Любители на котки - тема 51

• 41 173
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Ще я поздравя Heart Eyes.
Наистина е прекрасна.
Тя и Рони спаси, че летя от 6-тият етаж като тийнейджър.

Много да са ви здрави котараците и котаранките  bouquet!

Мари, и двамата ми сина са родени в един ден, но през 2 години Mr. Green.

И да вметна нещо, но по темата с кучетата - синеокото кученце, от рекламата с Диляна Попова, вече има стопанин. Жив да е!

# 451
Sourcherry , дано котаракът ти се оправи бързо и без много хапове Hug
Дано има повече хора, като вашата ветеринарка newsm51

# 452
  • София
Харо се цепи от семейния колектив, октомврийче е.
Какви поражения имаше след полета от 6тия етаж?
Старият ми котарак падна от 8мия. Не оцеля. Но пък Харо е пълно негово копие. Като тръгнах да взимам Харо (от една надежденска къща) сънувах Спас. И после си мислех "Едва ли ще имат точно такова коте". И като ми го показаха беше любов от пръв поглед Simple Smile Беше една шепичка.

Торо летя от 4тия етаж. Един комшия го хвърлил. Нямаше нищо счупено, само наранен мускул. Няколко месеца обаче щадеше лапата си и не стъпваше на крака си. Подскачаше смешно у нас на три лапи Simple Smile

# 453
Ох, при Рони стана голяма беля.
При падането сцепи небцето си много дълбоко, изкриви току-що поникналите си постоянни зъби и счупи дясна лапа. Правиха се 2 много сложни операции, но дясната лапа и до сега не желае да сгъва, дори когато спи. Небцето го зашиха, зъбите останаха криви доста.
Това създава проблеми - натрупва сериозно количество зъбна плака и затова яде гранули за орална хигиена.

# 454
  • на брега на морето
Как е Роналд?

# 455
Още няколко снимки да ви покажа на рижовците, а утре ще ходя да видя поколението на Опашатия. Нямам търпение да намачкам дребосъците, че и баща им  Rolling Eyes

# 456
  • Пловдив
ТВОРЕНИЯ НА ПРИРОДАТА, КРАСОТА  love001

# 457
Теди утре чакаме снимки на Опашатия и поколението му с нетърпение.

# 458
  • Sofia
Здравейте, здравейте всички!
Толкова отдавна не съм писала, да не говорим за снимки на Джеси  Embarassed
Хвърлям отвреме-навреме по някое око да си напълня душата с красиви котенца и толкова...

На Джеси и предстои кастрация, но да видим кога ще мога да си остана поне един ден вкъщи.

Имам следния въпрос / молба за съвет / чудене : за две седмици сме на почивка на място, където не можем да я вземем с нас. Приятелите, при които я давахме зимата, са с къща и се опасяваме да не излиза, сега, когато държат отворено, и да изчезне... Какво да правя? Има ли места, където приемат котки?

# 459
  • на брега на морето
При моята докторка видях две котета на "хотел". Обаче ми се скъса сърцето - затворени в големи клетки, плачеха по цял ден. Както те чета това е за предпочитане пред опасността да бъде изтървана и изгубена (евентуално) от приятелите ти.

# 460
  • София
Tari Tasartir, хотел. Има ги. Проверявах миналата година, но хотела на Харо излизаше повече от нашата почивка.
Аз обикновено оставям ключ на една съседка, да го храни и да му сипва вода.

# 461
И на мен ми се струва по-удачно да си е вкъщи, на спокойничко... все трябва някой да може да идва да го наглежда веднъж дневно  Rolling Eyes

Видях, че по-нагоре сте заговорили за малцови пастички. Ох, аз взех на Мишата една туба (на Трикси), но не я й близва! Sad Не знам как да й я дам? Има ли шанс да я залъжа с консерва (макар че се съмнявам, тя просто я души с неприязън)..  Rolling Eyes

И да се отчета. Днес махат конците на лигльото Белчо, но още ще стои с якичка, за да не се ближе. Ама наистина няма такъв лигльо!  Laughing Само мяу-мяу, гуш-гуш, мър-мър и с лапичките тъпче ли, тъпче (и надира половината ни дрехи)  Laughing (между другото как да го отуча да прави това? или ноктите да режем?!?... ако на някоя по-фина дрешка ми го направи, ще бъда много сърдита) :Р

Иначе при нас съжителството върви добреее. Вчера видях Белчото да ближе Мишата и щях да се разтопя от кеф  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Големи са ми душинки. Абе още са дистанцирани, но все си мисля, че ще станат неразделн.

# 462
Меичка, тъпченето и месенето при котките е остатъчно от бебешките им дни, когато така 'месят' на мама коремчето, за да пусне повечко млекце като си хапват. За тях това е рефлекс, който проявяват в моментите, когато се  чувстват по същия начин - на топло, с пълни коремчета, обгърнати от любовта на мама. Трудно ще го отучиш, но изрязването на ноктите редовно решава проблема изцяло. Пусни ни още снимчици!

# 463
  • София
Меичка, Кара непрекъснато тъпче с лапички, едно одеяло, и не стига че тъпче ами и мърка като дъскорезница като го прави, направо и спада в екстаз, много е смешна. Одеялото е поларено и странно, че при непрекъснато тъпчене, вече повече от година, си е като чисто ново, не го раздира   Mr. Green

Не мисля, че можеш да отучиш котка от подобен навик, би могла да напръскаш, подходящите за пръскане места, където дере със стоп спрей или пък да си купиш от тези спрейове които привличат котките и да напръскаш с него местата където искаш да му насочиш вниманието, но не знам дали ще има ефект  newsm78

# 464
 Hug

Благодаря Simple Smile И Миша 'меси' по подобен начин, ама някак не пуска толкова ноктенца  Rolling Eyes Ще го мислим, по-нататък сигурно ще му ги резнем.

А снимчица ще се опитам да пусна довечера   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт