Любители на котки - тема 51

• 41 081
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • на брега на морето
ИКСИ, УСПЕХ ОЩЕ С ПЪРВИЯ ТРАНСФЕР! ДЕВЕТ МЕСЕЦА ЩЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ УСЪРДНО. МНОГО ЩАСТИЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ!

# 286
ИКСИ , дано да се сбъдне мечтата ти и скоро да ни се похвалиш Flowers Four Leaf Clover
Относно котките на масата...израстнала съм с маци...най-ранните ми спомени са с тях и колко съм ги целувала...а даже и ги пръсках с розова вода, защото им меришеше устата Crazy, а котетата бяха външни, т.е. дворни Simple Smile без ваксини, без обезпаразитяване и въпреки това не ми бяха лепнали нищо Peace така че спокойно, няма никакъв проблем маците да са до бебчо, че и на масата щом сте взели и мерки още по-добре Peace

# 287
  • Между гори и планини
ИКСИ! Стискам силно палци и ти пожелавам сладко бебе след 9 месеца (защо не и 2-3 накуп) Flowers Four Leaf Clover EFP preggo

Момичета, аз пък си целувам Кети, тя е толкова чиста, не ходи никъде на мръсно. Най-много да се завре в гардероба ми да спи.

Вчера ходих на ветеринар да й купя специалната диетична храна. Освен това се притеснявах, че пишка по много малко ( 2 пъти на ден без проблем, но колкото супена лъжица), а пие по купичка вода. Успокои ме човека, всичко ни е наред. 2 месеца тази храна и после ехограф. Добре че сме я хванали само с кристали колкото сол в пикочният мехур, това се лекува. Ако бяха камъни в бъбреците, щеше да е лошо. Бих ви препоръчала веднъж годишно и вие профилактично, заедно с ваксините да преглеждате вашите котета, за да ги лекувате навременно.

Да ви питам - как вашите пухчовци преживяват жегите? В нас е доста топло и Кети само се чуди къде е по-хладно, дори ляга в банята след като съм се къпала  Simple Smile

# 288
Момичета ,тези играчки за точене на ноктите,вършат ли работа?При наличие на нещо такова,предполагам,няма да унищожи мебели?
Искам да питам и за ваксината за бяс.Разбрах,че се бие не преди шестмесечна възраст,сега пък ми казаха ,че можело на три месеца?Кое е истината?
Аз бях решила  да си взема коте от България,но се отказах защото на самолета не знам как ще се качи. newsm78
Имат изисквания за всички ваксини + бяс и чип,а  аз ще съм за три дена в БГ,няма как да се получи  с малко коте,май....... newsm78
Знаете ли нещо?Цялата ми информация е четена от интернет,не съм звъняла конкретно  да питам.

# 289
Лъки ляга по пода, но на широкото, там, където няма мебели. Само вечер ляга на табуретката. И пие много вода.

# 290
Susie, ако си си харесала коте от БГ,  уговори се със собствениците да му сложат необходими ваксини и чипа, паспорт да попълнят, че ти като дойдеш, само да го вземеш.
Ние нашите котета като ще ги продаваме на 3 месеца им слагаме ваксините и чипа. А за самолета доколкото помня се плаща на килограм живо тегло и не беше скъпо. Ти харесалал ли си си коте?

# 291
Не съм си избрала още,но ми се иска да е сиамче. Embarassed
Ако не ,дори и обикновенно бих могла да си взема,но късокосместо обезателно.
ИКСИ,стискам палци!    bouquet

# 292
Когато имах коте си бяхме купили такива играчки. Не помогнаха, на съседите също. Просто прежалихме един шкаф, който котарака беше харесал. Но дереше само него. Сега имам куче. Като беше съвсем бебе купихме един, ако не се лъжа стоп спрей се наричаше и пръскахме мебелите. Миризмата отблъсквала животинките. Или той помогна или просто кучето не проявяваше интерес.
Относно ваксините имна си възраст. Би трябвало да изискват чип, паспорт и ваксини за съответната възраст. Бяс на кучето ми биха преди да навърши шест месеца. Тук пише за ваксините. Включително и на тези за котета. И според това ваксините се бият преди шестмесечна възраст.

# 293
  • София
ИКСИ, имаш стиснати палци и от мен! Пожелавам ти след 9 месеца да си най-щастливата мама на бебе/бебчета на света!  Hug

Свраче, честит рожден ден! Желая ти много здраве и късмет!   bouquet  И да слушаш Димитраки и Нинджата!  Mr. Green

Susie, виждам, че живееш в Атина. Ако не държиш да е породисто, там има толкова много бездомни душички, които чакат някой да ги обича... Не ти трябва да се занимаваш със самолети, експресни ваксини и т.н.

Мъро много добре понася жегите  Laughing. Само чака да извадя тънкото поларено одеялце и е върху мен още преди да съм се нагласила  Mr. Green. Случва се да ляга на земята, но винаги на килим, че старите кокали ще настинат ако е на паркет, а за плочките изобщо не говорим  Mr. Green. Познайте къде се намира сега? В любимото червено одеяло, завит добре и залепен за мен.  hahaha   

И накрая да ви покажа една ресторантска гладна Маца:

Виждали ли сте по-гладни очи от тези?

За пръв път срещам котка, която като погледна, за да привлече внимание покашля, а не мяука  #Crazy. В началото реших, че е болничка, но не.... Само като я гледам покашля  Mr. Green. Обърна ли се на другата страна спира и ме наблюдава втренчено, докато отново се обърна и я "уважа" с пилешко филенце  hahaha.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 15:56 от Тaня67

# 294
Ето една гладна ресторантска маца (котарак беше) и от мен. Мисля, че беше след като свалихме конците. Много смешна беше Лъки и само наблюдаваше котака отгоре. По някое време му хъскаше  Shocked 

# 295
  • Costa Rica

Това е за ИКСИ.

Ресторантската маца, като я гледам - стопила се е, направо се е свършила от глад Mr. Green

Моите госпожици свалят ударно килца и козина в подготовка за горещините. Виждали ли сте някога котка, която отслабва наполовина през лятото? Уискасът е истински хърбел, ребра се броят, стърчи проскубана козина... ooooh! бетер жертва на гладна смърт. А иначе не е като да яде по-малко.

Оня ден бях свършила котешката храна и предложих на госпожиците сурова телешка кайма. Мне, ние такива боклуци не консумираме Sick Sick. Душнаха я, врътнаха дупета и продължиха да мрънкат на два гласа. Едва когато каймата беше подобаващо сварена, я уважиха. Откъде тия аристократични маниери, идея си нямам.

Честит рожден ден, Сврачетоnewsm59

# 296
  • на брега на морето
Таня, много често радваш душата, сърцето и очите ми с котешките си снимки Hug

п.п Специални поздрави на Мацко (не че Мърко ми е по-малко на сърце)

# 297
ИКСИ, имаш едни стиснати палци и от мен! Hug  
Хайде и от мен една снимка, съвсем прясна на част от домочадието.

# 298
  • София и Морето от време на време
Леле, момичета много сте изписали за 2-3 дни ...

Boten Mary, съболезнования за смъртта на Торо.  Hug

ИКСИ, де що има палци из къщи - стискаме яко!!!   Hug

Свраче, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, късмет, любов и безброй сбъднати мечти!  Hug

# 299
Susie, виждам, че живееш в Атина. Ако не държиш да е породисто, там има толкова много бездомни душички, които чакат някой да ги обича... Не ти трябва да се занимаваш със самолети, експресни ваксини и т.н
По принцип това мислех да направя,но въпреки това ,винаги съм си мечтаела ,че ще си имам едно сиамче някой ден.Харесват ми много и характерът им е различен.Имам и един вид....емоционална  обвързаност с тази порода.По тази причина не бих си взела ангорска или персийска котка.Нищо лично,сладки котета са,но характера им е добродушен и са малко като пухкави играчки....   Grinning
Тук сиамските не са много на почит,пълно е със персийски ,ангорски и всичките дългокосмести видове.Има много обяви и що годе се намират на добри (нормални)цени.
Сиамски ,много по-рядко.Намират се по-обяви тук-таме,но трябва да чакаш и търсиш.От пет шоп,не ми са по джоба,защотото с допълнителното първоначално обзавеждане ще ми излезе една заплата,а и оттам,ми е препоръчано да не взимам .
Така ми беше хрумнало да  взема едно по обява  в България,но пък се оказа,че  с полета ще имам разправии после......Май  ще си намеря от тук едно скитниче,ще видим......  newsm78

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 19:14 от Susie

Общи условия

Активация на акаунт