Цветя цъфтят,Слънчо се смее,НОЕМВРИйчето навън дивее - 18

• 46 488
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!   Simple Smile

# 121
Пфу каква съм смотана вместо да се радвам, че чавето здраво аз изперквам и му разработвам планове за отвличане със педагогическа цел Simple Smile ама както и да е не успях да раздвижа малко темата.

Вес Честито кръщене на Инчето.
Мийка дано се оправя бързо Мишко и Марго и Евичка бързо да се възстановява и всички болни дечица да се оправят бързо.

Митко от 3 седмици не си яде кухнята. Направо нищо не ще. Яде само хляб (ама не купешки аз му меся питка) и ябълки и череши. Нищо друго. Та искам да ви питам до кога може да продължава да е на тази диета без да му липсва нещо. От днес съм приела драстични мерки. Кухнята ще я взима съседка а мама ще готви за Митко. Не знам какъв ще е резултата. Лошото е че уменията ми се изчерпват до пилешко с картофи и моркови на фурна под фолио. И да речем риба на скара. От там нататък само по някоя пица мога да направя ама то за Митето не става. А и палачинки ... Та ако някой може да хелпне за рецепти на лесни по гъсти манджи ( да могат да се ядат с ръце) ще ме спаси направо.

Снощи мъжа ми даде на Митко да си пийне бира. И детето първоначално от чашата рече да опита и като отпи после един рев му хвърли все едно си е изгорил езика. Сега неще да пие от обикновенна чаша и  трябваше да извадя неразливните.

Пробвах да сменя педиатърката на Митко. И не го щът. Изгони ме докторката като мръсно коте. То да ми е жив и здрав пък педиатър не ни трябва. И без това тази при която е даже не може да го изтегли и измери като хората. Само за ваксините и то аз ходя да се натискам да му ги бият.

# 122
Ха добър ден Grinning

J.R.- къртиш жена!!! Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
Синапова- ти простоооо.....кво раздвижване, кви 5 лева..... Crazy

Е та на всички болни да се оплача и аз-диването в сряда вечер миналата седмица вдигна ниска температура, после висока и така 4 дена!!!Спеше върху мене, като дроб, ядене никакво-поне вода пиеше.... и накрая педиатърката, с оглед на жестоко зачервеното и гърло предписва антибиотик-Аугментин.Температурата не се повлиява нито от Нурофен, нито от Панадол.
Давам аз в петък вечер първия прием в 21.00 и в 22.00 забелязвам на дупето жесток обрив!!! ShockedСвалям памперса и кво виждам-огромна уртикария и от двете страни!!!!!!! Shocked Shocked Shocked.....и знам кво следва-урбазон....
Звъня на педито-тя вика газ към спешно звено в Младост-отиваме там, лекаря на адрес, не знаят кога ще се върне, отвън опашка....Отидохме в Токуда-НЕВЪР АГЕЙН!!!!!!!!!!! Crossing Arms
Биха урбазона ама преди това ни регистрирахаааа, пък обясниха кое колко струва, пък включително и престоя в болницата......абе напрао съм толко бясна, че повече няма на къде....
На търговци се обърнаха тия лекари!Сияна я преглежда няква вещица, както каза Марго само метлата и е липсвала....то детето опищя света...А оная пише с два пръста на компа със скоростта на михлюз...
И три пъти ми предложи да оставаме в болница-викам за какво?????Нали спираме антибиотика-значи няма дразнител!!!!И оная пак!!!!!!Ейййййййййййййййй, напраооооо.....
На всичкото отгоре станахме и свидетели на такава сцена......Докараха някакъв англичанин, който така се беше напил, чееее..... и ония моля ви се установиха че е диабетик и му викнаха линейка да си го карали в Пирогов!Е кво - те не могат да поемат отговорност ако нещо стане , а тия в Пирогов могат....Егаси...
И всичко е добре след това с детето , ама пък след това избиха червени петна по челото, зад ушите, и по корема и гърба и аз  Shocked викам си е са ако е некоя шарка се уредихме-аз не съм карала нито една....Маргото ми даде идея да потърся инфо в нета за тая бебешката Розеола.Гледах фотоси-на Сияна същото, ама педито вчера каза че чисти още от Антибиотика.....фък....писна ми.Мойто Бубе преди 1 седмица направи същата алергична реакция - уртикарии та и в черния дроб го удари!!!!
Аз нито имам време да се оплача, нито мога Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сега съм се уредила с най-киселото дете на света, което неще и да яде!!!Освен всичко е и на диета-без млечни и месо, та е едно хрупане на солети...ужас....

Мисля, че по-дълъг пост не съм писала никога.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Вес-честито християнка и именница.На всички болни-взимайте се в ръце и оздравявайте, че то това на нищо не прилича... Laughing

# 123
  • София
Лулу, мацка верно кофти преживявания....

за спешното в Токуда наистина е кофти разправии, а и понеже нямат договор с НЗОК и докато обяснят какво се плаща и КОЛКО  #Crazy  Вещицата да не е била д-р Зашева? една руса леля, достоверна извадка от близкото минало  #2gunfire
но пък в Токуда лабораториите работят и в събота и по празници, което е екстра, щото аз не обичам антибиотици просто ето така, ами да се пускат кръвни изследвания и тогава да се преценя.

бързо да се оправя Сиянка.... егати напоследък всички се разболяват....

хахах, верно по-дълъг пост не си писала 

утре започват намаленията в Ла редут, не че имам излишни пари ама така ме сърбят ръцете ...

Кики, мина ли ви шарката?

# 124
  • София
Лулу, а ти сигурна ли си, че това е уртикария. И аз така се ошашках. И снимки в нета гледах - обриви, същите като на Рая. Точно на дупето и крачетата беше и при нас. Но педи твърдеше, че е ухапване от паяк. А като се разнесоха и по други места обривите съвсем се сбърках. И таткото ошашках, и лекция за уртикарията и вредата от Урбазона му изнесох. И ред сълзи и сополи нанизах,  и т.н. Е, обрива мина от мазане с Дермодрин (педи беше права).
Ама и ние сме едни паники станали..... И май (както казва нашето тате), трябва временно да ни прекратят достъпа до интернет  Twisted Evil
Сложихме Пентаксима, но за мерки и теглилки не успяхме. Мисля, че Рая е суетна и не иска да си казва килограмите  hahaha

# 125
  • Варна
Ужас, много болни  Sad А аз си мислих, че лятото ще боледуват по малко  Sad
И варненската банда Ева, Елис и Алекс са болни, но вече се оправят и 3мата.
Да кажа ефективен сироп за влажна кашлица: 1 л вода се слага на котлона с 4-5 ореха с черупките, счукани /измити преди това/. Оставят се да врат 10мин, маха се от котлона и се слагат 2 чаени лъжички босилек да се запари. После се прецежда, подслажда се с небет шекер и се пие като чай. Не е никак лошо на вкус, напротив. Босилек и небет шекер - от някоя билкова аптека. Видях го от д-р Михайлов, той казва и 1ч.л. нишадър /продават го във всяка аптека/ да се сложи заедно с босилека. Баба ми обяснява, че така е лекувала винаги кашлицата на майка ми, когато е била малка - с чай от орехи и небет шекер. Тея бабешки лекове са невероятни.
Лулу, важното е, че сте по-добре вече. Много неприятно с тия спешни центрове, само за пари говорят и нищо друго не ги интересува. След случката с варненското детенце, което разхождаха от едната в другата клиника и накрая почина, разпитах из приятели какво трябва да се прави. Явно ако ти се наложи да ходиш в спешен център трябва да си заредиш джоба с поне 200-300лв, че да имаш ако положението стане сериозно. Страшно звучи, но явно това е начинът.
JR, то нали има една приказка "Невежеството е блаженство". Е да, ама като сме любознателни Simple Smile
Марго, какво става с Евичка?

# 126
Добър вечер!

Лулу, мила наистина дълъг пост, но да не беше по-толкова неприятен повод. Милите ... Hug
И ние ходихме една Неделя до спешния в "Младост" и докторката беше отзивчива и предписа АБ и т.н. За щастие нашето педи на другия ден беше 1-ва смяна и той назначи лечение и се оправи без да пие АБ.
Може и да се повтарям ... ???
Пожелавам на Всички бързо оздравяване!

При нас новото е, че има вероятност да се местим и сега възниква въпроса какво ще ги правим мебелите и кухненските уреди ...........

Лека нощ!!!

# 127
  • София
Добро утро мами!

Закуската ще е явно от мен:

О Лулууу - егаси и изживяването  Tired Дано бързо минава всичко и да няма повече такива емоции!

Ели - не можете ли да си ги вземете?

Момичета, помагайте. Търся хотел за едната ни морска ваканция /средата на юли/, който да е на прилични цени, добри условия, по възможност All Incl., близо до плажа, да не е Слънчев бряг, Китен, Приморско и надолу...Имате ли някакви добри впечатления от някой хотел? Досега сме ходили по разни вили, както ще направим и август, но с хотелите не съм никак запозната.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 09:40 от vess_82

# 128
  • София
Привет момичета!

Благодаря за пожеланията. Ева е по-добре от вчера и не стигнахме до болница. Остана да преборим гаденето и да започне да яде - сега трябвало бавно и полека да я захранваме наново, но важното е, че се подобрява вече.
Мия съчувствам ти  Hug! Същата картинка е и у нас, на всяко даване на лекарства и нещо за хапване - рев, борба, захласване понякога. Стискам палци да се оправяте бързо и всичко лошо да е зад гърба ви вече.
До спешен кабинет опряхме и ние в неделя и като Лулу ходихме до Токуда. Ударихме едно чакане от час и половина за да влезем и после още 30 мин за да си платим, Ева се беше наакала до врата като стана време да влизаме  в кабинета ooooh!. Поне пък прахчетата, които ни изписаха помогнаха много, което е и най-важното.

Ще ви оставям да стягам закуската на Ева, много слънчеви разходки на всички! Болните да оздравяват бързо!

# 129
Привет!  Simple Smile

Марго, и на Павел много добре му повлияха тези прахчета ( мисля, че Линекс се казваха?). Захранването го направих отново с картоф, ориз и доки ми препоръча да му давам бистра - зеленчукова и подсулена супа.
Мия, надявам се и вие да сте по-добре вече!?
Хей, стягайте се! Все пак трябва и на море да се ходи!  Grinning
Вес, много екзотична закуска, благодаря. Ако се местим няма вариант и мебелите да си носим, защото всичко е обзаведено и неможе да има движение на мебелите им.

Хубав ден!  Hug

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 14:26 от elena valkanova

# 130
Здравейте момичета!
Ах, какво става с тия дечица, много болнички напоследък... Много стискам палци всички бързо да се оправят и да се наслаждавате на хубавото лято!  Hug Praynig

Ние сме добре, на фона на тези страхотии които чета, нашите геройски олющени лакти и колене са направо приятна картинка!
Аз стягам багажи и съм в треска, заминаваме на Разлог за феста и оттам решихме да продължим към Гърция малко на моренце за седмица че то половиния път ще сме го минали, за първи път отиваме там, стреляхме малко в тъмното... резервирахме някакво студио напосоки, та да видим какво ни очаква... Rolling Eyes Дано да е от хубавите ни приключения това.  Sunglasses
Дано като се върнем да сте писали само хубави новини!
Приятни топли дни и поздрави на всички от нас!  piasyk ribolov sun

# 131
  • София
Момичета, и ние сме в кюпа с болните мъници. Какви са тези прахчета за разстройство? Педката не ми вдига  #Cussing out

# 132
  • София
Момичета, и ние сме в кюпа с болните мъници. Какви са тези прахчета за разстройство? Педката не ми вдига  #Cussing out
Eто тия вчера някой го препоръча и ги сейвнах http://apteka.framar.bg/30019387/%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BA% … B0%D1%88%D0%B5-10.
Зная също и смекта, сигурно има и други  Thinking.
А някой да знае нещо хомеопатично?
Бързо оздравяване  Hug.

# 133
  • Варна
За хомеопатично за разстройство незнам, но знам бабешки лек, който ползвам от години и е много ефикасен поне при мен.
2 - 3 листа здравец в 200-300мл вода врат на котлона 4-5мин и после се пие като чай. Още при първата чаша ме пресича и ми спира разстройството. При Ева още не съм го пробвала, не се е налагало.

# 134
Привет момичета благодаря за пожеланита.Мишко вече се оправя,мина му конюктивита..обаче си кашлюркаи сополите си чекаът.Но определено се оправя,и мама е доволна.Щом снощи си спа цяла нощ и сам в кошарката това е мноого добър признак.

Веси ето тук намерих хомеопатични работи за разстройство - http://www.lekar.bg/lek-114/info-174/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1 … 1%82%D0%B2%D0%BE/.Но продължавай да звъниш на педи,да и кажеш за какво иде реч.

Ох колко болни дечица има,и то пък този вирус със разстройството.Ужасен е но взимайте мерки навреме че тези вируси със разстройствата не са шега работа.Недай си боже се обезводни детенце и ще ви пратят в болница.

хайде бързичко оздравяване на болните и скоро да превземаме площадките със много смях. Hug

Трябва да ставам,пак ще драсна  Hug

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 13:33 от mia_aurora

Общи условия

Активация на акаунт