Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 450
Аз едно не разбирам обаче. Да си с детето и с мъжа си - изключва ли работата? Нима света така е устроен, щото да разделя семействата?

Може в техния случай да са били несъвместими. Стига само единият да работи на смени, а другият да иска да са заедно всяка вечер и ето, назряло е напрежение.

Има всякакви случаи, разбира се, аз принципно започвам да усещам една такава нотка в определени постове, затова питах...Сякаш работата е нещо така мръсно, така задушаващо... Wink

mamamecana - при тази ситуация - може само да тепоздравим за решението да напуснеш и да ти пожелаем още веднъж успех  Peace Не случайно казвам, че условията на работата са определящи.

# 451
  • Русе
 mamamecana , разбирам те. В много случаи става въпрос за лоша организация на работното място, и не става въпрос за твоята лична организация, а за равномерно разпределение на работата между сътрудници и колеги. Минах през един такъв много нервен етап и даже още се мятам в едни такива мрежи. Търси диалог с хората,с които работиш.

# 452
  • София
Аз все пак мисля, че е много трудно да се съчетава натоварена работа с пълноценно гледане на дете, после мъж и домакинстване. Съдя по себе си. Правя евала на мацките, които казаха че работят от къщи и могат сами да си определят режима за деня. Тогава те имат време за всичко и имат принос за финансовата издръжка на семейството. Това май е идеалния вариант за майките с малки деца. На мен лично ми носи удовлетворение работата само тогава, когато съм си починала, а преди това съм обърнала внимание на близките си. В противен случай работата е едно голямо бреме. Но, това е различно, има и други на които им се налага да работят. И тях ги разбирам - нямат избор, за съжаление Sad

Не е съвсем като да мога напълно свободно да си го определям, защото моето разписание е съобразено изцяло с разписанието на домочадието, въпреки че не работя вкъщи. Направо не мога да си го представя как ще стане това работене от дома при подобно полжение. Има дни, че и седмици, в които ссъм като централна гара - все някой идва, товари, разтоварва, заминава, трябва това, трябва онова... Други пъти аз съм като електричка - сто пъти влизам и излизам. Все пак, имам си и мои ангажименти, които все се каня да направя по-важни от тези на домочадието, и все не успявам напълно. Не знам, сигурно има и жени, дето цял ден се шматкат за свое удоволствие насам-натам, но не съм с достатъчно висок стандарт, за да си го позволя. Сигурно няма и да го изтърпя, де, също като с отпуската - първите дни си супер, после доскучава, ако не си намериш смислено занимание. Затова, предпочитам да върша моите си неща извън къщи, за да се откъсна физически, а оттам и до известна степен психически от домашните ангажименти. Като цяло работенето от къщи изглежда добре, но резултатите от някои изследвания показват, че все пак  повечето хора предпочитат да имат работно място извън дома.

# 453
  • Once there was a Hushpuppy...
Благодаря ви че ме разбирате Hug
За диалог и дума не може да става.....за съжаление, аз напускам в момент, в който работата ми върви чудесно, имам предвид - колеги, подчинени, партньори. Всички са доволни, и много учудени от решението ми. Но, съгласете се , човек се раздава, работи съвестно/в моя случай си зарязва семейството/ и получава едно от многото тъпи изречения -"Как можа да си позволиш 5 дена болничен"/а, аз със остър бронхит, ще умра в къщи/, друго изречение - "Това не минава ли за ден-два?" , и още много интриги от една особа.....и логичен финал Wink

# 454
Мамамецана и аз също ти пожелавам успех! Ще си намериш по-спокойна работа, който търси намира.

# 455
  • София
Сиси, ще има да почакаш доста, докато детето започне да се заиграва самичко толкова дълго, че да можеш да работиш. Обикновено децата на малка възраст играят самички не повечеот петнайстина минути, и то пак трябва очите ти да са на осем да не направи някоя беля.

# 456
Аз освен основната си работа работя и допълнително като преводач. Опитвала съм да работя от вкъщи, тъй като основната ми работа позволява да го правя, но не ми се получава. Дъщеря ми е почти на 4 години и уж би трябвало да е по-самостоятелна, но види ли ме вкъщи се залепя за мен и никакви филмчета или игри не могат да я накарат да ме остави да работя. Първата ми работа беше като представител на датска фирма в Румъния и Сърбия и тогава фирмата дори нямаше офис в тези страни и аз си работех от квартирата в поредния град, в който бях. Така че съм опитала и двата варианта на работа, но предпочитам да работя извън дома.

# 457
  • София
а най-нормалното нещо за децата на този свят е да се залепят за родителите си,особено като не са ги виждали няколко часа или цял ден. Вродено им е, какво дда ги правиш! Затова работа вкъщи поне за нашето семейство е мисията невъзможна или в най-добрия случай мисия половинчата.

# 458
  • София
а най-нормалното нещо за децата на този свят е да се залепят за родителите си,особено като не са ги виждали няколко часа или цял ден.
Това е отговорът на злобничките подмятания, че пиша само в работно време  Peace

# 459
а най-нормалното нещо за децата на този свят е да се залепят за родителите си,особено като не са ги виждали няколко часа или цял ден.
Това е отговорът на злобничките подмятания, че пиша само в работно време  Peace

Аз вкъщи нямам нет, нямам и кабелна. Няма и да имам.  Peace

# 460
В много редките случаи, в които съм работила докато малката е будна, баща й е бил в къщи.
Той ходи на работа и тя го вижда по-рядко, а мен ме вижда по цял ден, така че не страда от липсата на вниманието ми  Laughing
Но тези случаи наистина са редки, предпочитам тримата да си прекарваме времето заедно

# 461
Мама Мецана, пожелавам ти да намериш бързо работа, която те удовлетворява!
Доколкото разбрах ще търсиш работа на есен.Започни отсега да си пускаш СВ-та, защото става малко бавно. А и нали знаеш че когато човек не търси целенасочено гледа по-обмислено на нещата. Simple Smile

# 462
  • Once there was a Hushpuppy...
Да,да Естел, вече звъннах тук и там......имам колеги, в мойта сфера, много хора ме познават, знаят как работя, надявам се да намеря.Този път мисля да не се хвърлям веднага на първото, а да помисля, да проуча, ако щеш.....дано ми се получи Peace

# 463
  • Русе
mamamecana , и не забравяй, да поставяш условията си. Явно си всеотдаен специалист и лесно се злоупотребява с такива качества.  Успех !

# 464
mamamecana , и не забравяй, да поставяш условията си. Явно си всеотдаен специалист и лесно се злоупотребява с такива качества.  Успех !

Абе аз тук мога да поспоря, ама... Wink
Все пак условията ги поставя работодателя - ти се съгласяваш или не. Някак ви наги ми е било комично от първото интервю да се почва с претенциите...Е, не се стига така до второ...

Общи условия

Активация на акаунт