Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 955
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Алексче, имах в предвид да си пусне платена микробиология като се притеснява толкова. Аз винаги си пускам платена. До 9-я има многоо време - знам.

# 331
  • Добрич
Здравейте момичета,
на мен нещо ми се стяга и втвърдява корема от 2-3 дни насам. Дали това е притеснително,че чак в петък съм на доктор,да се обадя ли по рано да ме приемат?  newsm78

# 332
Алексче, имах в предвид да си пусне платена микробиология като се притеснява толкова. Аз винаги си пускам платена. До 9-я има многоо време - знам.

Да де, и аз същото имах предвид.  Hug

Sneakers, подготвителните контракции са нормални, стига да не са прекалено чести и да нямаш болки или други оплаквания.

# 333
  • Добрич
А,добре,значи няма да ходя преждевременно на доктор. Благодаря Алексче
А не ми ли е рано за подготвителни контракции?

# 334
Sneakers, боли ли те, силни ли са, колко продължава една контракция и за 1 час колко броя контракции отчиташ? Oтговори на тези въпроси, че иначе не става ясно и никой не може да ти каже дали да се притесняваш, или не.

# 335
  • Добрич
Леко е болезнено,но колко и през колко време не съм засичала,не знаех че трябва. Преди 2-3 седмици имах контракции,но сега е нещо по различно,по продължително е стягането и ги усещам по-скоро чак като си пипна корема колко е твърд. Не знам как точно да обясня?

# 336
  • Варна
Алексче   Hug

Sneakers аз например от скоро почнах да получавам безболезнени, еднократни контракции и понеже съм параноя звъннах на АГ-то и ме извика веднага да ме види. Знам, че след 28 г.с. почват да зачестяват, но важното е наистина да не са съпътстващи с болка и да не са на кратки интервали. А щом са леко болезнени звънни на АГ-то си още сега.

# 337
  • варна
И аз започнах да ги усещам в твоите седмици .
При някой е нормално да се усеща лек дисконфорд.

# 338
  • Добрич
...но важното е наистина да не са съпътстващи с болка и да не са на кратки интервали...

Да в сравнение контракциите преди 2-3 седмици които имах,по скоро не са болезнени и не са на кратки интервали. Ще изчакам до прегледа ми в петък.
Благодаря ви момичета!

# 339
Да ви попитам задължително ли се пият хапчета за контракции и кога започнахте да ги пиете (от кой месец)?Понеже на мен нищо не са ми изписвали  newsm12

# 340
  • Варна
Да ви попитам задължително ли се пият хапчета за контракции и кога започнахте да ги пиете (от кой месец)?Понеже на мен нищо не са ми изписвали  newsm12

Индивидуално е при всеки. Ако нямаш проблеми няма смисъл от каквито и да е хапчета. Ако нещо те притеснява говориш с АГ и ти изписва, ако не иска да ти изпише медикамент, а не се чувстваш добре, търсиш второ мнение.
А колкото до хапчетата - аз от 7 г.с. пия Магнерот, но не заради контракции, а заради профилактика на прееклампсия.
А ти как се чувстваш, какво те притеснява?

# 341
cufti_23, не казаха ли кога евентуално ще има някакво решение по молбата ви. Обадете се на социалните по район. Предполагам имате някакъв изходящ номер на молбата, по която могат да проверят.

Нищо не ми казаха. Аз проверявах по сметката ми, но всеки ден си е ад Simple Smile   Сега ще се разтърся за някакъв телефон. Благодаря Simple Smile   bouquet

# 342
  • София
wonderteddy, не са задължителни медикаментите. За всяка бременна е индивидуално. А някои нямат никакви проблеми и не пият медикаменти през бременността.

cufti_23, по телефон или на място.

# 343

Индивидуално е при всеки. Ако нямаш проблеми няма смисъл от каквито и да е хапчета. Ако нещо те притеснява говориш с АГ и ти изписва, ако не иска да ти изпише медикамент, а не се чувстваш добре, търсиш второ мнение.
А колкото до хапчетата - аз от 7 г.с. пия Магнерот, но не заради контракции, а заради профилактика на прееклампсия.
А ти как се чувстваш, какво те притеснява?

Ами нищо особено не ме притеснява,просто имам болки от време на време ниско долу (за тях пия нош-па)Не съм питала АГ за хапчета за контракции и се чудех дали е нормално само нош-па?А от кой месец започна да се мажеш против стрии и с какво?

# 344
zdraveite!

Izviniavam se za tova, che pisha na latinitza, no po niakakva prichina ne moga da natisna butona za fonetichnata kirilica ://.

S goliamo vulnenie vidiah dve chertichki predi niakolko dni. Ne smeia da se radvam dokato ne se potvurdi ot lekaria mi, che vsichko e nared. Toi mi kaza dnes v petuk da otida i da si napravia urinen test za bremennost v poliklinikata i sled tova da ida pri nego na pregled.

Chudia se v chastnite laboratorii praviat li gi tezi testove i niakoi znae li kude v Sofia moga da si go napravia i kolko vreme otnema za rezultatite?

Inache kato simptomi imam i az bolki v korema, misleh che mi idva i napravih testa ei taka prosto. I posle vtori i treti  Grinning. Pojelavam uspeh na vsichki! Blagodaria vi predvaritelno za otgovorite.

Общи условия

Активация на акаунт