Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 628
  • 546
  •   1
Отговори
# 360
Аз пък ги разтопявам заедно - маслото и шоколада.
И аз, на водна баня.

# 361
  • София
И аз, на водна баня.
Аз пък на котлона ги разтапям в едно метално съдче,на 200 грама шоколад слагам 100 грама масло,ама последния път нещо не ми се получи както исках,та май ми беше малко маслото.Много зависи от шоколада Simple Smile

# 362
Направих сладкиша. Снимки няма да показвам, че ме е срам. Много смешно ми стана човечето, което искаш да нарисувам. Не мога и не мога да му хвана цаката на този шприц. Ама съм и един художник... нямам думи. Като го разрежа ще ви кажа дали е станал и какво точно съм направила.

# 363
И аз, на водна баня.
Аз пък на котлона ги разтапям в едно метално съдче,на 200 грама шоколад слагам 100 грама масло,ама последния път нещо не ми се получи както исках,та май ми беше малко маслото.Много зависи от шоколада Simple Smile

ако котлонът е бил силен,може това да е била причината. Когато съм опитвала не на водна баня винаги е ставало на бучки.  Thinking

# 364
Любим и бърз сладкиш!
Шоколадите разтопявам в микровълновата за 2 минути и към тях добавям маслото.

# 365
Аз да кажа за моя опит. Направих една доза, но я пекох на два пъти. Един след друг. Сладкиша не ми стана толкова сочен колкото очаквах. Предполагам, че съм го пекла малко повече от необходимото. Не е станал сух, но очаквах да е по-сочен. Направих и една доза от крема на Лабрекс, но той ми дойде адски много като количеството. Ако се изпекат три блата, всеки от половин доза и се забърка една Лабрекс доза крем ще стане перфектна триблатова торта. Аз лично имах проблем с декорацията, но това е, защото съм вързана в ръцете. Като цяло оценявам добре сладкиша. Харесаха го домашните.
Благодаря за идеята!

# 366
  • гр.Русе
 Момичета не се изложих с тортата за юбилея на свекъра.Стана невероятно вкусна.Гостите бяха възхитени от вкуса и всички ме разпитваха как е направена, останаха смаяни от това, че е с майонеза, а като им казах, че е и с крема сирене крема направо им виснаха ченетата  Laughing
 Опекох два блата които разделих на две, първата доза ми се натроши като го вадих, но нямам тава със същия диаметър.Втората оставих до следващия ден в тавата да се постегне.Наредих си тортата и само аз си знам как редих двата блата като пъзел в тавата.Крема е шоколадов мус със сметана, пудинг и крема сирене.
 По рано бях писала, че ще я правя и с фондан нямах проблеми с него, не ми се разля.Абе стана страхотна тортичка.
 Ето това е и разреза, а украсата в другата тема Wink

# 367
Много вкусно изглежда, julliqna!  Grinning

# 368
Здравейте момичета. И аз направих сладкиша стана чуден! Мъжа ми иска обаче да се сиропира поне малко. Можете ли да ми кажете как и с какво? Смятам да го направя с два блата като торта и крема, но как да го сиропирам малко? Някой пробвал ли е  newsm78

# 369
  • София
Явно си го изпекла повече. Той в обичайния си вид е страшно сочен и ако се сиропира ще се разпадне!

# 370
Ами не мисля, че съм го изпекла повече, защото си стои леко мокър. Но аз питам за леко сиропиране, като торта

# 371
  • гр.Русе
 Аз като си ям сладкиша, само като сладкиш  Grinning ми е добре, но на торта у дома ни идва малко сухичък.И аз се замислям като го използвам за блат на торта дали леко да не му капна сиропче.Някъде по напред в темата мисля, че някой беше споменал, че го сиропира.Дано не се лъжа.

# 372
  • Fort Worth, TX
Няма смисъл от сиропиране.Достатъчно е да го намажеш с какъвто крем си решила.Аз досега го правя 3-пъти.Два е мазан с шоколад и масло , 3-я със крема даден в началото на темата.Мисля следващия път да го намажа с маскарпоне пък да видим какво ще излезне.Не съм чела цялата тема и не не знам някой пробвал ли е с него.

# 373
  • гр.Русе
 Явно е въпрос на вкус, аз обичам сочни тортички.

# 374
  • София
Ами според мен си е и до изпичане. Аз като правих торта, ако беше по-сочен просто щеше да се разпадне и да тече вода от него. Не си го представям някак...

Общи условия

Активация на акаунт