Отговори
# 180
Ехооо, здравейте Hug
Най-после и аз да седна пред компа, сама, без някой да ме подръпва за нещо и да ми дава зор Mr. Green
Иначе си чета редовно, но все не стига ред за писане.
Утре сме на консултация и ще ми е много интересно колко сме наддали след един месец, в който вече си похапваме добре. За разлика от преди Simple Smile Като се отпуши тва дете да яде, че сега не мога да и смогна  Laughing Пу-пу! С нетърпение чакам да станем на 10 месеца, че да се запишем на кухня, че с тия пюрета се разорихме Confused

И ние вече си резервирахме почивката newsm44 Ще ходим заедно с едно друго младо семейство, дето имат и те две деца. По-голямото е момиче и са в една група с Никито и са гаджета Sunglasses Heart Eyes Mr. Green  hahaha Той си е влюбен в нея още от първа група, та поне ще си изкарат весело и ще се занимават. По-малкото им детенце пък е момче и ще си правят компания с Елито Laughing Изобщо пълна идилия  Joy Аз даже все се шегувам, че ще ходим на море със сватовете Laughing

Някой питаше как ще къпем мъниците като сме на почивка...аз ще я къпя в надуваемото басейнче, от тия най-малките. Така правех с баткото преди като беше малък, че даже и в къщи лятото ми беше по-удобно така, вместо да размятам голямото корито.

А ето и малката кокона, готова за морски приключения  Laughing
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1633/410511851994477771130755 … PhG01FruTNf62.JPG

Само, че имам един гоооляяяяям проблем  Embarassed Не мога да си намеря бански   Днес обиколих всички наши магазини, е няма такива палатки, като за мойте млекоцентрали ooooh! Нито цели, нито половинки, даже и на Триумф мерих, ама Д чашка ми е малка, а нямаха по-големи и не знам дали има и къде??? Моля ви помагайте  Praynig С това кърмене съвсем са станали огромни.  bombs Те и преди не бяха никак малки, ама сега са направо  #Shocked
Майчетата от Варна, ако знаете къде се продават бански за слонове, моля ви кажете  Embarassed

И накрая да честитя на всички празнували и празнуващи днес сладури

Ето ти го поста Ивчи. Страница 5та.   Peace

# 181
Мишонка, честита годишнина..... обичайте се и остарявайте заедно...   bouquet  bouquet  bouquet

# 182
Момичета, да питам тези от Вас, които ползват слинг-шал - от каква материя е?
Моят единият (с халки) ми е адски неудобен, а този пит Премакс-а, е много плътен за лятото... Сега мисля да взимам плат и да си направя слинг-шал, обаче и идея си нямам за материи и бла бла, та ,моля за съвет Praynig

Моя е с халки, ши го сестра ми, тя избра и платовете(нееластични, тънък памук - доколкото аз разбирам от материи  Blush ), че е двулицев и много го ползвахме докъм 5-ия й месец. После стана едно шило безподобно и можем да се носим само в кенгуру, но с гръб към мен, а в слинга няма как да е в тази позиция... Но ако ти е кротко детето, може и да ви е удобно  Peace

# 183
Момичета, ние с Дани имаме малко тревоги, стискайте палци да ги продолеем скоро. Накратко - на консултацията в четвъртък се оказа, че детето вместо да наддаде е свалило 400 грама от теглото си. Понеже е много бял, лекарят се усъмни и ни прати веднага да пуснем кръвна картина. Оказа се, че Дани е с анемия, за съжаление не в лека форма. Веднага ни пуснаха направление за хоспитализиране и спешно кръвопреливане. Но преди това минахме на консултация при една много добра хематоложка - д-р Костова, тя по случайност беше в нашата поликлиника. Тя отхвърли варианта кръвопреливане засега (благодарна съм й за което!), въпреки много ниския хемоглобин и ни назначи лечение с максимална за възрастта доза Малтофер и усилено хранене 2 пъти на ден с ястие с много месо, дроб, риба или жълтък. Можете да си представите как се чувствам и колко се обвинявам, че не съм забелязвала нищо нередно. Понеже Дани е много игрив, закачлив, весел, храни се добре, спи добре, нищо не ме е навело на подобна мисъл. Сестра ми ми беше казвала няколко пъти, че детето е бледо и й изглежда анемично, но вече няма смисъл да страдам какво е могло да бъде, трябва само да действаме здраво оттук нататък. На своя глава в петък му пуснах и пълен пакет разширени кръвни изследвания в една лаборатория, надявам се всичко да е наред, когато излязат. Засега се установи само, че анемията е желязодефицитна. Имаше съмнения за таласемия - вид наследствана анемия, но не е това, защото изследваха мен и мъжа ми и ние я нямаме. А и желязото му е много ниско, което потвърждава дефицит.

С две думи, ако някога имате и грам съмнение, че детето ви е бледо или по-вяло и отпуснато, достатъчно е да дръпнете надолу долния клепач на окото и да погледнете лигавицата отвътре. Ако е червена, значи всичко е наред, ако обаче е бледорозова или направо бяла, веднага на лекар.  Peace

Извода за мен е, че въпреки че Дани се храни много добре, явно не сме застъпвали достатъчно месото в менюто му, той не го и обича. Наскоро му спрях и кърменето, което сигурно е допринесло за ситуацията. От четвъртък насам обаче редувам за обяд и вечеря - дробчета, пилешка супа с месо и зеленчуци, ястие с риба, пюре с жълтък. И така ще бъде, където и да сме, ще яде само месо и др. такива продукти за обяд и вечеря. За закуска накупих каши, обогатени с витамини, за да не допуснем да остане и без витамин C или фолиева киселина, защото и те са от значение. Отделно сок и пресни продове. Направила съм му железен режим, дано само да приема добре капките желязо, да не получи разстройство или повръщане, защото това ще означава, че не ги усвоява.

Поздрави от нас и надявам се, че занапред ще се включвам с по-добри новини Hug

# 184
Ох Дана ,човек да не е без ядове SadЩе стискам палци всичко да бъде наред.И ние имахме анемия поради ранното раждане,биха ни няколко пъти неорекормон-купувахме си го по 50лв.Коприва е хубаво да даваш знам и не се паникьосвай ще го преодолеете.След 6 месец не ви ли пускаха кръвни изследвания?

# 185
  • София
Леле Дана , дано всичко да се оправи  Praynig
То и моя е с нисък хемоглобин, уж сега на тази консултация педи ще пусне пак кръв да видим как са нещата.
та ако се направи педи на разсеяна - в лабораторията да искам "разширени кръвни изследвания"? Те ще знаят за какво иде реч, нали? Щото аз съм решила за моя успокоение да пусна, дори и пед и да не даде направление ...

# 186
v_spasova, достатъчна е ПКК - пълна кръвна картина, струва 5 лева, тя показва всичко необходимо. Разширените са съвсем различни като цена и въобще не си струва човек да ги прави, ако кръвната картина е ОК. Peace

RYBI, така се случи при нас, че на 6 месеца Дани беше с бронхит и въобще не сме мислили за други изследвания покрай излекуването му. Пуснаха ни направлението, когато беше на 7 месеца и после все се случваше или той да е хремав, или нещо друго и аз се замотах да ги направя. Тоест вината приемам, че е почти изцяло моя, че се е стигнало дотук. От друга страна в екикризата на детето от родилно пише, че е с лека анемия, аз тогава му давах Малтофер след раждането, но много малко, явно е трябвало месеци наред. И педиатърката е могла да настоява да го следим, и какво ли не. Но няма смисъл да се обвинявам, защото не му помагам. Само напред трябва да се гледа и да преборим анемията на всяка цена.

И сега не знам дали щяхме да разберем, ако беше пак нашата педиатърка, защото тя е свикнала да вижда Дани и не знам дали щеше да забележи, че е толкова бял - както не го забелязваме и ние, родителите, като го виждаме всеки ден. Синът на педиатърката - също лекар - я заместваше, че тя е болна, а той веднага се усъмни, че детето е с анемия и така разбрахме.

# 187
лелелел ,Дана,  Praynig стискаме палци бързо да го оправите детето.
аз мога ,като съвет да ти кажа,че ако му включиш в менюто авокадо,просо,елда и ленено семе ще е супер - те са изключително богати на желязо, калции,калий и т.н. А тези каши дето казваш,че си му накупила обогатени с витамин Ц,  ЗА МЕН за нищо не стават,освен само да трупа грамаж детето. по-добре наблегни на мнооооого плодове. сега поне сезона е добър и е пълно с най-различни. а можеш също така да му даваш ето тези http://www.silabg.com/bg/9185-MUHLE-БИО-ЛСРИ-ОТ-4-ВИДА-ЗЪРНО-500-ГР.html за закуска.
 извинявай,че ти давам непоискан съвет,но понякога човек има нужда от това и ако сега е така го приеми. ако не просто ми подмини поста.

Hug Hug Hug

п./п забравих - и кафявиа ориз е супер. Дария само такъв яде

# 188
Съвети приемам всякакви  Peace Аз кашите ги взех едната точно от елда с цел да хапва полезни неща и с нея, защото съм в паника да не би да не му достигне пак някой важен елемент. Мисля да намеря и най-обогатеното с желязо АМ за приготване на безлмлечните каши. Въпреки че това ми е трето дете, нямам грам опит с анемия и чета всичко само и само пак да не пропусна нещо. #Crazy

Като цяло явно най-лесно и бързо се усвоява желязото от месото, дроба и жълтъка, много по-малко от зелените листни зеленчуци, спанака и т.н. така че ще го правим Дани много месояден. Хубавото е, че имаме под ръка домашно пилешко и заешко месо, така че няма да има пропуски в менюто, ще го храним с био производство Simple Smile

RYBI, какво е неорекормон? Да си го купим и ние, ако може да помогне. Следващия ни преглед при хемтоложката е на 20-ти и ако дотогава нямаме подобрение, със сигурност ще го кръвопреливат вече. Ако можем да се спасим с този препарат, какъв е къде да го търся? Сега чета, че с него добре се вдига хемоглобина, защо никой досега не ми каза за него, нито лекарката специалист, нито доцентката в лабораторията. Дани е с възможно най-ниските стойности, просто почти няма накъде да му падне повече, как може да не разберем, че има такова средство.  Ще го намеря на всяка цена, не знам вече човек как да вярва винаги на лекарите, като не ни казват толкова важни неща понякога  Sad

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 08:58 от _Dana_

# 189
Dana,мила,всичко ще се нареди,само дано Дани хапва месото,другия вариант е на Детска кухня,казват,че всички деца ядат от там без проблем,поне менюто е съобразено с това какво трябва да хапват мъниците.Аз съм доволна,има веднъж седмично риба,пилешко,телешко.
Ще стискаме палци бързо да мине и дано изследванията са добри Hug

# 190
Съвети приемам всякакви  Peace Аз кашите ги взех едната точно от елда с цел да хапва полезни неща и с нея, защото съм в паника да не би да не му достигне пак някой важен елемент. Мисля да намеря и най-обогатеното с желязо АМ за приготване на безлмлечните каши. Въпреки че това ми е трето дете, нямам грам опит с анемия и чета всичко само и само пак да не пропусна нещо. #Crazy

Като цяло явно най-лесно и бързо се усвоява желязото от месото, дроба и жълтъка, много по-малко от зелените листни зеленчуци, спанака и т.н. така че ще го правим Дани много месояден. Хубавото е, че имаме под ръка домашно пилешко и заешко месо, така че няма да има пропуски в менюто, ще го храним с био производство Simple Smile

RYBI, какво е неорекормон? Да си го купим и ние, ако може да помогне. Следващия ни преглед при хемтоложката е на 20-ти и ако дотогава нямаме подобрение, със сигурност ще го кръвопреливат вече. Ако можем да се спасим с този препарат, какъв е къде да го търся?

САМО при наличие на витамин C , така че плодовете е истината.
а за готовата каша от елда аз също и я давам,но самата елда е друга работа- много по-добре от тази каша на Хипп.
и другото,което се сетих е защо не му даваш козе сирене и мляко? аз на Даря само такова и давам,даже сега си намерих и домашно - изключително полезно  Peace

# 191
Ох, давахме по малко козе сирене и мляко, ама вече няма да даваме, защото точно то не е подходящо, не ме питай защо, че вече забравих, желязо ли нямаше, фолиева киселина ли или какво, но не става. Той приема и краве мляко така или иначе, това не е проблем. Млякото не е важно сега, а месото и витамин С - плодовете, както казва гала.

И елда ще намерим, и всичко. Само да се закрепят нещата, че аз отначало като нищо не разбирам се притесних да не би лекарите да се страхуват за някаква друга по-опасна диагноза и се хвърлих в големи приключения. Сега след като по цял ден и нощ всяка свободна минута чета из нета и след като се консултирах по телефон с един куп лекари мога да кажа, че се поуспокоих и вече разсъждавам по-трезво. Peace Тази нощ от 3 часа и нещо съм на компа и чета и се уча как се борят анемии. Нито ми се спи, нито нищо.

# 192
Добро утро момичета .Ако ви харесва моя сърдитко  Кики дайте по един глас . http://www.facebook.com/photo.php?fbid=223557497663860&set=a … ype=1&theater      Hug

ХУБАВ ДЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

пРИ нас нищо ново .Добре сме . Времето е ужасно ,всеки момент ще завали.Ще си стоим в къщи .

# 193
_Dana_, свива ми се сърцето като чета постовете ти! Душичката малка!
Дано наистина е най-добрата хематоложка и кръвопреливането да е последния вариант! Сигурна съм, че ще направиш всичко възможно. Наистина месото е най-важно!!! И плодовете. Елдата е с най-високо съдържание на желязо от зърнените.
И не се обвинявай, в страховете и старанието си понякога пропускаме по-важните неща, а се притесняваме за режим, за количества, за гърне и тем подобни.
Също не мисля, че спирането на кърмата е повлияло. За некърмено бебе Ники имаше много добър хемоглобин. 
Стискам палци и мислено съм с вас!  Hug Hug Hug

# 194
Ох Дана, много неприятно Sad
но не се обвинявай, няма как да се помисли за всичко... все пак по цял ден и нощ сме с дечицата си и понякога нещата лесно убягват на човек
сега като каза аз никога не съм се замисляла над тези неща  на всеки може да се случи да не разпознае някакви симптоми.
Горе главата и борете гадната анемия. Натисни Дани да хапва това което вече си направила като меню и всичко ще си дойде на мястото.
Имам много добра приятелка с таласемия и никога не се е стигало да кръвопреливане, нещата се овладяват като се знае вече къде е проблема  Hug Hug

п.с Димитър никога не е кърмен и на 6-ти месец имаше 128 хемоглобин

Общи условия

Активация на акаунт