Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

  • 83 669
  • 546
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 6 243
Да взема да редактирам първия пост и да пиша - "Внимание, внимание, важно съобщение: обикновено става, ама понякога нищо не става".  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

(по мое скромно мнение тукашните сладкарски произведения са гола вода, та даже и сбърканите ми кексчета не са такъв резил, ама аз друго очаквах да излезе на вкус)

# 421
  • Мнения: 9 448
всеки път си има първи път. Ти защо не си направи майонезата  Laughing

*Bubble*, защо ги печеш и после в хартийки, по-лесно е направо в хартийките. Няма да стържеш нищо Simple Smile
Защото ми се разпльокват и не се надигат,та затова в силиконови формички и после в хартиени.

*Bubble*, хартиени капсули се поставят в метална тава с гнезда за мъфини. И ако те са колкото отвора в тавата - няма на къде да ти се разпльокат. Точно от тоя сладкиш килограми съм изпекла на мъфини и нито веднъж не са се разпльокали  - в тава за мъфини, с хартиените капсули вътре.
Ако нямаш метална - както каза и Лабрекс - можеш да ги поставиш хартиените в силиконовите и така да печеш. Но да печеш в силиконови, да ги вадиш и прехвърляш в хартиени си е чиста загуба на време. 

ето тук има доста  мъфини http://sladkahapka.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html

# 422
  • София
  • Мнения: 6 048


*Bubble*, хартиени капсули се поставят в метална тава с гнезда за мъфини. И ако те са колкото отвора в тавата - няма на къде да ти се разпльокат. Точно от тоя сладкиш килограми съм изпекла на мъфини и нито веднъж не са се разпльокали  - в тава за мъфини, с хартиените капсули вътре.
Ако нямаш метална - както каза и Лабрекс - можеш да ги поставиш хартиените в силиконовите и така да печеш. Но да печеш в силиконови, да ги вадиш и прехвърляш в хартиени си е чиста загуба на време. 

Другия път така ще ги направя Simple Smile

# 423
  • Lost in a fairytale ...
  • Мнения: 717
Момичета да ви се оплача - нищо не ми стана сладкиша. Изобщо не се е надигнал и стои недоизпечен в средата.

Аз го оставих на баща ми да пече, а той го оставил 10 минути на изключена фурна, друго не знам какво се е случило. Дали може да е от това? Rolling Eyes

# 424
  • Fort Worth, TX
  • Мнения: 2 119
Аз го правя в месеца поне по 2 пъти.Няма грешка.Толкова е лесен и вкусен.

# 425
  • Мнения: 468
Момичета да ви се оплача - нищо не ми стана сладкиша. Изобщо не се е надигнал и стои недоизпечен в средата.

Аз го оставих на баща ми да пече, а той го оставил 10 минути на изключена фурна, друго не знам какво се е случило. Дали може да е от това? Rolling Eyes

Веднъж - първия път като го пекох в правоъг. форма за хлаяб - остана суров отвътре. Доопекох и беше ок. Само нямаше вид заради пробата, но за домашни нужди беше супер.

# 426
  • Мнения: X
И аз правя мъфини, показвала съм ги вече, но не намирам къде точно, слагам хартиени капсули, не ги мажа с нищо, направо наливом тестото, в моята фурна за 15-18 мин са готови, с шишче или дървена клечица може да се пробва за готовност. Не стават сухи, като сладкиша са. Ето едни:




labrex орехи ли има вътре? Тия дни се каня да го направя с орехи  Rolling Eyes

От мен още един глас за "сладкиша който винаги се получава"  Laughing Laughing Даже в най несполучливите ми дни този сладкиш се получава, ама аз го правя винаги с майонеза от магазина (най често Краси или Олинеза)  Wink

# 427
  • Мнения: 22 867
labrex орехи ли има вътре? Тия дни се каня да го направя с орехи  Rolling Eyes

White_roses, с бадеми са, нали ги продават филетирани, на пръчици, натрошени - като тези, които съм използвала. И орехи съм слагала в цял сладкиш, просто ги харесвам, пък и имам, според мен е много добре, но въпрос на вкус. Иначе си права, че е  сладкиш, който винаги се получава във всякакъв вид! Grinning  bouquet

# 428
  • Sofia
  • Мнения: 29 052
Сладкиша е страхотен и искам тази вечер да го приготвя,но проблема е ,че нямам майонеза...Дали би се получило с домашна със зехтин и жълтъци

# 429
  • Мнения: 6 243
Doli, аз не съм пробвала, но в темите досега доста хора за приали, че успешно се получава с домашна. Ако решиш да пробваш, пиши дали се е получило.

# 430
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
 Аз пробвах преди време и на нас не ни допадна.Беше ни мазен.Всъщност го направих на мъфини и капсулките бяха поели много мазнина, чак във формичката ми имаше капки олио.

# 431
  • Sofia
  • Мнения: 29 052
Направих го снощи,но опита ми за домашна майонеза се провали,не се получи пухкава смес,но я използвах...Значи сладкиша го направих с доста промени,но стана вкусен  и вече е почти изяден... ,,майонезата,,беше от 2 жълтъка и 100мл.зехтин и сложих пълнозърнесто брашно,повече ми беше бакпулвера и затова може би са малко ронливи мъфините/направих в силиконови и тефлонови форми/,залях ги с глазура,опитахме ги и топли и истинали,харесват ни и ще го правя пак,като този път заменя захарта с тъмна или с мед

# 432
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Вчера го спретнах, не го бях правила цяла година. Този път е в следната вариация, добавих и круши на четвъртинки ( малко се наложи да увелича печенето на 35 мин) и в комбинация със заливка сметана и шоколад.

# 433
  • София
  • Мнения: 8 160
Изглежда страхотно! А тази заливка как я правиш?

# 434
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Намазвам със сметана - тази точно е готова от флаконче, че срока и на годност вече отминаваше и се чудех къде да я сложа и нея Simple Smile. Разтопявам си шоколад на водна баня 100 гр. с малко мляко на око и като поизстине ( за да не се пресече сметаната), но все още в течно състояние - полях с лъжичка кръгчета и после с клечката за зъби оформяш фигурките. Аз си личи, че през пръсти съм я правила, но сметаната от флакончетата е бошлав работа и затова не съм се старала много, пък и за домашна употреба е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт