Лято иде, слънце грее - АВГУСТОВСКА мама дебелее

• 30 260
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Кърмата не е "или я има или я няма". Произвежда се след всяко хранене. Спирането идва със спирането на търсенето от бебето. Нощните кърмения в началото много подпомагат латацията. Честото слагане на бебето на гърдата гарантира и по-голямото количество произведена кърма.  Peace

http://missby.wordpress.com/2007/12/03/karmene-v-rodilnia-dom/ Ето една много интересна статия за началото..

# 721
  • София
За кърмата - абе то не е ли или има6 или не??????  newsm78
Мен ме мъ4иха да ме цеди аку6ерка, за да слезе, но не успя и каза, 4е просто нямам /говоря за предната бременност/.....

Аз съм от жените, които не могат да изцедят много кърма. Ако ми видиш бюста ще си помислиш, че за 10 минути ще напълниш едно ведро, ама на! С цедене с помпа за 20 минути успявах да изцедя 50 мл мляко, за да оставя на бебето, докато поизляза да свърша някоя работа. Иначе като си захапеше бебето и си сучеше, виждаше се че гълта, дори се виждаше събраното в силиконовия накрайник мляко. Та мисълта ми е, че при някои жени просто не става с цедене.

# 722
Извинявайте, момичета, но какво точно му лекувате на течението, щом изследванията ви са чисти?

# 723
  • Бургас
Алексче, намаляваме неприятните симптоми, иначе е ясно че няма как да се лекува дори и да има нещо в изследванията.  Peace Аз специално имам преди бременността абсолютно чисти МБ всеки път когато пускам и въпреки това имам неприятно течение при настинка или лятото от климатика. Именно свещичките помагат да намалеят симптомите на "напишкване" /много силно казано, но все пак има и такъв момент/. Просто явно си произвеждам повече секрет, което особено в жегите е голяма мъка  Joy

# 724
Течението при бременност е физиологично, освен ако няма някаква инфекция. Всякакво "лекуване", "профилактично" прилагане на антибиотици и пр. води до нарушаване на естествената микрофлора на влагалището и оттам създава предпоставка за развитие на най-различни гъбички и инфекции.

# 725
  • Бургас
Алексче, то и носенето на еднократни превръзки също подпомага развитието на гъбички и инфекции, особено лятно време. Все някакси трябва да се облекчи физиологичната неприятност. Незнам, де, след като и докторите предписват медикаменти...

# 726
Не нося еднократни превръзки, просто сменям бельото по два пъти на ден. Просто не виждам смисъл човек да се вкарва сам в беля.
А лекарите си предписват всякакви лекарства, ако се разчита на тяхната добросъвестност...  ooooh!

# 727
Тази темичка бързо я свършихме, в сравнение с предишните!!!

# 728
Лунна пътека имаш право да излезеш в болничен от 6ти месец,ако кажеш че ти е вече тежко лекарят ти е длъжен да те освободи,по принцип наистина се работи до 10 дни преди термина,но също така си абсолутно в правото си след 6ти месец да излезеш в болничен.Попитай ако искаш в своя мутуалитет за повече информация,също и своят лекар.Аз излезнах още в 5ти месец,но по медицински причини,дори лекарката ми ме напъваше да остана до 6ти,защото тогава така или иначе ме освобождавала,само че аз имах много контракций и ниска плацента и се наложи на два пъти да ида до спешното и накрая ме освободи.Но поискай информация,аз лично не приемам “не“ за отказ.

# 729
Гиназол са ми предписвали за гъбички предната бременност, според моята докторка няма проблем да се ползва, но всеки си преценява. Увеличено течение имам през цялата бременност, което не лекувам с нищо, защото секрета ми е чист. Ежедневни превръзки ползвам почти от началото на бременността без прекъсване, защото освен вагиналното течение, натискът на бебетата върху пикочния мехур е много голям и изпускам много урина, не мога да си позволя без превръзка и не съм хванала гъбички от тях.

# 730
Аз също съм с течение от началото на бремеността, което сега е доста, и без ежедневни превръзки не мога. За момента иследванията са ми чисти, така че не мисля да ползвам никакви лекарства само заради количеството.

# 731
  • София
И аз съм с по обилно течение от началото на бременността и съм с ежедневни превръзки, правила съм една МБ в началото и беше чиста...
Така и така пиша да се отчета от днес - отидох на ЖК за болничен (днес ми е първия ден от 45-те дни), изследвания и МБ и разбира се среща с нашата беба но се оказа че лекарката е болна..та нищо не свърших. Ще ходя в понеделник дано да се е върнала вече Simple Smile
За кърменето съм толкова амбицирана че няма накъде. Единственото което малко ме притеснява е, че няма никой около мен компетентен, мисля че в болницата не са най-добрите консултанти (дано не съм права). А и зърната ми не са хлътнали но не са така силно обособени. Но смятам да чета инфо и да търся помощ от консултант ако имам трудности и мисля че ще успея Peace
За утре нямам планове така че мисля да извадя дрехите които в събота докарахме от сестра ми и една нейна приятелка Simple Smile

# 732
  • София
Ето нещо, което може да подпомогне кърменето при майки без опит и без подкрепа от страна на близките - изберете си педиатър, който го подкрепя. В кърмаческия има тема за педиатрите, подкрепящи кърменето, поровичкайте се там и съберете отзиви. Нашия педиатър не ме подкрепяше напълно, макар че оставяше решението на мен и ако го слушах, трябваше след първия месец да мина на адаптирано мляко, защото бебето беше наддало 800 грама от най-ниското си тегло, до което спадна след раждането.

И още нещо - не непременно свързано с кърменето, а изобщо за живота с бебето. Когато родих установих, че имам много силен инстинкт как да постъпвам в определени моменти. Да го облека ли, да го съблека ли, на каква температура да го къпя, как да го завивам, как да го храня... Вярвам, че наистина природата си знае работата и уверените в себе си майки, които следват инстинктите си, не се поддават на глупави идеи като тъпкане с лекарства за няма нищо, минаване на АМ, без да има нужда, къпане със сол и т.н. бабини или докторски деветини.

За микробиологията и теченията - аз направих преди месец курс с полижинакс, защото намериха стрептококови бактерии във влагалището. Не много и все още не беше инфекция, но гинеколожката ми препоръча да мина курс на лечение, тъй като влагалищните инфекции са най-честия причинител на преждевременно раждане. За разнообразие реших да я опслушам  Wink Simple Smile

# 733
Да, и аз се доверям напълно на интуицията си за бебето, всички в началото ми се чудеха, че много спокойно съм я гледала и не съм се притеснявала да я нося и обличам с "трудни" за обличане дрехи newsm78 е, най-много една позната, на която майка й до 4 месец беше нон-стоп с бебето, а тя почти не го пипаше, че било много малко:)

# 734
Кои са "трудните за обличане" дрехи? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт