Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
Има и друг момент - спекулацията от страна на работодалелите в малките населени места, така да го кажа - че явно някои се обиждат от "провинция". Има висока безработица, малко работни места, на плив голям. Това дава възможност на работодателя да завиши критериите и да намали заплатата, защото си дава сметка - че дори така ще си намери хора.

Относно парното - колко струват дървата в София и колко в Харманли - знаете ли?

# 586
Роси, аз сменям два транспорта и вървя освен това повече от 2км.  Joy Как ме уплаши с тия два километра, направо ме разби.  Joy

Вземи си намери работа по - наблизо  Joy

# 587
  • София
Роси, аз сменям два транспорта и вървя освен това повече от 2км.  Joy Как ме уплаши с тия два километра, направо ме разби.  Joy

Не става.  Laughing Живея в единия край на София, общо взето всичко ми е на майната си, совен ако не е по маршрута на метрото, до което има 1км пеша  пак.  Mr. Green

# 588

ПС Аз не искам битка Рокси. Но е аз така определем цената - на запад е по-евтин бенизна, не защото е номинално по-евтин, защото самоставен към дохода е в пъти по-евтин.
Ама това са различни неща. Едното са ниски/високи цени, другото е покупателна способност.
Да, в големия град имаш шанс да достигнеш такава покупателна способност, която в малък само можеш да сънуваш. Ама ако си под чертата- тежко ти и горко.

# 589
  • София
Между дома и работата ми са точно 11 км. с автомобил. Започвам работа в 9ч. и приключвам в 18ч., тоест хващам най-приятните задръствания. За да стигна от едното място до другото задължително минавам през центъра.
От една година вече използвам метрото, но преди да го пуснат, разходите ми за бензин бяха поне 250 лв. на месец. А тогава цените на горивото бяха около 2 лв./л. През зимата разходът се е качвал и нагоре заради по-интензивния трафик.

Има много жени, които отдавна не работят за джобни. Това са градски митове, които не знам защо се спрягат. Всичко е въпрос на квалификация, търсене на професията и в настоящата криза - и късмет.

# 590
...

Относно парното - колко струват дървата в София и колко в Харманли - знаете ли?

Вилико, тука си права, аз и други неща се сещам - колко взема в София един плочкаджия да ти налепи квадрат плочки ? Колко иска една фирма да ти направи едни кухненски шкафове и т.н.
Обаче то това си е вследсвие на доходите, нали и тези хора са в София и техните дърва скъпи, та вземат 30 лв. на квадрат плочки примерно.
В Горна ако ми поиска 30 лв. на квадрат да ми налепи плочките, ще му се изсмея ..

Обаче основният момент е, че доходите в София са двойни на доходите в провинцията, а разходите не са ви двойни. Затова живеете по - добре, имате по - добър стандарт на живот.
Иначе бихме си позволявали едни и същи неща като забавления, покупки, пък не е така нали ?
Затова тук масово хората си лепят плочки сами  hahaha

# 591
Еми Роска - ти попита - ти си отговори  Joy
Има разлики. Аз ти дадох и друг аспект.  Wink

# 592
Ще си ги налепиш ако можеш и ако времето не ти е ценно:)
Тези, дето ни лепиха плочките бяха от Силистра. Работеха към фирма де, то беше в бума на строителството, ама всяка седмица пътуват силистра- София, спят в евтини квартири по 5 лв на легло и изкарват пари. Нищо ново.

# 593

Не става.  Laughing Живея в единия край на София, общо взето всичко ми е на майната си, совен ако не е по маршрута на метрото, до което има 1км пеша  пак.  Mr. Green

Клеми, то не си сама, откакто преместиха офиса, ходя по 1, 8 км. на ден, щото иначе още един автобус трябва да сменям, ама пък спортувам, бе и форма се поддържа, особено зимата.
Ама ти поне си на равно, ти ако знаеш тук какви баири качвам ...

Рокси, е да де, през лятото се ходи у Софию да се изкара някой лев и съдират кожата с цени, а през останалото време работят за без пари тук.
Има нещо изкривено в цялата работа, за жалост.

# 594
  • София
Проблемът не е в големите доходи в София, а в липсата на работа в провинцията.
Ако човек живее сам в София и плаща наем/ипотека, ще се поузори, ако заплатата му е около 1000-1200 лв.
А в абсолютна стойност това е голяма заплата за провинцията.

# 595
Защо да е изкривено, навсякъде е така.

# 596
  • София
Роси, един км до метрото, после слизам, хващам трамвай, слизам - вървя около 0,5 км (може би повече, но да речем толкова). И после навръщане пак. Минимум 3км. Не съм забелязала да съм се вталила.

# 597
  • най-шареното място
Рокси, разсейваш се Simple Smile Хубаво ползваш термини. Обаче тов ане променя факта че за едни часове на едно място изкарваш едни по-високи месечни доходи и плащаш едни по-ниски магазински сметки, от някой на друго място за същото време. При това и за същата работа даже.

ПС пак да кажа провинция е софийска дума, и то за софиянци дето не са пообиколили страната. Възможно най-мило го отбелязвам. Не може да сравнявате Хрманли, Монтана, Вдин, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и селата.

# 598
Еми Роска - ти попита - ти си отговори  Joy
Има разлики. Аз ти дадох и друг аспект.  Wink

Но все пак, Вили, мислиш ли че в Харманли си цъфнал и вързал с 300 лв. заплата, щото дървата са евтини ? Повечето неща, и то основните - храна, дрехи, сметки, са си както в София. Едни дърва и тук там нещо на далавера в провинцията дали те оправят ?

Тъй тъй, Милинка, а в провинцията няма да се зори с 1000 лв. ? Те лихвите на банките еднакви. И наемът в Търново - стая с бокс - 150-160 лв. някъде. Като сложиш сметки, които са същите като в София, храна, дрехи, които са същите като в София, цена на гориво, която е същата като в София, какво се оказва ? Ние тук просто се стискаме повече, не че ни стигат.

# 599
  • София
"Всичко, което е далеч от морето, е провинция" Ърнест Хемингуей   Laughing
А иначе:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B … D1%86%D0%B8%D1%8F

Общи условия

Активация на акаунт