Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 405
  • Ямбол
Бих предложила и един курс по български  Peace
Що? Ти не разбра ли, че е заради зодията, не заради нещо друго  Joy
Пу-пу, добре, че съм лъв, та според зодията ми би трябвало да пиша грамотно  Grinning
Е, стига де. Confused Не е от зодията. Stop И аз съм водолей. Crossing Arms

А сега работно време ли е?
Кой е на работа?
Аз работя в момента, но вкъщи. И затова съм доволна от работата си, защото мога да изпълнявам част от задълженията си извън работното ми място.

# 406
# 407
  • София
Доволна съм. Едно от малкото неща, в живота ми, с което се гордея.

# 408
Въпросът към неработещите не се отнася към майки с деца под две години.
Интересно ми е духовното усъвършенствене на тези, които са избрали да не работят и след края на майчинството.
Писането във форума и гледането на сапунки не се броят  Laughing .

# 409
  • София
ааа, моля, моля, без прехвърляне на темата към житието, битието и духовното усъвършенстване на неработещите!  Laughing Както стана ясно, ние сме една загадка, тайнствени жени.
Пък и темата з а това "доволни ли сте от работата си", а не "какво правят неработещите като не ходят на работа".  Laughing Wink

# 410
Е, не си много честна  Mr. Green
Нали именно вие твърдите, че ходенето на работа не води до нищо добро. Кажете тогава - не-ходенето - как ви помага за личното утвърждаване, развитие и усъвършенстване?

# 411
защо?... именно не работещите подхванаха темата за усъвършенстването и колко по-пълноценно е ежедневието на човек, комуто не се налага да работи за пари.
Не е нужно да отговаряш на въпроса, ако не искаш! Аз просто исках да знам какво точно ви усъвършенства и издига духовно.

# 412
  • София
е, къде съм казала, че работата не води до нищо добро? просто написах, че обикновено е начин на препитание, а не с основна цел достигане на личностни и духовни висини.  Peace

# 413
Аз просто исках да знам какво точно ви усъвършенства и издига духовно.

Мисълта, че са нещо повече от тези, на които им се налага да работят. Поне аз с такова усещане оставам като чета някои постове. Ние работещите нямаме време за децата си, не им осигуряваме достатъчно удоволствия и развлечения, не ги водим на минимум 5 курса дневно, не учим уроци с тях, нямаме време да обърнем внимание на мъжете си....ей такива ми ти нещица.

# 414
Цитат
Кажете тогава - не-ходенето - как ви помага за личното утвърждаване, развитие и усъвършенстване?

Ами,най-малкото ,не ми се налага да търпя по цял ден колежки като теб!    Mr. Green
Като ми писне ,мога просто да изляза от Бг-мамма.   Peace

А сериозно:имам всичкото свободно време на света.
Ужасно съм доволна,че не ми се е налагало да ставам в 6 сутринта,да тичам до градини,после на работа,после по магазини и пазари,да бързам да готвя.....изобщо живота ми да минава във вечно надпреварване с времето! 

# 415
  • Варна
... Самоусъвършенстването и развитието нямат много общо  с работата за пари.
Тя по-скоро те ограничава само в една насока.И не дава простора и свободата да избираш накъде да се развиваш.
Не винаги е така. Има много сфери, които изискват усъвършенстване и не търпят застой, иначе изпадаш от въртележката, а на доста места вече не поощряват застоя на една длъжност дълго време. Зависи от работата.
Наскоро се оказа, че познат е научил език, докато е имал работа с тази страна. Ако през тези години беше ползвал всеки път преводач, всяко нещо щеше да му отнеме в пъти повече време, а резултатите щяха да са по-слаби. Т.е. човек като има мотивация и на врабче става, ако мога да перефразирам Радичков. А парите също са мотивация.
Tова определено е така. Но си мисля, че усъвършенстването, особено самоусъвършенстването, не може да е само в офиса, работата, кариерата, т.н., то се проявява в цялостната личност, в начина на изказ (щото тук това е, което има значение), в способността да се приеме за потенциално вярна чуждата гледна точка, да се цени и уважава различното.
...

Мисля, че няма как усъвършенстването да остане само в една изолирана област. Ето човекът научил език - ще го ползва не само за работа, а ще чете и книги в оригинал, ще има непосредствен контакт с хората там, когато отиде на туризъм, а сигурно има и други ползи, за които не се сещам.
И обратно - може нещо ново от личния живот да даде положително отражение в професионалния. Нещата рядко са рязко разграничени.

Няма как, разбира се. Това беше един друг начин да кажа, че някои от списващите в темата труженички са много далеч от каквото и да било усъвършенстване, въпреки ежедневното им "доказване" в работата.

# 416
Трябва да си наистина слаб, за да определиш като фактор нехаресването на колегите - и да го свържеш с желанието за работа или нещо повече. За работата в екип - съвсем пък няма смисъл и да споменавам.

Ментова - това се отнася с пълна сила и за доста от неработещите - много са далеч от вътрешния мир и усъвършенстване  Peace

# 417
Ментова,
едва ли някой твърди, че сто процента от работещите или от неработещите имат някакво професионално или лично израстване през последните пет години да речем.

# 418
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз все пак мисля, че е много трудно да се съчетава натоварена работа с пълноценно гледане на дете, после мъж и домакинстване. Съдя по себе си. Правя евала на мацките, които казаха че работят от къщи и могат сами да си определят режима за деня. Тогава те имат време за всичко и имат принос за финансовата издръжка на семейството. Това май е идеалния вариант за майките с малки деца. На мен лично ми носи удовлетворение работата само тогава, когато съм си починала, а преди това съм обърнала внимание на близките си. В противен случай работата е едно голямо бреме. Но, това е различно, има и други на които им се налага да работят. И тях ги разбирам - нямат избор, за съжаление Sad

# 419
  • Варна

Ментова - това се отнася с пълна сила и за неработещите - много са далеч от вътрешния мир и усъвършенстване  Peace

Щях да пиша, че в някои случаи и обратното важи, но аз съм пристрастна, защото, ако имах възможност, не бих работила нито ден (в традиционния смисъл на думата), особено пък "в екип". Никаква пирамида не е способна да ме мотивира. Ще го правя, защото се налага. Докато се налага. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт