Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 626
  • 546
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз слагам повече от половин пакетче.

# 346
  • София
Аз винаги слагам 2 към 1 в полза на шоколада,може би този шоколад като е за готвене да си му трябва повечко масло,а и да кажа че ползвах 100 грама шоколад

# 347
Момичета, доста четох за този сладкиш. В събота ще го правя за гости. Само за глазурата ме е страх как ще се правя, че до сега не съм  заливала нищо с такъв шоколад.  Каква е точно технологията. Просто изливам в центъра и оставям да се разтече или мажа целия сладкиш?И как да направя така че и стените да имат глазура. Може да ви е смешно, но за новак като мен си е изпитание.Реших да го правя разполовя след изпичане и да слепя двата блата с крем Ламбрекс. После шоколада и после ако имам време ще декорирам.

# 348
  • София
По-добре изпечи два блата, отколкото да режеш после. По-лесно е. А за глазурата - аз сипвам и мажа с лъжица. Ако искаш и по страниците да има, трябва да изчакаш глазурата да позастине, за да не е много течна и пак така да мажеш отстрани.

# 349
Да разбъркам продуктите от първата страница наведнъж и да разделя на две и да пека. Две тавички една след друга. Това ми предлагаш, нали?

# 350
  • София
Да, в две еднакви тави. Може и в една. Като изстине първия блат можеш спокойно да го извадиш и после да сложиш да печеш другия, като пак намажеш и набрашниш тавата. Просто рязането не винаги се получава добре. Успех!

# 351
Разбрах те. Така ще го изпека, защото нямам две еднакви. Ще се прави едно след друго. Дано стане.

# 352
Каква е точно технологията. Просто изливам в центъра и оставям да се разтече или мажа целия сладкиш?И как да направя така че и стените да имат глазура.
Изсипи го в центъра и с голям нож*  бутай лекичко от центъра към края.

* накланяш острието на една страна и с повърхността му буташ
/разбра ли ме, че аз не се разбрах? /  Crazy

# 353
Да, разбрах те, обаче не знам дали ще мога. Ще опитам, ще снимам и покажа. Благодаря!

# 354
Много се радвам, че се е получила.Искам само да те попитам става ли достатъчно сочна вътре или има нужда от леко сиропиране.Бях чела някъде, че може да се сиропира леко.
 Вече съм сигурна, че такава ще бъде тортата на детенце.Крем Ламбрекс с банани, а отвън ще я измажа и покрия с фондан.

за фондана тортата трябва да  е ,как да кажа, по-твърда,а не сиропирана и мека,внимавай

# 355
  • гр.Русе
 Снощи си опекох две дози за тортата.Аз всъщност покривам само отгоре тортата с фондан, а отстрани измазвам с крем.У дома не ни допада много вкуса на фондана, но украсена тортата по този начин е много по красива  Laughing. Утре ще ви кажа как се е получила.Или ще се изложа пред гостите,или ще им хареса.Наши хора са, така че каквото стане.Ще ме е яд само, че е за юбилей на моя свекър.

# 356
........Утре ще ви кажа как се е получила.Или ще се изложа пред гостите,или ще им хареса.Наши хора са, така че каквото стане.Ще ме е яд само, че е за юбилей на моя свекър.

Как ще се изложиш? За украсата не знам, но, че ще е вкусна тортичката съм сигурна. Heart Eyes Peace Правила съм я от четири блата, т.е. два, срязани по на две и два крема - бял и шоколадов, олапаха я и за още питаха. Но не съм правила с фондан.

# 357
уф,Лабрекс,потекоха ми лигите от снимките ти....днес и аз спретнах шоколадово-майонезения сладкиш, засега само е изпечен и издълбан,защото ще го правя тип Дълбана торта....до довечера дали ще е ок за ядене,че не можах да го направя по-рано,за да престои една нощ

и шоколада и маслото са ми в хладилника....трябва ли да са със стайна Т...т.е. маслото,може ли студено да го прибавям към топлия шоколад

# 358
....до довечера дали ще е ок за ядене,че не можах да го направя по-рано,за да престои една нощ

и шоколада и маслото са ми в хладилника....трябва ли да са със стайна Т...т.е. маслото,може ли студен од аго прибавям към топлия шоколад

Тя, според мен няма нужда да отлежава кой знае колко. А за шоколада и маслото, аз разтопявам шоколад в микровълновата и досипвам олио после за разреждане или слагам масло, след като извадя чашката, не мисля, че ще имаш проблем. Peace

# 359
  • София
Аз пък ги разтопявам заедно - маслото и шоколада.

Общи условия

Активация на акаунт