Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
pepe27, първо, лекарката може и да греши (ако те е гледала само на 2Д ехограф, на практика няма как да се види дали пъпната връв е увита), второ, както са ти казали останалите, бебетата се раждат без проблем и с увита пъпна връв. Няма място за паника.

# 256
  • на Дъждовен остров
Здравейте!Да питам нещо преди 2 дни бяхме на ФМ и се доста стреснах та докторката ми каза че бебето е с главата на долу това добре ама пъпната връв му била като шалче каза края на юли да ходя пак та някоя мама като е ходила на ФМ казвали ли са и такова нещо как е минало раждането или има ли опасност да му се увие около вратлето моля кажете ми моля ви

Голям професионализъм от странана докторката.  Това все едно да ти каже, абе бебето мърда ама е с въже около врата си. 
Спокойно, не се тревожи за такива неща защото след 18 седмица вече всичко се отразява на бебето като чувства и мисли.

# 257
Здравейте!! От известно време чета форума ви, но реших да ви задам моя въпрос. Имах съмнение, че съм бременна, имах и някои симптоми(подути гърди, сънливост, отпадналост, а вечер не ми се спи), но за съжаление теста показа - .  Закъсня ми цикъла 6 дни, но днес като станах сутринта имах кафеникаво зацапване, след което започна да ми тече кръв, но много светла, а не като цикъл... Възможно ли е да съм бременна или в желанието си съм измислила всичко това...  Sad

# 258
  • София
ми пробвай с нов тест, но по-вероятно е да ти идва.

# 259
Благодаря за бързия отговор! Ще си направя тест..

# 260
Нормално ли по време на бременност да имаш бяло течение? И ако имате какво правите?

# 261
  • варна
Засилените течения са нормални при бременност,стига да няма сърбеж или миризма.Ако имаш отиди при АГ -то си.

# 262
И без да имаш такива симптоми пак кажи на гинеколога. Вероятно е засилена секреция каквато имат по-голяма част от бременните, но и да знаеш че съвсем не е задължително вагиналните инфекции да протичат със сърбеж и зловония.

# 263
  • Варна
Тази нощ като се обръщах от едната на другата страна, ми се втвърди корема - май  Confused вече не съм сигурна какво означава това. Или пък като ми се допикае през ноща ставам и корема ми е твърд - т.е. не е мек както по принци, като се изпикая си омеква. Коя част на корема се втвърдява при контракция?  Веднага ли отпуска? Колко трябв ада е твърдо - в бувалния смисъл като камък ли? Аз контракции имах като почнах да раждам, но болезнени, а тези подготвителните предната бременност хич не съм ги усещала...

# 264
sisi83 и аз очаквах да е буквално като камък, но не беше, просто стегнат и твърд ми ставаше корема, макар че при натиск с пръст поддаваше, така да се изразя.  Laughing

# 265
  • Австрия
И на мен ми се случва описаното от теб, Sisi. Според гинеколожката ми и прочетеното из нет-а - нормално е. все пак матката е мускул и при определени дразнения контрахира. Т.е. при повечко активност на бебето, при повечко натоварване на майката.. важното е, да не е болезнено усещането. Накратко за контракциите.

# 266
  • Варна
Усещането не е болезнено, но понеже имам секцио отпреди 1, 5 г. се притеснявам да не се отвори шева от тези контракции. Но пък щом не са болезнени ... Crazy

# 267
О, не, не може да се отвори шева, особено след толкова време, спокойно.  Peace

# 268
Точно заради тези стягания днес се чух със АГ-то ми и ми препоръча да си почивам и да пия Магнерич . При мен ги има от пети месец , но от снощи започнах да ги усещам по-често от обикновенно.. Simple Smile

# 269
  • Варна
На мен АГ-то ми каза, че след 28 седмица си зачестявали по принцип. Аз пия магнезий от началото и то 3х2.

Общи условия

Активация на акаунт