Цветя цъфтят,Слънчо се смее,НОЕМВРИйчето навън дивее - 18

• 46 500
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Привееет!
И аз от кога се каняда побутна тук,но все нямам време.
Да не викам дявола,но на нас засега ни се разминава без болести това лято,но пък тръшкания и скорпионски инати,за които Синческа е писала-колкото щеш!И нашта кака не е била такава,а Вики....просто нямам думи.вчера целия квартал ни чу като я оставих да се тръшка на площадката 15тина минути!Но не и минават инатите .Яд ме е само като се появи някоя непозната баба и почне;"Ой,на баба,що го оставяш така да плаче горкото,бе момиче!"Опитвам се държа тактично,но кога ли ще ми падне пердето???
А от последните кътници,които ни мъчат вече от неизвестен брой месеци,направо ми е писнало!Боли я Вики очевидно-не яде,пъха си ръцете в устата,а нощем е кошмар-мята се постоянно и плаче на сън с ръка в устата.Давам Нурофен понякога,за да поспим и двете,защото след 4-5 ставания няколко поредни нощи не се издържа!
Стеле-браво за волята ти!Ще се повторя със сигурност,но наистина ти се възхищавам!
Синческа,Нея,Лили и другите морски мами може ли да споделят как е с ноемврийче на тази възраст на плажа?Аз се притеснявам,че ако идем на море ще я загубя-вечно е в движение и с малко неща и се задържа вниманието.С какви "атракции" се забавлявате на плажа?
И накрая да помоля за сверка относно нещо,което забелязах,че Вики е научила напоследък.Вече няколко пъти установих,че безпогрешно разпознава нашата кола,когато е паркирана пред блокапознава също и места,на които ходим -минала седмица ме заведе до блока на дядо си и влезе точно в неговия вход от общо 6.Може и да съм забравила,но и вашите ли дечица се оправят така?А познава също и неприятните места-поликлиниката е интерсна само до коридора на докторката,оттам се дава назад и бегом при мама да се гушка.
А как безотговорно се катери навсякъдеНяма никакъв страх това дете и инстинк за самосъхранение.Каката ми е толкова предпазлива,даже страхлива,че от дивотиите на Вики вече ми побеля косата.
Айде ударих едно рамо да приключим темата преди КоледаДайте по някоя снимка-морска,от кръщенета и други места,че да се порадваме на мъниците!
Лек и усмихнат ден на всички,аз отивам да си харча майчинството,което току що видях,че са ми превели

# 151
  • София
Добро утроооо...

Редактирам, че прочетох поста на Писихриси - за колата и аз съм го забелязала и то не само конкретно нашата, ами същия модел, където види и ги сочи. Дори веднъж на един паркинг имаше същата кола и тя тръгна към нея и почти изпадна в истерия, докато й обясним, че тази не е нашата. Миналата година се чудех на сина на моята приятелка, като видеше Пежо и сочеше и викаше "тати"...
А за места, на които ходим - миналата седмица тук по горната улица в един двор имаше малко котенце, което се криеше в храстите. В следващите дни, като минавахме точно оттам и викаше Ми-ми /така правят малките котета  Laughing/. Растат човечетата и това си е.

Сетих се нещо забавно.... откакто е болна, понеже съм забранила да си пипа носа като й потече, че да не маже - всеки път като проима сополи и крещи "Полллл"  Laughing - седи като вдървена без да пипа  Mr. Green

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 09:47 от vess_82

# 152
Здравейте и от мен!

Не съм се разписвала скоро, но от време на време хвърлям по 1-2 очи.
Ние сме добре или поне бяхме. Емо май пак се разболява. Този път поне изкараха цяяяла седмица в яслата.

Вес, благодарско за закуската   bouquet
sin4eska, при нас номера с отбиването стана като оставих Криси да спи с баба си, а аз се изнесох в другата стая.

Емо не е скорпион, но определено се държи скорпионски. Нещо ако не е на неговата, се започва едно тръшкане, едно чудо.

pisihrisi, и Емо и Криси познават нашата кола и разни места, на които сме ходили. Като излезем пред блока Криси ме хваща за ръка и ме води към кварталното кафе, в което работи братовчедка ми или към площадката. И двете са на съседни улици и не се виждат от нашата улица. Като ги взимам от ясла Емо разпознава нашата кола и отива до нея.

Моите диваненца са станали супер гальовни. Постоянно се карат, кой да се гушка в мен и да ми виси по ръцете. Някакъв ужас е (не гушкането, а караниците). Докато гушкам единия, другия ме дърпа за крачола и пищи. Ако се опитам да гушна и двамата едновременно, започват да се бутат, удрят и скубят  Crazy

Бързо да оздравяват всички болни дечица!
Лек и хубав ден ви желая!

# 153
Здравейте мамчета,

sin4eska: Аз ги свалих килцата след ката спрях да кърмя.Колкото и да се разхождах  и при мен не ставаше работата. За 2 месеца свалих 7-8 кила и после се вкарах на режим , за да продължа да свалям.  Алекс от месец вече не пие вечер АМ . Бях писала ,че забелязах ,че и да не пие и да пие , пак се буди по 2-3 пъти и е кривонтия.  Реших да го пробвам без да му давам АМ. Познай какво стана : мрънка няколко дена и после почна да спи почти цяла вечер без да се буди, примерно ми се буди сега към 6-7 , но то си е съвсем нормално. Опитай да не й даваш да цока, но упорствай поне 2-3 дена, като ако искаш да не намалява кърменето през деня ,се цеди на сутринта.

Стеле: браво за килцата , ей това се казва упоритост Simple Smile

За плажа: ами аз до скоро си търсех бански ,че сега пак съм 11-12 кила отгоре , а по магазините напускали едни плитки модели с вързанки само за моята фигура  Mr. Green Та не сме ходили още .

Алекс разпознава блока на баба си , пътя към дома .Само да слезем до центъра и наближим Моркста градина и почва да се радва . А ако ходим да пазарим в ПикадилиПАрк , където има ескалатори, направо луда радост ви казвам . Помнят много вече децата ни , растат бе Simple Smile Само дето на нас май ни се иска да са си малки фъстъчета  Laughing

# 154
  • Варна
Айде и аз да се отчета  Mr. Green
И ние като видим колата ни, почва да сочи и да вика "тати, тати". Когато сме на разходка и наближим майка ми, още 2-3 пресечки преди това вика "баба, баба". Даже понякога като минаваме наблизо с колата почва да вика "баба" и да сочи пресечката.
С бебе на море - ами ние щото сме със сополи и кашлица от началото на месеца, на плажа в пълния смисъл на думата не сме ходили. Няколко пъти ходихме април и май за около час-два, но не сме я събличали, в морето не сме я къпали. Иначе и моето диване също не стои на едно място, много е шугаво това дете. Но на плажа голяма игра пада с мидичките - събираме, нареждаме, носиме на тати и на другите батковци /съпругът ми караха кайтове с още няколко момчета/. И сега мъжът ми като се връща от каране и редовно и носи някакви мидички  Mr. Green А морето като го види дори и по телевизията вика "ме, ме", познава го, но само крачетата си е топвала вътре. Взехме и от тези кофички с лопатки, гледам децата много си играят с тях, но до сега не сме ги носили на плажа.
Тръшкането - и ние имахме такъв период скоро и трая някъде около 2 седмици. Радвам се, че отмина, защото това винаги ми е било много грозно отстрани. Нали и аз съм скорпион, не се давам лесно  Twisted Evil При нас как се справихме /естествено всяко дете си е индивидуално/ - ако сме навън - веднага я взимам от земята и я вързвам в количката. Малко трудно ставаше, защото беше едно гърчене, едно чудо, ама нали съм инат. Пореваваше си в количката малко и млъкваше. Като сме в къщи и почне за нещо да се тръшка - веднага го нося това нещо в другата стая чак, че да разбере, че наистина няма да й го дам. Поревава си малко и минава. Абе гадничко си беше, много даже, ама мина поне.
Гърнето - ами аз да си кажа, че още не сме се научили. Повече от месец откакто махнахме памперса, но още не може хубаво да си казва че има пиш или ако. Има дни когато има само 2-3 напишани гащички, но понякога има и по 10тина. Добре е, че вече спокойно си сяда на гърнето, не както в началото да се опъва и криви. Сутрин като станем и като я питам имаш ли пиш, тя казва да, отива, взима си гърнето от банята, носи си го и сяда. Обаче като пиша вътре не се изпишква добре, пиша малко и иска да го хвърля и после да измия гърнето. И като го измия вика "пи-пи пак" и пак сядаме и пак пишаме. Вчера ака 5 пъти един след друг  #Crazy Изкарва едни малки червейчета, става, взима гърнето и ми го дава. Айде изхвърляме, мием, пак сядаме, акаме и пак и пак и пак. Луда работа. Нещо ударихме на камък с тея памперси. Но твърдо съм решила, че вече ще носим памперси само като спим. Достатъчно й се запари дупето за година и половина, стига вече.
Вес, много хубаво си я научила да не си пипа сопола. Ние нещо не можем  Sad Голямо мазане става.
Синческа - и ние се събуждаме по 2-3 пъти нощем да си сучем. Преди веднага с рев, а от няколко дни се събужда и като ме няма в стаята /обикновено се събужда към 1-2 часа, а аз още работя тогава/ и вика "мамооооооо, мамооооо"  Mr. Green Свекитата ми си идват сега на 30ти и ние ще се местим при майка ми и баща ми, понеже при тях има свободен отделен етаж. И ще използвам и аз майка ми, че да ми помогне със спиране поне на нощните кърмения. Вече успя да я приспи няколко пъти следобяд, а аз не мога без да извадя цицата. Пее й песнички, чете й приказки. На няколко пъти Ева е питала за мен и майка ми й е казвала, че съм отишла да купя бонбони /тя бонбони не яде, но на хомеопатичните гранули казваме бонбони/, минавал номера  Mr. Green Може би Кейти ще може да ти съдейства.

