Шоколадов сладкиш с майонеза - 2

• 83 660
  • 546
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Не се надува много и може да се прави в силиконови форми

# 451
Между другото - много ли се надува? Аз имам една тавичка около 4 - 5 см май е дълбока, дали ще стане в нея? newsm78[/color]

Зависи какъв е диаметърът. На мен ми се надуха мъфините двойно.

# 452
Този сладкиш направих за днешния празник, но като торта и нямам как да го снимам.
Бързо, лесно, вкусно...   bouquet  bouquet  bouquet

# 453
Здравейте Simple Smile

отдавна ви чета, най-накрая се престраших и аз да пиша Simple Smile Обичам да си правя експерименти в кухнята, обичам много и да готвя. Направих сладкиша с майонеза за 14 февруари в този вариант, за подарък на мъжа ми.

# 454
Последно го направих на мъфини за приятелки, станаха доста по-сочни от сладкиша. Приятелките ми умират за сладкиша. Всеки път ме питат кога пак ще им правя от "онова брауни"  Crazy

Сладка хапка, не го пиша за първи път, но сладкишът е страхотен, рецептата е страхотно попадение!  Heart Eyes

# 455
  • София
Явно, много хвалебствия по темата и широката му популярност, отново са повод някой да си присвои тази оригинална рецепта!  Sad http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1934-vkusen-shokola … &ref=facebook

# 456
  • София
Аз идея нямам на кого е оригиналната рецепта, но в последно време избягвам да публикувам снимки във форума, защото в няколко теми се вихрят спорове и скандали за авторство на рецепти. Такива виртуални томахавки хвърчат, че да го е страх човек да пусне снимка и да не напише точно откъде е взел рецептата.Никога не си записвам в тефтера на кого е оригиналната рецепта, според мен в повечето случаи е невъзможно да се намери първоизточникът.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 18:42 от Валенцето

# 457
  • София
Явно, много хвалебствия по темата и широката му популярност, отново са повод някой да си присвои тази оригинална рецепта!  Sad http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1934-vkusen-shokola … &ref=facebook

И как точно установихте, че това е оригиналната рецепта?

# 458
Този тип сладкиши са популярни в Американския юг. Аз модифицирах една рецепта, като има референция към източника й в първият пост към първата тема. Струва ми се, че рецептата, която публикувах, беше може би първото представяне на този тип сладкиш на български, което се дължи не толкова на моята особа, колкото на популярността на Готварския подфорум в БГ интернет пространство. Но поради тази причина, последвалите вариации на рецептата, често се асоциират именно с тая, дадена в темата.

В линка, даден по-горе, е посочена рецепта, която се различава от "моята" - вярно, незначително, но разлики има. По-голямо е количеството какао, редуциран е набухвателят, глазурата е с течна сметана, вместо с прясно мляко... Но изтоникът на рецептата би могъл да е и някой друг, не е задължително да е "Бг мамма". Ако пуснете търсачката на mayo cake, ще видите колко много варианти ще излязат.

# 459
  • София
Явно, много хвалебствия по темата и широката му популярност, отново са повод някой да си присвои тази оригинална рецепта!  Sad http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1934-vkusen-shokola … &ref=facebook

И как точно установихте, че това е оригиналната рецепта?
Искам да кажа, че рецептат на Сладка хапка се "върти" из нета от 2010г. и за мен тя си е "оригиналната". А тези от сайта са я изплагиатствали, поне според мен.  

# 460
sladka hapka, благодаря много за рецептата   bouquet  Аз я видях наскоро тук във форума и първо ми стана интересно как така с майонеза, но реших да пробвам и сладкиша наистина е много лесен за правене, печене и много вкусен. Вторият път беше за рождения ден на дъщеричката ми - голям успех - ние я украсихме отгоре с маскарпоне и ягоди, много добре се комбинира.

# 461
Mimche, това с маскрапонето и ягоди много ми хареса като идея. Предполагам, че с такъв крем се балансира добре тежкия блат.

А за мен е голям комплимент, че си се спряла на тази рецепта за толкова специален повод. Трогната съм!

# 462
  • София/Горна Оряховица
Отскоро аз така го правя - вместо с шоколадова заливка, отгоре слагам разбито маскарпоне със сметана (на 250гр маскарпоне разбивам около 100мл сметана). Първо мажа с някакво сладко от ягоди, череши, смокини, после плесвам отгоре глазурата и го скривам. За да не ми го изядат.  Crossing Arms

# 463
  • Fort Worth, TX
Отскоро аз така го правя - вместо с шоколадова заливка, отгоре слагам разбито маскарпоне със сметана (на 250гр маскарпоне разбивам около 100мл сметана). Първо мажа с някакво сладко от ягоди, череши, смокини, после плесвам отгоре глазурата и го скривам. За да не ми го изядат.  Crossing Arms
И как е с маскарпонето?Щом го криеш предполагам как е. Grinning

# 464
  • София/Горна Оряховица
У дома стига да е какаово или шоколадово - изчезва за секунди, а с маскарпонето прикривам шоколадовото  Mr. Green . Затова ги крия - не мога да се добера иначе  Crossing Arms .

Аз лекичко си видоизмених рецептата - обичам по-въздушни сладкиши и понякога слагам малко по-малко майонеза - около 2/3 от опаковката . И отгоре с маскарпонето+сметана се получава изключително сладко нещо, което обаче аз се заблуждавам, че е по-лекичко  Laughing .
Абе, хубаво е  Wink .

Общи условия

Активация на акаунт