Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

  • 83 625
  • 546
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  • Мнения: 8 160
Ами засега от моите опити, най-много ми харесва поръсена със захарни пръчици, от тези шарените.
За крем се чудех дали да не пробвам този на Лабрекс, ама ми се струва тежичък май...

# 331
  • Мнения: 2 040
Чух страхотни похвали за този сладкиш и мисля днес да го направя. Наумила съм са го направя с крема на Лабрекс. Само не разбрах крема без варене на Йоткер си се прави на кремче както си е по рецепта с 400 мл. мляко и тогава се добавя към другите съставки или направо като прахче се сипва при тях.   

# 332
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
Чух страхотни похвали за този сладкиш и мисля днес да го направя. Наумила съм са го направя с крема на Лабрекс. Само не разбрах крема без варене на Йоткер си се прави на кремче както си е по рецепта с 400 мл. мляко и тогава се добавя към другите съставки или направо като прахче се сипва при тях.   
Не се прави с мляко, направо се слага при крема сиренето и сметаната.

# 333
  • Мнения: 2 040
Не се прави с мляко, направо се слага при крема сиренето и сметаната.
Много ти благодаря!   bouquet

# 334
  • Мнения: 21
Правих сладкиша миналия ден в правоъгълната тава от фурната. Разрязах на две платки и слепих с крем - шоколадово Оле на Йоткер, разбито с мляко и сметана в равни части  и добавено крема сирене. След 1 вечер в хладилника стана божествена шоколадова торта.  

# 335
  • София
  • Мнения: 8 160
Аз почвам тортата. Ще я направя на 3 блата с крема на Лебрекс. Но не взех крем Оле, а Парадайс. Предполагам, че няма да е проблем. Имам и банани. Ще пиша после. Simple Smile

# 336
  • София
  • Мнения: 8 160
Аз почвам тортата. Ще я направя на 3 блата с крема на Лебрекс. Но не взех крем Оле, а Парадайс. Предполагам, че няма да е проблем. Имам и банани. Ще пиша после. Simple Smile
Стана уникална. Дори не успях да я снимам! Ще видя довечера ако е останало някое парченце, поне него да снимам. Simple Smile

# 337
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
 Много се радвам, че се е получила.Искам само да те попитам става ли достатъчно сочна вътре или има нужда от леко сиропиране.Бях чела някъде, че може да се сиропира леко.
 Вече съм сигурна, че такава ще бъде тортата на детенце.Крем Ламбрекс с банани, а отвън ще я измажа и покрия с фондан.

# 338
  • София
  • Мнения: 8 160
Оу, не, никакво сиропиране, поне моята нямаше нужда. Блатовете бяха толкова крехки и сочни, че едва гу местих и подреждах. Добре, че шоколадът отгоре ги стегна. Може би ако са по-изпечени може, но ако са като обичайния сладкиш - в никакъв случай!

# 339
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Оу, не, никакво сиропиране, поне моята нямаше нужда. Блатовете бяха толкова крехки и сочни, че едва гу местих и подреждах. Добре, че шоколадът отгоре ги стегна. Може би ако са по-изпечени може, но ако са като обичайния сладкиш - в никакъв случай!
и АЗ ще я правя днес с краема на Лабрекс.

# 340
  • София
  • Мнения: 6 047
Една съфорумка ми даде идея как да си напълня мъфинчетата с крем.Замразявам на д-р Йоткер от онзи бързия триминутния,слагам малко смеска във формата за мъфини,после слагам от замразения крем,допълвам със смеската и слагам във фурната,идеята е кремчето да остане по средата и по време на печенето да се разтопи.Естествено за кекса ще ползвам малко по-малко захар,за да не стане прекалено сладко.
Така,така,да дам отзиви че идеята с кремчето не се получава,стават много меки и после не мога да ги извадя от формичките.Една партида от 6 мъфина си отиде,останалите ги направих нормални.
 И грешка номер 2,НЕ купувайте шоколад за готвене на Clever (марката на Била) ... не ми се получи добре  Tired
Най-добър е млечният,който показах по-назад в темата.

# 341
  • София
  • Мнения: 8 160
Аз пък я правя от доста време точно с  този шоколад и нямам никакви оплаквания!
Какво точно не се получи при теб?

# 342
  • София
  • Мнения: 6 047
Аз пък я правя от доста време точно с  този шоколад и нямам никакви оплаквания!
Какво точно не се получи при теб?
Шоколадът ми се стегна много бързо,после едвам го разнесох по мъфина и ми се нацепи като изстина Sad Може и в мен да е била грешката,но определено с млечния ми се получиха по-добре.

# 343
  • София
  • Мнения: 8 160
Много странно наистина...
Колко и какво масло сложи?

# 344
  • София
  • Мнения: 6 047
Много странно наистина...
Колко и какво масло сложи?
50 грама масло на Президент сложих.

Общи условия

Активация на акаунт