Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 435
И друго предимство има работата от къщи освен губенето на време по транспорт, примерно днес можеш да имаш работа за 10 часа - ОК, утре за 6, но утре тези 2 часа са ти наистина свободни - можеш да си свършиш каквото поискаш, не е задължително да чакаш да ти свърши работното време. Но определено не бих съчетала работа от къщи на пълен работен ден с гледане на малко дете. Ние когато не сме на разходка почти постоянно се занимавам с нея, четем книжки, играем. Не се виждам аз на компа, а детето да си се занимава самичко. Ако е така по-добре на ясла да е сред дечица. Иначе ако имам възможност като ми свърши майчинството да работя от къщи на пълен работен ден и детето да е на градина бих го правила с голямо удоволствие, но за съжаление нямам такава възможност.

# 436
На мен пък ми е интересно с какво човек запълва "цялото свободно време на света"... и как се усъвършенства от това.
Работещите например използват език, компютърни програми, решават задачи за определено време, някои работят с хора и придобиват социални умения и тнт -по желание или по принуда- се развиват умения и способности.
Съвсем конкретно някой ще сподели ли по какъв начин при не работенето е развил дадено умение и по какъв начин това го е усъвършенствало??????

# 437
аз пък съумявам да работя от вкъщи, докато малката си играе до мен

# 438
  • Once there was a Hushpuppy...
Добре, какво бихте направили, ако работата, която работите може да се върши от къщи, а шефа не ви позвалява? /уточнявам - не иска да прилага двоен стандарт за служителите, без да прави оценка на това кой какво точно работи и изисква ли той да е в офиса на бюро точно толкова, колкото една считоводителка да речем/

# 439
Ужасена съм от черно-белите представи за света на определени потребители, обитаващи враждуващите тук лагери на работещи и домакини.
Нито имате еднакви професии, нито еднакви лични интереси, нито децата ви са на сходна възраст, даже интелектуално се различавате доста, но някои умрат да се пъчат и мерят една с друга. Какво да ви кажа- хора със свободно време.

mamamecana, аз виждам два изхода- или напускам, или се съобразявам.

# 440
Не говоря за агенция, нищо че ще останеш без хляб,

Това нещо не го разбрах  newsm78
Не ми се навлиза в спорове с някой, който е по-скоро страничен наблюдател, а и темата не е за преводачите  Peace

Последно от мен по темата:
Не си мисли, че големи възложители не ползват агенции (не говоря за някакви агенцийки в гаражчета, а за сериозни преводачески агенции), защото изобщо, ама изобщо не е вярно.
При мен преводите за големи възложители са доста повече от тези за случайни частни клиенти, изобщо не е вярно, че повечето юридически лица ползват собствени преводачи, не знам откъде го реши това  newsm78
Както и да е, не ми се спори със страничен наблюдател дали преводачите имат работа или не и дали големите фирми ползват външни преводачи или не, защото си имам собствен опит, който казва нещо съвсем друго.
Та да се върнем на темата "Доволни ли сте от работата си"  Laughing

Пини, аз работя докато тя спи  Peace

# 441
Нена,
написала съм откъде са ми наблюденията. Това, че не навлизам в подробности за обеми, вероятно води до някаква заблуда за страничния наблюдател.
Както и да е.

ПП - сега видях, какво съм объркала. Това съм имала предвид:

Не говоря за агенция, ниТо че ще останеш без хляб...

ППП - Мафани, да, аз имам доста свободно вме в момента. Болна съм, лежа. Искаше ми се да сляза до кафенето, но няма да мога, и дори този един час, който бях предвидила за кафе, ще го прекарам във форума. Дано моето свободно време да не е голям проблем за теб.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 14:05 от argun

# 442
Piny може би и аз щях да съумея да я науча да се занимава сама, ако имах такава работа, но не е това въпроса. Стефани е много общителна, навън постоянно иска да е с децата, когато е в къщи търси внимание от нас с баща си. Не е нормално човек да е сам. Страх ме е че ако свикне така, после няма да иска да играе с децата, а ще предпочита самичка. Като съм си вкъщи се занимавам много с нея, после ще тръгне на градина и пак ще си е с дечица. Виж ако имаше работа на половин работен ден от къщи бих работила докато спи на обед и нощем, аз съм нощна птица по принцип и си лягам късно, но така или иначе живея в малък град където избор на работа няма така че само теоритизирам. Mamamecana, аз не съм имала досега работа, която да мога да работя от къщи, но според моите наблюдения малко шефове биха се съгласили. Вариантът е човек или търси работа, която го устройства или ако не може да намери такава се примирява или пък стои в къщи без работа, ако може да си го позволи.

# 443
  • София
argun  Joy
Най-накрая някой да ми потвърди подозренията  Wink Сега вече доста неща си обяснявам.

# 444
sisi1974 , Касита - аз съм търпелива, чаках, търпях, бачках си.....и така 7 месеца, това в старата ми работа, не на ново място. Но, наистина, трябваха ни пари, не че не се справяме с една заплата. Освен парите, аз казах и че си харесвам работата, но условията станаха нетърпими за мен.
Сега пак ще сме с една заплата известно време и аз пак ще работя. Въпроса е да намеря нещо, с което да мога да съчетая гледането на детето си и да съм с мъжа ми. Това е предизвикателство за мен лично Wink

# 445
Аз едно не разбирам обаче. Да си с детето и с мъжа си - изключва ли работата? Нима света така е устроен, щото да разделя семействата?

# 446
Въпроса е да намеря нещо, с което да мога да съчетая гледането на детето си и да съм с мъжа ми. Това е предизвикателство за мен лично Wink

Това е предизвикателство за повечето работещи жени, особено тези с по-малки деца. Желая ти успех.

Относно работата от вкъщи- аз съм скептично настроена към подобно съчетание. Говоря от личен опит, и изхождайки от своята професия.

# 447
Аз едно не разбирам обаче. Да си с детето и с мъжа си - изключва ли работата? Нима света така е устроен, щото да разделя семействата?

Може в техния случай да са били несъвместими. Стига само единият да работи на смени, а другият да иска да са заедно всяка вечер и ето, назряло е напрежение.

# 448
Ами, не аз сигурно не го обяснявам както трябва Embarassed
Понеже, естеството на работата ми е такова, че има много вечери в които аз работя от къщи по 3-4 часа, говоря по телефон поне 1-2ч. и допълнително работя на комп. - все неща, които е трябвало да свърша през деня, но не зависи от мен и моето желание/нали разбираш/, това са изключително важни нища от работата ми.Трябва да съм концентрирана, а не да се занимавам с детето и мъжа ми, или с готвене. И съботите и неделите е така доста често, и така съм от 2-3 месеца, хората ми страдат...аз страдам....това имам предвид, че ние не се виждаме. Аз бутам лъжица на вечеря в устата на детето ми и говаря по телефон служебно. Ето това търпят с мъжа ми....разбираш ли?

Не, няма напрежение. Ние сме и двамата на работа по 8 часа 5 дена/официално, за мен само не важи/ Мъжа ми е много търпелив, нали виждате колко месеца съм така.

# 449
  • София
mamamecana, това наистина не се издържа  Peace Правилно си постъпила. Когато заради работата ти, започнат да страдат близките, просто не си заслужава. Успех в намирането на нова, и далеч по-спокойна, работа.

Общи условия

Активация на акаунт