Отговори
# 615
Аз и без да съм чела нещо по въпроса естествено смятам, че млякото е много важно поне през първата годинка и се изумявам на тези неща с пържените кюфтета и т.н. а тези случаи са наистина много....извинявайте, че ви занимавам, то не е част от нашите теми, проблеми, обсъждания тук, защото май тук няма такива даващи Макдоналдс Wink ама все по-често ми се случва да виждам всякакви абсурди.....не знам, но явно тук в нашия квартал (всъщност село) разбиранията са по-различни, повечето хора хранят и гледат така, както ви описах и аз хем съм с тях приятелка и излизаме, хем съм различна и се чудя как да балансирам и не е лесно...нали знаете като си различен сред многото става тъпо...а децата имат нужда да си общуват, играят иска ми се да съм "вписана" и премълчавам всичко...но на вас споделих Wink
Другият проблем, който е свързан с това е, че тук децата нон стоп навън се тъпчат с всевъзможни боклуци (разбирайте гризки, солети, газирани, и т.н.) добре, знам че това е неизбежно и съм го приела, че ще се случи, но лошото е, че то се случва още от сега....имам предвид, че на Мая постоянно някои и е набутал някаква такава гадост в ръцете, повечето случаи децата и дават, но и родителите...някак за тях е съвсем нормално и естествено...тази моя позната, за която ви казах за следобедна закуска си храни бебето с гризки и данонино и това е всеки ден! Не знам какво ще става от тук нататък, тя ще расте с тях на улицата и ще вечерят заедно тези боклуци, неизбежно е.....освен да сменя квартала  Crazy Crazy
Наскоро едната майка тук разказваше потресена как на един рожден ден, една друга майка със 7 месечно бебе току-що започнла да го захранва, само го кърмела и на рождения ден то гледало жално в чиниите на другите и те я направили луда жената защо не му даде тортичка...е, какво да ви кажа накрая явно се е видяла принудена, та му дала малко от торатата, но всички наоколо бяха изумени каква е тая майка да не дава торта на 7 месечното си бебе!!! Ами...оплаках се...няма да ми е лесно Wink

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 23:16 от vesy_evi

# 616
Веси, напълно те разбирам, аз живея в подобен квартал-село и не общувам тук с никого. Излизам в центъра, защото там съм живяла и познавам хората. Ти поне си с кола и ще ти е по-лесно. Не искам такава среда за детето си пък и аз да се мъча да балансирам. Предпочитам приятелките си с деца  Peace!

# 617
Ами да ти кажа за мен е късно вече с две от майките сме по цял ден заедно и ще е странно изведнъж да прекратя взаимоотношенията Wink, тези ни разбирания се различават, но като цяло са готини, помагаме си, децата играят, има с кой две думи да обелиш...а иначе да, права си къде по приятно е с приятелки с бебета (а те сега са доста) и да с кола съм, ама е сложна организация за всеки ден...предвид това, че Мая отдавна не спи в количката и навън, аз трябва да се прибирам вкъщи да спи и той така си минава деня в приспивания, спане, хранене (което при нас също е сложно и не става много много за навън), та реално погледнато съм малко вързана тук или поне не мога постоянно, всекидневно да ходя по надалеч....
И аз не искам такава среда за детето си, но си мисля, че е неизбежно...колкото и да излизаш в центъра, той ще порастне и ще играе в квартала, няма как....детските приятелства са на квартален принцип и плюс деца на приятели на родители, но обикновено с тях по-рядко се виждат Wink Не знам....така си мисля, няма как да не играят в квартала...да се надяваме, че семейната среда все пак ще изиграе своята роля Simple Smile
Айде много се разписах тая вечер  ooooh!

# 618
Веси, разбирам те. Балансирай колкото можеш и от време на време сменяй обстановката. Само да оздравеем ние и ще се разберем нещо.

# 619
Дааам, чакам ви да се оправите, дано е по-скоро Simple Smile как сте, по-добре ли сте вече?
Айде, че то не остана време, ние ще заминем скоро и ще се върнем чак средата на август сигурно.

П.С. Спретнахме си чат, моля да ни извинят другите...а и темата едва ли ви е толкова интересна.

# 620
vesy_evi, нещата си зависят само от родителя, каквато и да е средата Peace На големия ми син като бебе и аз съм давала Лъки Бой и др. такива боклуци, не бях запозната с вредата им тогава. Но с дъщеря ми, особено и като знаех, че е алергична - един път не е и опитвала подобни неща като малка. Въобще е докоснала боклучава храна след 3 годишна, просто тогава детето ходи на повече места и съм й давала да пробва по малко - чипс и др. такива. Никой няма да даде насила на детето ти нещо, което не искаш. Аз направо казвам, че не давам такива неща и толкова, не се обяснявам какво и защо. Детето е твое - ще яде, каквото ти дадеш и позволиш. Дори и приятелчетата му в градинката да ядат само филии с маргарин примерно, само от теб зависи твоето да не опитва точно този продукт.

Относно прословутото мляко - полезно е, но за мен не е номер едно в продуктите на детското развитие. Дани яде само млечна каша веднъж на ден, специално ни предупредиха да не му даваме АМ или кисело мляко, докато не оправим хемоглобина. Хапва си и сирене и масло в попарата, стига му засега. Всичко се променя с времето, вкл. възгледите за храненнето на децата. Никога не съм очаквала, че ще храня някога бебето си с всеки ден с месо и жълтък Wink

Димяни, радвам се, че така добре растат Вики и Валя  Peace

# 621
Dana, за вашия случай това е решение. Това решение е индивидуално и е временно!!! Това не значи, че млякото не е най-важно за всички други бебета.
Веси, по-добре е малчо, но искам като оздравее да минат 4-5 дни и тогава да го събирам с други деца, защото има риск.

# 622
Michael@, на мен втори път ми се пада дете, за което млякото е някакъв проблем - дъщеря ми пък беше алергична към него - вече ползите му малко почват да ми се губят  Peace  Да, полезно е, но не за всички деца, това е.

# 623
Здравейте, влизам да си тествам новия аватар и да драсна някой кратък ред. Аз пък тъпото, не смея да давам никакви млечни каши или йогурти, но пък замествам бавно храненията и кърмя. Надявам се, че с това компенсирам достатъчно.
Като говорим за вредни хранителни навици, моята съседка дава на 11 месечното си момченце сладолед от кафенето. Аз за себе си не бих си взела оттам, едно че сладоледите са абсолютни изкуственяци, друго че не знам каква е хигиената в това кафене  #Crazy Замълчах си, но редовно се сещам за този случай, и не преставам да се учудвам!

# 624
Дана и аз това исках да кажа, не за всички  Peace.

# 625
  • София
Добро утро или ден от нас  ooooh! ,ние пак сме кукуряци от 6.00 ч., еми вече се примерих, явно Симо не е от спящите бебета сутрин  Tired
 Какво е това лято, на вън е непрогледна мъгла  #Cussing out , а аз се надявах на хубаво време, дано се оправи уж 25 градуса го даваха  newsm78
Да се отчета с петъчната консултация 12,250 кг.и 77 см. .....ми аз си отгледах детето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
иначе ядем всичко,то резултата е ясен почнах да му готвя и ще пробваме с детска кухня, вече крачим все по-уверено, вчера обиколихме половината МОЛ на собствен ход,бутайки количката... hahaha
 Ето и по едно кафенце за разсънване

# 626
  • София
................. то гледало жално в чиниите на другите ................................
Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  това ме разби  Joy някакси немога да си представя 7 месечно бебе да гледа жално в чиниите.
В този ред на мисли , виждала съм 3 годишно дете ,което НЕ гледа жално в чиниите на другите ,не яде сладолед и други подобни.Аз лично щях да му дам сладолед ,но то ми отказа.Когато отидат на гости ,то не яде храната там ,яде само това което му носят родители му.Малко прекалено ми се вижда да го ограничават чак толкова много ,но искам да кажа ,че това се дължи на семейната среда.

# 627
geryaleksandrova, това е единствената првилна реакция, ако детето е алергично например  Peace Аз като по-толерантна разреших на дъщеря ми да опита бонбони на детски РД преди 2 години и после тичахме за спешна инжекция. Оттогава много внимавам къде и какво ще яде, просто от родителя зависи как ще си храни детето и неяденето на гости е идеален вариант да си нямаме после проблеми.  Wink

# 628
Здравейте и от нас дано сте си починали през уикенда ...аз не успях Tired.
Гери ами нямам рецепта за филийките ,които мисля да давам все пак по вкуса на детето. Ще и приготвям както за голям човек филийка с пастет (аз купувам само една марка който се доближава до вкуса на едновремешния), филийка с масло и извара, с кашкавал и месце пилешко, с извара и жълтък (като съставките са забъркани всички с масло и после само мажа на филйката), филийка с сиренце и домат. Ей такива комбинаций както с еприготвят  в детската градина за следобедната закуска.
Моето Преси не яде манджите ,които аз и готвя с по малко сол и подправки а вечер с  нас на масата яде абсолютно същото ,което ние вечеряме.Вече се съобразявам да готвя нещо,което и тя може да го хапва.Често сме на скара, за това и сдъвквам на нея от пържолата и й давам тя не се ослушва.Захранила съм с всичко ,защото сама тя имаше интерес и и мляскаше като ни гледа докато се храним, за това мисля че кухнята ще ми бъде облекчение(финансова) заради скъпите и безвкусни пюрета.
Вчера за пръв път се сдобихме с цицина и то докато баща й я гледаше,както била седнала и се отхвърлила назад ,та си ударила главичката,но без да плаче  newsm78
Това за сега от нас пожелавам приятна разходка на всички бебчета и по малко падания на мъчещите се да проходят мъници   bouquet

# 629
  • София
geryaleksandrova, това е единствената првилна реакция, ако детето е алергично например  Peace
Ами не е ... но мисълта ми в случая е ,че въпреки външната среда ,която подтиква малчугана към какви ли не лакомства ,той си хапва това ,което му разрешат родителите му  Peace .Просто давам пример ,как детето не се е повлияло от това ,което му предлагат другите хорта и хапват голяма част от връстниците му  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт