Лято иде, слънце грее - АВГУСТОВСКА мама дебелее

• 30 243
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
q_mitreva, при Люцканов съм на ЖК, а при Ковачева ходих на ФМ и след това на частни прегледи. Напоследък се замислям сериозно за Душепеев, май колкото и да не ми се иска, пак ще сменя доктора. А ти къде ходиш и от кой си доволна?
Аз пък ходий май месец на плаж два пъти, водата и вятърът бяха студени и не се натопих. А сега времето е много горещо. Аз съм като хипопотам и като седна не мога да тана, като легна и ми е твърдо, горещо и ... в общи линии - усилно /макар че съм качила не повече от 10 кг/ . А така обичам на плажа... Вечер като разхождаме кученце ми е най - добре, хем водата хубава, хем полъхва вятър.
Друг ми е проблема сега, то нали все нещо трябва да разваля идилията.... Много ми се надуват венците, направо е болезнено. Днеска на връщане от ЖК щях да минавам през зъболекаря, но ....... забравих  Embarassed Някой може ли да ми препоръча някакво облекчение, освен 30 капки прополис, разредени с половин чашка вода  Tired

# 691
Силна радвам се че вече си си вкъщи дано и бебко по-скоро се оправи и да си го вземете baby_neutral

# 692
Е успях да ви изчета,
не бях чела от близо 2 седмици но наваксах
бях на преглед на 21.06 и всичко е ОК както казва доки изследвания пак не направихме на 04.07 като отида за болничния тогава.
Честито ни талисманче, да ни е живо и здраво!!!
За килцата и аз съм + 8 и не знам до края как ще съм ще се търкалям Joy.
Тежи ми вече после как ще се отслабва не знам страх ме хваща.
Продължавам да ви чета.
За Майчин дом сте писали благодаря! Много се надявам за това родилно отделение, но моя доки при който ще раждам каза че е абсурд да стане готово.

# 693
Aнито- аз ги пообиколих но не умишлено. Първо тръгнах при прехвалената Мърмърова, но след това при Драгнева- тя ми води жк. Клачева ми прави биохимичния скрининг. Общо взето се надявам Господ да ни закриля.

# 694
Емалина, 8 кг нищо не са, ти си вече 31 седмица, Аз вече съм +10:)
Моята помпа също е на Томи Типи и съм супер доволна.

# 695
  • Бургас
Aнито- аз ги пообиколих но не умишлено. Първо тръгнах при прехвалената Мърмърова, но след това при Драгнева- тя ми води жк. Клачева ми прави биохимичния скрининг. Общо взето се надявам Господ да ни закриля.

Само ми кажи, че няма да раждаш при Драгнева...  ooooh! Все пак избора си е твой, но се чувствам длъжна да ти кажа, че в момента само на мен ми е известно да е подсъдима поне по 2 дела, при едното бебето е починало, а при другото - с увреждания. И това без да съм се интересувала изобщо, просто чувах името й и ми беше познато, т.к. моя приятелка ражда при нея и изгубиха детенцето и подправиха експертизата й. Наистина, мразя да говоря на такива теми, но това е името, от което се ужасявам!
А иначе за Калчева - те поздравявам, много добър доктор е според мен, жалко че не води ЖК и не работи в родилно.
  bouquet Hug

# 696
Момичета, моля ви... Наличието или отсъствието на коластра преди раждането няма общо с кърменето! Кърмата слиза след раждането... Ако има кой да я търси ще има и кой да я произведе... Коластрата преди това няма нищо общо.  Peace

Килограмите си обсъждате... аз чукнах 20така, ама да ви кажа.. Спря да ми пука.. Ще се свалят лесно после Simple Smile

Имаше мами за ОБ - София.. и мен ме пишете в групата.  Peace

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 10:57 от г-жа BubolecheMeche

# 697
Във всеки случай мотивацията е налице, мисля, че това е много важно. Simple Smile
Алексче много си права, когато мотивацията е голяма и наистина имаш желание да дадеш на бебето най-добрия старт нещата се случват. Писала съм и друг път, моите зърна бяха вдлъбнати, Маги изобщо не искаше да захване, пробвах и със силиконови зърна, и с издърпване с помпата преди на сложа бебето, не се получаваше. 40 дни се цедех за всяко хранене, но задължително пробвах първо на гърда. Бях скапана от умора въртях се в кръг с постоянно цедене, стерилизиране и хранене. Смених шишетата по съвет от кърмаческия, тези на Нук изглежда я затрудниха и изведнъж както предложих гърдата на едно хранене Маги захвана. Повече шише не дадох, забравих и какво е помпа. За избора на помпа мога да кажа, да се съобразявате с шишетата, които смятате да ползвате, защото аз бях с помпа на Авент и шишетата на Нук не ставаха.

Минах един курс инжекции за развитие на белите дробове и вече ми е по-спокойно. Коремът страшно ми тежи, вече предимно лежа.

# 698
Само ми кажи, че няма да раждаш при Драгнева... 
А иначе за Калчева - те поздравявам, много добър доктор е според мен, жалко че не води ЖК и не работи в родилно.
  bouquet Hug
Ох...Кошмарно е наистина положението с Бургаските АГ специалисти  Confused
Аз също съм на ЖК при Люцканов...Но не съм доволна! Май и на него му дойдоха мн пациентите и въобще не съм "хепи", че съм при него  Close Чак този месец ми чу тоновете...Да не говорим, че ме води с плацента превия и трябва да ме вика през 2 седмици за преглед и то по ЗК, добре, че ходя и при Калчева и съм по-спокойна...Казвам си и аз "Общо взето се надявам Господ да ни закриля."   bouquet

Хубав ден на всички!

# 699
 Здравейте , тумбачета , само минавам да кажа , че съм добре , просто работата ме заля и тези срокове пощада нямат  ooooh!

alisiq-85, дрешките си ги купих от Бенетон в центъра на Бургас.

Бургазлийки , чета ви за терзанията по повод лекарите ... просто нямам думи ... до момента съм минала преди много години през Ковачева , преди 2 години през Калчева и Драгнева .... не желая да ги коментирам , за да не ви тревожа.  Единствения съвет , който мога да дам след проблемите , които съм имала е да намерите доктор , който да ви вдъхва сигурност ... успех  Hug

Хубав ден на всички  Hug

# 700
  • Бургас
Добро утро и от нас с бебка,
тая сутрин сме в настроение, макар да нямаме някаква конкретна причина.
Шуши, ти докога - на работа??? Хайде почивай си, че после ще се познаваме по улиците рошави и ненаспани  Joy
Теди, кошмарно е, права си, чак почнах да съжалявам, че не се нагласих да раждам в София - Шейново. Хем майка ми живее там, никакъв не ми беше проблема, но аз бях сигурна, че не може нещата да са толкова зле. Колкото малко свестни специалисти има в Бургас, толкова малко свободно време имат и трудно стигаш до тях. Затова реших - на никой не плащам за избор на екип! Ако остана доволна - аз сама ще намеря начин да го покажа, но това ще стане, ако остана доволна от работата на специалистите!
"Казвам си и аз "Общо взето се надявам Господ да ни закриля."  "
Хубав ден мацки, а на плажуващите - да внимават със слънцето, че .... днеска щяло да е страшно! Аз отивам на разходка в Слънчев бряг, хем да видя какво толкова им раздуват на тамошните скандали. Че то всяка година си ги има там!

# 701
Момичета,привет и от мен!
Сигурно ще ме помислите за луда,но аз мисля да ходя на море в Гърция през юли.Резервирахме хотела отдавна,но сега като почнах да се замислям и като си гледам корема как натежа,ми се струва че ще си е рисково,пък и на тая жега....май ще трябва да проверя къде има болници в близост...нещо ме хвана шубето,иначе с предишната бременност,нямах проблеми с пътуването разхождахме се нагоре надолу-София,Варна,Южното Черноморие....сега не знам как ще се получи Heart Eyes
Инъче нищо не съм купувала още,само помпата си я имам отпреди,но трябва да и търся нов накрайник Crazy
Хайде целувам ви,пазете се

# 702
Момичета, да ви се оплача - тъкмо се връщам от поредната кофти среща със здравната ни система. Бременността ми се води от гинеколог в един мед. център. От месец и половина съм в болнични и до този момент ходех на ЛКК в същата болница и нямаше проблеми с болничните - само с направлението от гинеколога. От средата на този месец въпросното ЛКК не работи със здравната каса и днес ходих в друг мед. център. Там като ме видяха само с направление - "ами то само така не може"... "ами на какво основание"... "трябва консултативен лист" и ме пращат при гинеколог. Тя обаче казва, че не ме познава и трябва да се върна да взема един куп документи от моя наблюдаващ доктор и т.н. ...... А се касае за 3 дни реално - от днес до 25 вкл. От 26 юни съм в майчинство и се чудя дали въобще да се занимавам  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out Егати разхождането по мъките  #2gunfire

# 703
  • София
Сигурно ще ме помислите за луда,но аз мисля да ходя на море в Гърция през юли.

Аааа, що бе? И в Гърция се раждат хора  hahaha Hug
Аз лично се чувствам добре и бих си пътувала до края, само че моите разстояния са от 100-120 км от Майчин дом. Раничката от другата седмица мисля да я приготвя и да си я държа в багажника на колата, да ми е под ръка.

Г-жа Буболечкова, хайде де, изчезна за месеци, пък идваш само две приказки да кажеш във форума Simple Smile  Hug Ценни, обаче, признавам си и подкрепям с две ръце казаното за кърмата. Май няма признаци предварително дали ще можеш или няма да можеш да кърмиш. С малко усилия всички се справят, освен, ако няма сериозна медицинска причина това да не стане.

И аз съм +8 кг и ако продължавам с диетата си все така, май толкова ще си и остана. Вече 2 месеца съм на диета, ефект върху кръванта захар - минимален. Обаче пък иначе си останах на тези килца, които бях качила и от там не мърдам.

Хайде хубав ден от мен...и да не е чак толкова горещ   bouquet

# 704
iv4eto232  Не можеш ли за тези 3 дни да си вземеш болничен от личната, аз редовно така правя като не ми се занимава с глупости. Майка ми я бяха оперирали от рак на гърдата и трябваше да я гледам, полагат ми се 10 дни болничен за гледане на роднина над 18г. този болничен трябва да ми се издаде от нейния личен лекар, ама той един некадърен не знае как да го напише и накрая си взех от моята лична лекарка
baba_vuna  и в Гърция да родиш какво лошо. Аз пак ще дам пример с мой роднина - баща ми. Той работи в Гърция, но фирмата е регистрирана в България и се осигурява тук. Падна от камиона и си счупи кракът приеха го в болница там и не плати и стотинка защото е здравно осигурен. Сложиха му шина за да не стои в гипсово корито с месеци, когато дойде време да се маха тази шина в България му искаха някаква огромна сума за да му я свалят, а там нищо - нито за слагането, нито за шината. И българските лекари казаха че една такава шина да се сложи тук струвала не знам си колко хиляди. Луда работа
Дано всичко да си е наред и почивката да ви мине нормално и бебко да си излезе когато си му е време и където сте решили
Малко се поулях, но вече спирам. Лек ден на всички  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт