Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 495
Klemy - какво точно си казваш в началото? За отпуските, раб.време, командировки? Ами то си има Закони и Договори...
По-скоро ти слез на земята. Ако знаеш как работодател чете закона-като дявол Евангелието. Close А по-лошото е че нищо не можеш да докажеш, защото по документи всичко е изрядно. Close

# 496
ОК, на такъв точно като му кажеш пък от първия път - какво - ще за почне да го чете и да се усмихва ли  Joy

# 497
  • Once there was a Hushpuppy...
здравейте Simple Smile, аз извън спора, но ме хвана яд за този неплатен отпуск, който се полагал на майките....  Rolling Eyes, тооо, обаче няма как да искам подобно нещо при положение че имам 90дена платен, нали?

# 498
  • София
здравейте Simple Smile, аз извън спора, но ме хвана яд за този неплатен отпуск, който се полагал на майките....  Rolling Eyes, тооо, обаче няма как да искам подобно нещо при положение че имам 90дена платен, нали?

Питай в счетоводството. А какво ти пречи първо платения да пуснеш, а след него неплатения?

# 499
Не зная и аз, за какво ти е всъщност неплатен да пускаш?

# 500
Добре, какво бихте направили, ако работата, която работите може да се върши от къщи, а шефа не ви позвалява? /уточнявам - не иска да прилага двоен стандарт за служителите, без да прави оценка на това кой какво точно работи и изисква ли той да е в офиса на бюро точно толкова, колкото една считоводителка да речем/

Ами то точно един счетоводител може спокойно да работи от вкъщи, с примерно да речем 2-3 посещения на офиса месечно. Примера не е много удачен.
Когато излязох по майчинство, момичето, което ме заместваше, беше обучавано само 3 месеца и не беше в час за много неща и доста от нещата продължих да ги правя аз /след раждането на детето/ докато тя се научи.
Аз обаче не съм само счетоводител, савместявам още няколко дейности - склад, банкиране, поръчки и приемане на сигнали за повреди, съставяне на оферти. Така е в нашата фирма просто. Иначе ако правех само счетоводството, можех и да не идвам до офиса, само 2 пъти месечно да ми носят фактури и банкови извлечения  Laughing

Иначе в казуса, който си посочила, бих казала, че си е негова работа на шефа да прецени устройва ли го това да се върши от вкъщи.
Ето например аз всяка сутрин правя кафе на шефа и купувам на всички по някоя топла закуска, затова ми се радват като отида на работа, а ако работя вкъщи, ще стоят гладни  Laughing

# 501
rosy_bosy - за мен примера ми е идеален, аз имам наблюдения в нашето счетоводство. Не искам да обидя никой с нищо, но това което за теб не е удачно , за мен може и да е. Нека не сми крайни Peace
Не ме пускат платен отпуск, а се вълнувам от неплатния, защото се чуствам ощи по-прецакана.
Нооо, забравете, моя казус се изчерпа Hug

# 502
  • София
rosy_bosy - за мен примера ми е идеален, аз имам наблюдения в нашето счетоводство. Не искам да обидя никой с нищо, но това което за теб не е удачно , за мен може и да е. Нека не сми крайни Peace
Не ме пускат платен отпуск, а се вълнувам от неплатния, защото се чуствам ощи по-прецакана.
Нямат право да не те пуснат, иначе ти го дължат в парична равностойност. Полага ти се, ако наистина не ти го дават - сигнализирай в съответните органи. Нали и без това искаш да напуснеш?

# 503
Klemy - аз съм напуснала, т.е. на работа съм, но с предизвестието.
Ще ми се плати, това е добре.....иначе, не бих се занимавала с него, силен е, адвокати, пари.......не съм такава, имали сме чудесни чисти отношения, помогнал ми е, научил ме е да работя.....въобще съм му благодарна като цяло. Аз казах, много неща ни развалиха нормалните отношения - той се е променил, вярва не на който трябва....обвинява ме че аз съм се променила, че съм все недоволна....и така се стигна до края.

# 504
И аз бих ги натопила с удоволствие  Peace Какви са тия работодатели бе? Това да е не е робовладелския строй. 3 работи съм сменила досега, никога не съм имала проблем с отпуски и болнични /то затова сития на гладния не вярва де/, но нали  има инспекция по труда, бих се обърнала с удоволствие към тях.

# 505

Не, не имах предвид, че наистина счетовоството е професия, която може да бъде извършвана дистанционно. Просто ако кажеш "продавачка", това със сигурност не може от разстояние /освен през интернет сайтове  Wink/, просто даваш пример за професия, която е свързана със стоене на бюрото в офиса и пишеш "счетоводител" затова и писах..
Иначе наистина в повечето фирми счетоводствата са си с пълно работно време и присъствие.
Относно отпуска ти - платения са длъжни да ти го дадат, ако напуснеш или те съкратят трябва да ти го платят  Peace
За какъв неплатен отпуск говориш ?
Като напуснеш/ съкратят те - отиваш на борса и си търсиш работа  Peace

# 506
МамаМецана, за този отпуск е обяснено подробно в чл.167т.А от КТ. Накратко заявява се 10 дни предварително; работодателя няма право да ти го откаже, независимо че имаш платен отпуск; може да не се ползват 6-те месеца наведнъж, а на части, но минимум по 5 дни; на по 6 месеца имат право и двамата родители. Ти на борсата предполагам ще отидеш за 4 месеца за мин. обезщение щом напускаш по твое съгласие, така че може би ти било изгодно да го ползваш. Този отпуск се зачита за трудов стаж и фирмата е длъжна да ти внася здравни осигуровки по време на него. Платеният ти отпуск не се губи , при напускане са длъжни да ти го изплатят.

# 507

При напускане (съкращение), платения не ползван отпуск трябва да ти го изплатят. Виж си заповедта за напускане и фиша, там трябва да е отразено. Също може да се ориентираш и по сумата която са ти изплатили, 90дни са си доста -4заплати поне. Ако не са ти превели, се обърни към съответното поделение на Инспекцията по труда (имат телефони в интернет), след една проверка със сигурност ще ти изплатят всичко което ти дължат.

# 508
Здравейте, не съм чела темата и се извинявам предварително, ако темата, която ще повдигна, е вече обсъждана. Бих искала да си "сверя часовника" по отнощение на заплащането в родните фирми.

Интересува ме каква е ориентировъчно заплатата за служител в офис /т.нар. в сайтовете за намиране на работа "административен персонал без ръководни функции"/. Става дума за доста динамичен работен ден, задължително владеене на чужд ез., постоянни разговори с чужбина, кореспонденция, обществени поръчки и пр. такива неща.
Ще съм благодарна ако ме ориентирате как стоят нещата при вас Hug

# 509
Здравейте, не съм чела темата и се извинявам предварително, ако темата, която ще повдигна, е вече обсъждана. Бих искала да си "сверя часовника" по отнощение на заплащането в родните фирми.

Интересува ме каква е ориентировъчно заплатата за служител в офис /т.нар. в сайтовете за намиране на работа "административен персонал без ръководни функции"/. Става дума за доста динамичен работен ден, задължително владеене на чужд ез., постоянни разговори с чужбина, кореспонденция, обществени поръчки и пр. такива неща.
Ще съм благодарна ако ме ориентирате как стоят нещата при вас Hug

Laughing Има една тема, която се казва Помощ в търсенето на работа, тя е точно мястото за въпроса ти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581249.390 Тук малко лежерно всеки споделя дали е доволен от факта, че бачка Wink но пък някой може и да отговори, знам ли... Grinning newsm78

Общи условия

Активация на акаунт