Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 31 627
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
флауър, честита рожбичка!
хриси9 @, много зависи какви са твоите очаквания и какво разбираш под "нужното внимание". Нагледх се и на пациенти, когато раждах.

# 436
  • София

От друга страна пък момичета, които са били с избор на екип реваха, защото лекарите им дори не дошли на операцията и ги прехвърлили на други(дежурни) лекари в болницата.Абе страшна работа направо...

това леко ми е странно при планова операция, обикновенно лекарят си я назначава в ден и час според графика си, смятайки да не е отпуск и т.н., освен ако нещо спешно му се е случило и  не е могъл да дойде в този час, не виждам причина... освен ако не става дума за секцио по спешност или нормално раждане...тогава по- логично ми стои...въпреки, че надали е съвсем приятно за родилката.

Честито бебче  bouquet да сте живи и здрави Peace

# 437
моля за мнения и съвети по този казус - на 05.06.2011г ми се наложи да вляза в болница поради леки проблеми с бременността,бях с направление и лежах 3 дни там.
На 29.06.2011г по спешност ми се наложи пак да отида в болницата и да ме приемат със същата диагноза, и същата пътека но в 21.00ч нямах направление.Приемащата лекарка ми каза че ще ми пише друга пътека за приемане,обади се на друг лекар да го попита и той отговори че няма проблем.Приеха ме,започна лечение,мина вечерта и другия ден и днес дойде при мен главната сестра на отделението и ми каза че веднага трябва да отида на касата да си платя пътеката, даде ми една бележка да я покажа на касата и да ми дадат фактура. От касата ми обявиха сума от 390.00 лв за цялото лечение ( система магнезий,папаверин и това е).
Пътеката е 144,ОСИГУРЕНА СЪМ (с не прекъснати осигуровки)
П.С. - ако не бях осигурена цената щеше да е 180 лв.
какво да правя?и къде да си търся правата?парите не са никак малко,става дума за софийска АГ.
благодаря предварително

# 438
  • София
Е как ако не си осигурена, ще е по-евтино, отколкото ако си осигурена. Сигурна ли си, че си разбрала правилно?
Много неприятна ситуация наистина Tired.

# 439
Да,на касата ми казаха че ако нямам осигуровки ще ми струва 180 лв.
не ми дадоха обяснения защо? #Crazy #Crazy #Crazy

# 440
  • София
Да,на касата ми казаха че ако нямам осигуровки ще ми струва 180 лв.
не ми дадоха обяснения защо? #Crazy #Crazy #Crazy
Е, това е вече супер нагло!
Вие сте приети като спешен случай, не по желание на някой си, за нещо си Confused В такъв случай, не мисля, че влизате изобщо в пътеките им #Cussing out А и те са по 7-10 дни, има толкова разлика от първият ви прием в болница.Не знам, аз не бих заплатила, първото което бих направила е да пусна жалба до ЗК.
Егати хората Confused
Надявам се вие да сте добре, бебчето също Hug

# 441
Ти мина през спешната помощ или през спешен кабинет? Ако е второто обяснявам си го с това, че е трябвало след настаняването да изискате направление от гинеколога за хоспитализация. Щом такова не е представено в рамките на болничния престой значи трябва да си платиш престоя. 390 лв е пътеката 144 лв + леглоден и там каквото още се полага. По-скъпо е, защото си с платени осигуровки (но без направление), а за безработните реда е друг.  
Всичко това пиша с уговорката, че са си мои предположения. Не съм сигурна, че молбата се подава в ЗК, но можеш тях да питаш към кого да се обърнеш. Преди това обаче изискай ясни, точни и конкретни обяснения на всички въпроси, които здаде тук от екипа, който те е приел или от сестрата, която ти е дала бележката. На касата в болницата няма какво да ги питаш, те са там само за да взимат парите. Никога нищо не знаят, а и не съм сигурна дали им влиза в задълженията да са наясно. Пожелавам ти успех и предполагам, че е станало недоразумение. Дано само не си платила вече.

# 442
  • Berlin
Здравейте!

На 25.06 дойде и нашият син Simple Smile)) 50см, 2750гр., 3 седмици преди термина, нормално раждане, обаче си поисках епидурална упойка по едно време, макар че ме пусна към края.  Party Вкъщи сме от 3 дни и се гледкаме. Simple Smile)) Поздрави на всички и леко раждане на бъдещите мами! Ще се виждаме по другите теми предполагам.   bouquet

# 443
Честито, да ви е жив и здрав! Simple Smile Simple Smile

# 444
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Честито,да сте живи и здравички!

# 445
Честито,живи и здрави да сте,големи  да пораснете и винаги да сте щастливи   bouquet  bouquet  bouquet  

моля за мнения и съвети по този казус - на 05.06.2011г ми се наложи да вляза в болница поради леки проблеми с бременността,бях с направление и лежах 3 дни там.
От касата ми обявиха сума от 390.00 лв за цялото лечение ( система магнезий,папаверин и това е).
Пътеката е 144,ОСИГУРЕНА СЪМ (с не прекъснати осигуровки)
П.С. - ако не бях осигурена цената щеше да е 180 лв.
какво да правя?и къде да си търся правата?парите не са никак малко,става дума за софийска АГ.
благодаря предварително

относно казуса ми - платих си,днес ме изписаха и дано всичко е наред !!!

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 20:42 от Boten Mary

# 446
  • Добрич
Здравейте!

На 25.06 дойде и нашият син Simple Smile)) 50см, 2750гр., 3 седмици преди термина, нормално раждане, обаче си поисках епидурална упойка по едно време, макар че ме пусна към края.  Party Вкъщи сме от 3 дни и се гледкаме. Simple Smile)) Поздрави на всички и леко раждане на бъдещите мами! Ще се виждаме по другите теми предполагам.   bouquet

Честито и от мен,да сте живи и здрави и много усмивки!

# 447
искам да ви попитам за следното - до сега на женска консултация си ходя на частен лекар който не работи със здравна каса,та искам да ви попитам можете ли да ми препоръчате къде мога да ходя на женска консултация в някоя поликлиника с направление от личният ми лекар?
къде бихте ми препоръчали?

# 448
Е,то много лесно ще ти препоръчаме ,ама не е ли по-добре да ти е по-наблизо?По-добре кажи за кой квартал/район.

# 449
Е,то много лесно ще ти препоръчаме ,ама не е ли по-добре да ти е по-наблизо?По-добре кажи за кой квартал/район.

аз живея в павлово но ми е удобно - красно село,овча купел,център,бул.б-я,около цар борис III
благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт