Отговори
# 195
  • Варна
Дана, знам какво ти е, мила  Hug. И ние го изживяхме на 6 месец. И затова и се разбързах със захранването. Дани още пие Малтофер, не е старшно след два месеца прием хемоглобина му се беше повишил от 82 на 113, но нивото на серумното желязо беше още ниско и затова продължаваме  с Малтофера. Права е Гала за кашите, купи му чиста елда има в ДМ и на Биосет. Вариш /става като каша без да пасираш/ и даваш с плод или мляко или масло и сирене. Ако наистина нямате проблем с АБКМ , давай си му да пие АМ, може и ХА да бъде, но то е обогатено допълнително с желязо. Аз на нашето момче в началото редувах пюрета от спанак, броколи, цвекло + пуешко или телешко месо от месните добавки на Хип или + жълтък. Ако дробчетата са купешки, по-добре не му давай на детето -пълни са с отрови и АБ. А и ръсих всяко пюре със чай от листа от коприва - по една щипка.
Ще се оправи малчо, но притеснението си е сериозно. А ако нямате във фамилията таласемия, няма да дойде и при вас. А и да дойде не е страшно и с това се живее.
Извинявайте, момичета поолях се, но може и на друг да е от полза да прочете моя опит.
П.п. имай предвид, че ще се смени цвета/към зелено/ и консистенцията на акото.

# 196
  • В царството на мечтите
Искам да се извиня знам, че е говорено /но не мога да го намеря/ та въпроса ми е с какво мажете след баня децата си. В това топло време не знам с какво да я мажа. 

# 197
  • Варна
Аз все още ползвам олио за дупето и гънчиците.

# 198
от около 3 месеца вече не съм я мазала с абсолютно нищо-искам кожата и да си се омазнавя сама. и има супер кожа  Praynig

# 199
Дана ,стискаме палци всичко да е наред Hug! С вас сме   bouquet!

Аз мажа сина ми с Ексципиал само след баня.

# 200
Благодаря на всички Hug Искам да се извиня, че ви занимавам, но наистина по-добре и вие да знаете и да не се стига дотам. antonia, радвам се за вас, че адаша е качил хемоглобина, и ние ще го последваме скоро Peace Дробчетата, които давам са домашни, от пилета, гледани без никакви химии.

Имам много голяма молба към всички. Бихте ли погледнали в епикризите от родилния дом с какъв хемоглобин е било вашето бебе при раждането. В епикризата на Дани е указан хемоглобин 139, което е много ниско за новородено - нормата е 190. Но няма грам препоръка за следене или писмено да е посочено, че още там е бил анемичен. На тръгване от родилното, буквално на вратата ми дадоха една рецепта за Малтофер и ми казаха да му давам. И аз купих и му давах, ама ден до пладне - около 2 седмици. Но никой не наблегна колко важно е това, нито веднъж личната педиатърка не ме попита как е детето, да го проследим и т.н. Виновна съм, но ако вашите бебета са родени с наистина много по-високи стойности, то и лекарите са виновни и място не мога да си намеря направо Sad

# 201
Не мога да намеря нашата, но според мен е нисък.

# 202
На мен, разбира се, не ми е направило никакво впечатление, аз изобщо до днес не знаех, че новородените имат различни стойности на хемоглобина. 139 даже си помислих отначало, че е много добре, но явно не е така.

# 203
Дана, разбирам как се чувстваш и е нормално да се обвиняваш, но както казаха и другите, няма как, всеки пропуска по нещо, всеки прави грешки, един забелязва едно, но пък не забелязва друго, така сме всички....сега важното е, че вече сте взели мерки, ще се оправи детето, още повече, че той си е бил жизнен и не е имал някакви признаци...сигурна съм, че и тук важи правилото, че някои хора се чувстват добре и са си добре с доста по-ниски стойности от други, явно Дани е така...и не му е повлияло това състояние и сега ще се оправите и всичко ще е наред  Praynig Hug
Между другото лекарите, а и ти като си чела казват ли какви може да са последствията (ако има такива) от това, че дълго време е било детето с по-ниски нива?

# 204
По принцип всички ме успокояват, че при Дани са хванати нещата навреме и няма да има последствия. Той е добре развит, адекватен, "говори" много добре за възрастта си, изправя се в креватчето, пълзи, весел и жизнен е. А иначе - ако анемията не се лекува и след годинката, детето постепенно става отпуснато, вяло, злоядо, прохожда и проговаря по-късно от връстниците си, тоест нелекуваната анемия дава отражение върху физическото и психическо развитие на детето. То просто става уморено и няма сили за нищо. Ужасно се радвам, че почнахме лечение вече и няма да стигнем дотам.

Но имам желание да съдя лекари наред, ако наистина първоначалния му хемоглобин е бил нисък и никой не е дал и една препоръка детето да се следи изкъсо. Ако не ми беше детето пред очите, че е добре видимо, сигурно бих била и още по-ядосана.  

Единствените препоръки, дадени в неговата епикриза са относно захранване след 4-6 месец и изследване на тазобедрени стави на 1 месец. И двете сме ги изпълнили естествено, толкова ли беше трудно да се напише и профилактична кръвна картина на 1, 2 или 3 месеца.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 11:43 от _Dana_

# 205
Дана, всичко ще бъде наред  Hug. Явно ние трябва да разбираме от всичко и всичко да следим.
Моя приятелка ходи тук по доктори  като луда, защото бебето й не искаше да яде. Заминаха да живеят в Лондон и там докторите установиха, че детето има недиагностициран рефлукс. Това е било едно от първите неща, за което са се сетили и просто да го проверили. Малкият вече беше на 9 м и също имаше анемия, вследствие на недохранването. Тя беше се изтормозила страшно и ние се чудехме как да я успокоим.Разбирам гнева ти и той е абсолютно оправдан. Бъди сега до Дани и се оправяйте бързо. Режимът, който си намислила е супер! Най-много те имат нужда от любовта ни. А като се оправи можеш да предприемеш някакви действия. Аз мисля, че нищо не трябва да остава забравяно!

# 206
Така е, и аз доста чета и се интересувам, но ето от анемия се оказа, че нищо не разбирам.

Иначе - бебетата на АМ нямат особен шанс за анемия, защото млякото им е допълнително обогатено с желязо. По-често проблем имат кърмените бебета и особено по-рано родените, това ми обясни хематоложката.

# 207
Дана не мога да разбера в нашата епикриза кое да ти кажа...

пише изследвания
пкк: HB 212-165
май е това

# 208
Попринцип е така, но и моят син имаше лека форма на анемия, а той е на АМ. Два месеца давах Малтофер постоянно. Сега още три по схема. Докторът ни каза тогава, че като е нисък хемоглобина стават раздразнителни. Имало е такива моменти и съм го отнасяла до растежа на зъбите. Не знам половин доктори ще станем като си отгледаме децата.

# 209
изобщо нищо неразбирам от тази епикриза. цитирам я дословно с молба към РАЛИ да ми каже как се разшифрова

новородено от женски пол, с тегло 3050гр., ръст 49см. об.глава 35см., от първа бременност с ВТР01.09.2010г. родено чрез Секцио Цезареа, околоплодни води-бистри,изтекли на 23.08.2010г. Апгар1 мин-6, 5мин.-7
об.състояние- Морфологично зряло новородено.Кожа розова с акроцианоза.Дишане-везикуларно.Нерегулярно експираторно стенене.Сърдечна дейност нормофреквентна,ясни тонове,без прибавени шумове.Корем мек,без хепатоспленомегалия.Тонус добър.Поради параклинични данни за левкоцитоза се включва АБ терапия. Захранено ентерално на втория ден с добър ентерален толеранс.
паракл. изследвания: Хб 210-168; Ер 6,16-4,88; Хт 0,62-0,49;Левк36,6-17,0; Тр 243-229; С -реакт.; Протеин 26.08. 2010г. (-) микробиологично изследване без растеж.
консултативни прегледи-не
терап. схема АБ тер. - стандацилин
настъпили усложнение-не
ход на заболяването-добър

ит.н.
Рали, моля те кажи си мнението

Michael@, лелел ако е така трябва ПО СПЕШНОСТ да ходя да пусна едни изследвания на Дари. тя си е перманентно раздразнена

Общи условия

Активация на акаунт