Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 740
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
здр дами нова сам в форума но имам един вапрос с приятеля ми го правихме в 6,7 и 8 ден от МЦ като тои сваршваше в мен нз кога ми е овулацията защото цикала ми е нередовен мн рядко ми идва на една и същта дата.още е рано за тестове защото това стана този месец но просто искам да знам дали може да е станало нещо

благодаря предварително

# 721
  • София
здр дами нова сам в форума но имам един вапрос с приятеля ми го правихме в 6,7 и 8 ден от МЦ като тои сваршваше в мен нз кога ми е овулацията защото цикала ми е нередовен мн рядко ми идва на една и същта дата.още е рано за тестове защото това стана този месец но просто искам да знам дали може да е станало нещо

благодаря предварително
Мила, няма кой да хвърли боб тук и да познае.Надявам се, да получиш това, което искаш, но въпроси от този род, са доста несериозни Peace Щом не знаеш приблизителна дата на овулация, щом си с нередовен цикъл......изброените дни нищо не ми говорят, вероятно и на теб.
Желая ви успех в бебеправенето, разбира се, ако искате бебе Hug

# 722

4 двойни Престо си направих /значи осем/ и всички отрицателни, като се почна от 7-я ден след акта, както е по упътване, та чак до първия ден от закъснението. На 6 ден от закъснението си направих Шуър чек - нещо като розова мъгла  Rolling Eyes, утре пак ще повторя - вече 8 дни от закъснението с всички признаци ... та на “ранния“ Престо хич не му вярвам вече.
И на мен ранният Престо не ми отчете на 7-я ден, но след като ми закъсня цикъла си направих втория тест - тестовата линия стана тъмно червена още преди контролната Simple Smile Доколкото си спомням на теста пишеше, че на 7-я ден вероятността да отчете бременност е около 60%, тъй като все още не се е натрупал достатъчно от хормона.
На една приятелка нито 1 тест не й отчита бременността - наскоро се сдоби с второ детенце  Heart Eyes

# 723
Мами моля ви тези които са правили погачка да ми напишат какво трябва да се приготви за нея и какъв е обичая,защото аз си нямам никаква представа.Благодаря ви предварително  Hug

Ще ти разкажа как аз го знам !
На 40-тия ден от раждането на бебето се замесват две погачи от жена/мъж който има живи родители . С едната погача и вино / моя поп само това каза/ се отива сутринта да "четат" молитва на теб и бебето за пречистване. Попа осветява виното и погачата ,отчупва си за него и за черквата и другото го връща да го хапнат всички в семейството.През деня ,но не когато слънцето е залязло ,т.е. по-рано се канят гости ,само жени и деца. На масата се слагат само сладки храни/торта ,сладкиши/ и питиета/ликьори ,сиропи.../ и втората погача. Върху погачата се слага кърпа и гостите слагат парички според желанието.Две момичета /не женени/ ,по възможност високи / за да е високо бебето/ вдигат погачата на високо ,майката връзва кърпата и я хвърля някъде пак на високо /на гардероб отгоре например/-  с тези пари после можшеш да купиш нещо на бебето .Всеки гост хапва от погачата като си топи от купичка с мед. Гостите си хапват и пийват  и от храните на масата и се забавляват . Трябва да си тръгнат преди залез слънце.

# 724
Здравейте на всички! Имам един въпрос, преди време гинеколожката ми изписа Утрогестан от 16 ден на цикъла 10 дни 2х1. Проблема ми, е че след няколко дни е време да си направя тест за бременност и се чудя дали да спирам Утрогестана или да продължа. Благодаря предварително!

# 725
Имам едно притеснение. Бих искала да чуя мнение, ако има някоя от Вас, която да е пила АБ по предписание на АГ в 18-та седмица. Предписаха ми Клацид, за да излекувам уреаплазма, но ме тормози фактът, че навсякъде в нета пише, че този АБ не се препоръчва при бременност. Принципно се доверявам на доки, но........

# 726
kichkag Първо звънни и питай лекаря си  Peace Аз трябваше да спра утрогестана ако не съм и да го продължа ако съм бременна. Направих тест само защото го свърших, за да знам дали да си взимам нов.  Peace

Дария по време на бременност лекувах уреаплазма само с вагинални глобули, без антибиотик. Не беше препоръчително заради бременността. Не съм лекар обаче, само споделлям моят опит.

# 727
  • Варна
За жалост уреаплазмата може да бъде  доста опасна по време на бременност - аз бих послушала лекаря си относно антибиотика. Трябва да се лекуват и двамата партньора. Все пак няма да си единствената бременна, която се лекува с антибиотик по време на бременност. Но ако нямаш доверие на лекаря си - потърси още едно мнение. Успех ти желая!

П.С. Бях чела, че лечението трябва да става след 20 г.с. тогава лекаря преценява ползата и риска от прилагането на антибиотик.

# 728
Светле, и аз бях ужасно наплашена от форума. Оказа се че изобщо не е чак толккова опасна ако е във вагинален, а не цервикален секрет. Казвам го от личен опит и консултация с двама лекари по въпроса + от лаборантите от генетичните ми изследвания. Аз го имах това чудо от преди да забременея и тогава и двамат се лекувахме с еднократен прием на антибиотик. Но след като бях бременна моята лекартка беше категорично против антибиотика. Пак подчертавам, има различни случай, затова трябва да се слуша лекар. Това беше обаче мнението на моята лекарка. Има обаче сигурно антибиотици, които са подходщи по време на бременност и може би има случаи когато е по - добре да се приема антиббиотик, но да се излекува бактерията - не съм лекар, не знам.

# 729

П.С. Бях чела, че лечението трябва да става след 20 г.с. тогава лекаря преценява ползата и риска от прилагането на антибиотик.

Благодаря ти! Когато ми установиха уреаплазмата бях в 6-та седм. и тогава ми казаха, че трябва да изчакам до 20-та за лечение. При последния преглед доки реши, че сега му е времето и ми предписа АБ. Не съм толкова параноична и не винаги се доверявам на листовките на лекарствата, но не открих в нета някой, който да се е лекувал с Клацид по време на бременност. Засега ще се доверя на лекаря, но си остава  притеснението ми  Thinking  Praynig

# 730
  • Варна
Дария виж какво прочетох сега, само част ти изпращам от една темичка:
"След консултация с още двама доктори, Клацид може да се пие - бил от третата разрешена по време на бременност група - кларитромицин......."  - тук момичето е 6 г.с. - незнам обаче дали го е пила. А що се отнася до листовките - на повечето лекарства пише - че не трябва да се употребяват по време на бременност.

# 731
Дария виж какво прочетох сега, само част ти изпращам от една темичка:
"След консултация с още двама доктори, Клацид може да се пие - бил от третата разрешена по време на бременност група - кларитромицин......."  - тук момичето е 6 г.с. - незнам обаче дали го е пила. А що се отнася до листовките - на повечето лекарства пише - че не трябва да се употребяват по време на бременност.

Благодаря ти! Започнах да се пообнадеждавам! Peace

# 732
Изкам да Ви попитам преди даваха една реклама по бтв как един комар ухапало дете и му излязло пупка за да не става нарани майка му го намазала с (това изкам да попитам да ли знаете как се казва това мазило) за да не се чеше за да не стават на нарани моля ви ако знаете как се казва това ми пишете на е-майл:evi4@mail.bg спешно е моля вии Hug

# 733
  • Варна
Изкам да Ви попитам преди даваха една реклама по бтв как един комар ухапало дете и му излязло пупка за да не става нарани майка му го намазала с (това изкам да попитам да ли знаете как се казва това мазило) за да не се чеше за да не стават на нарани моля ви ако знаете как се казва това ми пишете на е-майл:evi4@mail.bg спешно е моля вии Hug

Фенистил  Peace

# 734
  • Варна
Здравейте момичета, искам да попитам кой медикамент е по-добър при нисък хемоглобин? Сорбифер, Феро фологама или Малтофер? Единия лекар ми изписа едно, другия друго  newsm78 Малтофера не искам много много, защото се дъвчел  Sick

Общи условия

Активация на акаунт