Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 986
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Sneakers, в повечето б-ци дават бебетата да се кърмят.

mimenceto123, може да е от разширение на таза. Ако болките продължат посъветвайте се с гинеколога си.

# 241
Цитат
Вълнуват ме няколко въпроса: след като родя,ще ми дадат ли бебето да си го кърмя през целия престой в болницата? Въпроса ми е продиктуван от това,което бях чела,че някои майки получават бебетата си чак когато ги изписват    С какво ще се храни бебето няколко дни,ако и в местната болница практикуват това? Колко време след раждането ще ми тръгне кърмата?
Благодаря на отзовалите се!
Аз като един пресен пресен експерт да отговоря на този въпрос  Mr. Green
Имах абсолютно същите притеснения, даже се бях побъркала. Аз знам за Тина Киркова - ако всичко е протекло нормално и бебето и майката са в състояние и са добре, бебенцето е при майката през абсолютно цялото време, даваш им го само сутрин обед и вечер за час, час и половина (графиците са им малко различни всеки път Simple Smile ) за толает. Можеш да си го закърмиш веднага, аз така направих (всъщност след няколко часа, през които те чакат да им изтече секретче от нослето и устата, през което време не ги хранят с нищо), те само ти следят теглото му и ако има проблем ти изписват добавка, която ти можеш да дадеш, а можеш и да откажеш.  Дават ти едно шишенце и ти го храниш с добавката, а не те. Няма да се разпростирам, защото излизаме от темата, не знам дали и в другите болници е подобно. Всяка майка и бебе имат индивидулен ржим обаче, койото зввиси от състоянието им. Това е в случай, че всикчо е протекло добре. Най-добре прочети възможно повече информация за кърменето и ще си отговориш на много въпроси. И аз сега се уча. Всичко ще е наред. И не се притеснявай  Hug

# 242
abs, гърба те боли от тежестта. Добрата новина е, че ако си с нормални килограми след раждането ще мине.
килимче, честита радост! Да ви е жива и здрава! Много се радвам, че всичко е минало добре и естествено. Късмет и щастие в отглеждането на дететнцето! Hug

# 243
Колко време след раждането ще ми тръгне кърмата?

По мои наблюдения върху самата мен и трите ми съквартирантки в болницата - на третия-четвъртия ден след раждането. Казват, че след секцио "слизала" кърмата по-късно, но аз се издух на третия следоперативен ден, така че и това е индивидуално. Но преди кърмата си тече коластра, така че бебето няма да стои гладно.

При нас на всички бебета даваха добавка, пък те ако я пият - пият, ако не (като моето), я хвърлят. Обаче Киф я насилиха два пъти, че беше много дребничка, а трябва ше да стигне някакви килограми, за да ни изпишат.

# 244
  • София
Вълнуват ме няколко въпроса: след като родя,ще ми дадат ли бебето да си го кърмя през целия престой в болницата? Въпроса ми е продиктуван от това,което бях чела,че някои майки получават бебетата си чак когато ги изписват  Shocked  С какво ще се храни бебето няколко дни,ако и в местната болница практикуват това? Колко време след раждането ще ми тръгне кърмата?
Благодаря на отзовалите се!

има болници, в които бебето е при теб нон стоп, има такива, които ти го носят или отиваш да го вземеш на 3 часа за хранене и нощем е при тях.
Та все имаш достъп да го кърмиш, като ест първият вариант е по-добър.
Иначе , като не е при теб и особенно ако нямаш коластра или бебето не засуква просто, дават добавка - демек АМ.
Кога ще слезе кърмата е индивидуално, ако стимулирате с бебето с по-често сучене и слагане на гърдата може и по-бързо да е, но все пак...може на вторият, може на третият, сигурно може и на петият ден. Като преди това вероятно ще имаш все пак коластра.

# 245
  • Добрич
Благодаря за отговорите,момичета  smile3525
А ако нямам коластра първоначално,и бебето се храни с АМ, това надявам се няма да му пречи в последствие да се храни само с кърма,без повече АМ?

# 246
  • София
зависи, сученето изисква малко повечко усилия от храненето от шише, така че детето може след шише, просто да откаже да суче. Така че най-добре, просто да слагаш детето редовно на гърда да суче, ако после плаче гладно, ПОСЛЕ да дохранваш и ако не е от шише, по-добре.

Мен още след първото кърмене питаха суче ли - аз отговорих - "суче, но не знам всъщност има ли какво" и те написаха  в картона - БЕЗ ДОБАВКА - на кърма и уж не са го дохранвали, кърмата ми слезе  на вторият ден.

# 247
Помня, че изрично повтаряха акушерките първо да се слага на гърда бебето, дам.

Sneakers, недей да се тревожиш дали ще имаш или нямаш коластра, само че имай предвид, че тя е в малки количества, но и стомахчето на новороденото е мъничко, така че си му стига в общия случай.

Коластрата не е ли като кърмата - щеш, не щеш, нея си я има?  newsm78 Освен при някакъв здравословен проблем, разбира се.

# 248
  • София
еми знам ли...може да се случи да няма..при какъв проблем не знам.
ние бяхме 4 момичета в стаята на 3 децата им първият ден не засукаха, на едната изобщо не пожела до изписването, тя беше и с хлътнали зърна, пробваше със силиконови, в болницата бебето просто не пожела ни веднъж. После дойде още едно момиче, туко-що излизаща от реанимацията , бебето сучеше, а освен това тя цедеше по 100 мл кърма.... (бях в стая с родили секцио), моето засука, а кърмата както казах дойде на вторият ден, въпреки, че и аз го сложих малко по-късно реално бяха минали около 16 часа от раждането(първо не ми го дадоха до сутринтта, после сутринтта като тръгнах да го взимам  припаднах в коридора и киснах на система  няколко часа после, в които ест пак никой не си направи труда да ми го донесе), но въпреки това, той засука, сякаш беше малка акулка. Та варианти каквито искаш вероятно има..ако попадне човек и на свястен персонал, да му помага, по-верятно е всъщност да няма проблем или ако има да го преодолее, та няма защо да се шашка от средата на бременността още.

иначе то много жени имат коластра още от  бременността...аз нямах, но по-честият вариант е да имат.

# 249
Много е вярно това за персонала, да. Особено ако преди това човек не е чел кой знае колко и не е сигурен какво да очаква. Аз бях много подкована оттук Grinning и от приятелки, а бебето ми донесоха 3-4 часа след операцията и веднага засука демончето.

И аз нямах през бременността, но веднага след като родих, текна, проверих се.  Laughing Аз даже нямах притеснения детето да си суче само коластра първите дни, изглежда се засищаше, заспиваше си, но с идеална цел й понабутаха АМ. От бебето си зависи, а пък и от зърната, да - и в моята стая имаше един такъв случай, страшно мъчителна работа.  Confused

# 250
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
НАНУЧЕ благодаря ти,утре ще отскоча до доки,че днес не ми остана време.

# 251
  • София
НАНУЧЕ благодаря ти,утре ще отскоча до доки,че днес не ми остана време.
Дано всичко е наред Hug

# 252
Здравейте!Да питам нещо преди 2 дни бяхме на ФМ и се доста стреснах та докторката ми каза че бебето е с главата на долу това добре ама пъпната връв му била като шалче каза края на юли да ходя пак та някоя мама като е ходила на ФМ казвали ли са и такова нещо как е минало раждането или има ли опасност да му се увие около вратлето моля кажете ми моля ви

# 253
  • София
Дъщеря ми се роди нормално, с увита 2 пъти пъпна връв. Нямаше никакви проблеми.
Ще ви следят на консултациите.

# 254
Много бебета се раждат с увита пъпна връв безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт