Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 480
Оф, Клеми - няма за какво да спорим, замисли се  Laughing
Претенции в самото начало аз не бих имала, освен ако директно ме попитат - най-често това се отнася до очаквана заплата. Но, съгласи се - не винаги това, че имаш 10 години опит и висше - е достатъчно, за да се съгласят да отсъстваш с месеци. Айде малко да слезем на земята. Ако при теб е провървяло - е късмет в по-голямата си част. Защото всеки работодател наема хора с идеята, че ще работят все пак...
Но това е друга тема.

# 481
Не е само до сигурността в собствените си качества, а и до друго също съществено- по интервюта буквално се заявява възможност за денонощно пребиваване в офиса, 7-дневна работна седмица, 20 часов работен ден, а накрая..."Аз трябва да си тръгвам по-рано, защото детската градина затваря!" или "За пореден път излизам в болничен, защото няма кои да гледа детето...!"...

# 482
  • София
Няма какво да слизам на земята, аз съм си на нея.  Laughing

# 483
Няма какво да слизам на земята, аз съм си на нея.  Laughing

Да, и не си съгласна с това, което пиша - така ли?  newsm78

# 484
  • София
Както казах, предпочитам да не лъжа. Очаквам същото  и от работодателя, ако работното време е до 17, очаквам в 17:05 да мога да си тръгна (освен ако извънредно не се налага да остана). Т.е. не задължително, въпреки раб.време да се стои още един час. Или повече.

# 485
Така, да видя нещо различно в моето мнение?
Никак не ми върви спор, когато сме на едно мнение като цяло  Laughing

# 486
  • София
Ами според теб на първо интервю (или въобще преди да започне човек работа) не би трябвало да има изисквания. Или по-скоро условия.
 А според мен е по-честно да си го кажа, вместо да изтъпам молбата за неплатен отпуск, който така или иначе ми се полага по 6м за всяко дете до навършването им на 8 години. И да си ходим по нервите. Далече по-цивилизовано ми се струва картите да са на масата от самото начало. Ако работодателя не го устройва, ок. Нали за това се правят интервютата, за да се харесаме взаимно или обратното.  Laughing

# 487
Сама си противоречиш. Ти самата нищо не искаш - защото ти се полага от закона. Казах го достатъчно ясно назад - Договор, Закон.  Laughing
Относно честността - също ти дадох пример как аз бих подходила. Къде видя лъжа?

# 488
  • София
Лъжа ще бъде, ако ме питат имам ли аз някакви въпроси и условия, да не си ги кажа. А после да изскоча с молбата за неплатен изненадващо.
Но така мисля аз, не претендирам, че всички трябва да постъпват така.

# 489
Да де, но това няма да е изневиделица, след като по Закон ти се полага. Да имаш права е различно от това да имаш претенции. Отделно, че назад самата аз казах - ако ме попитат... - : Но както и да е.

# 490
  • София
Да де, но това няма да е изневиделица, след като по Закон ти се полага. Да имаш права е различно от това да имаш претенции. Отделно, че назад самата аз казах - ако ме попитат... - : Но както и да е.
Изневиделица е за мен. Трябва да могат имат възможността да преценят дали ги устройва цял месец да ме няма. Предварително. И ако не ги устройва да си наемат друг човек. А не да им идва като гръм от ясно небе. Както и да е, вече стана досаден казуса.

# 491
  • най-шареното място
Да. Нормално е човек да е доволен от работата си. И да е сменя ако не е.

ПС И да е честен с другата страна ако очаква същото. Та предварителните условия са достойни з ауважение - има време и уважение в тях. "Ако ме попитат" е да ми мине номера пък после правата ще си ги търся сякаш са ми длъжни - няма равнопоставеност в този вариант.

# 492
Или аз живея на друг свят, или..не знам - каква равнопоставеност сега??? Хайде тогава да поставим и условието - излизам обедна , ползвам си годишния платен отпуск и почивам събота и неделя...Не усещате ли, че има разлика някак? Може да добавим и - ако ме бутне кола - да знаете - няма да дойда на работа...
Неуважителното би би ло, ако работодателят не3 спази Закона и тогава не работника ще е виновен, че не е предупредил на интервюто...

# 493
  • най-шареното място
Интервюто е предваритекна договорка за бъдещ двустранен договор. Всяка от страните трябва да хареса другата.
Като кажеш, че няма да си налична през август им даваш предвидимост - да си планират да си решат. А също  и ясно заявяваш, че ти търсиш такъв работодател, а не някакъв дето ще те вземе.

Под равнопоставеност имах поредвид, че и двете страни мислят за резултата от договора като партньорство, а не като надцакване, където единия се крие зад пазара на труда, а другият зад закона и майчинството.

# 494
Не ми се пише повече на тази тема, защото неколкократно си казах мнението. Който иска - нека говори - каквото иска на първото си интервю.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт