Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 926
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Не помня с ккво точно се комбинираше, но не трябва да се приема с мляко и млечни, т.к. пречат на усвояването му. Калция пречи. Аз го пих сутрин помня, дъщеря ми го приемаше с обедното пюре. Приемат се по време или веднага след хранене. Витамините не знам как са, но ако в тях има калций (сигурно има) вероятно няма да е добра идея да ги приемаш заедно.

# 496
Магнезият също пречи на усвояването на желязото.

# 497
Привет момичета! Имам следния въпрос. Надявам се да не се повтарям с предишен такъв.
Случаят е следния бременна съм в 5 г.с. докторът, който искам да ме следи на женска консултация е в отпуска до 25 юли. Фатално ли ще е да го изчакам и може ли личната да ми пусне необходимите кръвни изследвания. Не искам да търся друг лекар или да сменям после, но не искам и да се бавя с важните неща.

# 498
  • София
she_moto, според мен можете да изчакате и лекаря си.
Ако се притеснявате можете да вземете талон и от ЛЛ, или да отидете в частна лаборатория.
Мисля, че само кръвната група се плаща, независимо дали има талон за изследвания.

# 499
Тъй като живея с котка ми се иска най-вече заради токсоплазмозата, въпреки, че котки гледам от 20 години с малки паузи. Сегашният хубавец няма досег с външна среда, яде само суха котешка храна. Но все пак за мое спокойствие. Иначе за кръвната група имам картонче от преди няколко години, но сигурно ще искат пак да ме изследват.
Просто ми се иска всичко да ми пуснат на куп, че някога като ми вземат кръв ми призлява, а точно сега не е момента да си правя експерименти

# 500
Токсоплазмоза не се изследва мисля по здравна каса. Може и да бъркам. 25.07 изобщо не е късно. Ако сега сте в 5 г.с. тогава ще сте в 8 г.с., т.е. точно на време. По принцип ЛЛ може да назначи изследванията, но няма смисъл от това, а и едва ли ще се съгласи в толкова ранна седмица. В 8 г.с. ще видите сърдечната дейсност и тогава ще Ви запишат в ЖК. Когато аз бях бременна (2008 г.) изследването за кръвна група се заплащаше от касата. Но кръв ми взимаха два пъти. Веднъж за КГ и веднъж за ПКК. На две различни места ги правеха. Лека бременност. Grinning

Алекс, може. Забравила съм вече как беше. За млечните го помня много добре, защото ми беше трудно да намеря време (т.е. храна), с която да предлагам желязото на детето.

# 501
  • София
michelangela simoni, изследва се. Поне на мен преди време ми пуснаха талон.

she_moto, отидете в частна лаборатория. Изследвайте и котката.

# 502
По каса ли, БМ? Възможно е. Аз имах талон за куп невъзможни (наистина) изследваня, но токсоплазмоза не фигурираше.

# 503
Аз си платих за токсоплазмозата. Не се поемаше от ЗК. Но лекарят ми каза, че се прави след 19 г.с.

Алекс, може. Забравила съм вече как беше. За млечните го помня много добре, защото ми беше трудно да намеря време (т.е. храна), с която да предлагам желязото на детето.

Да, млечните също.  Peace

# 504
she_moto, обикновено записват за ЖК чак към 11-12 г.с., така че, ако искате да се изследвате още сега, може да си вземете направление от личния лекар и с него да си направите изследванията. Изследването за кръвна група се заплаща все още от касата. Моето го правих в лабораторията на "Токуда" заедно с първата ПКК, т.е. минах с едно вземане на кръв.

Относно желязото, калцият пречи на усвояването му, а витамин C - го подпомага.

# 505
  • София
По каса ли, БМ? Възможно е. Аз имах талон за куп невъзможни (наистина) изследваня, но токсоплазмоза не фигурираше.
Ами акушерката се зарови и намери. За мен беше все едно как ще си направя това изследване.
Платих само кръвна група. И то два пъти, защото от поликлиниката загубиха резултатите Simple Smile

she_moto, забравих да пиша преди.
И аз имах картонче от много години, но акушерката ми каза "няма значение, наново".

Сега гледам, че в Цибалаб Кръвна група и Rh е 15.30 лв.
Рамус
Цитат
Определяне на кръвна група от системата AB0 и Rh(D) антиген от системата Rhesus по кръстосан метод с тест-реагенти анти-A , анти-B , анти-AB, анти-D и тест-еритроцити A1, A2, B и 0 и определяне на подгрупите на А антигена (A1 и A2) с тест-реагенти с анти-А и анти-H - 12.00 лв.

Честно вече не помня колко ми излезе 2008ма.

# 506
Благодаря ви момичета. Мисля да се обадя на личната и да я питам дали е съгласна да ми пусне изследванията, ако не ще отида към 20 за направление за ж.к.
Четох предни постове за болките в гърдите. Мен ме болят от 3 седмици във външната част. Зърната почти не ме болят. От вчера болката намалява. Четох на доста места, че повечето симптоми, както са се появили така и изчезват. После пак могат да се появят. Моят док днес каза - важното е да няма кървене.

# 507
  • София
she_moto, да може да има т.нар. симптоми, които могат да се появят, да изчезнат, после пак да се появят.
За болката в гърдите е доста относително. Аз имах болки само в начална бременност.

# 508
Здравейте!Някъде има ли анкета или тема в коя седмица родихте?Бл

# 509

Общи условия

Активация на акаунт