Цветя цъфтят,Слънчо се смее,НОЕМВРИйчето навън дивее - 18

• 46 496
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Привет дами и от мен.

Норче, идеално, че са пратили първо пукитата, защото нашето колело ми трябва чааак за Коледа  Laughing Дано дойдат вашите за рождените дни.

Крумче, искам да ти кажа, че на Ина любимата занимавка са чашки и чиниики, пие си "ке"-то в тях, черпи напред-назад. Може би една от най-сполучливите ни покупки. Сигурно също би се кефила да "сготви" нещо.

Иначе нашия подарък е по приумица на татко й, който вече ги е проучил и ще взимаме тези дни - акумулаторна кола с дистанционно  Simple Smile Тя нещо не е фен на подобни забавления, та си мисля, че в началото ще седи да си събира праха, ама рано или късно ще я ползваме.

Нея - ти си просто талант!!!

Хайде чао от нас...

# 676
Тук съм Норче, ама в началото на всеки месец поработвам и с моите мъже , само ви чета , без да пиша Simple Smile)

За РД баща му му купи мотор за 120 лв и даде още 80лв за да му смени батериите и да направи дистанционно. Та му даде подаръка още оня ден и му викам недей бе , има време , а той "ко толкова" - абе мъже !

Аз август и септември качих 3 кила, та се наложи да се огранича и сега пак съм на режим . Не съм забелязала да ми се отразява на кърменето, вече 3 седмици я карам така и ги свалих де .

Ей Лулуто: аз съм в издирване а перфектните мъфини. Оня де май се доближих до желания резултат , о я сподели твоята "дъ бест" .

Бобчо става много забавен вече, гука ми , усмихва ми се, само дето много дели - не признава никой освен мен и даже забелязах,че вечер към 19-20 иска аз да го гушкам и никой друг.
Поне си заспива сам и сутрин е много по-спокоен. За разлика от батко си , само да си покаже носа навън , да бутам количката 2-3 минути и е заспал като пън  Mr. Green та явно ще се миткосва

А за яслата вече "яде" там , ако въобще неговото неядене може така да се нарече де. Но сега ми е малко болен, с температура и леки сополи от сладоледа оня ден. Много ме е яд ,че го оставих да си хапне. Освен това мисля да го заведа на детски психолог, по-скоро аз да отида на консултация как да се държа,че  от ден на ден става все по непоносим, крещи като заклан , тръшка се, блъска си главата нарочно ,абе вечно крив е !
айде лека ,ч е имам малко работа още ...

# 677
Здравейте и от мен, аз съм на лекции, но пиша на лаптопа, защото ми е по-бързо!

Ние сме добре, да чукам на дърво, малчо се гледа с баща си  Mr. Green

Преди време аз бях писала, че започнах да давам коластра "Колактив"на "АкваСорс". За сега  Praynig не сме пускали инхалатора, надявам се да помогне и в по - студените дни.

Ох, много искам да пиша, но професора по счетоводство диктува  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Целувам ви!

# 678
Ха добър ден Grinning
Аз съм в къщи , сама, на легло, че в сряда вечер прокървих и тичах до Шейново да ме прегледат и да ми дигнат кръвното!!!С влизането в кабинета и след моето обяснение, лекарката ме попита:"искате ли да ви приемем в болница?" и аз Shocked. Викам - дайте първо да ме прегледате пък ще видим...Едва не ме уби на мануалния и след ехографа каза, че имам малко отлепване и ще третираме с лежане, хормони и нош-па.Отказах болницата и за капак ме караха да плащам 40 лв !!!!Оказа се , че нямат пост-терминал, а ние нямахме кеш , мойто Бубе подпали за има нема 4 сек и рецепциониската след някакво мрънкане ми каза-нищо оставете Shocked...Нещо неразбрах аз-държавна болница,спешна помощ, аз здравно осигурена...Тръгнахме си.Са лежа-много зле ми действа това нещо-напрао ми пада тонуса жестоко Sad Утре съм при мойта си лекарка да видим кво ще правим....Сияна от понеделник пак ще е на ясла...абе изобщо....6
Иначе диването е още със сополи и дивее при баба си...Аз също се мъча с хремата и така

Лили-http://lucy-andreeva.blogspot.com/2011/01/chunky-chocolate-muffins.html мноооого се котират в къщи Sunglasses

Ели-продуктите от тип коластра,водорасли и т.н. са с недоказано действие и доказано висока цена...Давам и аз от седмица по съвет на лекарката клееве тинктура.Аз ползвам от години за венците и съм убедена в нейното действие.Не разбира се като имуно стимулатор-за това ще видим

# 679
  • София
БоШкееее, Нели,  Shocked три пъти отварях снимката на тортата и мигах. Уникална е. Моето дете няма никакъв шанс и нарисувана торта от мама да види. Толкова съм леворъка, че .....
Крумова - за кухнята. Купувах такава http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=2278 за четвъртия рожден ден на каката (братовчедка), но при нас играчките са общи. Оказа супер интересна за Рая, но твърде бебешка и малка за каката. Малкото все нещо готви, все нещо сипва, бърка, пече. (От кого ли се е научила - не знам  Embarassed). Мисля, че е много интересна играчка точно за две-три годишно дете. В Джъмбо струваше около 80 лв.

# 680
  • Варна
Лулу, аз също имах прокървяване в 8ма седмица. Още в началото на 8ма седмица бях на ехограф и лекарката като ме видя ми каза, че сигурно ще прокървя, защото не се е слепнало добре от едната страна. Да не съм се тревожела, само да не съм се натоварвала. Еми това беше в четвъртък, отидох на работа с такси и се върнах с такси, в петък също. А събота и неделя си лежах в къщи. В понеделник прокървих. И 1 месец болничен + Дуфастон и Нош па. Лежах само 1 седмица в къщи и ми се сви сърцето направо. После си тръгнах пак на работа. Но всичко след това си беше наред, имах доста спокойна бременност като изключим това кървене в началото.
Това с кухнята е доста добра идея. Бяхме се разпределили с майка ми и баща ми те да вземат тротинетката, а ние каската, наколенките и подлакътниците, с идеята че ще дадем поне 100лева за тях. Но Норчето ми откри един комплект в спортсдирект за 8 паунда, поръчах го и сега търсех нов подарък. И явно ще е кухня, Круми, благодаря за идеята и на JR за линка. Ще посетя тези дни Джъмбото  Simple Smile
За тортата - радвам се че ви хареса. Момичето от магазина за порадъци, откъдето взех идеята за украсата, хич не й хареса че съм я копирала, въпреки че не съм го крила че е от нея идеята, даже умишлено я публикувах и на стената й. Както и да е, идеята на тортата беше да изненадам приятелката си от университета, която живее в Плевен и все се оплаква, че само на нея не съм правила торта, но нямаше как да й пратя обикновена торта. Получи се добра изненада  Mr. Green

# 681
Ха добър ви ден Hug

Лулу сигурно и на мързелив човек ще му писне да лежи.Ама пък сега ти е паднало...без да трябва да се оправдаваш,а и все пак е за добро. HugНаизтегли си филмчета и гледай,а за бг здравеопазването няма какво да говорим...щях да падна като прочетох че хайде може и да не плащаш.Сещайте се кой гушка парите,не ги е срам и после раждайте. #2gunfire

Нелка и таз мома от магазина дали пък тя я е измислила тази торта че се сърди..егсимус и хората.Ако ще се лъжем че е открила тя топлата вода,аре нЕма нужда.Вместо да се радва че е вдъхновила хората.Ей вица за българите в казана на дявола ще е актуален още сто хиляди години за нас.Американките си пускат в блоговете творенията и чак подканят читателите и те да сътворят въпросното нещо и да пратят обратно снимки ,а таз фръцла седнала да се сърди..отиде и клиентелата.

Стеле я слушай и с двете уши там човека ами не джиткай из нета.  Crossing Arms smile3534 tooth

Лиле надявам се да не се разсърдиш и аз да ти дам съвет. Hug Не че съм психолог но от години ме интересува детската психология и доста съм чела и се интересувам.Това поведение на Алекс(което и при нас се появи,както и при всяко друго дете) е точно бебешкия пубертет - това е прехода на бебето към детето-от около 1г.10м. до към 3годинки. А и все пак да не забравяме че и той е човек и той има моменти на различни настроения.Алекс все повече разбира света около себе си и иска вместо той да се съобразява със света, ти да се съобразяваш с него.Всичките истерии,викове че дори и блъскането на главата както прави Алекс са породени от отказа ти,от физиономията която си направила та дори понякога и от нищо.Това е периода на изграждането на "Аз"-а.Този период трае около година,само трябва търпение,после всичко отминава...НО разбира се има и но защото ако родителя..крещи,вика нервничи,и след този период то ще остане нервно и крещящо.Много е важно да се опитваш да запазваш самообладание,и да не спираш да му показваш че го обичаш.Тези нервни състояния в които Алекс изпада той не ги осъзнава като такива,и не знае че желанията му са невъзможни или неизпълними.Трябва спокойно да му се обяснява,и обяснява колкото и уморително да е. И колкото и да ти се струва че нищо от това не му влиза в главата,напротив влиза му ,а и той те вижда спокойна а не викаща и нервна.Трябва да му покажеш спокойно как да изразява чувствата си и желанията.
Дано съм ти била полезна,извинявай можех на лични но мисля че и за другите ще е интересно Wink Не съм психиолог и не се и цаня за много знаеща,но като непрофесионалист- аматьор които е чел доста,мога да изказвам мнение за това онова свързано с децата. Mr. Green  Whistling

Момичета с тези мъфини дето ги обсъждате...ммм и аз като отидем до Джъмбо за да пазарим за рождения ден ще взема да си взема формички.Обичам мъфинчета...ммм а сега търся рецепта за едни по пазара продават във формичка от сребрисо фолио-маслен кекс(ама са си мъфинчета) ееее толкова са вкусни,дано им открия рецептата.е няма да е същото като фабрикантските все пак те слагат какви ли не стабилизатори и Е-та.

Хайде аз отивам да ровя във готварския за питка за кръщенето..е ако някоя от вас знае хубавка,ще се радвам да сподели. Wink
Хубав следобед Hug

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 14:54 от mia_aurora

# 682
Привет от нас Simple Smile От около седмица сме си в София, избягахме колкото можахме далеч от прашните Софийски улици но лятото свърши както винаги прекалено бързо и обратно вкъщи. Успяхме за малко да се видим и с Варненските мами, а Лили с двете деца са много сладки.

Гоги не спира да бърбори но мен си ме кефят японските лафове като "атая" за вентилатор. Доста време се будеше посред нощ и плачеше но откак сме си вкъщи е по-спокоен. Лятото беше минал на "тестена" диета, на всичко такова казва "пица" и друго не признава, но сега май пак започва да прояжда манджи. Ината му продължава да е голям но пък и аз да не съм малка, голяма драма е всеки път като влезем в банята, реве жабката защо я изкарвам от естествената и среда!

Виждам че сте на тема РД, на мен ми е раничко, не съм фен на труд и творчество и курса по готварство съм го изпуснала, обичам по бързите рецепти, виж кексчета обичаме и си правим много.

Мия къде ги четеш тия психо Wink работи кажи и ние да се поизучим!
Лулу не мрънкай, почивай си Hug, ако искаш да дойдем да ти изнесем една шоу-програма с моето чудо!
Момичета приятно изнедана съм колко мами още кърмят, браво! Гоги понякога се присеща но го разсейвам и до там.
Портокалчо ще му дойде времето, не се отказвай.
Като гледам всички са на клеева тинктура, една приятелка ми я хвалеше против хрема миналата зима, то се е видяло че ще я пробваме.
За подсилване на имунитета се сещам за Цитросепт но трябва да проверя дали става за малки деца, мисля че трябва да има тема някъде.
Да ви се похваля днес ми оправиха пералнята, 35лв за удоволствието ми се стори дори добре като се има предвид че хазяина каза -  вие сте я развалили вие си я плащайте. Както и да е важното е че няма да се пере на ръка!

Слънчев уикенд на всички! И хайде да се стегнем и да си направим една среща докато не се е развалило времето!

# 683
  • София
Ха добър ден Grinning
Аз съм в къщи , сама, на легло, че в сряда вечер прокървих и тичах до Шейново да ме прегледат и да ми дигнат кръвното!!!С влизането в кабинета и след моето обяснение, лекарката ме попита:"искате ли да ви приемем в болница?" и аз Shocked. Викам - дайте първо да ме прегледате пък ще видим...Едва не ме уби на мануалния и след ехографа каза, че имам малко отлепване и ще третираме с лежане, хормони и нош-па.Отказах болницата и за капак ме караха да плащам 40 лв !!!!Оказа се , че нямат пост-терминал, а ние нямахме кеш , мойто Бубе подпали за има нема 4 сек и рецепциониската след някакво мрънкане ми каза-нищо оставете Shocked...Нещо неразбрах аз-държавна болница,спешна помощ, аз здравно осигурена...

Ели-продуктите от тип коластра,водорасли и т.н. са с недоказано действие и доказано висока цена...Давам и аз от седмица по съвет на лекарката клееве тинктура.Аз ползвам от години за венците и съм убедена в нейното действие.Не разбира се като имуно стимулатор-за това ще видим

Ей, Лулу,  Hug, оправяй се бързо! За болницата думи немам!!!!!!!!!!!!!!! Естествено, че не би трябвало да плащаш!!!!!!!!!  За лекарката - и там  Shocked. Те с тия пътеки сега се чудят как да източват здравната каса. Приемат те примерно за 5 дни, лежиш 1, пращат те вкъщи обаче не след като не ти дадат да подпишеш декларация че си лежал 5 дни и съответно дължиш по 2-3-4 лв на ден за престой, нищо че си здравно осигурена  #2gunfire. И така хем вземат пари от здр.каса, хем от пациента !!!  #Cussing out

Клеевата тинктура за венци? разкажи как, че и на мен ми кървят откакто бях бременна  #Crazy

# 684
Хей ме мен по късните часове...бяхме навън и сега мъжо блажено спинка...

Лулу - аз бях в девета седмица,когато отидохме в Шейново,бях със зверски болки в кръста и корема. Чакахме 40 мин за спешен кабинет,накрая почти бях полегнала на земята пред стаята. Дойде една млада девойка,прегледа ме,каза че не съм за болница ( през цялото време не можех да стоя на едно място от болка)....изписа ми Но-шпа и на мойто обяснение,че го пия три дни и не  помага,каза че трябва да се увеличи дозата...и ми връчи две фактури на стойност 70 лв. Вагиналния преглед 40 лв и ехограф 30лв. Получи се почти същата ситуация....нямахме толкова пари кеш,а терминала незнам какво му беше. И голяма драма...накрая рецепционистката ни каза..."Ами ходете си...то и циганките не плащат..." Бях полудяла и на другия ден поразпитах...оказа се че Шейново нямат вече договор за извънболнична помощ. Тоест...ако не те приемат в болница...независимо каква си...дали си осигурена или не си плащаш.... А на другия ден ме приеха в Токуда....с диагноза за спешно абразио...или там каквото беше...

# 685
Луда работа...като забременях с Тони ходих там да установят бременността и също ми взеха пари че и ми предложиха да ми водят бременността срещу 400 лв. Естествено, че отказах и си намерих лекарка която не ми взе нито един лев, а като раждах в МД беше всичко безплатно  Peace Така че ние сме си виновни че ни прецакват и ни гледат като банкомат...
Чудех се защо толкова държите на Шейново преди време  ...?!?
Лулу стискам палци всичко да бъде наред  Hug Heart Eyes

# 686
Не съм сигурна, но някъде четох, че Шейново от тази година не работи със здравна каса. И там яко цакат.

# 687
  • София
Привет мили мами.

Лулу - лежи и почивай, мила. Сега ти е паднало  Hug Hug Hug А за Шейново - думи нямам, като цялата ни здравеопазна система.

Алиске - предполагам, че книжката, която Мия е цитирала е "Изкуството да бъдеш родител". Много добре са описани нещата  Simple Smile

Мийка - а има ли формички в Джъмбо и за някви други неща, като сладки и т.н.? Да взема да си купя, че празници идат, не че съм отявлен кулинар, ама все мога да се пробвам да направя нещо  Simple Smile

Такааа, да се оплача, вчера са ни пообрали някви гадове  ooooh!  Никаква следа нямаше, само педант като мен в подреждането би могъл да забележи, че нещо не е наред. Прибрахме се по-късно /към 22.00 ч./ и след като оправих Ина, тръгнах да взимам душ. Видях, че едно молине ми е на спалнята, понечих да го прибера в чекмеджето с бижутата ми, където му е мястото и какво да видя - леко наопаки. Но пак казвам леко, тоест извадено, попреровено и прибрано  Shocked Реших, че е Инчето, но тя не може да извади толкова отвърте нещата, защото не ги стига, а и последно прибрах нещо там непосредствено преди да излезем. Отворих кутията и сещате се - липсват ми златния ми синджир, гривна и 4-5 обици. Но са си там 2 пръстена, кръст и още една обица /златни/. Много интересен обир. Извадили ги, тъпанарите от кутииките, затворили кутииките, прибрали ги в голямата кутия, а нея обратно в шкафа. Явно са се поразочаровали от малката плячка, а и бяха тънки. Ами какво да правим аз съм откровен сребролюбец. Добре че не са влезли в стаята на Ина да й отмъкнат всички нейни бижута от кръщенето, защото щеше да ме е яд - все пак имат някаква сантиментална стойност  Whistling
Пипнали са малко и в гардероба, но без да изравят дрехите, ами попреместени както са си на купчинки. И тъпаците, не могли да отключат закопчалката срещу бебета на козметичния ми шкаф и я счупили  #2gunfire. Фотоапарата си ми беше там, лаптопа, абе много странна работа. Мислехме да не викаме полиция, но посред нощите решихме все пак да звъннем, поне да кажат как са влезнали, при положение, че вратата си беше също толкова добре заключена, както си я оставихме. Дойдоха полицаите и казаха, че през балкона са влезнали / на 3-ия етаж сме и за мен беше невъзможно/, но казаха, че зачестили такива обири от т.нар. "катерачи". Така че, повече никви балконски врати отворени, а ние нашите непрекъснато ги държим отворени заради котката, чиято тоалетна е навън. Това е положението, отказахме огледи и прочие тъпотии, просто исках да ме светнат как е станало. Казаха момчетата, народа е озверял от глад и яко се краде. Колела, катализатори и всякакви безумици напоследък са хит. Ужасно неприятно ми стана де, не ме интересуват 2-та грама злато, ами това че са ми ровили в нещата, гнусни нещастници. Пфуууууу  #Cussing out Нямахме СОТ, но сега ще сложим.

Хайде чао мили мои, че сме на рожден ден на едно наборче.... Споделям шока си за мястото на празника, за мацките от София - в Маймунарника ще празнуваме Shocked Mr. Green Laughing

Чао!

# 688
С това Шейоново направо ужас, поне работата дано да си вършат добре за толкова пари!
Веси много кофти, в днешно време човек не може да е спокоен за нищо, какви са тия катерачи Shocked ама важното е че е нямало никой вкъщи и не са изпочупили всичко!

# 689
Привет девойки...ама какъв бахър е навън бррррр

Ееее Вес съжалявам,както казваш не е за 2та гр. злато..ама само като си помислиш че някой ти е пипал нещата..и е влизал в къщурката ужас.Хубаво е че малко са взели,а иначе вярно народа освирепял брееей. no no

Алиске то не е една книга,аз имам не една-две книжки.Чела съм и разни учебници,и в нета.От всякъде събирам информация и знания,честно казано това по памет го писах.Не знам дали е от "Изкуството да бъдеш родител" както Веси е писала.,но аз съм за всеки родител да има поне въпросната книжка която споменахме..и да я прочете.
Алисе търся те в скайпа,ама изтрила ли си ме..не отговаряш.Искам да те питам нещо,драсни ми.

Портокалски и теб те чакам,да вършим работа. Wink

Отивам малко на шопинг,макар че хич не ми се иска да си подавам нослето навън...а зимата какво ще правя..ми не съм се климартизирала още..егасимус те казаха че ще паднат температурите..ама чак пък толкоз.
Хайде лек следобед. Hug

Общи условия

Активация на акаунт