Лято иде, слънце грее - АВГУСТОВСКА мама дебелее

• 30 268
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Алексче и моите зърна са такива, но дано да нямаме проблеми  Praynig

Кетка да не е тази помпата - не пише, че е на бертони, но ми излезе и тази като търсих в нета http://vsi4kozadeca.com/za-bremenni-i-karmachki/pompi-za-izcejda … i-avent-isis.html

# 661
  • София
Алексче и моите зърна са такива, но дано да нямаме проблеми  Praynig

На мен едното ми зърно не беше даже плоско, ами направо вдлъбнато. Калоян засука със силиконово зърно от тази гърда, а след 2 месеца зърното беше съвсем изтеглено и детето отказа силиконките. Бебето е най-добрата помпичка  Hug Heart Eyes А ако имах повече подкрепа и инструкция от някого за кърменето, въобще нямаше да се стигне до силиконновите зърна. Просто в болницата, в която раждах, се чувствах като забравена от Бога, след като родих... Confused

# 662
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3822&cat=16
ето такава е моята(синята)от Кауфланд си я взех

# 663
Аз чета отсега за кърменето и виждам, че не е невъзможно и с такива зърна (Ариана  Hug), ще разчитам и на помощ от консултант по кърмене, така че се надявам да се справим.  Peace Във всеки случай мотивацията е налице, мисля, че това е много важно. Simple Smile
kosmina, ще се справим, няма да се отказваме. Simple Smile

# 664
а никакво отказване  Hug хареса ми вчера в майчин дом акушерката като разправяше, че ти помагат по всякакъв начин с кърменето, изцеждане на ръка/с помпа, дано и в Шейново е така  Rolling Eyes- та може би засега ще изчакам с помпа пък ще видим Simple Smile

# 665
Аз моята я взех отсега, защото я намерих на половин цена в ибей, иначе струва към 300 лв. и няма как да си я позволя нова.

# 666
  • Sofia
Медела Суинг е перфектната помпа, и аз ще разчитам пак на нея  Peace
Но пак казвам- повечето то вас изобщо няма да имат нужда от помпа.

# 667
Здравейте мамчета  Hug
Като стана въпрос за помпите,как по точно става стерилизирането,аз така и не съм купила стерилизатор,все ми казват че е излишен и може в микровълнова но аз и това не знам как става.Извинявам се за глупавите въпроси,но при първо дете те първа ще се сблъсквам с подобни на вид елементарни неща   Thinking.

# 668
Здравейте майчета.Чета Ви от доста време,но сега се решавам да пиша.Аз съм с термин 01.08 с втора бременност и с една чакана госпожица.

Заговорихте се за помпи и аз да си кажа предния път ми беше по-лесно на ръка да се цедя,но сега мисля да си взема една,защото съм твърдо решена да кърмя колкото може по- дълго

# 669
добре дошла Simple Smile

за стерилизаторите не мога да дам мнение, още не съм стигнала до тях  Thinking

момичета, до кога мислите да кърмите? Аз си мисля до макс 1 г - смисъл нали до това време при всички положения започва и захранването на бебоците и има ли смисъл повече от 1 г да се кърмят?

# 670
  • София
Здравейте мамчета  Hug
Като стана въпрос за помпите,как по точно става стерилизирането,аз така и не съм купила стерилизатор,все ми казват че е излишен и може в микровълнова но аз и това не знам как става.Извинявам се за глупавите въпроси,но при първо дете те първа ще се сблъсквам с подобни на вид елементарни неща   Thinking.

Най-простия метод - заделяш една тенджера за тази цел. Измиваш предварително шишетата и бибероните с препарат за миене на съдове (има и специални за бебета). Слагаш вътре шишетата и каквото още мислиш да стерилизираш и достатъчно вода. Оставяш да ври 10-тина минути. Предимство - просто и лесно, не е нужна никаква инвестиция.

Друг вариант - парен стерилизатор. Има си отделения за всяко шишенце или биберонче и легенче по средата, което се пълни с вода. Включваш, водата започва да се изпарява и стерилизира вещите на бебето. Предварително трябва да измиеш вещите. Удобство - включваш и забравяш, докато не ти потрябва нещо. Стерилизаторът се самоизключва. Можеш да го вземеш навсякъде със себе си при пътуване, трябва ти само контакт.

Трети вариант - има и стерилизатори за микровълнова. Не знам какъв е принципа им на действие, такова чудо като микровълнова не ползваме вкъщи. Но пък виждам като неудобство, че ако пътувате някъде трябва да носиш/търсиш място, където има микровълнова.

Четвърти вариант - разтвор за студена стерилизация. Има и течен в шише (ползвала съм на Чико), има и таблети. Следваш инструкциите как да разредиш/направиш разтвора, оставяш в него предварително измитите шишета/биби и т.н. за около 20 минути. След това изплакваш с преварена вода и ползваш. Предимство - лесно, особено при пътуване. Недостатък - съмнителна стерилност след изплакването.

момичета, до кога мислите да кърмите? Аз си мисля до макс 1 г - смисъл нали до това време при всички положения започва и захранването на бебоците и има ли смисъл повече от 1 г да се кърмят?

Докато и на двама ни е приятно  Laughing. Има смисъл да кърмиш колкото може по-дълго. Захранването започва на 6 месеца, но това не значи, че бебето няма нужда от мляко. Майчиното мляко е най-доброто за твоето бебе, то съдържа точно това, от което бебето се нуждае и съставът му се променя с времето, именно за да задоволи конкретните нужди на бебето ти.
Големият ми син сука до 1.5 години. Спокойствието, което този процес му даваше не може да се сравни с нищо друго! Така успокояваше болката от никненето на зъбките, коликите (като бебе), нервност, страх, жажда, глад...всичко.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 13:20 от Ариана

# 671
Добър ден и от мен!
Предният път не си бях купила помпа, но се наложи, защото на ръка въобще не ми беше удобно, а и имах доста за цедене. Купих си обикновена помпа тип спринцовка и ми вършеше чудесна работа, сега пак нея ще си ползвам. Стерелизирах на котлона в тенжера, сега не знам как, още не съм мислила да купувам ли стерилизатор. Ползвах я до 2-я месец някъде, след това нямаше нужда  Peace
Силвена, ЧРД! Бъди жива и здрава и успех във всичко! nbirthday nbirthday
Кетка, Анито, успех на прегледите! Hug
Мама Ивка, добре дошла! welcome
Да се похваля, изгладих си чаршафчетата и сега чакам малко дрешки да изсъхнат и се залавям с тях. Laughing
Ариана е обяснила много хубаво  Peace

# 672
Тези, който чакате второ дете задължително ли купувате нова количка за следващото дете?
Легло, обаче трябва да изберем и това ми е голямата чуденка, търся нещо, което не намирам  newsm78. Накой ако знае кошарка, която да отговяря на следните условия, да свирка моля. Искам да е на колелца, да е с две решетки (а не табла и решетка), да има чекмедже, да има функция за люлеене, без това да налага нахането на колелцата, да се сваля решетката, но не да се отстранява, а просто да се смъква и качва според нуждите.
Ох, да! И да е с размер 120/60, без опция за юношеско легло.

ние взехме такива легла, но в бяло http://www.mebel-gen.bg/index.php/bg/2009-03-04-21-16-35/2009-03 … detsko-leflo-lucy
- не отговаря съвсем на изискванията ти, но поне на 90 %. Не съм срещала опцията "люлка" за креватчета на колелца от този тип, а само от онези, които се трансформират в юношески-
Иначе креватчето има падаща странична решетка, чекмедже долу, колелца, 120/60 и отвсякъде е с решетки, същата фирма има и модел мисля, на който малките страници са плътни ако искаш.

# 673
  • София

A къде ги продават? Виджам адрес само в Шумен  newsm78

# 674

A къде ги продават? Виджам адрес само в Шумен  newsm78

Ние ги взехме от магазин Малечко/Baby Life на  Околовръстното, оттам купихме и скрин и гардеробче. Имат и транспорт (ние си осигурихме сами), както и имат човек да сглобява мебелите ако искате (много съм доволна, единствения майстор, който за последните два медеца мина през нас - а те бяха над 20 човека, който се събу до вратата и си свърши работата без да мрънка и да иска нещо постоянно). Сори за отклонението, но такива неща ми правят впечатление след всичко, което ми мина през главата  ooooh!

Но в магазина има и креватчета с плътни горна и долна табла, както и някакви много скъпи креватчета и мебели- незнам каква националност са, но ние не сме за тях Joy

Аз също да се отчета, днес бяхме на преглед и сме добре, растем, но колко тясно е на мойте бебковци, направо ми е жал като гледам към монитора по време на прегледа.
Посетих и магазин Штъркел и ми допадна доста - добре е зареден и има и скъпи неща и стоки на нормални цени, както и добро разнообразие според мен.

Момичета, да се оплача - едно нещо не мога да открия - шапчица за новородено в синьо. Исках да имаме шапчица за изписването (все пак така е по протокол), но явно много момченца се раждат напоследък, та са свършили в поне пет магазина които обиколих  Crazy (има само с ушички и други такива, а аз искам най-изчистен модел). Ще намеря, ама може ли за най-простото нещо да трябва да се обикаля, не че ако взема бяла ще му стане нещо на бебето, ама все пак исках да се личи по главичките им кое момчето, кое момичето, ако беше едно бебе въобще нямаше да се занимавам с такива детайли  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт