Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 727
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • София
kilimiotlista , аз съм една от мърдащите при първото ми секцио Laughing Да ти кажа, не е приятно.....успяха на 3-тият път Confused Да видиш после при второто, как седя и слушам напътствия Laughing
Получих похвала от анестезиолога bowuu
Принципно, поставянето не е болезнено, предварително мястото се обезболява локално.Твоята роля е да слушаш Peace

# 46
 Hug Благодаря ви момичета! Ще гледам да не мисля за това, явно не е толкова страшно. Сравнението с ухапване от комар определено ми хареса  Grinning Ще се концентрирам върху скорошната среща с малкият ритливец  Heart Eyes

# 47
Flower и на мен ми казаха в същите седмици,че вероятно бебо няма да се обърне,понеже съм слаба и със стегнати коремни мускули,коремът ми не е от учудващо големите и т.н. и т.н.Дадоха срок на бебо до края на 37ма седмица и ако не се беше обърнал щяхме да насрочваме дата....е въпреки ниските шансове детенцето ми си зае правилната поза точно на време.Правих упражнения за обръщане,така наречените,не знам дали са помогнали де,въобще не съм усетила кога се е обърнал.При моя приятелка бебето се обърна пък в 38 така че... пиша ти защото аз така докато се натсройвах близо 8 месеца за нормално раждане изведнъж с тва секцио всичко се обърна и се оказа,че бързо пък се настроих,че бебо ще излезе по-рано,че ще има операция и т.н....сега пак си чакам за нормално,обаче вече нервите ми се опънаха и чакането ме побърква..по старите планове сега трябваше да е роден.Ако успееш настрой се и за двете  Mr. Green

# 48
PaO гледам изобщо да не се настройвам никак - каквото дойде - такова.За мен е важно мъника да е добре, нищо друго.А това с нервите - разбирам те, на мен от сега започва да ми трепери под лъжичката.Не знам в какво състояние ще съм в твоите седмици  Rolling Eyes

# 49
Hug Благодаря ви момичета! Ще гледам да не мисля за това, явно не е толкова страшно. Сравнението с ухапване от комар определено ми хареса  Grinning Ще се концентрирам върху скорошната среща с малкият ритливец  Heart Eyes

Сравнението е съвсем точно, усеща се само локалната упойка, която слагат преди основната. Ще ти кажат да не мърдаш и готово. При мен беше смешно, че пръстите на десния ми крак запазиха малко подвижност, та ги мърдах през цялото време.  Laughing Иначе има усещания, да знаеш - аз усещах как бутат и дърпат бебето и ми се струваше, че много грубо действат, но това е заблуждаващо, да не се стряскаш.   bouquet

# 50
  • София
Момичета, да ви питам как стоеше при вас въпроса със секса в начална бременност? Док каза без секс, въпреки че всичко е нормално?  newsm78 Аз има леки болки ниско долу и не смея, той и мъжа ми го е шубе да не му направим "нещо". Според мен не би трябвало да има проблем, ама знам ли?

# 51
Дидка-бандитка,

ако нямаш болки, всичко е наред. Ти си бременна, не болна Simple Smile

# 52
Дидка-бандитка, а докторът защо е казал 'без секс'? Щом всичко е нормално, няма какво "да му направите", да не би да има все пак някакви съображения, че да забранява?

# 53
  • София
Еми, аз като съм при лекарката и се шашкам и си забравям всички въпроси. Сигурно, защото имам болки ниско долу, затова каза без секс.  newsm78

# 54
И аз бях същата с въпросите. Вече си записвам предварително.  Grinning Е, то тези болки биват разни... Разпитай си я най-добре.

# 55
  • София
Еми, аз като съм при лекарката и се шашкам и си забравям всички въпроси. Сигурно, защото имам болки ниско долу, затова каза без секс.  newsm78
Ами по-добре изчакайте. Щом и болки имаш.
На нас тотално ни бяха забранили секса, заради ниска плацента.
Но ако бременността е нормална, т.е. без проблеми и не рискова, няма проблеми за секса.

# 56
Цитат
Сравнението е съвсем точно, усеща се само локалната упойка, която слагат преди основната. Ще ти кажат да не мърдаш и готово. При мен беше смешно, че пръстите на десния ми крак запазиха малко подвижност, та ги мърдах през цялото време.   Иначе има усещания, да знаеш - аз усещах как бутат и дърпат бебето и ми се струваше, че много грубо действат, но това е заблуждаващо, да не се стряскаш.
ИрПуц ти ме уби с това мърдане на пръстите  hahaha Иначе така съм чувала, че има усещания за бутане и дърпане на вътрешностите  hahaha Ох вече ме избива на нервен смях  Mr. Green
Как сте вие с малката?

Аз пък се чудех след секциото можеш ли да си носиш бебока или не се препоръчва вдигане на тежко?

# 57
 Mr. Green Ми то си беше смешно. След операцията мина да ме види анестезиолога, вика "Видях аз, че не се получи пълен моторен блок." Ми хубаво, че не се получи, да си имам нещо да мърдам.

Ами предвид средното тегло на бебоците, аз не виждам проблем да си го носиш, ама къде пък ще го разнасяш. По принцип може би два дни след като се раздвижиш (натвърдвам - направи го възможно най-рано!) евентуално би могла да боравиш с него без да ти го подават. Аз поне започнах сама да си я взимам от легълцето в неделя, дотогава ми я подаваха, че наболваше.

Ние сме добре, мерси, изпробва разни видове разписания за ядене и спане.  Laughing

# 58
  • варна
Да попитам нещо .
Днес запчна да ме боли леко корема все едно ще ми идва ,излязах разходих се и болката ми мина възможно ли е бебето да е притискало нещо?

# 59
  • Варна
Да попитам нещо .
Днес запчна да ме боли леко корема все едно ще ми идва ,излязах разходих се и болката ми мина възможно ли е бебето да е притискало нещо?

Аз в такива случаи си лягам на спокойствие, гледам да не се движа. Но пък каква точно болка, аз като имах контракции болката беше все едно ще ми идва  newsm78 или са те боляли яйчниците?

Общи условия

Активация на акаунт