"Системата минус 60" - тема №25

• 42 037
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Kally May напълно системена е динята - просто аз ям несистемно много от нея. Препоръчва се цялата консумация плодове за деня да не надвишава 1 кг, а вечер след жегите като нападна прекрасния студен елексир... си излапвам над 2 кг... и искам още! Днес например отново ми се дояде диня за вечеря, въпреки заканата да не я ям вечер и за всеки случай, си я напраравих като салата - отрязах тънки резънчета на малки парчета с кисело мляко и сирене (така не можах да се насладя изцяло на динята, но поне не я глътнах цялата  Mr. Green)
Относно готвенето... ориз се готви изключително лесно и всякак е вкусен, според мен Simple Smile

pipilota_85 най-често правя гозби с тези видове ориз -> кафяв, червен, императорски, басмати, суши и по-рядко неща с бланширан.
Панирано рибно филе на тефлонов тиган без мазнина може ако е панирано само с яйце - без галета, брашно и т.н. (1 яйце за спойка може да се ползва при готвенето вечер)

Къдрокосче Според мем, няма как като отслабваш и да ти се появят нови стрии, но някои, които не си забелязала, до момента, при отпускането на кожата ще станат видими. Това, което трябва да правиш е да пиеш достатъчно вода и да си хидратираш кожата - мумиото доста хора писаха, че помага, но за съжаление нямам навика да се мажа с него.

*Даже намерих статийка по въпроса - не ми позволява да сложа коректно линк към нея за това махнете интервала след dieti. -> http://dieti. cmc.bg/strii.php

"Много често грешим като мислим, че понеже при отслабване стриите стават по-видими, то самото отслабване е причина за тях. Съвсем не е така. Причина за тези увреждания по кожата e свръхтеглото.

Причини
Хормонът глюкокортикостероид, отговарящи за развитието на стрии засяга епидермиса, като не позволява образуване на колаген и еластични влакна, които отговарят за опъването на кожата. Това създава липсата на поддържащи материали и води до епидермално сълзене

Други по-малко срещани причини за появата на стрии са някои травми и свиване на мускулите както и отделни заболявания.

Предотвратяване и отстраняване
Предпазването е най-доброто оръжие против стриите поради невъзможността след появата им, да се заличат напълно. Храна, богата на витамини от група В: бирена мая, телешки бъбреци и черен дроб, соя, житие кълнове, жълтък, син патладжан, сушени плодове и ядки, спанак, прясно мляко, праз лук, риба грозде. Кремовете за предпазване от стрии обикновено са обогатени с витамин Е. Те не бива да се използват единствено само през бременността, а винаги при рискови ситуации.Трябва да се нанасят един-два пъти през деня върху местата, при които кожата се разтегля..." ит.н.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 22:45 от Лебед

# 601
Благодаря ви за отговорите, момичета  Hug Аз не гоня такива резултати, започвам от 70 килограма и искам просто да си стигна нормалното тегло отпреди 2-3 години (53-54 кг), когато ме подхвана адската депресия. В момента се разправям с нея и съм на път да я победя, ама и на килата няма да се давам. Тогава бях в страхотна форма, тичах по 10-12км на стадиона, фитнес, ала-бала, а стриите са ми от тийн годините. По принцип гледам да не оставям кожата на тялото си ненамазана с лосион след баня, но все пак си мисля, че е склонна към стрии и ще взема да си купя някакъв крем от аптеката.
В сайтовете за фитнес четох, че нормалното за запазване на доброто здраве отслабване за 1 месец не трябва да е повече от 5 % от теглото на човек, т.е. за моите 70 кг това за 3-4 килограма месечно. Мисля да се придържам към това. Засега няма да ви давам мерките си, стига да съм упорита достатъчно и издържа наистина, както съм решила, в началото на август може да се запиша с табличката за резултатите.
Както и да е, благодаря и за позитивната тема, която правите. Още веднъж приятна вечер  Hug

# 602
Моми4ета по отношение на глада ве4ер,аз смятам 4е трябва да се консумират пове4е протеини за ве4еря,и то в коли4ество което да засити добре,моите ве4ери основно бяха такива,а когато ядях ориз примерно след 2 4аса ве4е бях гладна,тъй 4е, проба-грешка Laughing

п.п Лебед мерси за отговора,ще се яде диняяяя Mr. Green

а,сетих се нещо,Роси ако дъщеря ти е тийн това е крайно налко храна за нея,трябва да има риба,мле4ни ,месо ,да прави междинна закуска с плод ,също картофи ориз,изобщо нека се възползва максимално от разрешените за обяд и ве4еря храни,ще дам пример:щом оби4а спагети може да хапва и на обяд(трябва да са от твърда пшеница)със доматен сос и кашкавал например,към това може дори и шопска салата да се добави и пак е системно, просто малко въображение ,дано съм била полезна Grinning

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 23:29 от ellzet1

# 603
Ето и моето меню за днес, опитвам се да съм системна, но най-голям проблем виждам при обяда... все го правя късен- към 2, а днес дори в 3  Embarassed Нооо ми е късна закуската към 10-11 и съвсем забравям за обяда...ще гледам да го пооправям лека полека.

З. банан, нектарина, филия намазана с филаделфия
О. портокал и супа
В. нектарина (тя и без това беше мъничка) и половин кофичка кисело мляко

Аз също се туткам с резултатите, защото съм нова и не всеки ден съм системна, но вече си казах, че няма 6-5 - искам да съм в супер форма, затова трябва да бъда бита през ръцете и да не прегрешавам  Grinning

# 604
Днес:
Закуска-нц Sad
Обяд в 15ч- 3 малки банана
Вечеря:2 пулнени чуски с ориз,кайма и кисело мляко.

# 605

.....2 пулнени чуски

hahaha
измислих ново ястие Joy
В стаята е тъмно и не виждам добре копчетата на лаптопа ooooh!

# 606
elenia, за обяд банани не са разрешени  Peace А за вечеря не открих вариант ориз и кисело мляко  Grinning
Според вас протеини за вечеря добре ли е да се ядат?Освен,че засищат за по-дълго време,добре ли се отразяват ....на организма ли и аз незнам как да си формулирам въпроса..? В смисъл оргамизма по ли би се зарадвал на протеин за вечеря,отколкото ...примерно незнам какво примерно.Офф дано някой ме разбра !  Tired Уморена съм вече и не мога да мисля   ooooh!

# 607
уффф,значи е поредният не системен ден Tired

# 608
уффф,значи е поредният не системен ден Tired

Нищо,не се отчайвай и утре е ден!  Grinning  Но,този път започни със закуска /ако ми позволиш това предложение  Embarassed /  и с по-ранен обяд и така ще влезеш в крак и ще видиш колко е лесно ! Пожелавам ти един хубав Системен ден утре !  Hug

# 609
Здравейте и аз не съм системна Mr. Green. Но край от утре смятам да се коригирам Joy. Иначе не ям след 18 часа, но си хапвам месце с хляб като днес например , затова няма да пиша меню. Но се наказах и след обяда в 3 часа не съм яла. При килограмите няма промяна толкова съм си newsm78. Лека нощ на всички Hug

# 610
  • UK
  Добро утро!
 Най-накрая си купих ново зарядно за компа и мога да пиша.
 При мен системата не действа, момичета  Cry . Както си седях на 65 един месец, от няколко дни съм 66.2-66.5. Продължавам обаче да се храня по същия начин, защото го намирам за здравословен, чувствам се добре, спортът също ми е редовен.  Hug
  Честито на останалите с минусчета   bouquet . Много ви се радвам  Hug

# 611
Добро утро!
днес отново се притеглих и съм си 60 200кг.без да мръдна нито надолу ,нито на горе.уж в началото стигнах да 59 500 и така им се зарадвах ,но сега #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
ох не знам.и други притеснения имам.Пак пих оргаметрил за да ми дойде цикъла ,уж трябвало до 5 дни да имам цикъл ,днес вече е седми ден след като го спрях и няма никой.Няма да ви занимавам с това,извинявайте:да се отчета за вчера
З:диня
КЗ:череши
О:шопска салата
В:кисело мляко
за днес ;
З:покълнали семена с 2л.овесени ядки и трици ,топла вода и малко мед,едно редче шоколад
о:салата залята със кисело мляко и сирене
В;кисело мляко с ябълка
вчера си мерих едни дънкени къси панталони дето миналата година ги събличах без да ги откопчавам ,а сега едвам   ги обувам .
Пожелавам на всички слънчев и спорен ден
 Grinning Grinning Grinning

# 612
Здравейте! За вчера менюто е:
- З - баница, кафе с мляко и стевия;
- О - пъпеш;
- В - зелена салата, домат, краставица, чушка, залята със сос от сирене и кис. мляко;

# 613
Аз пак в застой, но пак ще мърдаме надолу след някой ден, надявам се  Mr. Green

Зарадвахте ме за динята  Hug

# 614
  • Благоевград
Добро утро момичета!
Менюто ми за вчера беше : з - 2 мекици със сладко и сирене, кафе.
о - постна мусака (картофи , тиквички , моркови и кромид със заливка) салата домети и парче сирене.
в- кисело мляко и ябълки (бяха 2 но детето ми изяде едната  Laughing като ме гледаше как хрупам и тя поиска).

За днес менюто е : з - панирани пилешки хапки (три броя) с малко лютеница и сирене, редче шоколад, кафе.
о - бланширан ориз с агнешки дробчета и зеленчуков микс, салата домат и краставица, айран.
в - кисело мляко и ... ябълка (ако имам време диня ще купя, ако не ябълка ще ям).

Странно нещо е при мен, вечер много ми е добре с ябълка и кисело мляко.
Онзи ден ядох сух таратор за вечеря, но да ви кажа въпреки солидното количество, после
бях някак гладна и все едно ми липсваше ябълката  Laughing. И мисля, струвам и пак ябълка хрупам на вечеря  Mr. Green
Имах една несистемна вечер (както ви писах), но днес не издържах и се премерих, нямам поражения, като се има предвид че сега задържам вода и съм подута по естествени причини  Laughing
В края на следващата седмица се надявам да видя още един килограм минус.  Praynig
Грозното Пате Ти си с чудесен резултат и съм сигурна , че ще тръгнат пак минусите.
bubu_123 Аз мисля , че пъпеш не може за обяд. Но, нека по -опитните да се включат.
KERIZI Ще се появи така желаната цифра , спокойно.... както казваха момичетата,
разреши си да отслабнеш (психически).  Peace
svidni4ka Не мога да повярвам, че не работи системата при теб.
Жасмин, беше писала преди , да си запишете няколкодневните менюта и да ги пуснете тук,
за да се види дали няма грешка някъде. Иначе съм съгласна, че е здравословен начин на хранене! Peace
antonina84 Не знам на кое повече би се зарадвал организма. Но, ако не ти се яде месо
за вечеря, не се насилвай. Слушай си организма просто. На мен сега на топлото не ми се яде
месо за вечеря, но виж зимата с удоволствие с чаша вино си хапвах.  Wink

На всички нови момичета - добре дошли!  welcome

Общи условия

Активация на акаунт