Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 55

• 50 181
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Ей, неуморни сте бе Joy hahaha
Мисля, че джанките са символ на непринуденост при срещата и с феновете и сега между братята.

Морски очи, огън си и си бърза като пушка. Забравих да спомена какво ми направи впечатление в преразказа. Това, че намекват, че през цялото това време Джемал и Явуз всъщност са си правили пратки на дрога, а не само Джемал се е въртял около Явуз за да почнат да го правят. Защото аз с такова впечатление бях останала досега. Така че куршумчето за Явуз може да дойде отново от конкуренцията. Щом казват "последната пратка", значи са се поразпростряли доста и преди това.

# 46
  • Пловдив
Сега сериозно.
boule-neige , прочетох въпроса ти за Хасип, но се въздържах от коментар, защото ми се струва, че в разказа на Шахнур има неща (когато говореше с Ясемин), които ще изяснят до голяма степен тази ситуация с другата жена. При повторното гледане чух, че Шахи няколко пъти спомена думата "кума", но всичко останало ще бъде само предположениа от моя страна:
1. Шахнур казва, че е можело Хасип да вземе жената за кума, ако е знаел, че носи неговото дете и сега съжалява, че не се е случило така.
2. Тя казва, че не е искала съпругът й да доведе кума в семейството им и затова е скрила от него писмото.
3. Хасип е искал да я вземе за кума, Шахнур не е била против, но майката на Хасип, подобно на Яска, не е искала да бъде втора жена, и затова от страх да не бъде изоставена не е дала писмото.

Тоест, казвам, че за мен към този момент не е ясно, каква е била позицията на Хасип в онази ситуация и затова ми е трудно да правя изводи и заключения.
От друга страна пък, видяхме как се държа Фидан, когато разбра за изневярата на Пала. Аз направих предположение в преден пост, че светогледът на жените от Ван е различен от нашия, но всъщност и тогава и сега мисля, че не всяка жена го приема и Фидан е една от тях. Моята идея беше по-скоро, че Шахнур, която толкава се придържа към традициите, всъщност подобно на АМ, ги използва като довод само тогава, когато обслужват собствения й интерес и че всъщност самата тя не може да приема със сърцето си многоженството.

Стана дълго, но за сметка на това объркано  hahaha Дано успеете да ми схванете логиката.

Лелееее, какво направихте!  Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.

# 47
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Абе вие пили ли сте тази тяхна ракия newsm78 Побелява като мастиката, но не е като нея на вкус нали. newsm78 Или имам погрешно инфо, което не знам от къде ми е...
Ракиджоскята е същата като мастиката, но по мека. Разрежда се с вода и аз много си я ловим. Винаги като ходя в Истанбул пия Ракъ.

# 48
  • Пловдив
Ени, с удоволствие ще ги спретна, ти само дай идея.

# 49
Сега сериозно.
boule-neige , прочетох въпроса ти за Хасип, но се въздържах от коментар, защото ми се струва, че в разказа на Шахнур има неща (когато говореше с Ясемин), които ще изяснят до голяма степен тази ситуация с другата жена. При повторното гледане чух, че Шахи няколко пъти спомена думата "кума", но всичко останало ще бъде само предположениа от моя страна:
1. Шахнур казва, че е можело Хасип да вземе жената за кума, ако е знаел, че носи неговото дете и сега съжалява, че не се е случило така.
2. Тя казва, че не е искала съпругът й да доведе кума в семейството им и затова е скрила от него писмото.
3. Хасип е искал да я вземе за кума, Шахнур не е била против, но майката на Хасип, подобно на Яска, не е искала да бъде втора жена, и затова от страх да не бъде изоставена не е дала писмото.

Тоест, казвам, че за мен към този момент не е ясно, каква е била позицията на Хасип в онази ситуация и затова ми е трудно да правя изводи и заключения.
От друга страна пък, видяхме как се държа Фидан, когато разбра за изневярата на Пала. Аз направих предположение в преден пост, че светогледът на жените от Ван е различен от нашия, но всъщност и тогава и сега мисля, че не всяка жена го приема и Фидан е една от тях. Моята идея беше по-скоро, че Шахнур, която толкава се придържа към традициите, всъщност подобно на АМ, ги използва като довод само тогава, когато обслужват собствения й интерес и че всъщност самата тя не може да приема със сърцето си многоженството.

Стана дълго, но за сметка на това объркано  hahaha Дано успеете да ми схванете логиката.

Лелееее, какво направихте!  Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.
smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 newsm10  love001  love001  love001 newsm51 newsm51 newsm51

# 50
Зизко, значи и тя на анасон все пак си мирише ooooh!

Елдо, и аз сериозно съм съгласна с това, което си написала за схващането на Шахи за традициите. Тя си е баш кралица, която ги използва само за реализиране на това, което й утърва.

И наистина ми е трудно да преценя нещо повече за Хасип, защото това което е било досега в предените серии за него е много малко. Прочетох питанките на Бойле - нейде, ама ми е неудобно да изказвам мнение за персонаж, който само загатнаха. Иска ми се да вярвам, че не е знаел за детето, което е направил на тази жена. Иска ми се да вярвам, че е държал на семейството си, но е и бил морално отговорен човек. Но кой ти казва какъв е бил. Елдо е разбрала много повече от мен в разказа на Шахито. А това , че на мъжете, или поне на повечето мъже, ангелите са слаби като видят готин женски силует с хубави "очи" и потенциално отворени обятия в това няма съмнение. Потвърждение на това внушение е и образа на Пала

# 51
  • Разград

# 52
Абе и аз взех да се замислям за Хасип... Thinking
Ама с това оскъдно инфо за него не мога да преценя какъв е бил всъщност. Човека влезна с трясък в първа серия и накрая на серията излезе безславно. После беше споменат за малко от Никой-бей и толкоз. Сега изведнъж ни върнаха с тоя мишок Хасип - джуниър в първи клас. Може би посланието на изтрещелите сценаристи е , че съдбата на баща и син е една и съща, само дето единия се бори за любовта си, а другия се е примирил.
Но, защо Шахи пусна бомбата точно сега? Е те тва ми е на мене питанката. Thinking

# 53
Момичета, това имах и аз предвид в предните си размишления. Хасип ага е постъпил доста егоистично. Жената, която уж толкова е обичал си е тръгнала, но той не се е поинтересувал повече от нея (поне засега не знаем да е друго, а и от познатото за живота на Сехер и Хасип (тя му обясняваше в кафенето май, че е успяла да купи разни неща по-евтино) не изглежда да ги е открил и да ги е осигурил поне финансово). Т.е. и той е държал повече на социалната си позиция, отколкото на любовта на която и да било от жените си. И за мен именно в това се натрапва сравнението с наследника му в йерархията на аширета.

# 54
Зизу,
може би Шахито иска да изравни сметката в края на живота си. Може би и близо до прехода успя да оцени усилията на Саваш, може би всички драми в живота й през последните две години я накараха да разбере, че календара показва друга дата, а не тази от eski defterler. Мисля, че на няколко пъти тя говореше със Саваш и със Сехер точно за тях. Тя припозна любовта на Ясемин и Саваш. Предаде й тържествената роба, наследена от нейната свекърва, за да я предаде Ясемин на своята снаха, но й каза, че не е нужно да я носи - това е един символ, едно наследство.
Шахи е силна жена (въпреки страданията, които създаде на най-близките си). Мисля, че тя има силата и да приеме това, което неизбежно идва.

# 55
Хасип според мен си е тъчал  на два стана.Има си жена има си любовница .Ако толкова много е обичал тая другата жена е щял да я намери.Но той е решил да не се затормозва излишно.
Може и да я е обичал,а тя като е прекъснала контактите той от гордост да не я е потърсил.Но изобщо по мои сметки Хасип ага си е почнал връзката паралелно с брака с Шахнур.Тъй че е виновен и то много.
Ако да речем беше получил писмото каквото и да направи все щеше да е виновен.Щото ако остане оная жена ще е сама с бебе,ако тръгне Шахнур ще е изоставена с две деца.Ама той нали е мъж и при това ага ще си е наред и в двата случая.Все  ще  му викат евала брато всички.Все няма да е капо,все ще има жена до себе си.

# 56
Ето и остатъка от превода:

Хакан идва да прибере Лара. Саваш е изпратил бодигардове. Лара иска да се прибере в къщи. Държи се студено с Чичек.

Ясемин се прибира в къщи и вижда Саваш: Нещо неприятно ти се е случило!
Саваш: Успокой се. Ранен съм.
Ясемин: Къде? Кога? Пак Явуз, нали?
Ясемин: Има много проблеми в тази къще. Всичко лошо идва и ни намира. Ти обеща да внимаваш повече. Нося детето ти.
Излиза и сяда на балкона. Саваш сяда до нея.

Фабриката ще бъде завършена до 2 седмици.

Лара разглежда снимки на майка си. Започва да разпитва за нея.

Чичек има гостенин – Хюсейн.
Човекът и разказва как Явуз е стрелял по Саваш. Казва, че трябва да намери Явуз.

Шахнур дава на Ясемин дреха за вечер с къната.
Шахнур: След време можеш да я дадеш на жената на Йомер.

Саваш отива в къщата на Сехер.

Ясемин показва дрехата на Пелин.

Саваш: Не казах нищо на Хасиб. Не искам да съсипвам живота му. Обаче исках да се запозная с него. Не бих му казал нищо без вашето одобрение.
Сехер: Направи така, както намериш за добре...

Хакан звани на Чичек. Та не отговаря.

Пак й звъни.

Чичек: Не искам да ви излагам на опасност – нито теб, нито Лара.
Хакан: Искам да те заведа на вечеря.

Саваш отива да говори с Хасиб.
Хасиб: Трябва да взема дъщеря ми от училище.

В ресторанта Хакан и Чичек се сблъскват с Пелин и Ясемин.
Ясемин и Пелин се държат студено с Чичек и Хакан.
Казват, че и без това си вече са си тръгвали.

Хакан предлага на Чичек да се омъжи за него.

Саваш разказва на Хакан, че има още един брат.

Саваш отива в кафенето на Хасиб преди да затвори.

Хасиб е видял майка си да плаче като е чула новената, че Хасиб и Кемал са загинали в катастрофа. Той е поровил и е открил, че Хасиб му е баща.
Саваш: Значи вече знаеш?
Хасиб: Знам защо дойде.
Саваш: Майка ти не знае ли, че ти знаеш?
Хасиб: Не исках да изглежда като лъжкиня и затова не й казах, че знам.
Саваш: По характер приличаш на баща ни. Говориш като него. И аз приличам на него. Момчетата приличат понякога на бащите си.

Хакан казва на Лара, че е предложил на Чичек.
Лара: Мислех, че ме обичаш и, че мислиш първо за мен.
Нацупва се.

Явуз на Джемал: Трябва да отида до Ван. Саваш и Ясемин ще се женят там след две седмици.
Джемал: Вече не те подкрепям. Не ми се обаждай повече.

Пала: Трябваше да те чакам докато бях войник. Липсваше ми тогава. Все още ми липсваш.
Фидан: Не мога да живея без теб.
Прегръща го.

(ПП. Майка ми казва, че Шахнур й прилича на бабата на Червената шапчица  когато си ляга с това нещо на главата.)

Ясемин е продала своята част от фирмата и казва на Джейда.
Ясемин: Скоро ще се запознаеш с новият пъртньор.

Хасиб получава обаждане от банката. Отива във фирмата на Саваш.

Оказва се, че Саваш е открил сметка на имато на Хасиб и е внесал пари по нея.
Хасиб: Не искам тези пари. Искам да стоиш настрана от живота ми.

Явуз е пред фирмата на Саваш.

# 57
  • Разград

# 58
Ама, как ме изхвърлиха мама и тате пак. Обаче и аз май почнах да им хващам цаката Joy Joy

Бойле-нейде, Зизе, ами тя Шахито е в ръцете на сценаристите. И си я завъртяха и нея и Хасип не за пълнеж. Те наистина ( и аз мисля като вас) противопоставят бащата- вероятно грешник и малко повече от малко мекушав, живял с традициите на прекрасния му син, който живее в настоящето и има волята да се противопостави на хилядолетните традиции. Освен това през целия филм представяха Шахито толкова зла и далечна на Саваш. Сега в края на филма са решили да облагородят образа й.

Малко повече мед от колкото е нужно започна да капе от екрана, ама сигурно е важно за мисията на филма да се каже на зрителя, че дори лошата свекърва при определени обстоятелства може да се превърне в нещо като втора майка, че човек изправен пред равносметка за живота си може да погледне от коренно различен ъгъл на живота си и на това, на което е отстоявал със зъби и нокти.

Eни, ето музикалното оформление на ония чудни мезета, които пусна, ама с превод и бонус един красавец на мястото на Стинг

http://vbox7.com/play:0ca9447b

А това е поздрав за морски очи и гавина

">#at=121[/video]

Видяхте в клипа къде е сценариста нали Joy hahaha Joy hahaha

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 23:34 от vanina707

# 59
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт