Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 420
...Правя евала на мацките, които казаха че работят от къщи и могат сами да си определят режима за деня. Тогава те имат време за всичко и имат принос за финансовата издръжка на семейството. ...

Мисля, че имаш доста романтична представа за работенето от дивана.
Когато ти трябват осем или десет часа, за да свършиш една работа, няма голямо значение дали си в офис или вкъщи. През това време нито ще имаш време да готвиш, нито да чистиш. Можеш да си разбиеш осемте часа на няколко порции през деня, но това пак не ти е свободно време и е възможно само, ако крайния срок ти го позволява.
Отстрани изглежда сякаш се работи просто и лесно между тенджерата и пералнята, но рядко е точно така.
Работата - дали в офис или вкъщи, - отнема време. Когато си вкъщи просто си спестяваш времето за пътуване до офиса.

# 421
  • София
Хич не е малко, в момента пътувам 3 часа (два пъти по час и 30...).

# 422

Ментова - това се отнася с пълна сила и за неработещите - много са далеч от вътрешния мир и усъвършенстване  Peace

Щях да пиша, че в някои случаи и обратното важи, но аз съм пристрастна, защото, ако имах възможност, не бих работила нито ден (в традиционния смисъл на думата), особено пък "в екип". Никаква пирамида не е способна да ме мотивира. Ще го правя, защото се налага. Докато се налага. Grinning

Е, то всеки е пристрастен   Peace

Klemy е напълно права - работата като такава е много важна - какво точно, къде точно ипо колко точно. Аз от две седмици съм на 15 минути път от вкъщи, преместихме се в нов офис - определено се усеща!

# 423
  • Ямбол
...
Ужасно съм доволна,че не ми се е налагало да ставам в 6 сутринта,да тичам до градини,после на работа,после по магазини и пазари,да бързам да готвя.....изобщо живота ми да минава във вечно надпреварване с времето!  
И аз съм доволна точно от това - работя и не тичам за градина(децата ми имат и баща), аз не пазарувам, готвя, но не толкова често, че да се уморявам и да бързам. Имам време за четене, за децата, за приятелки, почти цяло лято почивам.

# 424
  • София
От работа до работа има огромна разлика.
Офисът ми е на 7 мин. път с кола или такси.
Не работя в екип. Сама съм в кабинет. Имам колеги, но те имат различен предмет на дейност.
Работя до 16,00 ч и 16,15 ч съм си вкъщи. Сутрин ставам в 7,30. Не знам за какво ставане в 6,00 ч говорите  Rolling Eyes Аз поне толкова рано за работа не съм ставала никога.
Често съм работела допълнително вкъщи, но там изобщо не мога да си организирам времето.

Важен фактор е помощта от съпруга. Тези, които не работят, предполагам не могат да очакват съпругът им да чисти и готви (да, да, само мъжът на краси.мира е извън правилото - това го знаем всички). Така че на мен ми се пада честта да готвя 2 пъти седмично. През останалото време си гледам детето и чета книги.

"Разполагам с цялото време на света" за мен не е нещо положително  Wink По-скоро ми звучи стряскащо.

# 425
Аз става в 6, като се замисля, като ученичка ставах в 6,30  Sad, съдба.
Да съм гледала като съм се женила  Mr. Green

# 426
...Правя евала на мацките, които казаха че работят от къщи и могат сами да си определят режима за деня. Тогава те имат време за всичко и имат принос за финансовата издръжка на семейството. ...

Мисля, че имаш доста романтична представа за работенето от дивана.
Когато ти трябват осем или десет часа, за да свършиш една работа, няма голямо значение дали си в офис или вкъщи. През това време нито ще имаш време да готвиш, нито да чистиш. Можеш да си разбиеш осемте часа на няколко порции през деня, но това пак не ти е свободно време и е възможно само, ако крайния срок ти го позволява.
Отстрани изглежда сякаш се работи просто и лесно между тенджерата и пералнята, но рядко е точно така.
Работата - дали в офис или вкъщи, - отнема време. Когато си вкъщи просто си спестяваш времето за пътуване до офиса.

Че какво му е на работенето "от дивана"  Rolling Eyes
Аз работя между 3 и 6 часа на ден и мога да си разпределя работното време както искам. През деня съм с детето, с приятелка и тъ нъ, а следобед и вечер работя. Така имам собствени доходи и продължавам да се развивам. Не е никак просто и лесно действително, но ти дава относителна свобода. Това обаче с уговорката, че ми е добре, защото съм с дете. Преди да родя работих известно време така в къщи,  но бързо започнах да се побърквам и почнах работа в офис с колеги. Не е задължително да са ти гадни колегите Laughing

# 427
Най-важното е всеки да е доволен от избора си-било работеща или неработеща жена. Simple Smile
Лошото е когато ти се налага да работиш,а не си харесваш работата. Close

# 428
Не е задължително да са ти гадни колегите Laughing

Абсолютно  Peace. На мен дори ми е приятно, но явно има препатили  Laughing

# 429
...
Че какво му е на работенето "от дивана"  Rolling Eyes
Аз работя между 3 и 6 часа на ден и мога да си разпределя работното време както искам. ...

Аз съм го написала - това не е свободно време, а такова за работа. Някои работи позволяват да бъдат отложени във времето, докато разходиш детето в парка, други искат незабавно изпълнение. Не знам кой какво работи, но да речем, че някоя е преводач - може да превежда някоя книга и една година, но може и да й дадат доклад, който трябва да бъде преведен веднага, за да бъде изпратен някъде - тя сяда и започва да работи, защото иначе възложителят ще го даде на друг и следващ път няма да има.  А до вечерта може нито да е сготвила, нито да е извела детето.

ПП - искам да кажа, че работата от вкъщи не е точно стоене пред телевизора и въртене на черпак, а налага и ограничения.

# 430
Когато си преводач и ти дадат доклад, който трябва да бъде преведен "веднага" (няма такова нещо като веднага, защото преводачът не е копирна машина, но както и да е), можеш да откажеш. И пак ще те потърсят разбира се, ако работиш с тях с години и си се доказал в работата си. Никой няма да спре да те търси, защото не си направил един експрес. Освен това по принцип преводачите си имат работа и често се случва да имат вече поет превод и да не могат да направят нещо експресно. Така че никой няма да спре да те търси със сигурност  Wink
А и експресите не са чак толкова голям процент от работата

# 431
  • Русе

ПП - искам да кажа, че работата от вкъщи не е точно стоене пред телевизора и въртене на черпак, а налага и ограничения.
   Определено е така. Работя вече 7 години по този начин. Програмист съм. Има ситуации,когато е необходима спешна намеса и то за нестандартни ситуации, където се изисква максимална концентрация и бърза реакция. Когато се разработва нов продукт,също е доста тежичко.Не искам да си спомням първите две години с детето. Но разбира се този начин на работа ми дава възможност да бъда по гъвкава и да съм на разположение на детето много повече.

# 432
Нена,
аз съм превеждала и съм работила след това с преводачи. Когато има спешна работа, тя трябва да бъде поета и това е - дали от вкъщи или ще дойде на място, за да работи пред теб, това зависи от самата задача. Ако един откаже, се минава на друг и следващия път се звъни пак на него. При това става въпрос за преводачи, които са с филология и юридическо образование да речем или нещо друго рядко срещано, т.е. не са конфекция от езиковите гимназии. Това е положението.
Когато се налагат редакции на материали - също. Ама че била в парка и не можела до края на деня... ако иска работата, ще намери как.
Дори на редките езици като им се каже до края на деня, това означава точно това.

# 433
Аргун, преводач съм от 10 одини, така че точно на мен да ми обясняваш как стоят нещата и как нямало да ме потърсят ...
Агенциите си имат изпитани постоянни преводачи, с  които работят и когато не може някой да поеме превод (случва се независимо дали имаш дете или не) се звъни на друг, с който не се работи толкова често. Но като ти дойде друг превод пак си звъниш на този, с който работиш от години и ти познава най-добре клиентите и според теб работи най-добре. Защото обикновено е важно качеството. Има и екстремни ситуации разбира се, но те са по-скоро изключение

Както и да е, включих се, защото все пак това ми е професията и очевидно не е вярно, че ако откажеш превод оставаш без хляб занапред Peace

# 434
Не говоря за агенция, нищо че ще останеш без хляб, а как постъпва възложител, който плаща добре и държи работата да бъде свършена в неговия срок. Не знам какъв процент експресни поръчки се отправят към агенция, може би не са много, защото са по-скъпи. Но ние никога не сме работили с агенция, доколкото знам повечето юридически лица ползват свои преводачи. За сметка на това заплащането винаги е било добро, за редките езици - по разклада на външно. Желаещи да им се възложи работа винаги е имало, напоследък дори са повече, мотивацията им да поддържат качество и да спазват срокове - висока. Досега веднъж не съм чула "нямам време, не мога да успея". Незаменими хора няма.

ПП - горното важи не само за преводачите. Свободнонаетите лица у нас вече са много, голяма част от тях поддържат добро качество. Конкуренцията е голяма.

Общи условия

Активация на акаунт