Лято иде, слънце грее - АВГУСТОВСКА мама дебелее

• 31 287
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Ох момичета , и мен ме мъчи едно безсъние- то са киселини , шумове всичко ме дразни! Днес влизам в 33 седмица и изведнъж осъзнах , че нямам много време. Още нищо не съм приготвила нито чанта , нито съм купила нещо за бебчо. Един страх ме е обзел. Не мога да си обясня. newsm78.
Иначе всичко съм харесала Slavena много ми харесва количката ти  аз съм се спряла на подобен модел
http://www.mothercare.com/Silver-Cross-Surf-Pram-Pushchair/dp/B0 … s=related-tab-3-5
има и кошче за кола.
Само да ви питам вие приготвихте ли си чантите за болницата? и дали трябва да нося помпа за кърма ? Нещо като знам , че ще раждам секцио и все си казвам има време , ама може да вземе и да ме изненада.......
Поздрави на всички почиващи мами и на тези който като мен са изкопали дупки на диваните си Laughing Laughing Laughing

# 436
  • София
Дитка аз вчера влезнах в 33та седмица (въпреки, че лентичката показва, че днес влизам в 33) и не съм спретнала багажа. Мисля, че на беба и е рано да излиза. Мисля да го направя към 35та седмица.
А за помпата за кърма не знам, но аз лично (на своя глава го решавам това) няма да я взимам, защото мисля че в началото няма да има толкова много кърма, че да ми трябва помпа

# 437
Благодаря ти Мони , успокой ме  Simple Smile Mисля тази седмица да започна да се приготвям ,че сестрата при която ходя всяка седмица все ми се кара Simple Smile Тук никой не купува кошари за новородено , а кошници ,за да са по близо до естесвената си среда . Сестрите ти обясняват , че бебетата се стресирали като от тясната утроба ги оставиш в огромната кошара! Затова препоръчват да си купиш кошница -нещо такова
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydispl … 14053_10001_14053
Дали е малко превзето незнам , но преди не се бях замисляла  newsm78-може и да има нещо вярно.
Вие какво мислите?

# 438
  • София
Може и да има логика  newsm78

# 439
Аничка,

понеже сподели в една друга тема, че си стегнала багажа би ли ни казала какво си сложила, по някакъв списък ли се води, от болницата ли са ти казали нещата.
Аз се сещам за следните неща:
   1.тоалетни принадлежности/четка, паста, сапун,гребен, тоалетна хартия и др/
   2.дамски превръзки
   3.чехли
   4.хавлиени кърпи-3 бр.  
   5.нощници-2бр.
   6.подплънки за кърма
   7. бельо
   8.памперси-20 бр.
   9.биберон-на мен миналия път ми беше много необходим
   10. документи за раждането

Преди години не трябваха ношници, но сега май от вкъщи трябва да си носим.Помпите за кърма често не вършат работа

Моля и момичетата родили по-скоро/преди 1-2 год. / да кажат какво са им искали в софийските болници.

# 440
На мен много добра работа ми свършиха еднократните гащи за след раждане http://www.vsi4kozadeca.com/za-bremenni-i-karmachki/belao-za-bre … 5-br.-canpol.html. В някои болници искат мокри кърпи са бебето. Хубаво е да имате шоколад без ядки, на мен миналия път ми помогна като ми падна рязко захарта, добре че една от родилките в стаята носеше, също и мин. вода, монети за ТВ. Помпата според мен е необходима ако нямате опит и не можете да се цедите на ръка. С нея стимулирате слизането на кърмата, а ако кърмата слезе бързо, бебето не успява да изпразни гърдите и възниква необходимост да ги цедите.

# 441
Дитка и аз не съм си стегнала багажа, но смятам скоро да го направя, и ще си нося и помпата за кърма, защото предният път ми беше необходима и трябваше в началото да се цедя на ръка. И не мисля, че бебетата се стресират в по-широка кошара. Peace
hrisss_, karmelita666  welcome За кг аз съм 14+, а бебето не знам колко е. Последният път не питах даже, защото не вярвам на тези измервания.
Теди, Мони, радвам се, че почивката минава добре.
Виола, при нас искат освен тези неща които си написала и спално бельо, за мен и за бебето, протектори за леглото, термометър, дрешки за бебето, мокри кърпи, 1 комплект пелени за бебето, абе въобще всичко. Laughing
Никаква сол във водата за къпане  Naughty

# 442
  • София
Всяка болница си има списък с нещата които трябва да носиш. За това на сайта или на място се проверява. Няма единен списък ...За Шейново например не се носи нощница нито дрехи за бебето и за къпане на бебето...но пък трябва памперси и мокри кърпи...
Ditka74 тези кошници са много сладки и според мен има логика иначе не мисля да си вземам...но на курса на който ходех по същата логика препоръчаха да не се държи на много силна светлина бебето в началото, а на по приглушена за да свикне т.к в утробата е свикнало на тъмно Simple Smile Но то има доста неща свързани с адаптацията на бебето които обаче няма как да спазват  ... Другото което е всеки си преценява какво може и иска да прави ..
Багаж не съм стягала нито за мен нито за бебето...смятам малко по малко да го правя като изляза в болничен следващата седмица, нали все пак трябва да си имам занимание месец и половина Simple Smile

# 443
На мен много добра работа ми свършиха еднократните гащи за след раждане http://www.vsi4kozadeca.com/za-bremenni-i-karmachki/belao-za-bre … 5-br.-canpol.html.
тези ми допадат, ще потърся по аптеките и магазините.
Аз съм приготвила засега чантата и в нея - четка и паста за зъби, мокри кърпички всякакви видове, малко козметика за мен, джапанки.
В дамската чанта си разнасям навсякъде с мен копие от Свидетелството за брак, че трябвало да се дава в болницата, за да изпратят документите за акта за раждане.
Това е засега подготовката - в събота съм на шопинг и ще допълня с помпа за кърма, подплънки за гърди, мазило за зърната и тез гащи еднократни ако намеря.
Друго май няма да ми искат в болницата. Остава багажа на бебетата за изписването да подготвя и ще съм готова Simple Smile

# 444
Здравейте момичета,

Преглеждам групата от време на време, но с писането хич ме няма. Сега ме изкушиха мамите, които заминават или са вече на море ... да им пожелая слънчево време и весело изкарване. Благородно ви завиждам. Аз не се виждам в такова приключение ... с малкия, който беснее и контракциите, които имам. Надявам се, живот и здраве, да отидем с бебо към средата на септември до океана тук.
От няколко седмици започнаха много неприятни контракции, не съм имала такива с Вали и толкова рано - почти болезнени и продължителни, предимно вечер като се върна от работа (явно вече много ми идва, а се очаква да работя до края на юли  Rolling Eyes ) Моля се само поне до началото на деветия месец да удържа бебо вътре.
Иначе киселини и отоци нямам, но пък си имам гастационен диабет  Sad Чудя се как се провалих на теста, не го очаквах.) Дадоха ми апаратче като на истински болник и сега 2 часа след всяко хранене меря захарта. (Разплаках се като си излязох от кабинета на доктора с това устройство.) За сега захарта ми е в норма, даже малко увеличих храната като видях колко много ми падат стойностите на 2-рия час.
На 24 юни ще ходя да разгледам болницата, където ще раждам. То тук условията навсякъде са добри (поне за мен, сравнявайки ги с тези у нас в държавните болници), само късмет да имаме и да е здраво бебенцето. От 34 седмица започвам запис на тонове, всяка седмица, а за 36-та ми е планиран ултразвук. Това от мен за отчета.

Дитка – познавам добре това състояние, аз бях в такъв стрес и паника първия път … все нещо си мислех, че пропускам, не съм купила, не съм подготвена, обикалях магазини и с часове се двоумях какво и по колко да купувам; коя ваничка от две да избера и пр. такива терзания. Сега нищо нямам (е само малко дрешки), но ми е спокойно. Бебето хич няма нужда от всичко, с което се затрупваме в процеса на подготовката, само от теб, твоето внимание, гушкане и мляко.

# 445
Всяка болница си има списък с нещата които трябва да носиш. За това на сайта или на място се проверява. Няма единен списък ...За Шейново например не се носи нощница нито дрехи за бебето и за къпане на бебето...но пък трябва памперси и мокри кърпи...

estelitka  -  само памперси и мокри кърпички ли искат за бебето в Шейново?

Багажа аз още не съм го стегнала, след като ми издадат 45 дневния болничен тогава смятам да го стегна Peace

Ditka74 - кошницата за новородено е добро решение, но според мен е малко излишен разход, така или иначе пак ще трябва да се купи кошара, т.к. кошницата максимум 3 месеца може да се ползва, след това никак не ми изглежда сигурна... Иначе количката която си харесала е много хубава, но лично мен ме притесняват триколките, че доста обърнати съм виждала от тежка чанта сложена на дръжката Rolling Eyes

moncata - помпата според мен е полезна точно в началото, ако няма много кърма с помпата се стимулира лактацията, или ако бебето не изсуква млякото и се получат някакви бучки, след това вече забелязах че кърмата се регулира според нуждите на бебето и се произвежда колкото е нужно Peace

За осоляването категорично против Naughty Когато родих Сани свеки напъваше да го осолявам, но я поставих на място Crossing Arms, малко след това имаше случай на бебе прието в болница с 80%(или нещо подобно не помня точния процент но беше много) изгаряне точно от осоляването #2gunfire

# 446
  • Сливен
Здравейте, бременелки! Как сте днес ?Надявам се добре . Аз от сутринта съм с контракции и от 15 30 имам и болки ниско долу пооплахиш се доста звъннах на доки обясних му изписа ми Магнерот и Нош-па и ако до утре не ми мине ще се видим с доки стискайте ми палци да ми мине от хапчетата и да се размина със срещата с доки. Искам да попитам някоя от вас ако е пила магнерот как се повлиява доволни ли сте .Багаж за болницата все още не съм си приготвяла нито за мен нито за бебо в 32 седмица съм и все се успокоявам ,че има време ,но на 27.06 когато отида за болничния сестрата ще ми даде списък с нужните вещи .На всички който се запътват към морето желая страхотно време и безпроблемна почивка да си топнете крачетата и заради нас който не можем да отидем да пошляпаме .това за сега от мен да не ви отегчавам повече!Лека вечер!

# 447
Помпата според мен е необходима ако нямате опит и не можете да се цедите на ръка. С нея стимулирате слизането на кърмата, а ако кърмата слезе бързо, бебето не успява да изпразни гърдите и възниква необходимост да ги цедите.
Точно за това си трябва, аз миналия път изпищях много бързо, защото малкия не сучеше добре, не можех да се цедя на ръка и беше кошмарна болка..за това тоя път ще си я взема само колкото да се доизцеждам, за да не ми стават отново гърдите на камък.. Confused
Багажа за болницата ще го стягам както винаги в последния момент Mr. Green и естествено ще се съобразя със списъка на самата болница.. Rolling Eyes Но за шоколада, да! върши чудесна работа след самото раждане, нещо като кафе за ниското кръвно.. Laughing аз си бях взела миналия път и сега пак ще си взема..Вода също е хубаво да си носиш и някакъв сок от боровинки ли беше..не помня точно.. Rolling Eyes
Отново ще раждам нормално, макар и да знам, че епидуралната упойка никва работа не върши..пак така искам да си родя, нямам възможност да се залежавам.. нито пък желание Sunglasses дано не се обърка нещо дее.. Crazy
Та тя ми каза че го къпят бебчо със сол. Не знам ... това не е ли остаряло схващане  Rolling Eyes Вие мислите ли да капите бебчо със сол???
#Crazy голяма глупост е това според мен, никога не съм го правила и не смятам да го правя.. Naughty
Тук никой не купува кошари за новородено , а кошници ,за да са по близо до естесвената си среда . Сестрите ти обясняват , че бебетата се стресирали като от тясната утроба ги оставиш в огромната кошара! Затова препоръчват да си купиш кошница -нещо такова
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydispl … 14053_10001_14053
Дали е малко превзето незнам , но преди не се бях замисляла  newsm78-може и да има нещо вярно.
Вие какво мислите?
Яско беше в кошче като бебе, но го подарихме, така че ще сме без кошче тоя път.. Rolling Eyes алтернативният вариант е завивки на руло или такива възглавнички около бебо, но поставени така че да не са прекалено близо до него..че в тия жеги.. Crazy
hrisss добре дошла! Hug
За всички край морето весело изкарване!  grinning039
П.П.
Ирина за пръв път е на море, но скоро май няма да я взимам = префърцунената госпожичка не иска да стъпи на пясъка и пищи, във водата й харесва, но пак ако е на ръце
Мони, да не би малката да се е опарила от горещия пясък и от там да я е страх?! Rolling Eyes

Айде бай, че пак се отплеснах... Mr. Green

# 448
Искам да попитам някоя от вас ако е пила магнерот как се повлиява доволни ли сте ....
Аз го пия вече 5-та седмица...Имах проблем но се оказа, че съм с плацента превия...
Спряха ми контракциите и болките ниско долу...Още при втория прием усетих подобрение!
Пожелавам и с теб да е така! Hug  bouquet

Аз съм по-добре даже си правя разходчици, но гледам да не се претоварвам  Wink
Багажа...ще го стягам като влезна в 35-та седмица...до тогава ми е раничко  Wink
Хубава вечер на всички Ви и мн   bouquet

# 449
Не мисля да си осолявам бебето.... а ако някой се опита да даде такъв акъл ще бъде обезкостен и осолен  smile3516

За количка съм се спряла на Инглезина Авео - зелената (макар че и червената е страхотна, ама като отидем в магазина с парите ще реша на момента). На юлската заплата на мъжо ще ходим да я вземем, че само отлагахме досега, че изникват какви ли не непредвидени разходи.....

На новите мами - добре дошли   bouquet

Теди, Мони, топкайте коремчетата и за нас в морето, аз в неделя се присъединявам Simple Smile))

Дитка, може и да има нещо вярно с кошниците.... ама ако кажа на милото, че искам и такова ще ме линчува......

Багажа още не съм си подготвила.... ама още малко и  ще се наложи вече Simple Smile А за килцата съм +11  Embarassed  

Общи условия

Активация на акаунт