне. Прототипът на съвременните кремове тръгва от Швейцария, от лабораторията на химика Франц Гретър, който през 1938 г. забърква мехлем срещу безмилостното слънце след жестоко изгаряне по време на изкачване на Piz Buin. Съвременни изследвания измерват защитния фактор на мазилото на Гретер - SPF 2.

Днешните кремове против изгаряне имат много по-висок защитен фактор и с SPF 30 - 45 не осигуряват нищо повече от средно силна защита. Днешните кремове предпазват и от целия спектър ултравиолетови лъчи - от причиняващите изгаряне UVB лъчи (ултравиолетова радиация със спектър 320-400 нанометра) до състаряващите кожата UVА лъчи (спектър 290-320 нанометра). От най-опасните UVC лъчи пък ни предпазва озоновият слой.

Повечето лосиони са на един от два принципа. Една част съдържат химикали на въглеродна основа, които абсорбират ултравиолетовите лъчи. Такива химикали са оксибензонът и бензофенонът. Оксибензонът образува безцветни кристали, които кожата поема без проблем. Лошата новина е, че покрай поемането на слънчевите лъчи той активира и свободните радикали в кожата. Бензофенонът пък е познат алерген, който прониква в кръвоносните съдове и следи от него често могат да се открият в урината например.

Втората група кремове - на принципа на отразяването на ултравиолетовите лъчи, разчита на точно толкова химия. Активните съставки там са титанов двуокис и цинков окис. Докато цинковият окис се смята за безвреден, срещу титановия двуокис има натрупано солидно досие. Изследвания показват, че той отразява едва 30% от слънчевите лъчи и че отгоре на всичко уврежда ДНК на клетките. В Съединените щати той минава за потенциален канцероген. Друга честа употреба на титановия двуокис е като бял пигмент в производството на бои, пластмаса и хартия.

Много преди Франц Гретър да изгори някъде под Piz Buin, за да се предпазват от слънцето, древните гърци се мажели със зехтин, а аборигените с масло от ему. Сусамовото масло също се използвало повсеместно. Съвременни изследвания показват, че то спира 30% от ултравиолетовите лъчи. Кокосовото и фъстъченото масло, както и зехтинът го следват с 20%. За маслото от ему, което в Австралия използват и до днес (и не само като средство против изгаряне), се твърди, че отразява 100% от слънчевите лъчи.

Естествената реакция на кожата, когато е изложена на повечко слънце, е производството на по-големи количества клетки с тъмен пигмент - меланин. Този процес на производство отнема няколко часа. Когато изгаряме, кожата работи извънредно, за да ни предпази. Постепенното изработване на тен е добра естествена слънцезащита. Няколко дена по 15 минути до час според типа кожа са достатъчни да си изработим симпатичен и полезен тен. Тези 15 минути без някой фактор, лепнат върху нас, са важни и за да може кожата да усвои витамин D, който си набавяме предимно от слънцето.

Фактори, по-високи от 8, правят поемането на витамин D почти невъзможно. А без него няма усвояване на калций, здрави кости, здрави клетки, здраво сърце. Смята се, че ако 90% от рака на кожата се причинява от слънцето, големите количества витамин D предпазват от други ракови заболявания. Въпрос на баланс.

# 25
  • София
Това бих го приела ако е написано от химик, медик, специалист по козметика и т.н.
Не, че имам нещо против Олга. Бяхме съученички и приятелки.

# 26
Не се маже малко бебе със слънцезащитни, максимално на сянка трябва.

# 27
  • Несебър
Който наистина се интересува - ще потърси (а няма просто да си остане с "не ми се вярва", нали знаете - блажени са незнаещите). А който търси - намира. Peace

В цялата създавана козметична индустия се използват масово петролни продукти. Това е всеизвестен факт, дори не е някаква строго пазена тайна.
Какво точно ви кара да мислите, че в слънцезащитните кремове я няма? Или пък в козметиката за деца? Понеже ви се струва, че магнатите в козметичната индустрия са загрижени за вашите деца? Не, те са загрижени да си продават продуктите. Освен това продуктите им да са трайни, което става със солидни консерванти например. Широко обсъждани станаха ПАРАБЕНИТЕ в козметиката, като едни от най-вредните съставки, а една от "най-бебешките" марки - МУСТЕЛА си съдържа парабени. Това може да го провери всеки - просто да се зачете в съставките й. Но, защо пък да го правите? newsm78
Достатъчно е, че не ви се вярва. Wink

Е да,но има и бебешки,които не съдържат парабени и точно мустела е един от тях,но както и да е не ми се спори Peace.И абсолютно винаги чета съставките.Не бих допуснала да си мажа детето с антифриз.

Общи условия

Активация на акаунт