Цветя цъфтят,Слънчо се смее,НОЕМВРИйчето навън дивее - 18

• 46 507
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Добър ден и от мен!  wavey
Ние се завърнахме от 10-дневна почивка и сега бавно навлизам в час, не успях много подробно да ви прочета, добре че не сте писали толкова много  Mr. Green
Починахме си екстра, първите дни разбира се претърпях голяма мъка и разочарование в Разлог, ... да тръпнеш 5 месеца в очакване, да накараш майка си да пропътува 500км за да ти преспива детето докато ти си на концерт, и баш това дето го чакаш да не се случи...еми поревах си от яд, ама какво да се прави... (дано някой тук ме разбира, де) Wink
Иначе за първи път бяхме на море в Гърция и ми хареса, но не съм твърдо за него, както правят доста, на мен си ми е мъчно за нашето море и сега мрънкам и там да ходим, но да видим дали ще ме огрее... Бобчо не искаше да излиза от водата, баща му често беше за риба и отсъстваше от плаж, а майка му беше в цикъл.... та не можа много да си поплува детето  Laughing Laughing Иначе страхотна забава падаше, като се наспретна ще взема някоя снимка да покажа...
Засега толкоз, че още багажа ми е пльоснат по средата на стаята и трябва да се разшетвам. ХУбав ден на всички!  Hug

П.П. Честито на всички с поводи и придобивки, които съм пропуснала!   bouquet

# 196
Здравейте !!!  Simple Smile

Весс, честито на теб и приятелката ти малко момченце!!! Да е живо и здраво!
Елвирка, една съседка имаше такъв проблем с бибата и постепенно малко по-малко я "клъцваше" и така до дъно. Така се отказа нейния юнак. Той дори я носеше вързана с връвка на вратлето. Разбира се имамло и рев няколко дни.
Кики, ще се справите!

Приятен следобед!!!

# 197
Момичета колажчетата са готови,има ги и в снимка.бг,ако някой иска да си я свали картичката.

Ако има желаещи за участие в колажа мяткайте снимки в албумчето - За колаж.

# 198
  • София
може ли малко helр?

моля ако някой знае да ми каже с коя програма мога да си направя анимиран аватар? тоест няколко снимки да се сменят? уж четох в подфорума и нищо не намерих...

благодаря предварително

# 199
Izwinqwam se za latinicata,ama...

Samo da kaja,4e utre letim za BG uraaa!

Celuwki na wsi4ki! S nqkoi nadqwam se da se widim!  Heart Eyes Heart Eyes

# 200
  • София
Привеет...

Норче, гледам си направила аватар, не че знам как иначе да си направиш.

Егаси времетоооо....какво море ще изкараме незнам  newsm78 Верно има още 10-тина дена, ама почнах да се притеснявам.

Хайде лек ден от мен!

П.С. Мия, благодаря за колажа, много са хубави картичките!  Hug

Момичета, хайде да направим една среща тия дни като се пооправи времето, искате ли?

# 201
  • Сливен
Здравейте и от нас! Върнахме се за малко от гости и пак ще заминаваме. А там уж и помощници имама ама все не стигам до компютъра... освен за песничките във ви бокса  Rolling Eyes.
Вес, браво на Инката! Ние гащички имаме вече- имаше намаление във Кауфланд /и още май има до четвъртък/ и взехме на Либеро, ама моето момиче хич, ама хич не казва.Баба й каза, че не съм я учила. Миналата седмица й я оставих един ден, днес пак, с уговорката да я учи Laughing. Предния път като се прибрах я питах и като нищо не каза, викам "Е, баба ти що не те научи днес?"  - малко по-малко престават съветите от страна на баба й Mr. Green.
Друго какво да се похваля - май човечето ще се научи да пее преди да говори - пее до-до-до-дооо, като се познава че е мелодията на "зеленчуци, който не яде", докарва и още една -две, ама все по същия начин. Думички нови няма Naughty
Кики, при всички положения щом някой е живял е по-добре да смениш всичко. Родителите ми си купиха скоро апартамент - почти същото положение, а собствениците казали, че не било мръсно и можело направо да влизат. Отне ни месец да измием, боядисаме и сложим тапети. Засега ще живеят квартиранти /докато решат да дойдат тук/, ама ги беше срам да го показват както си беше.
не знам дали е вярно, ама съм чувала, че ако се повреди подовото, трябват да се разбиват плочки, т.е. по -сложна му е поддръжката и по-скъпа предполагам.
Кло, честит рожден ден на патерици!   bouquet
А къде изчезна Лилето?/като в песничката Laughing,/ да не би да имаме бебе в темичката и да съм пропуснала?
Веееес, ще ме разплачеш с това капучино newsm45. Ще ходим уж на море от 16ти, отказахме се от запазеното в Поморие и сега сме наникъде, а време няма. Дори не знам къде ми се ходи, само да е на морето. Чудя се между Китен, Созопол, Несебър или пък Равда newsm78?

# 202
  • Сливен
Кло, честит рожден ден, всичко най-хубаво ти желая   bouquet

Ели, ама и твоя мъж ли е активен във форумите  Mr. Green Браво, много хубаво. Моят има странно мнение за форумите, че само луди пишели там   Joy  Даже след срещата на Усоето ми вика "приятно съм изненадан, че всички са нормални"  Joy  А иначе интернетът му изкарва заплатата, ама.
Нея, върнах се назад и не можах да се стърпя Joy. И моят има същото мнение, едва ли не всички в бг-мама /особено/ са вманиачени майки с уклон към психиатрично освидетелстване Mr. Green Mr. Green. Знаех си, че не трябваше да изпускаме Усоето, ама, какво да се прави...

# 203
  • София
привет!

благодарение на Кики си направих аватар, Кикито още веднъж много съм ти благодарна за помощта и търпението   bouquet

Весс, не се притеснявай за времето на морето - там обикновено климатът е друг  Mr. Green

Тинна, моето дете пък не пее грам, но казва вече някоя и друга думичка, просто са различни децата  Laughing.
новата ни дума е буа или нещо подобно което значи "обувам" хихихих пи е пия, ми е мия, нани... абе въобще имам чувството че от изведнъж почна да говори повече .. Shocked и такава сложна дума казва "леля" ама с пернишко л  Laughing

отрязах върха на биби и сега като я поиска аз с гадна усмивка й я давам, слага я в устата и след малко я изхвърля  Mr. Green и след 2 мин пак иска биби хихихиххи ще се научи, няма къде да ходи

# 204
Ююююхууу добрууу ютрооуууу Hug Еееех как си говорите за моренце ,благородно ви завиждам Crazy

Аз да взема да отида на един солариум да добия тен поне.Или да отскоча някъде на някой басейн...уф ааааах моерто в мееен оставааа..траа ляяя ляяяя smile3548 hahaha

Хайде поне морксо кафе да поднеса.

Тинче бабите все много знаят ама като им опре ножа в гърба и да видиш как сменят мнението.Еееей сякаш майките не си познаваме децата.Ей на и моята майка -"Баба през почивните дни ще те остави по гащички ,да пишкаш в гърнето" ooooh! Ей сто хиляди пъти и обяснявам че бяга от гърнето,от WCто ,като се изпишка в гащите(само два пъти е било) и си седи като непукист и ми сочи че има локва на паркета.

Норче представих си те с една дяволита усмивка и смях- мухааахахаа  newsm48 Голяма скица си Hug  newsm65

Хайде и аз съм за срещичкаааа  Grinning

Оставям ви че из стаята се носи някаква съмнителна миризма Sick Мдаа кога ли този Рошко ще започне да му дразни акото и да дава сигнал..уф сложа работа е това с махане на памперс.

Хайде хубави разходки Hug

# 205
  • София
Добро утро.
По отношение на говоренето - много е различно това в каква среда расте детето. Моето расте с братовчедите си - кака на 4 г. и батко на 8 г. и вече толкова много говори, че се радвам, че поне по нещо прилича на мен, а не на баща си. И не само говори, а цели изречения прави. Вчера ми каза "мамо, маменце, махам се от стаята" и излезе  Joy Песнички знае поне 10 (от кака си). А най-странното за мен е, че брои до 5.
Другото, което постигнахме (не знам как) е железен режим. Знае се в колко часа се яде, в колко се спи, в колко се къпе. Дори цяла седмица не си говорим с майка ми (скарахме се), и при предаване на щафетата (Рая) не се и налага. Всичко е разграфено и разпределено.
До тук с хвалбите. Сега оплакването.
Ама така се катери на всякъде, че направо изпадам в ужас. И то най-вече на терасата. Не смея да я оставя и за секунда без надзор. Е, това не означава, че и под надзор не успя да си разкраси физиономията. В момента е с такава паважна екзема, че ми е жал да я гледам.
За яденето - яде почти всичко (Ян Бибиян). Проблема е първата лъжичка, докато опита. После е лесно. Все още не давам да яде сама, че ме е страх от мацаницата.
За памперса - Аз май съм единствената майка, която отлага махането. Да голямо е вече детето. Да всичко разбира. Да финансово по-добре е без памперс. Ама мноооого ми е лесен живота с него. Ами като пътуваме (което е доста често), какво се прави. То не може през 15 мин. да се спира и да се вади гърнето. Ми като свърши нещо, докато сме някъде. За сега отлагам въпроса, макар, че се вкарвам в страшни спорове с баба и (както и вие). Ама да видим до кога.
Страшно дълго стана. Айде лек и успешен ден, че мен ме чакат данъчни за ревизия  #Cussing out

# 206
  • София
Привееет и от мен!

Пфу оправи се времето най-накрая, аман!

Много ги обичам бабите с подобни приказки  #2gunfire Онзи ден се качвам с Инчето в трамвая за една спирка, трамвая празен, слагам я на седалката срещу мен за един миг, защото ми звънна телефона. Е веднага се намеси едно бабе с почти заповеден тон, да съм я вземела в ръце, че щяла да падне...ядосах се жестоко и през зъби й обясних чия работа е това  #Cussing out #Crazy

За приказването и моя човек говори много вече, дори започна да сдвоява думички в изречение...засега е на Тао маце и Айди тати, но пак си е успех. Много думи знае и използва. Много успешно си изказва желанията, като например тупа по стола и вика Тол, тол /значи да бъде сложена на стола/, слагаме я да седне и следва следващо желание - Пиши, пиши /да пише/ или Ено, дйе, ти /брои стотинки с баща си/, абе в общи линии се разбираме чудесно, казва си кога какво иска да яде, да пие Око /сок/, Да /вода/, Няко /мляко/, Упа /супа/, Мо/месо, филе/, Кал /кашкавал/ и още хиляди други. А нашата леля е Йея. Брои до 3, като види 3 неща задължително ги преброява. Песнички - напява си често Да, да, да /да това не е шега, но със същата мелодия/, Тик-так /У дома часовник трака/, иначе на всяка песен си има хореография.

Започвам да разбирам предимството човечето да говори, а ще става и все по-хубаво, докато дойде момента, в който ще искаме само да мълчат  Laughing

Хайде чао засега

# 207
  • Варна
Здравейте мами  Mr. Green
И ние да се включим. От вчера пак кашляме, направо ми стана лошо. Ходихме на лекар - вирусно. Аман вече. Уж гледам да не я разглезвам много, ама много се разболява това дете. И пак пием сироп за кашлица. Добре че поне няма температура и зачервено гърло.
За говоренето - и ние като Инчето на Вес. Говори срички, но си посочва нещата и се разбира какво иска. Е, примерно водата /да/, сока /ок/, чая /тайти, от чайче/ си ги разбираме без да показва. И като седнем да ядем държи много да има краставичка на масата и не почва да яде докато не дадем "ка". Нашата леля си е "леля Ели", обаче свако ни е "ако" Simple Smile Много сладко казва "колело" - казва го правилно, но езикът и много въртеливи движения прави в устата. Песнички - не пеем, само играем. Изречения - прави някакви странни опити, онзи ден както седеше на гърнето, стана, отиде при майка ми и вика "бабо, диги га" /бабо, вдигни ми гащите/. Най-новото й занимание като пътуваме с колата е да гледа за автобуси. И като види някой вика "бу,бу,бу"  и ако не й обърна внимание "мамоооооооооооооооо, бу" и сочи. А като й кажа "да, мамо, автобус, браво" и й грейва усмивката на лицето  Mr. Green Понякога обаче не я разбирам. Тая сутрин й правя закуската в кухнята, тя идва и вика "мамо, меш", питам какво има, тя пак "меш, меш, меш". Така и не разбрах какво е  Embarassed
JR - за гърнето. Те като се понаучат не пишат на 15мин. Ева вече я слагам на 1ч. А за пътуване удобни са памперс-гащите. Попиват като памперси, но се свалят като гащи и можеш да изпишваш детето лесно и бързо. Така ще се бавите съвсем малко като спирате. Знам че са удобни памперсите за майките, но ако се поровиш за малко информация за последствията от продължителното ползване на памперса, ще ти стане лошо. В общи линии - води до стерилитет при момчетата и до инфекции при момичетата. Ева още не сяда с кой знае какво желание на гърнето. Все с уговорки. Днес сутринта например ми отказа категорично да седне. Махнах памперса с борба, оставих я по голо дупе, показах й къде е гърнето и й казах, че отивам да пишам на голямото гърне в тоалетната. Взе си гърнето и дойде при мен. И пишахме заедно - аз на голямото, тя на малкото гърне  Mr. Green Абе хич не е лесно това махане на памперса, ама не са хубаво нещо тея памперси.

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 10:38 от Neya

# 208
  • Варна
JR - каката ви нали е на 4г. Тя на гърне ли пиша? Слагайте ги 2те заедно да пишат, да гледа от кака си. Обикновено много бързо се учат така.

# 209
  • София
Нели, права си, не бях чела за вредата от памперса. Сега попорочетох малко и се стресирах  Shocked.
Да каката е на гърне и все обещава да "научи" и малкото. Ама нещо не се получава. Взимам аз двете гърнета с идеята като седне каката, малкото да гледа и да прави същото. Ама каката е своенравна и казва "Сега не ми се пишка". И не може да ме разбере що е то "на ужким". А Рая си слага гърнето на главата и казва "Имам тапка"  Joy Ама и аз много не съм настоявала. Памперс гащи купих, слагам ги, но до там. Две еднакви гърнета купих. Едното да е в къщи, другото при баба, че да знае, че точно това съоръжение е за онази работа. И до тук. Странното е, че като върши голямата работа казва "Мамо търтам",  но пък аз гледам да не  прекъсна процеса. И те така. До никъде не сме.

Общи условия

Активация на акаунт