Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 510
simba21 - без ръководни функции, тоест тип секретарка - стартово е от около 500, но стига до не повече от 800 по мой наблюдения. В Джобса има такава функция - как7ва заплата да очакваме - след като посочиш съответните знания и отговорности - виж си там.

# 511
Вилико, уточни само че говориш за София  Peace
Има и други градове в България и тая заплата там би била абсолютно нереална.
Наскоро приятелка е почнала работа на подобна длъжност - 380 лв. е стартово, до 500 максимум стига - във Велико Търново  Peace

# 512
Да  Peace
За София говоря и за моите наблюдения. Въпреки че напоследък/от повече от година дори/ пазара на труда е отвратително свит, в това число заплащането много е паднало...
Затова е добре като се започва работа - ако имаш възможност да подбираш де - да се гледа фирмата и възможността за развитие...

# 513
Е какви са тия заплати от 500 лв. стартово за София  #Crazy #Crazy
Че ти като си платиш транспорта и храната какво ще ти остане  Crossing Arms

Те продавачките вземат по 500 лв., как така и офис сътрудник ще взема толкова  newsm78

# 514

Те продавачките вземат по 500 лв., как така и офис сътрудник ще взема толкова  newsm78

Ти колко очакваш да вземе "момиче за всичко" в една фирма  newsm78

# 515
  • София
Истината е, че 500лв са малка заплата в София. Но кризата се отрази много, заплатите паднаха. Преди за офис-сътрудник беше над 600 стартово. И съвсем реално можеха да се взимат 1000лв.

# 516

Ти колко очакваш да вземе "момиче за всичко" в една фирма  newsm78

Ами към 800 лв. стартово  newsm78
Наистина продавачките вземат по 500 лв., а все пак офис-сътрудникът обикновено има добри компютърни и езикови познания, това си е квалифициран труд, пък било то и на ниско ниво

# 517
Е, аз пък вече непознавам млад човек без език и комп.грамотност, та какво предимство са точно - спорен въпрос, но както и да е. Говоря за реалността и моите наблюдения, някой може да очаква и над 1000лв.

# 518
Аз нямам преки наблюдения и не споря. Просто се учудих, защото заплата от 500 лв. за София ми се вижда много малко. Човек трудно би се справил с такъв доход.

# 519
Аз нямам преки наблюдения и не споря. Просто се учудих, защото заплата от 500 лв. за София ми се вижда много малко. Човек трудно би се справил с такъв доход.

Хайде сега - да добавим тогава, че поне 20% работят и за по-ниски заплати...

# 520
  • София

Хайде сега - да добавим тогава, че поне 20% работят и за по-ниски заплати...
За огромно съжаление, учителите да речем. Тъжна история е в момента със заплащането. За мен заплатата на квалифициран персонал трябва да покрива жизнения минимум на човек. Най-малкото. Което за мен означава едно 300лв поне за храна, 50лв транспорт, 200лв разходи за вода/ток/парно минимум. Телефон - едно 50лв. За кавартира, защото не всички живеят в собствени жилища - още 200лв. До тук само станаха 750, без нито 1лв за дрехи, обувки, книги и допълнително обичение, което да те развива.
Да не говорим, че за семейните с деца означава + разходи за ДГ или училище, плюс разходи за самото дете.
Изобщо заплата под 1000лв е жива подигравка.

# 521
Еее, разходите като ток, вода и тн - все пак се поемат от двете половинки  Wink
Както и разходите за децата...
Пък 300лв за един човек ли го смяташ или дневни или?
Иначе моята сметка е малко по-ниска, но при всички положения над 500, права си.

# 522

Изобщо заплата под 1000лв е жива подигравка.

Peace

viliko, аз не познавам човек, който да взема 500 лв. и под тази сума и може би за това имам погрешна представа за пазара на труда. Приятелите ми, които работят, вземат между 1000 и 1500, откакто почна кризата по-скоро към 1000.

# 523
Приятелите ти все секретарки ли са, започнали от скоро?

# 524
  • София
Поемат се от двете половинки, ако имаш половинка. Ако си неомъжена бяла жена?  Laughing
Иначе разходите се поемат от двете половинки за децата, но аз имам две деца, т.е. би следвало да мога да отделя поне 200лв за едното.
300лв месечно за храна слагам. И както виждаш не съм сметнала дрехите, а едни обувки вече са 100лв.  Confused Да не говорим за ботуши.

Общи условия

Активация на акаунт