"Системата минус 60" - тема №25

• 41 904
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте и от мен.
За днес менюто ми е следното:
З: (10ч.) ръжен хляб с кашкавал Light, краставица и кафе
О: нямаше
В: айрян, ябълка

Утре правя една седмица на Системата и ще се премеря.

# 676
  • пак на Рив Гош
Здравейте, момичета!
Нови приемате ли?
Години на различни диети, лакомия и неправилно хранене направиха от мен (не)прилично дебела жена в разцвета на силите си  Grinning
Признавам, че от известно време ви чета тайно, а от сряда насам реших да се включа към Системата.
Жасмин, Дивимо, Лебед, адмирации за постигнатите резултати!   bouquet Жасмин, към теб отправям и благодарности за чудесто систематизираната информация на първа страница   bouquet
Прочетох книгата на Мириманова, остана ми да прехвърля и книгата й с рецепти (понеже, освен да ям, обичам и да готвя, та въпросът живо ме интересува  Laughing).

От сряда насам гледам да съм системна и резултатът тази сутрин е минус 1,3 кг (като съм и с МЦ). Май работи ... ама то и аз съм още на етапа на отказването от половината кутия бонбони след вечеря Laughing
Ето и менюто ми за два дни, гледах да е максимално по Системата.
Вчера:
З - 2 парчета бриош, кафе с мляко, чаша портокалов сок... и понеже на пазара купувахме сирене с благоверния, опитах няколко парченца различни сирена, любезно подадени ми ог дамата зад щанда
О - говеждо филе на скара, тиквички на пара
В - нискомаслено прясно сирене и плодова салата (грейпфрут, ананас, диня)

Днес:
З - 2 парчета бриош, айрян кафе с мляко, шепа череши и 5-6 ягоди
О - агнешко на фурна, рататуй, кисело мляко и ананас
В - предвиждам таратор и печени тиквички с кисело мляко

Имам един въпрос към по-запознатите: Знаете ли от кога датира Системата (не можах да разбера от книгата) и дали периодично Мириманова или някой от спазвалите режима "тества" и "одобрява" нови разрешени продукти ? В смисъл, списъкът с разрешени храни е силно адаптиран към руските вкус и кухня и в него няма разни "екзотични" продукти, които навлизат на пазара през последните години или са типични за друг тип кухня - например, киноа, стевия, червена леща, жълт грах и т.н. Интересувам се, понеже често готвя разни "екзотики", та да знам да адаптирам кухнята...  Grinning

# 677
  • София
здравейте сладурки:)
преди година прочетох книгата на Мириманова, но така и не преминах към режима.Като по-малка аскетизмът в храненето беше приемлив за мен, но към този момент не ми се получава, а имам желание отново да се видя в по-приемливи килограми:)
и така, решена и мотивирана се присъединявам към вас.
Поздравления на висички, постигнали или вървящи към желаната цел.
системата определено пробужда в мен въпроси, затова и ще питам:какъв ориз използвате Вие?Бял не може, но за цялото семейство да готвя с кафяв...а може би ще е по-лесно да си го приготвям за мен...Вие как процедирате?
Доколкото схванах на обяд не се смесват картофи и месо?Виждам в примерните менюта готвени ястия, мога ли да ги заменя с плодове и зеленчуци? и последно замествате ли понякоога закуската с плодове, или здравата закуска е за предпочитане, за да се избегне обилната вечеря?
мерси предварително , успешна седмица на всички и нека е изпълнена с усмивки:)))))))))

# 678
Жасмин страхотна реч, записвам си и нея  Heart Eyes!

Чудя ти се на волята...
М... странно е, но наистина, никаква воля от моя страна не е било нужно да проявявам, стана от само себе си (за това все още не мога да се зарадвам напълно - все едно ще разваля магията  Mr. Green)
не знам дали си го забелязала - най-много килограми си свалила в началото, като си хапвала по 1 ябълка следобяд. Дали е от плода обаче, или защото тогава си имала повечко за сваляне, не знам, но ми се струва, че и плодът е помогнал - колкото диетолози съм чела, всички препоръчват лека закуска в 16 ч., за да се ускори метаболизма. Твоето усещане какво е, или вече си забравила какво беше в началото?
Предполагам, защото е в началото на режима, първоначална загуба на течности и т.н., но определено си спомням, че имах нужда да ям плод следобед, за това го и правех. Сега нямам нужда.
пишеш, че след всеки скраб с кафе отделяш много течности и на другия ден си на минус.
Да, определено и това помогна много за бързия старт - не пия кафе, колата я отказах няколко месеца преди системата.., а се обтривах с много кафе - цялото тяло без гърдите и лицето... и кофеинът поет през кожата действаше по много направления - основно силно сърцебиене, отводняване, пилинг и т.н... (в момента не правя процедурата, леко ми идва в повече, но за застои е чудесен начин да раздвижиш нещата - поне при мен!)
Днес нарочно си купих панталони и поли, които едвам закопчавам, за да имам стимул.
Хе-хе, хайде скоро да се похвалиш и ти като ianie, докато се усетиш да ги премериш... те вече ти станали широки!  Joy

Роца в крайна сметка, няма система/режим, който да е универсален за всеки организъм - промени момичетата правят предимно вечер - бялото сирене са си го извоювали Жаси и другите момичета, които са започнали темата тук, много момичетата добавиха сезонни плодове, други смесват месо със зеленчуци.., но всеки сам за себе си прави промени (с изключение на сиренето, което е прието от всички вече). Според мен, продуктите, които си описала и сега, според системата, можеш да консумираш на обяд, а някои и по всяко време (например чай със стевия).

ni4iq всичко е въпрос на вкус - хората около мен обичат по-богатия вкус на различните видове от бял ориз, както и пълнозърнесите тестени изделия и за това, дори когато имам гости, готвя системно като за обяд.
Месо може да се комбинира само с ориз (това от нещата, които изисквате топлинна обработка).
Разбира се, че можеш да замениш готвените обеди с плодове и зеленчуци, питай си тялото какво му се яде в момента и действай - това важи и за плодовете сутрин - предпочитам да ям овесени ядки с плод и семена пред това да ям само плод, защото спазвам основния принцип храненията да са равнозасищащи и ако ям само плодове би следвало да огранича порциите за обяд и вечеря, а това... хич не ми се нрави  Mr. Green

От толкова много писане... забравих да си напиша менюто, заради което почнах да пиша
 Crazy
з: ръжени зърна + сусамови, ленени семена с кокос и диня
о: кисело мляко с 3 сухара (от мързел - не ми се ставаше от леглото цял ден днес)
в: купа задушени зеленчуци + диня (най-накрая спазих условието за няколко резана   Blush)

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 20:49 от Лебед

# 679
Добър вечер,момичета.Аз да ви се похваля днес бях на рожден ден на племенника на съпруга ми и удържах фронта без проблем.пих само вода и нищо не ядох.взех си за утре едни много апетитно изглеждащи картофки със сметанов сос ,ама не знам,кога ще мога да ги ям за закуска или за обяд.
днес моето меню беше:
З:диня и към 10 часа един сладолед
О:шопска салата с кисело мляко половин кофичка
В:половин кофичка кисело мляко със сирене и една краставичка
Приятна вечер на всички

# 680
Здравейте и от мен. Почвам и аз да си пиша менютата, за да водя сметка какво ям, че иначе май опускам края.

За вчера: з- кафе с овесени бисквити (2) към 8 и 30 и към 11ч. овесени ядки с плод и фибри и прясно мляно; о - шопска салата в - кефир ( купих го да го пробвам, като яйрян си е но ме засити завидно много и мисля да ми стане редовен за вечеря )

За днес - з - солети 1 пакет от 30гр и сок от моркови и банан; о - пиле с басмати ориз ( кафевия не ми е вкусен, а за басмати умирам...  Crazy в - обезмаслено кисело мляко с 2 кивита

Приятна вечер от мен и до скоро  Hug Heart Eyes

# 681
  Да запиша менюто си за днес:
з - овесени ядки с прясно мляко, захар и лъжица ленено семе, към 12 няколко малки вафлички;
о - постен зелен фасул;
в - домати , краставици и диня
  Аз също покрепям идеята да се консумират сезонни плодове за вечеря, пък било то и с риск да не се свалят толкова бързо килограми. Мисля си ,обаче, ако само това е прегрешението резултатът няма да се много по-различен.
  Жасмин   202uu

# 682
  • UK
  Добро утро и от мен. Аз нали се оплаках, че не свалям и някой предложи да си пиша менюто  Simple Smile Така че почвам да се отчитам, с един ден назад, защото понякога правя промени. Пък вие казвайте, ако видите грешки, всякакви идеи са добре дошли. И така, за вчера:
 З-мляко с нес+малини и боровинки, спагети със сирена
 О-диня
 В-четири свински BBQ ребра
  Вечерята ми беше в 17ч. Нямаше спорт вчера, вода - 3л.
Вчера се предадох най-накрая и отидох и си купих няколко нови дрешки по-голям размер, че отивам на море след 3 седм и няма шанс да се вкарам в старите ми  Cry При мен нещата вървят на обратно. Да се надяваме, че другото лято ще се напъкам в моите си дрехи от преди Simple Smile

# 683
Добро утро и от мен,чета ви редовно,но не пиша защото нямам какво освен че свалям килца и много съм обнадеждена,всичко си работи и дано и занапред да свалям така. HugЛек ден с много минуси  bouquet     почерпете се за първата постигната целЕ остават още толкова,но и за тях ще дойде времето да почерпя newsm44

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:09 от magi333

# 684
Здравейте, мили системки!

Не писах дълго време, но днес понеделнишки влизам да се похваля, че най-накрая излязох от 6 месечния си застой. След като от декември до днес кантара вървеше от 101 до 103 и каквото и да правех не мърдаше, днес най-накрая видях 99!!!!!! Толкова съм щастлива! Не се предадох, изтърпях!
За това имам апел към вас, момичета! Не се отказвайте, ако кантара се застопори! Просто имайте търпение!
Целувки и хубав ден на всички!   bouquet

# 685
  • Благоевград
Привет мили системки!
Липсвахте ми събота и неделя! Hug
Стелету Поздравления, браво на теб за упоритото чакане цели 6 месеца!
  bouquet

Аз в събота не бях системна, защото ходихме до една конна база и
съвсем обърках часовете, а и обяда беше две парчета баница с айрян.
Вчера си бях системна напълно. Не успях да се премеря обаче , дано утре
се добера до кантара (понеже не ми е у дома).
Днес се събудих с главоболие, не ми се беше случвало от както съм на системата
(повече от два месеца вече).  Дано утре съм си ок.
Менюто ми за днес:  з- сандвич с пълнозърнест хляб (с кашкавал), парченце шоколад, кафе.
о - омлет с кашкавал (на тефлонов тиган без мазнина), краставица, домат и айран.
в - кисело мляко и ябълка.
Приятен ден момичета!  Grinning

# 686
Здравейте, момичета!Да се отчета и аз. Вчера през деня си бях системна, снощи ходихме на гости - много малко прегреших.Чувствам се много добре.Не съм се теглила. Мисля чак след седмица от режима. Тази сутрин дори бях гладна и си хапнах, а допреди да започна не съм закусвала и не съм изпитвала нужда от закуска. Явно става промяна в организма - дано да е за добро.
 Много е трудно почивните дни - или имаме гости, или сме на гости , или на пикник  - не съм гладна изобщо вечер, но някак си не върви да стоя на вода. Трябва да се справя с това.
 Приятен ден и седмица на всички!

# 687
  • UK
Здравейте момичета!   bouquet
Жасмин - честита ти първа година на Системата!  smile3501 Адмирации за постигнатото и за все така положителните ти и много на място постове!
Лебед - не съм се и съмнявала, че си способна на подобен великолепен резултат!  Hug Все така продължавай и докато мигнеш, ще си свалила останалото  Mr. Green
Стелету - желязна си,бе човек!  Mr. Green Ама така и трябва, няма да им се даваме на едни застои,я?!  Laughing И аз от известно време съм в застой, ама хич и не го мисля, когато - тогава, все ще тръгне пак надолу кантара,нали?! Simple Smile
magi333 - браво и на теб за постигнатата първа цел!   bouquet И продължавай в същия дух!
Момичета, тези дни четох една статия за митовете свързани с диетите и прочетох нещо, което признавам си без бой, не знаех  Mr. Green Колкото повече протеини поемате, толкова повече течности трябва да пиете, за да не се повиши киселинността в организма ви. Аз месо не ям, та протеините са ми по-ограничени така или иначе, но все пак реших да споделя с вас прочетеното, пък може да помогна  Grinning

М/у другото, вече 3 сутрини закусвам с тези бисквитки за закуска дето ги рекламират - Belvita /забравих ги как се казват и не виждам и рекламата, та ходих да ровя в боклука  Mr. Green / - на мен много ми харесаха и наистина засищат добре. Едно пакетче ям - вътре са 4 бисквити, с чаша кисело или прясно мляко и до обяд съм екстра! То малко като реклама звучи, но наистина дълго се чудих дали да си купя и сега не съжалявам Simple Smile

Оф, нещо много се разписах днес, сега се сетих, че забравих да се изтегля тази сутрин, ама нищо, другата седмица.
Лек и системен ден ви желая!  Hug

# 688
Чакайте, че сега се върнах да чета!

Маги - Честита първа цел... Почти три месеца и минус 15 кг?! Това е страхотен резултат.
Дикенсън - Ще мине, разбира се. Лошото е, че никой не знае колко време може да е в застой! Тялото само си решава! Simple Smile
Честита първа системна година и на Жаси!
mila_y - Знам, че е трудно вечер да си на вода, но за година и половина (почти),  се убедих, че определено вечеряйки колкото се може по-рано и усещайки глада към 20-21ч.  има резултат. При мен и 1/3 бисквита да хапна ми се обезмисля целия системен ден! Действай сега - лятото е времето да каляваш волята! По-лесно е!

Отплеснах се! Хайде до скоро!

# 689
ДОБРЮТРО, РЬОНЕ!!! ДОБРЮТРО, СИСТЕМАТА!!!

Steletu-  Hug Hug Hug  Мляс-мляс, цунки по муцунки и БРАВО!!! !!!
Минус 31кг вече стабилни, какво повече му трябва на човек!! Много се радвам за теб, да повторя, да не забравиш!!   bouquet newsm51 smile3525
Ти наистина си пример за постоянство и воля и като знам какво ни беше през цялото време на застой и как се подкрепяхме, направо ми иде да те разцелувам! Напълно заслужен успех !!! Продължавай все така!! Пък дано и аз прифана от теб!!

P.S. - Маги, Лебед  и всички останали красавици/да не изброявам, че ЕГН-то... hahaha/ - чудесни резлутати!! Бързо и беззастойно постигане на целите ви пожелавам!!

newsm51 smile3525 Kissing Heart Flowers Bouquet lovekiss

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:52 от divimo -66,8

Общи условия

Активация на акаунт