Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 964
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Здравейте момичета, тапата има ли форма и твърдост или може да изглежда като гъсто течение на бикините? Благодаря!   bouquet

Лиска, гъсто е. На мен ми се е случвало даже като се изпишам, да си виси и като го дръпна  Embarassed трудно се е отделяло така де се каже. А има ли някакъв цвят? Моето беше май много блеедо розово.

# 286
Благодаря ви момичета!   bouquet

sisi83, аз си имам бяло течение през цялата бременност, но това е друг цвят и по-голямо количество. Напластено е някак и е по-тъмно от нормално, няма червено, но е светло кафеникаво. Няма мирис. Нямам възпаления, защото скоро ме проверяваха. Усетих през нощта че нещо ми мокри, но не обърнах внимание и на сутринта го имаше това. Но щом тапата се отделя трудно не знам дали е това ..... Rolling Eyes

# 287
  • Варна
Лиска, скоро ще гушаш бебочее. Моята тапа като падна няколко дена след това родих, но си течеше всеки ден по малко де.

# 288
Лиска, скоро ще гушаш бебочее. Моята тапа като падна няколко дена след това родих, но си течеше всеки ден по малко де.

Благодаря мила, ще се наблюдавам по-внимателно тези дни.  Hug

# 289
  • София

Благодаря мила, ще се наблюдавам по-внимателно тези дни.  Hug
Само да вметна, че може бая време да си откараш без тапа Peace Но, да, наблюдавай се, сама ще" разбереш" тялото си Wink
Успех ти желая от сърце Hug

# 290
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да питам и вас,вчера ходих на док обаче забравих.Реших да пия профилактично Магнезий обаче незнам от кой-Магнерот или Магнерич и във какви дози.На моменти ме наболява корема долу ниско,то не мога да го определя и като болка и аз незнам какво е.Каква идея ще ми дадете,че на консултация съм чак на четвърти юли,а пък той нали не действа веднага,а трябва да се натрупа в организма.Благодаря.

# 291
  Най- добре е да говориш с АГ-то ти. Така на своя глава, макар и профилактично, не мисля, че е много добра идея.

# 292
Цитат
Здравейте момичета, тапата има ли форма и твърдост или може да изглежда като гъсто течение на бикините? Благодаря! 

Лиска, гъсто е. На мен ми се е случвало даже като се изпишам, да си виси и като го дръпна   трудно се е отделяло така де се каже. А има ли някакъв цвят? Моето беше май много блеедо розово.

Моята тапа беше много гъсто кафяво (нямаше никакава кръв). Даже не беше като течение, ами като нещо твърдо и слузесто. Точно 5 дена след падането й родих.

# 293
Ив, профилактично за какво искаш да пиеш магнезий? Той не се пие профилактично. Консултирай се с гинеколога си. Никой не може да ти даде съвет. Дозите са индивидуални и взависимост от това, за което се пие.

# 294
  • Австрия
Магнезият е много важен за обмяната на веществата в организма не само по време на бременност, но през бременността е незаменим! Регулира работата на стомашно-чревния тракт, подобрява качеството на мускулите и свойствата им, не на последно място - намалява и облекчава контракциите. Разбира се, че може да се взима по всяко време, че и превантивно! Той не се натрупва в организма, а излишното количество се отделя чрез урината.

# 295
Профилактично магнезий не се пие. Както и нищо, което не е съгласувано с лекар! Особено пък по време на бременност. При това какъв е смсъла от прием на магнезий при условие, че магнезиевите депа не изпитват дефицит? В каква доза й препоръчваш да го пие, 'щото схемата не е една и в качеството на какъв специалист направи препоръката? Благодаря!

# 296
Фактът, че има нещо, наречено "магнезиеви депа" значи, че се натрупва, че трябва да има едно определено количество магнезий в организма. на мен ми беше предписан с конкретна дозировка именно за да се запълнят първо депата, а после да се поддържа някакво целево ниво на микроелемента.

Разбира се, че може да се взима по всяко време, че и превантивно!

Моля по-внимателно с такива препоръки. Аз си пиех профилактично витамин А (ретинол) преди да разбера, че съм бременна, като разбрах, го спрях, а после прочетох какво може да предизвика прекаленото му количество и в първия момент от шок се замислих за аборт.

# 297
А на вас изследваха ли ви нивата на магнезия, преди да ви го предпишат?

# 298
  • Австрия
За дозировката ще се консултира с гинеколога си, мисля, че това се подразбира.

Препоръчителната дневна доза от Mg е от 300mg. Що се отнася до вит.А не мисля, че е удачно сравнението.

Когато пиша нещо, все пак не си го измислям. Допитвам се до лекар. А също черпя и инфо от достоверни интернет-източници, най-достъпните между които

Magnesium in der Schwangerschaft

Magnesium: Verhindert Schwangerschaftskomplikationen

MAGNESIUM AM PRÜFSTAND

Nährstoffe in der Schwangerschaft: Magnesium

Не мисля да се впускам във форумни дискусии или пък спорове.

# 299
А на вас изследваха ли ви нивата на магнезия, преди да ви го предпишат?

Да, разбира се.

За дозировката ще се консултира с гинеколога си, мисля, че това се подразбира.

Не се подразбра, иначе не бихме те репликирали.

Общи условия

Активация на акаунт