# 155
  • София
ехе, темата се е размърдала Simple SmileSimple SmileSimple Smile

айде и от мен отчет

Пламена също познава колата, и упорито като я види вика "Тате", а баща й понеже заради ремонта идва 2-3 пъти седмично и се е притеснил че детето сега го свързва все с колата, вика все едно съм "тираджия който е постоянно на път"  Mr. Green
иначе познава и улицата на наште, като завия и винаги вика "баба", отделно се е научила кои обувки на кой са и само ги носи и казва кои са на мама, тате, та даже и на деде знае чехлите.
Казва "коти" на котетата, и само ги вдига във въздуха, те милите само като я чуят и дим да ги няма  Laughing. Наште имат куче което се казва "Паро" а Плами му вика "Пайо", много е сладка  Wink.
На гърнето сяда, стои 2-3 сек, но не повече, и става да провери има ли нещо вътре. Естествено за толкова кратко време няма нищо.  #2gunfire
Много искам да махна бибата - вкъщи я ползва само за спане или като я види, но в детската почти всеки ден я вземам с бибата  #2gunfire Та сега лятото докато е вкъщи това е първото нещо което ще се пробвам да я науча, после памперсите. И аз като Нея си мисля че достатъчно й се запари дупето година и половина.

Яничка, ох на тебе не ти е лесно Hug

Весс, впечатлих се Инчето е приела забраната ти. Аз си мисля че нищо не би било в състояние да я накара да ме послуша колкото и да ми се иска  newsm78

за ината - няма какво да споделям като не стане на нейното се тръшка и може да реве сигурно с часове ако я оставя  #Cussing out, а като реши че някъде иска да отиде, просто отива, въобще не й пука че е сама.... А ако й трябва нещо което не достига, идва хваща те за ръката и те дърпа докато не си постигне нейното.... Дано и за по-конструктивни неща бъде така упорита  Laughing

# 156
Здравейте момичета. Та където повтарях че "Мите мамина манджа не яде" сега ми се връща тъпкано. Сега яде само една питка дето му правя и череши или вишни и ябълки ама поне по 4 на ден. Та за да не му липсва месо готвя пилешко бутче (запичам го с масло под алуминиево фолио) или, ако съм се улисала купувам от била. Интересно, че само това на била го яде другите ги неще ( не че не са най-вкусни де). Все още никакви манджи не ще и да подуши. Сега е с много странен режим на хранене сутрин яде питка после след 2 часа яде ябълка пие вода сокчета това онова, може и някоя друга бисквита да вземе. В 12 обядва пилешко, 12:10 и спи до към 14 много рядко до 15 часа след като се наспи яде череши ябълка една или две Към 19 яде пак питка и в 20-20:30 си ляга да спи и спи цяла нощ и става към 5:30 -6. Идва в голямата стая, където спим с баща му. На масата съм му оставила от тези неразливните чаши с вода и парче питка. Той си пийва вода взима си питката и си я изяжда. После почва да си играе с играчките, а ние с баща му спим. Към 7 обаче му става скучно и почва да идва да ни прескача, да ни язди да ни човърка да ни слага играчки пред лицето докъто не ни събуди.

Тръшкането Ами тръшка си се. Гледа да се тръшка навън пред хора. В къщи като се затръшка започвам да не му обръщам внимание все едно го няма докъто не спре да се тръшка и се успокои. Затова в къщи спря да се тръшка. Навън обаче нямам такава опция. Затова започнах да излизам с количка само. Като ми се затръшка го слагам в количката и почвам да го бутам и отивам където няма много хора и пак не му обрщам внимание докъто не се успокои и не спре. Тъкмо беше почнал да ходи повече и да излизаме без количка, ама тогава като се затръшка става страшно и ми е трудно да го мъкна и той да пищи и да се мята хората да ме гледат усъдително все едно го коля. За сега понамаля тръшкането. Напоследък се тръшкаше като го свалям от онези колички с монетите ( може 3 пъти да се е возил и пак ще пищи като го свалям от там). Затова сега избягвам места с такива колички или ако има го държа вързан в количката.

# 157

за ината - няма какво да споделям като не стане на нейното се тръшка и може да реве сигурно с часове ако я оставя  #Cussing out, а като реши че някъде иска да отиде, просто отива, въобще не й пука че е сама.... А ако й трябва нещо което не достига, идва хваща те за ръката и те дърпа докато не си постигне нейното.... Дано и за по-конструктивни неща бъде така упорита  Laughing

Дааа,и Вики е така!По-рано минаваше номера като тръгне нанякъде и аз кажа "чао" тя да се връща тичешком,но вече не,продължава си и хич не и пука!
Дано наистина занапред да насочат упоритостта в правилна посока.
Нея-пробвах номера с количката като се тръшка,но тя се разкопчава ,става и тръгва да слиза в движениегрозно или не оставям я да се потръшка или направо я прибирам,но тогава отнасямдоста ритници и удари с глава докато я нося.
За гърнето и ние имаме напредък-вече пера само по 2-3 чифта на ден,даже понякога изкарваме и без смяна.Лошото е,че казва,когато вече пишне малко и усети,че е мокра.а иначе като я питам през час,час и нещо ,сяда на гърнето и няма проблем.Навън е по-трудно,защото се улисва в игар и забравя.
Айде и другите да се включат-добре стартирахме деня!

# 158
Здравейте!

Вече мисля да спра съвсем да пиша, че имам май предимно теми за оплакване  Sad

Но... ще започна с добрите новини Simple Smile Днес беше първият ден на Мони в детската ясла, или по-точно първите 2 часа. И все пак всичко мина повече от добре. Хвалиха я, че е слушала много, не ме е търсила нито веднъж и дори сама е пожелала да седне на гърне. Ако и утре е така, ще остане и да обядва.
След като се прибрахме обаче ми спретна един екшън. Излязох на терасата и затворих вратата след мен, за да не ме последва. Обикновено кротко стои до прозореца в очакване да вляза отново, но този път явно реши да излезе и тя. Дърпайки обаче бравата надолу съответно вратата се заключва. И така аз останах заключена от другата страна, а тя сама вкъщи. Притесних се ужасно!!!  Confused Секунди след това отдолу мина едно момче, което беше така добро да позвъни на мъжа ми. Половин час по-късно вече бях вътре. Добре, че беше послушна и стоя през цялото време в стаята, за да я наблюдавам...

Иначе и други грижи си имаме. Мъжът ми го оперираха по спешност във Варна миналата седмица и още е там. Възстановява се добре, но не беше леко в началото. Бях при него първите дни, за да му помагам. Няма да ви кажа на колко прегледа се подложи и съответно колко пари заминаха само до момента. Нямам идея как ще излизаме от тази дупка, но нали здравето е най-важно все пак...

Надявам се всички болнички да се закрепят по-скоро  Praynig

Ние морето ще го пропуснем тази година. Може би ще отидем за ден колкото да се наиграе Мони, но за почивка нито имаме време, нито пък финанси.

Имах и още за писане, но трябва да скачам сега...

Хубав ден на всички!

# 159
Здравейте!
Ние в момента спим,за кога обаче не знам  Whistling
От седмица на приспиването виждам голям зор,и наобед и вечер.То ревове то сълзи,ще кажеш,че ще я слагам на гилотина.Днес до 16.30 не можах да я приспя и ми кипна,зарекох се да я държа будна до 00.00ч,излезнахме,но времето не беше на моя страна,заваля и се прибрахме,при което тя заспа на земята играейки си.Събудих я и я поразсейвах известно време,но тя започна да реве пищи,иска да я гушкам,като я гушна пък слиза,побърка ме  ooooh! Преди малко заспа в мен и я преместих в леглото  ooooh!
За кърменето при приспиване успях само да махна обедното.Та наобед като се приспиваме не давам цица,но вечер няма как.Не може и друг да я приспива,каката и свекървата я приспиват само ако ме няма в къщата,там ли съм дори и в другата стая не става.Една вечер се къпя и мъжо уж я приспива,тя обаче станала седнала на ръба на леглото и гледала и сочела към банята докато изляза,знае че съм там и ме чака.
А имахме такъв хубав период,слагах я в леглото а аз си сядах на компа,бутах бибата и след 5 мин беше заспала,без да ме търси.Ех,времена защо се получи така,а не беше много отдавна....Направо ми идва пак да върна бибата  Thinking
И Анджи разпознава определени места,големи са ни вече децата  Grinning
Гърне си ползваме без проблем,вкъщи сме без памперс и рядко се изпуска.По принцип си казва,хваща се за дудата и вика "мама" и бягаме за гърнето.Някой път ме разиграва-става,сяда на мен ми писва и тръгвам да и обувам гащичките,тя обаче не ми дава и пак сяда и си свършва работата  Simple Smile Сега обаче трябва да я уча навън да е по гащи,макар че рядко се изпуска в памперса,но не съм я изпишквала клекнала досега.На плажа бяхме голям майтап като дойде седна в мен и се изпишка,използа си ме за гърне  Mr. Green
А относно това, с какво се заиграва на морето все още нямам  наблюдения,водила съм я само два пъти.Гледам,че я е страх  и повечето ми виси в скута,във водата обаче и е голям кеф,после ще кача малко снимки и ще ви пусна линк. Wink
Стейси,дано лошото е зад гърба ви и скорошно оздравяване на мъжо ти!   bouquet
Айде лека ви вечер   bouquet

# 160
  • София
Добър вечер!

То това отвратително време е само за писане - толкова не сме писали от 100 години...

Синческа - за отбиването...май ще се окаже вярно това, че между 1 и 2 годинки най-трудно се отбиват човеците. Но щом успяват да я приспят вечер, когато теб те няма, не виждам какво чакаш, а и какъв по-хубав сезон от това в крайбрежен град  Mr. Green А за отслабването - със самото спиране на кърменето изчезнаха 8-9 кила /верно с режим, но супер бързо и с лекота за нула време/. Докато кърмех се мъчих да си възстановя килата поне 4 пъти, но безуспешно, нито грам не свалях...

И аз съм решила сериозно захващане с махането на памперса, веднага щом се стопли отново...чаках да пооздравее, но сега пък е студено ... угодия ми няма.

За тръшкането - тръшка си се човечето, но засега само вкъщи. Навън не сме имали кой знае какви сцени, но съм в очакване.

Днес излезнахме с колелото - за първи път склони да се качи, егати инатчето. Добре, че оня ден братовчедка й я повозихме и видя, че е интересно, та се реши и тя.

Стейси, мила - дано бързо се възстанови мъжа ти, а Мони да продължава да й харесва в яслата  Hug

За морето се оборудвахме вече тотално, онзи ден пазарувахме това-онова за нас, та и Инчето притежава вече плажна кърпа, естествено с Мимак /Мини Маус/, има бански /монокини/ и камион за копане с "патки" /лопатки/ Laughing Да видим какво чудо ще е на плажа  newsm78 Въпреки, че е шубе нещо напоследък, та може и да не иска да влиза в морето. Но пък знае ли човек. Миналата година беше супер - беше я гнус от пясъка и не мърдаше от кърпата за наш кеф...можеше да си я оставяме дъъъълго време, но си оставаше там  Laughing

Хайде чао, че отивам да я слагам да спи

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 20:25 от vess_82

# 161
ето малко лятно настроение в тези хладни дни  Grinning

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.225218474179311.65392.1 … 811193&saved#!/photo.php?fbid=225225207511971&set=a.225218474179311.65392.100000734811193&type=1

# 162
  • София
Ние пак сме болни....1-2 дни на Ясла и после 5 в къщи! АМАННН!

Ади се мъчи и ми е мн жал..

Гърне:В яслата някой лелки ги слагат децата, на други им е по лесно с памперси и не си дават зор. Една от любимите ми учителки, казва че Ади седи на гърнето. По някога върши работа друг път не. Преди бабата ни да замине, я гледаше през деня на бунгалото във Банкя и там понеже е безлюдно и по жегите оставяше Ади и браточветка и голи. Дария подиква на всякаде и Ади вижда от нея сваля си гащите смее се , кляка и пишка. Обаче милата не може да направи разлика м/у ламината в къщи и градинката идилия и ми се налага да бърша лайнца и пико често, често! Mr. Green

Биба От първия  ден в Яслата не я дадоха и се отказа т нея. Не си я и получих, не им се занимава явно. Но си представям , колко е била нервна преди да заспи без биба!

Исках още да пиша, но таткото ни не може да приспи детето! #2gunfire

# 163
  • Пловдив Белащица
Стейси, стискам палци бързо да се оправя мъжа ти. Лошо е че в такива моменти измерваме здравето си с пари, но това е действителността, особено в Бг.

Гърнето, ами само мога да се похваля. Вече и вечер спим без памперс. От един месец насам памперс вечер е напикала сигурно 2-3. От няколко дни не дава да й го слагам и караме по гащи и протектор на леглото. Когато е с гащи обаче си се събужда като й се пика и ми казва. Ако някой ми разправяше за неговото дете нямаше да повярвам. Толкова са различни децата, каката до 3 спеше с памперс.

Синапова, ами оставяй го да се тръшка и пред хората, какво ти пука. На мен нищо. От непознати изобщо, пред приятели, ако е много се извинявам накрая и толкова.

Синческа и ние се приспиваме още със сукане. Даже и на обяд. Нещо не можем да се отучим. Особено сега като не сме си в Бг и каката е по цял ден с нас, няма как да оставя малката да се тръшка из леглото, че събужда каката или ако не е заспала се размрънква и тя. Още не ми е писнало достатъчно. С Андрея по това време вече беше почнало да ми тежи много, но бяхме останали само на нощно кърмене. А това освен нощното си и заспива така. Ще видим как ще е. А то иначе отбиването дали преди годинка, след или след две, всичко си зависи от детето. Една приятелка наскоро отби на 2 години и половина и то по-скоро детето само си се отби. Просто спря да си иска. Каката така се отби на година и 10 месеца. Дано и с Никол лесно да стане.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 11:53 от wassilena

# 164
Василена вие кога почнахте с гърнето. Беше ли се научила Никол да ходи и да сяда сама на столче например.
 Имам чувството че Мите го обърках с това гърне защото почнах прекалено рано да го слагам на 5-6 месеца и тогава се беше научил но с прохождането си се отказа и сега не иска да си върши там работата.

А за тършкането пред хора не става защото все ще се намери някой да го лигави и да му каже "Защо плачеш моето момече докъто съм до него и Мите още повече да се разривунти като има публика. И не спира. Имали сме в страхотни сцени.

Общи условия

Активация на акаунт