Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 26 608
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро на всички!

Princess83 изчезнаха ми контракциите,след eдна опаковка но-шпа. Твоите как са,имаш ли ги още?  Аз не вървях по жегата вчера,ами към 19-20h  Wink

Simple Smile да ти кажа, аз мисля че спряха, но нещо ме е страх да спра но-шпато и реших да го пия още Simple Smile малко тъпо от моя страна, ама какво да направя... А и да ти кажа, аз ходя на работя, по цял ден на него бюро, той и лекаря ми каза че това не е хубаво, трябва в легнало положение повече, но не ми се иска да се залежавам още от сега, че ще ми е супер тъпо ако и на работа не ходя, и без това не познавам кой знай колко хора в Добрич, няма и с кой да изляза...

*Caramell*  Добре дошла в нашите редици Simple Smile Дано да няма повече неразположения и само положителни емоции с бебчето занапред !

Kkali : Аз терасата съм казала че няма да я мия и моя човек се справя добре с нея, много се дразня на съседката от горе, която всеки ден си тупа някви килими и одеала, и ако съм простряла нещо познай..... Бях решила да ходя да се карам с нея, но една сутрин викаше на детето си, в 8 ч. сутринта неделя, то горкото само плачеше и реших че е психопатка и не ми трябва да се карам с нея, че може да ми скочи.. Simple Smile

# 646
*Caramell*  welcome

Честито на всички мами с  stork-girl
Kkali аз не смея да ям череши, много ми се подува коремчето от тях и после ме боли, а таки ги обичамммммммм.
Да ви се оплача днес реших да се кача на кантара да видя как е положението, но уви...батерията му свършила, викам си явно е по-добре да не поглеждам колко съм качила!? Знам, че не е препоръчително да пазиш диета по време на бременност, но да попитам ако огранича до мин хляба и махна сладките неща дали ще има някакъв ефект? Ако не да сваля някое кило, то поне качването да задържа.

Аз от днес съм на Нутри маг, заради твърдия корем и контракциите. Някой пил ли го е?

За терасата мъжо онзи ден купи маркуч с пистолет и сега непрекъснато я мие и полива в жегата да се разхлажда. Голям смях пада! Решила съм един шезлонг да му купя та да си представя, че е на морето, горкичкия така му се ходеше ама няма...

Аз се поулях с поста. Embarassed Хубав ден на всички!  Hug

# 647
  • на Дъждовен остров
Добро утро и от мен.  Като ви чета за слънцето и топлото време направооооо.....
Моя мъж само се дразни като чуе че някой заминава на почивка или се прибира в БГ за месец.  Все ме подпитва дали не искам да излетим и ние до някъде, ама аз съм се заинатила и стоим в мрачна и студена Англия.
На всички морски майки пожелавам приятни преживявания и весели емоции. Като се върнете ще разказвате.

# 648
Добро Утро ,Мами !

*Caramell*  Добре Дошла ! welcome

Много съм щастлива че мацките стават все повече и повече !

Освен да ви пожелая хубав и усмихнат ден , друго не се сещам!  smile3525 smile3525 smile3525

# 649
Привет, момичета!
Карамел, добре дошла!
Бубче, честита радост   bouquet
Браво на женския отбор! Радвам за всички хубави новини около ритничета и здрави бебета  Laughing
Аз днес бях на ЖК, взех и каката да види бебето. Беше страхотна емоция. Толкова обстоен преглед с ехограф май не са ми правили. Доки обясни всичко на Андреа, а тя го питаше къде е главата. Доки каза, че бебето се изпишкало, а тя много възмутена каза, че това се прави на гърне и щяла да го научи  Peace Изобщо майтапчийски преглед беше. Иначе бебо си расте, 285 гр е вече, има си коса. Пуснаха ми направление само за урина този път. Секрет казах следващия, когато съм сама.
Аз от морето не се отказвам, сменихме дестинацията и няма да е Анталия, ще сме си в България, но го чакам с такова нетърпение. Сега се оглеждам и за подходящи хотелчета с топли басейни край София за уикенда, ако някой има впечатления ще се радвам да сподели.
Много слънчев и усмихнат ден  sun

# 650
  • Добрич
И аз днес реших да се изтегля,че от цяла седмица не съм,и...+2,5кг  Shocked  общо от началото до сега са +3,5
...и без това не познавам кой знай колко хора в Добрич, няма и с кой да изляза...

...и аз така... А ти от нашия доктор взе ли си витамини? Аз взех,но още не съм ги почнала,имах от старите,но от утре почвам тях.

Добре дошла Карамел,ти от къде си?

# 651
  • София
Здравейте мами Simple Smile

Добре дошла на Caramell Simple Smile И оттук нататък да нямаш проблеми.

Честито на всички мами, разбрали пола - верно е, че мацките почнаха да се увеличават, което е чудесно Simple Smile

Тази година няма моренце Sad ама карай - догодина. Ще ходим на разходка до езерото в Панчарево и ще си представяме, че е море  Sunglasses

Barborana аз съм пила Нутри маг - първо него ми изписаха, но при мен нямаше особен ефект  newsm78 и ми го смениха с Магнерич. Принципно казват, че няма особена разлика в препаратите, въпреки че Нутри маг се води хранителна добавка, а останалите лекарства, но явно си е и до организъм и възприемчивост. Ти ще видиш как ти се отразява.

Друго няма и при мен. Много слънчев и усмихнат ден на всички, Т_е_а на теб специално ти пожелавам най - после да видите слънчице  Hug

# 652
Здравейте мами,
аз днес нещо не съм в кондиция. Боли ме главата и крака и е ужасно. Имам доказана коксартроза, но не мога да пия нищо докато не родя и спра да кърмя и си ме боли понякога много крака. Дали сте чували или имали подобен проблем?

Иначе днес съм на ФМ и чакам прегледа вече  два месецас нетърпение, за да си видя бебчо.
Баткото все повече свиква с бебто, гали го, пее му и казва че ще помага, а в началото не искаше и да чуе за него.

Вчера и аз бях  цяла вечер с контракции, даже  болезнени, но това е защото цял ден седях свита и имах много работа. Чакам с нетърпение вече края на месеца за да излезна отпуска до края на бременността.
А иначе и предната бременност пих 4-5 месеца без прекъсване лекарства за контракциите, които намаляваха, но така и не изчезнаха до края.

Хубав ден на всички. Утре ще се отчитам за прегледа...

# 653
Здравейте мацки Simple Smile
Доди, дано да те зарадват на рождения ти ден, та да имаш 2 повода за празнуване Simple Smile
Момичета, по полека с побеляването еййй  Naughty
Завиждам благородно на всички, дето ще ходите на моренцее   sport027  и аз много искам да ходим, ама не знам дали ще ми се отвори парашута тая година Sad
Карамел, добре дошла и леко бременеене по жегите  preggo
Барборана, мисля че ако махнеш хляба и сладките неща ще има ефект поне със задържането на килограмите. То и без това не е много хубаво да хапваме много сладки неща, защото бременните не усвояват захарта бързо както небременните и това може да доведе до диабет известен още като гестационен диабет... ихх, че съм четлива значи  hahaha
Теа, скочете малко до слънчева и топла Бг, какво ще правите толкова в тая студена Англия  Wink
Клионики, вашето бебче голямо, нашето е едвам 256 грама Sad или иска още от бебе да е финна мадама май  Rolling Eyes
Катрин, да ти минава по-бързо и браво за баткото Simple Smile
Желая на всичко хубав, слънчев и усмихнат ден Simple Smile

# 654
Barborana^  аз не ям хляб, заменила съм го със сухари. Не съм по сладкото, много рядко хапвам. До момента съм +1кг. Пробвай със сухарите.

# 655
Мен понякога много ме болят зърната особено като си сложа сутиен , се едно че имам рани и ми се дразнят . Това нормално ли е според вас ? При първата ми бременност нямам спомен да са ме боляли, но като кърмех болката беше непоносима . Дали сега пак ще ме боли , знаете ли на какво се дължи?
А и още нещо се сетих да споделя преди няколко дни както си лежах така ми се схвана крака ,че не можех да се мръдна от болки дори поревах ,това на какво се дължи и трябва ли да казвам на доки?

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 14:55 от petq2

# 656
Здравейте и от мен коремчета!
Карамел - добре дошла!
purpelthorn - последно ми беше още ниска плацентата, но днес сме на 4д и се надявам да се е вдигнала и всичко с бебо да е наред!
 Hug
Стискайте палци Hug

# 657
Здравейте мамчета  Hug
Не съм писала от доста време, ама време е да се разспиша и аз и да кажа какво ново около мен Peace Бях на фетална кардиография и да се похваля всичко е добре. Сърчицето на бебка се развива нормално според г.с-то и в крайна сметка ме увериха, че моето заболяване не е наследствено и също така е доста рядко срещано Heart Eyes Разбира се остава прегледа след като родя пак ще имаме кардиографии, но засега няма за какво да се тревожа Praynig
Другият месец мисля да посетя моренцето при леля ми, която е от Бургас ме кани упорито на гости и мисля да ида. Моята приятелка пък ме кани на бунгала в Ахтопол и още обмислям къде точно да се опна с тумбака ми  Laughing newsm78
На всички вас желая хубаво лято, много положителни емоции и прохлада е жегите   bouquet
П.С То си е голяма жега направо не знам как ще издържа  Crazy

# 658
  • Австрия
Привет и от мен  Simple Smile

А и още нещо се сетих да споделя преди няколко дни както си лежах така ми се схвана крака ,че не можех да се мръдна от болки дори поревах ,това на какво се дължи и трябва ли да казвам на доки?

Петя, вземи си някакъв (не знам какъв точно се предлага в БГ - май Магнерич) препарат с богато съдържание на магнезий. Магнезият е много важен за обмяната на веществата в организма не само по време на бременност, но през бременността е незаменим! Регулира работата на стомашно-чревния тракт, подобрява качеството на мускулите и свойствата им, не на последно място - намалява и облекчава контракциите.
За Схващането на краката по време на бременност

Caramell, добре дошла  Simple Smile

Стискам палци за хубави резултати, gub4etoFlowers Four Leaf Clover

За галенето на бременния корем и страховете от това прочетох Laughing Трябва да се избягват масажите, при които от определен натиск и и движения могат да възникнат контракции. Милването на коремчето е жест зареден с толкова позитивизъм, оптимизъм, нежност и любов - носи само позитиви и за майката, и за бащата, и за бебето! Това си е част от пренаталното общуване  Heart Eyes

За кремчетата: хубаво е да съдържат натурални бадемово, пшеничено олио, жожоба, маслиново олио (е, не салатен зехтин  Laughing) , задължително без алкохол, парафини и етерични масла. Прием на Витамин Е подобрява еластичността на тъканите. Аз се мажа с babylove Mama Pflegeöl - съдържа всичко необходимо, без оцветитили и консерванти, без интензивен мирис, на изключително изгодна цена. Масажният крем на babylove Mama също е добър, но не ми харесва натрапчивата му миризма.. А дали ще се нацепя или не.. Божа работа  Laughing

Вече си усещам детето: точно на 20+0 ден за пръв път почувствах съвсем конкретни, непогрешими с друго, интензивни движения  Grinning
Още не съм била на втора ФМ, но гинеколожката ми твърди, че е момченце  Heart Eyes Живо и здравичко да е!  Flowers Four Leaf Clover

Хубав ден на всички и само положителни емоции   Nature Sun With Face

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 15:56 от Rejna

# 659
  • Пловдив
Ей, не мога да ви изчета:)
Много розови новини, дано има място и за мен в отбора Wink
Аз тези дни съм на мерене на кръвно, да следя дали е високо, днес нещата са добре около 105/65 , одеве след като се прибрах от жегата беше 115/75, дано всичко да е наред и утре като ида за резултатите от изследванията да не ми лепнат и лекраства за кръвно, никога не съм имала по - виско от 100/60 Confused
спокойна почивка на тези които са се запътили нанякъде Grinning аз утре ще питам какво е положението за нас, че в понеделник забравих ,ама то един акъл за зиме ли за лете ли Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт