Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 609
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
И аз да споделя първите си трепети с моята Дива къп Laughing, дойде точно на време- 3 ден от цикъла. "Сготвих" я на бързо вчера, и аз като Нана малко се стреснах от размера и твърдината, ама като се повари сякаш омекна  Sunglasses малко, слагането ми се получи от първия път. Без да протече и въпреки жестокото ми любопитство въобще не я извадих до сутринта. Т.е. от 7-8 вечерта до толкова часа сутринта. Имаше известно количество вътре, все пак ми е от слабите дни. Със изваждането имах известни трудности, след извесно ровичкане  Crazy, схванах цаката и я извадих изключително лесно. Измих я с вода и пак я сложих, отново от първия път без проблеми. Не ми е прокапала или нещо такова за сега. Чак довечера ще я махна да проверя положението.
НО определено се чувствам супер с нея, не я усещам, не ми пречи, няма дискомфорт, само любопитство ме гризи да я проверявам  Crazy. Модела който си избрах има съвсем мааалка дръжчица и не смятам да я режа, не пречи, не се вижда, не убива. Изобщо супер съм доволна  Hug

# 61
Момичета, аз нещо не правя както трябва явно, та пиша хем да се "оплача" хем да метнете някой съвет в моя посока.  Sunglasses

Днес ми е ден 5, по принцип вече съм на края на цикъла и максимум още ден и половина ще се чистя. Стоях 7 часа без да махам, но пак имам цапнато на ежедневната превръзка. Сиурна съм, че нямаше много кръв събрана и не може да е препълване, за това и не извадих по-рано просто за да видя колко ще се събере. По малко от 6 мл имаше, за цял ден. В упътването си четох, че проблема с изцапване обикновено е, когато е поставена прекалено на вътре, но аз слагам уж по напред, обаче гадинката сама си се качва доста на горе. Може би трябва да отпускам по рано, за да се разгърне? Сега пускам когато показалеца ми е на 1/3та вкаран и леко избутвам и завъртам.  Thinking

Извинявайте за подробностите, ако някой си ги представя сигурно хич не му е гот да чете, но то и естеството на темата е такова, че не може по-деликатно да обясня.  Blush

# 62
Нана, според мен не е номера къде я слагаш в тия ненатоварени дни. Лично аз си обяснявам прокапването и зацапването тогава от наличното по стените на влгалащето - то е маного малко, но все пак го има когато се вади чашката и не може да се обере напълно когато се поставя. А нормалната влагалищна секреция в отсега след горния ринг на чашката просто "смъква" оставалата кръв надолу по стените и навън. Това е мното малко количество, но все пак го има.

# 63
  • Пловдив
И аз от днес съм с чашка...Много лесно я сложих от първия опит   Flutter, втори много силен ден ми е, засега има само леко зацапване капки само, надявам се да не пропуска...
Чувствам се много по- добре, отколкото с превръзка, особено сега в жегите. И си се чудя на акъла, що не съм си взела досега...  Wink

# 64
Love&Light, и аз това си мислех, дори май писах тези си размишления по напред. Обаче, като чета че на други хич, ама хич не им пропуска дори и в силни дни, реших че в мен е проблема.  Rolling Eyes

*Бенджи*Hug

# 65
Love&Light, и аз това си мислех, дори май писах тези си размишления по напред. Обаче, като чета че на други хич, ама хич не им пропуска дори и в силни дни, реших че в мен е проблема.  Rolling Eyes
Влагалищната секреция е различна по количество при всеки и не е константа дори при една и съща жена  Peace

# 66

На мен в силните дни ако я сменям на около час и половина не ми пропуска, но нали се сещате, че не винаги е възможно и затова тогава си ползвам ежедневна превръзка. Това ме навежда на мисълта, че може би трябва да си взема по-голям размер! Но и така съм супер доволна  Hug! Аз направих вече година с чашката  Simple Smile.

# 67
Здравейте,момичета. След дълго четене най-накрая и аз реших да си поръчам менструална чашка, и понеже за сега съм решила да бъде Мелуна бихте ли ме посъветвали дали да бъде с краче,с топче,с пръстен или без нищо,че вече съвсем се обърках.Благодаря предварително! Simple Smile

# 68
Според мен поръчай с каче или с пръстен, понеже няма как предварително да знаеш дали няма да имаш нужда от тези "приставки" в началото, а после много лесно се режат и премахват напълно.

# 69
  • Варна
Май първата чашка е добре да е с краче. Винаги можеш да го отрежеш, ако не ти е необходимо. На моето май това ще му се случи по време на втория цикъл.

В тази връзка.. изваряването преди цикъл... кога точно го правите? Моя цикъл е като първите снеговалежи - уж го очаквам, а накрая все ме изненадва  Laughing
Та от 23-ти вечерта насам си чакам и се чудя, какво правите, когато очаквате да ви дойде по някое време:
а) изварявате си чашката сутринта и си я разнасяте в торбичката;
б) изварявате я и си я слагате.
Ако е вариант а), и не ви дойде, на следващата сутрин пак ли трябва да се изварява?

# 70
При мен започва бавно, има поне няколко часа, в които мога да си изваря чашката, но ако ми предстои пътуване и 2-3 дни по-рано съм я изварявала. Ако се случи да започне примерно по обяд, докато съм на работа, една ежедневна превръзка или две, спасяват положението дакото се прибера и си "сготвя" чашката.

# 71
Аз изварявам преди поставяне. Ако ми дойде ненадейно ползвам ежедневна превръзка.

# 72
Аз изварявам, слагам и чакам. Така няма опасност да ме изненада съвсем. Но пък си имам някои категорични признаци 1 ден предварително.

# 73
  • Балчик
А я момичетата с твърда вода да кажат как изваряват чашките си? Аз изварявам, цялата става бяла от варовика,след което я измивам с оцет и така я ползвам. Но не знам дали е правилно. Още не съм си поръчала препарата за студена стерилизация.

# 74
  • Варна
И аз тъкмо мислех да питам за някакви алтернативни методи, защото варенето нещо не ме кефи.
Издирих пак това:

Цитат на: hedra в Ср., 31 Март 2010, 21:45
... Последните 4 месеца имах големи проблеми с чашк(и)те - всичко ми е точно с употребата им, но развивах жестока гъбична инфекция всеки път след третия ден от употребата, когато течът намалява и чашката е почти празна. Накрая реших, че явно просто съм си заразила чашките и някак трябва да се оправя с това.

По принцип си варя чашките във вода със сода преди да започна да ги ползвам при идването на цикъла ми и се надявах това да е достатъчно. Обаче - като разрових в нета се оказа, че това въобще не се справя със спорите на гъбите и е нужно да се предприемат други мерки. Така че след изваряването накиснах чашките за една нощ във вода с оцет (1-2 с.л. на чаша вода). Отделно ползвах пробиотични таблетки (Ентеросан) заедно с чашката за нощем първия ден (когато още не ми тече много силно) и след третия, когато намалява течът. Това определено имаше ефект и нямах проблеми този цикъл

За следващия цикъл смятам да пробвам и още едно нещо, което видях като предложение - да се накиснат чашките в слаб разтвор на водороден пероксид (кислородна вода) - 1-2 с.л. кислородна вода на 1 ч.ч. вода. Същото нещо го даваха и като натурално лечение на вагинална кандидоза - разтворът се пръска със спринцовка (без игла, естествено) във влагалището. Имало смисъл, защото лактобацилите във влагалището унищожавали патогените, като отделяли водороден пероксид. Не съм пробвала още, за да дам отзиви, но го записвам да го има като инфо, ако някой се сблъсква с такива проблеми като мен

Тя обаче отдавна не пише в темата, и няма как да знаем какво се е случило след опита с кислородната вода.

Общи условия

Активация на акаунт