Цветя цъфтят,Слънчо се смее,НОЕМВРИйчето навън дивее - 18

• 46 498
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
За разтройство има една каша на хумана На Митко много добре му действа. Давам я гъста като за закуска засища и спира разстройството. Няколко пъти ми се е посирал и само с това съм го церила никакви други лекарства.

# 136
  • София
Отврат значи!  Confused

От вчера привечер вдигна температура около 39 и все си я поддържа, сваля я като дам нурофен или панадол и после пак. Хремава е, гъгноти, опитва се да подкашля и за капак има и разстройство  ooooh! Егаси и чудото...Дадох един път Ентерол, после взехме и Линекс, та втория път дадох...да видим дали ще има подобрение. Допреди малко беше на 2 солети цял ден, преди малко свалихме температурата, та хапна малко варени картофи  Tired Милата ми тя! Много е жалко човек да я гледа така. Да се махат тия болести от децата веднага  #2gunfire

Днес в крайна сметка педката ми вдигна, но в общи линии си знаех какво ще каже...

Колко време се поддържа температурата при тоя вирус, някой знае ли?

# 137
  • София
Добро утро!!

леле, ама много болни деца има ?!?!? бързо да оздравяват всички мъници !!!! Време е за игра, не за боледуване  #2gunfire

според Синоптик бг днес трябваше да е макс.19 градуса, добре че се доверих на това което виждам сутринта, а то беше едно огромно слънце  Laughing. Е всъщност до края на деня има доста време така че..... знае ли човек.

хубав ден желая на всички!

# 138
  • София
Вес около 3 дена беше Ева с температура. Нормално е да не яде, не се притеснявай, важното е да приема течности. Ето Ева сега си възвърна апетита и наваксва с яденето, така че няма страшно.
За разстройството ние пихме Хидрасек + ХидратинАлфа за обезводняването + Хуманата дето Синапова е постнала. Ева отказа да я яде на каша, но приготвена за пиене минаваше номера понякога и накрая сме я давали насила с лъжицата, но тогава вече беше много зле. Дано се оправите бързо  Hug.

# 139
  • София
Привет мами.

От снощи човека няма температура, нито разстройство /дано така и продължава  Praynig/, но пък е със страхотна хрема. Леко е поживнала, ама е киселица страшна.

Чао до после   bouquet

# 140
  • Варна
Вече е късно за кафенце, но но е и за едно коктейлче Simple Smile

Вес, радвам се, че Ина е по-добре. Тея прахчета гледам са пробиотик. Няма нищо вредно в тях. И аз си ги запаметих Simple Smile
Ние още кашляме. Уж беше намаляла кашлицата, обаче в четвъртък пак се засили и вече се притесних. Повече от 2 седмици кашля яко - отхрачваща влажна кашлица и доста начесто. Реших, че вече няма да се оставям на хомеопатията, явно тя не успя да ни помогне и айде на частен преглед при един доктор. Прослуша я и вика "ами имам съмнения за ранна форма на пневмония, но не мога да съм сигурен без снимка"  Confused Леле, подкосиха ми се краката. Останах без думи. "Може да не правим снимка, ами направо да изпишем антибиотик"  Confused Егати. Съвсем ми стана лошо. Почнахме един разговор, той в защита на антибиотиците, аз против и накрая постигнахме консенсус - Мукосолван за отхрачване и Вентолин, че да може по-добре да приеме сиропа, в петък сутринта изследвания и вечерта пак при него да я прослуша. Изследванията излязоха супер /СУЕ - 8, утайка - няма/, вечерта като я прослуша каза, че е по-добре, защото вече хриповете не били локализирани в едната част, както като я прослуша в четвъртък. Хич не го харесвам тоя Вентолин, но пак е по-малкото зло. И в неделя сме пак на контролен преглед, да видим на къде вървим. Та така.
Иначе лятото вече се усеща от всякъде, излизаме си, макар и самички, че не смея да събирам Ева с Алекс и Елис сега като кашля. Заради кашлицата не сме я водили още и на плаж. Иначе мъжа ми вчера уж гониха вятъра, но вятър нямаше и посъбрали миди. И снощи си хапнахме прясно събрани миди  Mr. Green Ева много им се радва и много им говори докато ги чистехме, но не посмях да й дам да ги опита  Sad
Миа, вие ще идвате ли към Варна това лято? Беше споменала, че планувате да посетите братовчедка ти.

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 11:54 от Neya

# 141
Здравейте!  Simple Smile

Да почерпя за РД ...

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 13:57 от elena valkanova

# 142
  • София
Ели, ЧРДДДДДДДДДДДДД! Да си жива и здрава и все така усмихната, щастлива и чаровна!

Ние току що се прибрахме от сватба, сега не ми се спи, ама утре ..... сигурно едвам ще стана. Хъм слушам че Пламена диша трудно през носа.... егати вчера като я оставих нищо й нямаше... само да не се разболее, че в събота сме кумове  ooooh!

даммм, айде ще пусна едно филмче да ме приспива, че половинката вече похърква доволно  Wink

# 143
Здравейте,

Какво става тук...голяма пустош, ама нищо дано да е, защото сте по разходки.

ЧРД, Ели, да си жива и здрава, много щастлива и обичана!

Всички дечица да се оправят бързо и да играят цяло лято по плажове и поляни!

За разстройство миналото лято ползвах ентерол, след като 2-3 дни нямаше особен ефект включих смекта и хидрасек, и тъй като нямаше как да се пият по отделно (ентерола има вкус на мая) та след 2 коктейла се пресича разсройството. А иначе чай от джоджен също помага.

:*

# 144
  • Варна
Лелеее, голяма навалица тука  Mr. Green
Да се отчета, днес водихме Ева пак на контролен преглед, почти са се изчистили дробчетата  Mr. Green Радвам се, че се оправяме само със сироп и Вентолин  Mr. Green И се оказа, че не можем да се преборим с хремата, защото са стрептококи  #2gunfire И затова кашля толкова време, защото хремата не спира. Почнахме днес антибиотични капки и скоро ще сме готови да превземаме плажа  Mr. Green

Как са другите болни ноемврийчета?

Днес правих много интересни тиквички, сурови в марината, станаха чудни. Ето рецептата, ако някой иска да ги пробва  Mr. Green
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Salads/marinade_ot … er/recipe_211.php

# 145
Ели, Честит Рожден Ден! Много Здраве, късмет и мъжо да ти угажда повечко, винаги има накъде за къде още Simple Smile

Гледам болнички доста има  Sad Алекс и той не се отърва , но мина леко понеже бързо реагирах с лечението. Да се оправяте бързо , че времето е чудно за разходки, няма още големи жеги.

Нели: радвам се ,че Ева по-добре, аз ти казах ,че нещо не е наред с това нейно кашляне и сополи. А и вентолина е по -добре , отколкото да лежите недай си Боже в болница... Хайде оправяйте се и да се мятаме на разходките.
Залягам на дивана ,че малкия негодува, тясно му е  Mr. Green

# 146
Добро утро!  Simple Smile

Хубава седмица!

# 147
  • София
Добър ден мами!

Честит рожден ден на Ели на патерица. Бъди много здрава, щастлива и обичана!   bouquet  bouquet  bouquet

Инчето е по-добре, но пък с ужасна хрема и кашлица. Днес ще ходим да я преслуша педката. Дори откакто се пооправи хич не иска да яде, последните дни насила стават нещата, почти й ги няма бузите и раменцата  Sad Ужасно е кисела, по цяла нощ не спим 5-ти ден, през 5 минути се буди, а около 4 часа с кански рев  Shocked какво е това чудо незнам!? Досега не е имала кой знае какви проблеми със зъбите - просто промрънкваше предните 1-2 нощи...надули са се долните 2 кучешки, но на горните кучешки не беше така. Ако са те, да избиват по-бързо, че  #Crazy

Иначе запазихме стая за Обзор и юли месец, тоест тази година 2 пъти ще го посетим, като пристрастени сме - мислихме, ровихме по сайтове и пак там се решихме...лишени от фантазия  Laughing

Хайде дами, чао засега...ще взема да кача някоя снимка от кръщенето най-накрая  Simple Smile

# 148
Здравейте!

Все си мисля, че с тази тема ще откараме до Коледа!  hahaha

Ели, Честит Рожден ден на патеричка, мила! Много здраве и любов! Много усмивки!  Hug

Всички дечица бързо да оздравяват!

Аз пък да си се похваля, че след като 6 месеца нищо не беше в състояние да помръдне кантара ми, днес най-накрая слязох при по-нормалните двуцифрени числа! Дано по-скоро стигна желаните! Ама да сме живи и здрави! Simple Smile

Хайде хубав ден!

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 17:27 от Стелету :-)

# 149
Привет,привет!!!  Hug
Ние сме добре,ходим по разходки и така.Само дето Анджито взе да си откроява скорпионския инат  Mr. Green,гледам копира инатните от другите деца и се опитва да ми ги продава вкъщи.Тръшка се,реве като не стане нейното,а досега не е била така  Thinking
Освен това и се бие,хапе щипе,направо се виждам в чудо с други деца,постоянно съм отгоре и за да не удари някой.Ще каже човек,че вкъщи я спуквам от бой,а няма такова нещо.
Навремето аз като малка съм била голяма побойничка,дали има нещо общо  newsm78.Ох Кейти не ми беше такава,дано и това не продължи дълго  Sad
Вече имаме цееели 2 бани  Grinning ама с това временце не вярвам да направим много това лято,миналото имахме далеч повече.
С каката пък ни тресе пубертетът,покрай нещастието миналата седмица в Бургас съм изнесла хиляда лекции за пресичане,пешеходни пътеки и т.н. #Crazy
Стеле,много ти се радвам!Само така!  bouquet
Аз от месеци се движа толкова интензивно по разходки и покрай малката, а не само че не свалям кг ами даже качвам  Sick  Rolling Eyes Направо в чудо се виждам  newsm78.А мъжо се прибира след две седмици и искам да мязам на човек  Flutter
Хора помагайте,наистина искам да приключвам с кърменето,но Анджито е на друго мнение.Станала ми е като новородено,понякога цокаме по 2-3 пъти вечер  Confused
Ако не и дам се започва голямото реване и тръшкане,един път даже я засякох колко ще реве,половин час не спря!Ревове,сополи,викове.....  ooooh!

Моля отбилите,споделете опит  Praynig
Та това е от нас,до скоро  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт