Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
 Джемма ,този форум е откровено прост  Stop
аз ,затова си се моткам само тук  Mr. Green
не се ядосвай-не може да ограмотим всички,а и който търси-намира!

# 226
Да, и аз съм я чела...Общо-взето ми се струва, че където и да го спомена, извън тази тема и настава същото изливане на простотия. В Клюкарника примерно ми се е случвало Simple Smile Те за тва и направиха алтернативния...
Не заради чашките, де, ами заради всякакви такива вегетарианци, хомеопатолекуващи се и т.н., които са леко като трън в очите на другите и все ги убеждават как грешат. Та за да не ни убеждават как грешим или поне не всекидневно - ей ви форум.  Crazy

# 227
Това за връщането на кръвта е медицинска теория. Чела съм за нея при всякакви случаи, т.е. нещата не опират до това дали се ползва тампон, превръзка, чашка... Но е теория, не е доказана. При промяна на позицията на тялото по време на цикъл, имам предвид най-нормалното спане в легнало положение по гръб или на една страна, според теорията е възможно чалко количество от кръвта да попада в тялото през фалопиевите тръби. Това обаче теоретично би се случило независимо какво се ползва...
Лично аз имам провече притеснения за тампоните отколкото за чашките. Освен възможността за СТШ и развитието на гъбички/бактерии, тампонът пречи на кръвта да изтича и постепенно все пак я пропуска в нишките си. За разлика от чашката, която не пречи, а точно като превръзка събира кръвта.

# 228
Миналата  седмица ми беше първия цикъл с чашката.Еми, не ми се получи много добре.Все едно бях без нея.Отдавам го до някъде и на това,че не си бях и вкъщи(бях в командировка),нямах все още практиката на поставяне и т. н.Надявам се другия месец да имам повече успех.

# 229
аз да се изръся ,че имам нефритени/колко истински незнам  Rolling Eyes/,но вместо тях ползвам топчетата от сексшопа Blush
                             Има една особена тръпка, която се получава с топчетата от секс шопа  Blush. Но така или иначе човек се усмихва повече, каквото и да носи  Hug.

...Еми, не ми се получи много добре...
                             Трябва ти малко практика, за да усетиш нещата - въпреки че си мислех че знам достатъчно за цикъла си, се оказа обратното в началото. Отделно, колкото по-рядко се вади - толкова по-малко пропуска (лични наблюдения).

# 230
  • Варна
Пунчик, това от втората партида руски ли са? Моите са от първата и изглеждат като долните на твоята снимка - гладки и зелени...
Мисля, че са от третата партида.
Доста се забавих с отговора, защото се надявах да отида на гости на нашите и да видя яйцата на майка ми (аз поръчах за мен, нея и една нейна приятелка). Когато ги получих не ги разгледах, просто надникнах да видя дали са по три, грабнах едната кутийка и им дадох другите две. Майка ми твърди, че нейните не били надраскани, но пък не е виждала "китайските" ми, за да може да направи сравнение (руските ми, дори там където не са надраскани, не са така полирани като китайските). Никой друг не се е оплаквал от тогавашната партида и все пак смятам, че е важно да се знае, че нещата не са идеални на 100%.

А сега за чашката.
Изкарах май 4-5 цикъла с чашка. Заради смъкването ли, от некадърност ли все ми пропуска, къде повече, къде по-малко. Така или иначе ми се налагаше да ползвам ежедневна превръзка или нещо друго.
Малко ми се струваше, че тия, които обясняват как никога няма да се върнат към превръзките преиграват, нооо....
Случи се така, че предния цикъл ме хвана неподготвена и изкарах целия първи ден с превръзки. И както някой каза съвсем наскоро - Е, няма такава гадост! На хубавото бързо се свиква. Кръвта в чашката мирише само на желязо. А от превръзката - смрад, която дори не бях забелязвала преди, защото съм я имала за даденост.
По време на същия цикъл открих, че когато ми протича много, то явно е защото чашката не е успяла да се отвори както трябва. Нямах навика да проверявам с пръст, а само да правя номера с въртенето, но явно има и начин да се върти без да се е отворила както трябва.
Това, което открих през последния цикъл обаче, е че явно начина на сгъване при поставяне е поне толкова важен, колкото и позицията на тялото (а преди като гледах клипчета се чудех защо са им 5 начина след като и един е предостатъчен)
Досега използвах "Punch down fold", но този път реших да опитам "C fold" (за невладеещите английски http://www.youtube.com/user/MenstrualCupInfo#p/u/2/Nt6L-POE-b0 ) и чак тогава разбрах наистина какъв е тоя вакуум, за който всички говорите. Усетих го още в мига в който отпуснах чашката и даже нямаше нужда да я въртя. Усещаше се и когато дойде време да я махам. Още не съм усъвършенствала техниката. Забелязах, че ако не хвана чашката възможно най-близо до ръба - не се получава, но още не знам кои са останалите "хитринки", гарантиращи успех.  Докарах го до там че един-два пъти бяха само капките, които са се събрали между изваждането и повторното поставяне, а през останалите протеклото беше поне наполовина от преди.

Извинявам се за дългия пост и цветните описания.

Запазвам си правото да ви осветля при следващите си велики открития  Mr. Green

# 231
  • Балчик
И аз поставям по метода "C fold" и нямам протичане. Peace

# 232
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
И аз ползвам "С fold" - при мен така се отваря най-лесно. Не че не съм пробвала и другите сгъвания, но и при "S fold" и при "Punch down fold" не ми се отваря.
Пунчик, да, може чашката да се върти, но да не се е отворила в същото време. Затова е добре да проверяваш, като пипаш и малко по-нагоре от дъното.  Peace

Аз забелязах, че моята чашка не се отваря съвсем при поставяне - просто горният ръб стои като елипса. Не ми протича, обаче. Това дали е някаква анатомична особеност или просто не я поставям правилно и съм извадила късмет, че не пропуска?

# 233
  • Stavanger,Norway/ Varna
И аз ползвам С сгъването и също като на Рейни, забелязах, че като я извадя, самият отвор горе на чашката е в елипсовидна форма. Според мен, това си е до анатомия  Peace

Миналия цикъл, пък, ми се случи да я сложа набързо и недобре явно, после един час чистих из къщи, накрая на колене търках пода. Отидох да си взема душ и какво беше очудването ми, като бръкнах да я вадя- беше се завъртяла наобратно, с дъното нагоре  Shocked. Явно от недоброто поставяне и физическата активност, се е завъртяла, но не беше и протекла  Crazy

# 234
  • Варна
И на мен ми се е случвало като поставя чашката да не е добре отворена. Като придвижа пръст около нея се усеща,че е понагъната и се налага да я поставям пак. При изваждане обаче и при мен горния отвор има елипсовидна форма. Мислех да питам дали и при вас е така, но все забравям.
При последните два цикъла през втория, най-силен ден ми се случи да ми протече, но и двата пъти просто чашката беше препълнена. През останалото време нямам проблем, през лятото дори ходих и на плаж с чашката, но не посмях да вляза във водата. Wink

# 235
  • Варна
На мен пък не ми е хрумвало, че трябва чашката да е кръгла след изваждане.
Все пак вагината е "мека" телесна кухина.
Въпреки че я рисуваме и си я представяме кръгла  не виждам как може да е такава, при положение, че отвсякъде я притискат разни органи. Представете си много мек маркуч, наврян в чанта с дрехи. Няма да стои кръгъл, а ще придобие елипсовидна форма доста бързо. И съответно ако сложите в него чашка, тя също ще излезе смачкана.

# 236
  • Балчик
 newsm78 На мен пък никога не ми е хрумвало да гледам какъв е отворът, обикновено гледам какво количество кръв се е събрало. Следващият път ще забележа какъв е отворът.

# 237
  • Пловдив
като си поръчах моята мелуна на лятната промоция всъщност ми пратиха 3
2 цикъла изкарах с една синичка с дълга дръжка всичко беше ок
сега не можах да я открия къде съм я забутала и грабнах една зелена с топче
ами 2 ден пълна трагедия и пълен кош с пране
уж знам как се слага и какво се прави а нон стоп съм омазана  newsm78
сега съм с мелуна и с превръзка ужас

# 238
Минавам да споделя, че се сдобих с още една чашка, малко по-голяма - точно каквато търсехи Simple Smile
Случаяйно ми се отвори възможност да купя такова нещо от една конференция в Германия. Чашката е чешка, от медицински силикон - www.yuuki.cz - струваше ми 16 евро на място, като имаше и Муункъп (каквато олзвам вече 2,5 г) за 22 евро. Навремето моята Муункъп струваше 50 лв с доставката от Екомама.
Та тази чешката има два размера като и двата са една идея (2мм) по-широки от съответния размер на Муункъп. Силиконът е по-светъл и малко по-твърд (само при сгъване на чашката се усаща разликата). Исках да взме нова чашка, защото моята не правидобър вакум и все си ходя с една ежедневна превръзка - прото зацапва по малко, но не ми се иска да ми цапоти бельото, затова слагам ежедневна превръзка. Надявам с тази малко по-широката да го махна и това зацапване. Юууки освен че сам лако по-широки, са и малко по-дълбоки - едни 3 мм сигурно. Като цяло големият размер ми изглежда като за обилен цикъл.

# 239
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
На мен пък не ми е хрумвало, че трябва чашката да е кръгла след изваждане.
Все пак вагината е "мека" телесна кухина.
Въпреки че я рисуваме и си я представяме кръгла  не виждам как може да е такава, при положение, че отвсякъде я притискат разни органи. Представете си много мек маркуч, наврян в чанта с дрехи. Няма да стои кръгъл, а ще придобие елипсовидна форма доста бързо. И съответно ако сложите в него чашка, тя също ще излезе смачкана.

Пунчик, не след изваждане, а при поставяне, т.е. имам предвид като е в мен. Не е отворена, дори напротив, доста затворена ми се струва, и заема бъбрековидна форма. Е, може и да греша и всъщност горния край да е доста по-отворен, но все не мога да бръкна до ръба. Пък и не е особено по сърце да ровя толкова надълбоко.  Confused
Аз, честно казано, и вауум не усещам като я поставям. Иначе не ми пропуска, с изключение на онзи ден, когато протече доста, а самата чашка беше пълна не повече от 1/3.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт