Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 517
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Няма страшно - ако имаш доверие на лекаря си, просто оставяш всичко на него и докато се усетиш, ще ти подадат бебе.  Hug Операцията всъщност е доста бърза, аз гледах клипче и не успях да се уплаша от него.  Laughing По-дълго време отнема зашиването след това, чак да ти доскучее.

# 136
Мен цяла бременност ме беше страх, но по-скоро защото съм много на "ти" с операциите Crazy. В нощта преди раждането спах като пън, а сутринта бях толкова спокойна (като се има предвид, че като обявиха датата за секциото вдигнах кръвно и получих страхотно сърцебиене), че чак се учудих от себе си. Бях убедена, че ще ме наблъскат с всякакви успокоителни за да успеят да ми нормализират кръвното и да ме резнат, но не стана така.

Ами аз очаквам да имам коремче, защото и сега ми е адски, адски голям. Направо огромен за моите размери  Grinning Та си знам, че значително ще спадне, но ще си има.  Wink

Не е задължително. Сестра ми имаше огромен (като казвам огромен имам предвид наистина огромен) корем, но буквално се стопи с раждането. Месец по-късно нямаше никакви следи от раждането. Моя корем беше много малък, но пък не мръдна след раждането цели 2 години.

# 137
Цитат
Не е задължително. Сестра ми имаше огромен (като казвам огромен имам предвид наистина огромен) корем, но буквално се стопи с раждането. Месец по-късно нямаше никакви следи от раждането
ха дано и с мен да стане така  Heart Eyes

Аз пък зачервих почти всички чертички на тестуването за алегрии към упойки и сега пия някакви хапчета, от които се обринах.  ooooh!  Абе ужас. Tа очаквам всичко, включително и там да дам алергична реакция...  карай да върви, вече ме обзема някакво спокойствие, даже тия дни само ми се спи.

# 138
Прочетох, че трябва след раждането да се ползват дамски превръзки а не тампони. Искам да ви питам има ли проблем, ако за час два като излизам например или за изписването да се използват тампони опасно ли е?

# 139
  • Варна
Аз не бих сложила. Пък и за колко време е изписването  Simple Smile Зависи също така и от кръвотечението, моето беше много много обилно, но пак си бях с превръзка, не съм слагала тампон. Чувала съм, че има и такива жени, които до изписването вече им тече съвсем слабо  Peace

# 140
Според мен не е добре да се слага тампон.

# 141
Според мен не е добре да се слага тампон.

Не е, нали трябва да изтече каквото тече.  Peace То за мензис не ги препоръчват гинеколозите, какво остава за след раждане, когато течът съвсем не е само течност.  Laughing

# 142
Според мен тампоните в случая създават голям риск от инфекция заради мястото, където матката е била свързана с плацентата. Аз не бих си поставяла нищо във влагалището толкова скоро след раждането.

# 143
  • София
Прочетох, че трябва след раждането да се ползват дамски превръзки а не тампони. Искам да ви питам има ли проблем, ако за час два като излизам например или за изписването да се използват тампони опасно ли е?

абсолютно е забранено тампони при лохиите. а ако имаш шевове и по-натам до едно време...т.е. докато лекар не каже че може.

# 144
Здравейте
преди 30-35мин-ужасно много ме заболя стомаха и областта около него-около ребрата,като имам усещане че ми изтръпва и кръста-доста се притесних-в момента съм бременна 13г.с-имам си назначена терапия от наблюдаващият ме док-много се притеснявам дали бебо е добре или дали не става дума за т.нар контаркцираща матка-надявам се да е от храна-хапнах малко пица с чеснов сос
Знам,че най-добре е да звънна на док...прост още съм благодарна ако някой е имал подобна ситуация Hug

# 145
  • София
Болките в стомаха не би трябвало да са свързани с матката. Най-вероятно е свързано с храната. Възможно е по време на бременността да се обострят стомашни проблеми.
Посъветвайте се с гинеколога си.

Аз имам болна жлъчка. Трябва да спазват диета. Към последните месеци на бременността обаче беше кошмар.

# 146
Искам да попитам нещо вчера си направих тест за бременност и той се оказа положителен при което много се зарадвах,но се сетих,че в началото на бременоста си слагах от таблетките Полижинакс няколко дни без дори да предполагам че е възможно да съм бременна и сега се притеснявам да не съм навредила на плода,дали е възможно да е станало така и какво да правя в такъв случай?

# 147
АнМари-благодаря  bouquet
за момента отминаха,силно се надявам да е от храната,а бебенцето да е добре Praynig Praynig-ще звънна на док

# 148
  • София
Искам да попитам нещо вчера си направих тест за бременност и той се оказа положителен при което много се зарадвах,но се сетих,че в началото на бременоста си слагах от таблетките Полижинакс няколко дни без дори да предполагам че е възможно да съм бременна и сега се притеснявам да не съм навредила на плода,дали е възможно да е станало така и какво да правя в такъв случай?

На много момичета ги дават, за изчистване на родовите пътища Peace Това в по-късен етап.Предполагам, че няма да има проблем, но все пак не е лошо, да се обадите утре поне на личния Peace

# 149
Тази сутрин (или по точно през ноща) ми започнаха много силни болки като менструални, ниско долу. Появяват се за по няколко секунди и като стана да се разходя изчезват. Така съм от няколко часа. Възможно ли е това да са подготвителни контракции?  Кръста не ме боли. Само ниско долу и усещането е и смесено с това, че ми се ходи до тоалетна по голяма нужда, но е измамно.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт