Лято иде, слънце грее - АВГУСТОВСКА мама дебелее

• 30 311
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Ариана я сподели каква е тази диета,аз до преди 1 седмица бях +11,но сега съм убедена че съм качила,нещо много сладко пак ми се прияжда и все си казвам от утре го спирам,но..... Mr. Green много ми е сладичко,поне вечер се старая да не ям хляб а някакво месце със саладка и то най-вече за чудните ми коселини,защото всичко останало ме дразни.А за боличните явно бурокрацията е на всякъде,аз от както съм излезнала в болничен (това беше преди 2 месеца)още не ми е платено,а от здравната каса ми казаха че незнаели че работя е как може такива олигофрени да има,дадох им куп с документи от фирмата ми и онзи ден ми казват ами ние нямаме информация нито от лекаря ви нито от фирмата ви #2gunfire.Така че навсякъде всичко е възможно,дано поне ги изплатят преди да се роди малкия ,че не ми се обикаля после за такива глупости #Cussing out

# 706
  • София
Ариана я сподели каква е тази диета,аз до преди 1 седмица бях +11,но сега съм убедена че съм качила

Диетата е по неволя, направих гестационен диабет и избягвам храни с висок гликемичен индекс. Хапвам много зеленчуци (ок. 1/2 от порцията ми), малко протеини - яйца, месо, риба, сирене, млечни (ок. 1/4 от порцията), въглехидрати - уж 1/4, но на практика за да си поддържам захарта в нормални граници съм ги ограничила още повече. Плодове - по 2-3 порции на ден. 1 порция - 1 плод или 1 малка купичка, ако са череши, ягоди и т.н.
Много малко сол (без хич не мога), повече вода, билкови чайове, ограничаване на пърженото.
Мъка, голямо умуване на менюта пада, ама няма начин, ще потърпя поне още месец.

Ако имаш голям апетит за сладко, ти препоръчвам да наблегнеш на плодовете, малко мед, малко ядки....ей такива неща.

Забравих да поздравя Силна, че си е вече удома и да и кажа, че много силно стискам палци Стииян да се прибере скоро удома  Hug

# 707
Аз също имах проблем със захарта,но я спрях на пълно само за 2 седмици,всичко се нормализира тогава и на следващите ми изследвания си беше наред,за съжаление от повечето плодове имам ужасни киселини,от череши,праскови,диня,кайсий,към пъпеш съм алергична,единственото което не съм спряла това са фрешовете от портокали и грейпфрути.И със зеленчуците съм същата картинка,само марула и краставици хапвам,иначе хем ми се гади хем киселини ooooh!,лекарката ме посъветва да не ям нещата които ме дразнят Tired.Радвам се обаче че не остава много време,мъчно ми е само че сме толкова далеч от близки,роднини и приятели,но все си повтарям всяко зло за добро и така.Сега ще излезна малко на разходка да разходя синчето Heart Eyes,а може и пак да му купя нещичко,всеки път му взимам по нещо Laughing,последно му взех едни патенца за баня,не че ще му трябват особено в началото,но много бяха сладки и не устоях Joy
Лек и слънчев ден на всички Hug Hug Hug

# 708
Ариана, сигурно страдам, че няма да съм свекърва и само се обаждам непопитана  Joy
Ама наистина нагласата е най-важна. Медицинските проблеми са толкова малък процент, че не си заслужава да се мисли за тях.

Аз все си мисля за бебешките дрешки на Преслава.. вадят ми се, а е още толкова рано.. И без това с 3 жени вкъщи гардеробите ще отесняват главоломно  Crazy
Багаж за болницата също още нямам.. нито купени неща, нито подготвени.... Туткам се малко, дано да е за добро  Blush

# 709
За пътуването до гърция искам да се включа - ние бяхме там май. Мъжът ми, който е рибар, улови някаква си отровна риба и трябваше да викаме лекар. тогава разбрахме, е ако сме си имали здравна застраховка, щяло да е безплатно или да платим там и застрахователя в България да изплати сумата. Така че, по-добре застраховка от България  и дори нещо да се случи, да сте спокойни. иначе на нас ни взеха 60 евро за една инжекция Simple Smile верно, докторът дойде в хотела и беше безкрайно любезен - отдели ни 40 мин.
Радост, аз още щъкам и не си седя вкъщи. не знам докога, вече съм започнала да ходя по срещи и най-нагло да си качвам краката по всякви столове в чужди офиси Grinning, обаче вкъщи е голяма скука.

# 710
Привет  Hug днес пак доста топличко, незнам в петък какво ще се прави ако стане 35 градуса.
Момичета, то само Драгнева да беше подсъдима  също Георгиев, Добрева, за Калчева пък нищо хубаво.  Няма лекар в Бургас без издънка. Несмятам да раждам при Драгнева. Мисля да не избирам предварител;но екип, много съм объркана, незнам ако избирам и лекар кой да е newsm78 #Crazy Утре съм на ЖК ще поразпитам в болницата дали има лекари в отпуска през август....
ами лек ден от мен и много усмивки

# 711
Здравейте в тази жега Hug.Аз съм се захванала да преглеждам старите дрешки от баткото понеже те повечето са жълти и зелени и ще мога да ползвам някои неща.На всичко от горе започваме ремонт,че време не остана. А като за капак се опитват да ми се подуят краката ooooh!
Смятам и чантата за родилното да стегна тия дни да ми е под ръка за всеки случай,че имам от време на време някакви болежки.
Хайде лек ден от мен и повече на хладничко и с нещо разхладително в ръка Grinning

# 712
Здравейте мамчета!
Директно копирам от ФБ - Ходих в Първомайската болница да видим как е бебка - 2600гр. в 34г.с точно (преди 2 седмици беше 1900гр.) , но още сме с дупето надолу. При нас ехографа дава отклонение +/- 20 % (10 по принцип и още 10, защото е седалищно), но дори и - 20% си е много добре. Казаха, че най-вероятно ще я родя 3 кг. Включиха ни за 20 мин. запис на тоновете и са супер. Всяка седмица ще ходя да ни гледа доки и да ни правят запис на тоновете (такова чудо в Пловдив няма да ми се случи).Днес му казах, че искам да раждам при него и няма проблеми. За 12 дни на системи тук се очаровах от вниманието и отношението и зарязвам пловдивските доктори и клиники с удоволствие!!!
Приятен ден коремчета!!!

# 713
Dani Gavazova, брaво голяма бебka... И ние сме в 34 г.с. на консултация - да видим колко сме станали....  Ина4е много ми тежи ве4е, а трябва да работя - тук в Белгия излиза6 в болни4ни 10 дни преди термина - това е..... На работа съм до 15.07., а термина ми е на е 7.08. /тук го смениха с 1 седмица по-рано от този по менструацията/.....
За кърмата - абе то не е ли или има6 или не??????  newsm78
Мен ме мъ4иха да ме цеди аку6ерка, за да слезе, но не успя и каза, 4е просто нямам /говоря за предната бременност/.....
Сега как да 4акам да имам, просто не знам..... Какво се прави за тази цел, за да дойде кърма????
Обяснете по-подробно, то за ползата всеки знае, ама като не идва..... и без това адаптираното мляко излиза много скъпо.....

# 714
  • Бургас
lunna pateka, в кърмаческия подфорум има страхотни момичета, които са готови да отговорят на всичките ти въпроси и никой от тях няма да им е смешен. Има и организации в подпомагане на кърменето, специално "Ла лече лига" имат и денонощен телефон. Имаме все още време да се информираме и да попием доста инфо, добре че са тези форуми! Аз също съм много нахъсана за кърменето и си ги чета редовно. Това което аз знам е че в никакв случай не трябва да се робува на режими и да не се оставя бебчето гладно цяла нощ, а дори и да не иска да се буди пак д аго нахраним. Бебетата имат вроден инстинкт да се хранят и заспали, само трябва да намерят източника. Нали в корема на майката нон-стоп до тях достига "храна" и раждайки се те не познават глада, това е ново чувство за тях, поради което е стресиращо да го налагаме на 6 часов глад. Освен това за тези 6 часа бебчо ще изсуче повече кърма, отколкото ще изпомпа помпичката, следователно и повече ще се произведе. Спреш ли стимулацията на кърма е неизбежно и кърмата ти да спре.
Снаха ми казваше, че с голямата по цяла вечер се динкали, мачкали, носели и все реве и реве детето /ами гладно как няма, стой ти на гола вода с празен стомах/ а с малкия отказала режимите и нямала никакви проблеми нито с тръгване на кърма нито с безсънни нощи и ревове. Макат че малкия е секцио, а голямата е нормално, обратно на опита с малкия по-лесно й тръгнала кърмата. Хайде да не се отплесвам, че има други теми за това....
g_mitreva, и аз се лутам и продължавам да незнам какво искам, но както вече казах май няма да избирам никой, просто ще се отблагодаря, след като си свършат работата, пък силно се надявам да има за какво.   bouquet
А за болничните пък, какво да ви кажа: на мен преди малко ми преведоха болничен, който съм ползвала през м.Април. Думи нямам, пращали на работодателя ми писма, които на мен не пращат, а пише Копие до ...../мен/.На мен ми казаха 3 пъти три различни причини да не ми е преведен досега. Абе тая система и тя не работи, както всяка система в бг. Той мъжо хубаво си ме дърпаше да заминаваме навънка, ама аз будалата, вечния оптимист..., като клоун съм значи! Outta Joint hahaha Joy
То на мене ми се размина разходката до Сл.бряг, но поне се понаспах. Сега чакам едни техници да ми закрепят кабелите по стената в коридора, че да монтираме и антрето и после ще се разходя с мъжо надолу по южното черноморие. Хубав ден на моткащите се мами и на работливите бързо да минава работния ден и да се помотват по хладното   bouquet

# 715
Момичета да ви питам и вас някоя ползвала ли е Ганизол (вагинален крем) предписаха ми го за течение, но моето не е много силно и уж нямам нищо притеснително в изследванията и сега чета в листовката едно изречение което малко ме постресна "Няма подходящи и добре контролирани проучвания с Ганизол при бременни жени, поради това употребата му при бременност се препоръчва само при решение на лекаря, че потенциалната полза надвишава потенциалния риск за плода"
Ако някоя го е ползвала моля да сподели. Благодаря ви

# 716
Zlatyt този крем еднократен ли е? Мисля,че го ползвах, но не съм сигурна за името.

# 717
  • Бургас
Zlatyt, пробвала ли си да смениш интимния гел с Триклобактер? На мен добре ми се отрази при течението още в самото начало, но лошото е че бързо се привиква към него. И така да е, химически не е опасен и се очаква да го ползваш не повече от 2 месеца. Това е просто за измиване, а не за вътрешни промивки. Малко е силничък и се слага само по 2-3 капки на миене. Опитай го и ако няма ефект помисли пак за кремчето. Мен лично, също много ме стряскат подобни изречения, с две думи: Незнаем какъв е ефекта върху бременни.

# 718
Анито досега никога не съм имала течение и не съм ползвала никакви подобни, ще пробвам с Триклобактер и ако не помогне тогава ще прибегна към интимния крем.
Благодаря ти Simple Smile)))

# 719
Привет тумбачета Hug
Минавам да се отчета от вчерашния преглед-бебка е добре,тежи 2200,за сега всичко ни е в норма,дано до каря все така да сме Praynig
Ванче,Кетка,Ани,Дани и на вас честито за добрите новини Hug
И ние малко по-малко започнахме да се стягаме за бебка,вчера взехме ваничката,с дрешките и останалите неща вече сме почти готови,остава само да изпера и изгладя дрешките,да изперем кошарката,шезлонга,столчето.Тия дни ще разгледам и дрешките от каката,да видим кое ще се ползва и кое не и ще преценим има ли нужда от още нещо.Моят багаж за болницата е почти готов,поръчах си нощници и чехли и като дойдат тогава ще го нареждам.
Силна,радвам се че вече си си вкъщи,а на Стилян пожелавам да наддава бързичко и да се прибира у дома Hug
Злати,на мен ми го изписа док,но преди това каза да слагам глобули и ако не спре течението,тогава крема,но не стигнах до него Peace
Хубав ден ви желая,днес навън е доста топло,пазете се Hug

Общи условия

Активация на акаунт