Любители на котки - тема 51

• 41 194
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Деси, аз лесно се преборих.
Събирам прането, оставям го за сгъване и Харитон минава и го препикава. После пак пране. И ми писна.
Пуснете го да направи бебета... а после нож Simple Smile

# 481
Танче, не мога да се преборя с мъж ми за топките  Sad
Онази вечер Мърконти зачезна навън и не се прибра цяла нощ(това му  е запърви път)   Sadна сутринта стоеше в/у гаража на комшиите и трепереше Laughing влезе с 300 в къщи. Спал е цял ден Mr. Green май тогава е станал мъж Party

Досега не е  имал такива мераци към мен Blush

Desi02 моят мъжки котарак е кастриран. Операцията траеше около 20 минути, след около максимум още около 30 минути се събуди. Същия като преди си е, няма разлика, не е напълнял. Пак си има топки, само са по малки - ако човек не знае, няма как да разбере, че е кастриран. Но не бяга и не маркира.

# 482
  • София
Моя също не надебеля след операцията. Но не маркира Simple Smile А за топките... малки са, не са като на другите котаци.

# 483
Момичета, моето котараче-детенце прояде и полека-лека се възстановява.
Много ви благодаря за моралната подкрепа Hug!

Рони също е кастриран, тестисите при кастрацията напълно се премахват и това, което изглежда като топчета е всъщност кожените торбички, т.нар. скротум. При операцията се зашива и създава илюзията за малки тестисчета.

Рони е доста лаком по принцип и след кастрацията понадебеля. Та ветеринарят ни все ми казва, че трябва да внимавам, защото никак не е добре. Една от опасностите е развитието на диабет, който както при хората се поддържа с инсулин.
Не маркира, но ако издебне входната врата отворена, когато някой от нас се прибира и хуква нагоре по стълбите.

# 484
  • София
Sourcherry, браво на момчето  Hug

Моя само веднъж се престраши да излезе на площадката, и подплашен хукна по стълбите. Успях да го открия треперещ на 5тия етаж (ние сме на 8мия). Не повтори.

# 485
Винаги бягат нагоре. Някак си им е по-лесно, отколкото да слизат надолу.
Моите са бягали 2-3 пъти, и винаги на горните етажи съм ги намирала.

# 486
Ау какви сладки бебета си е направил Опашан! Снимките са разкошни, както винаги. С такъв хубав каталог, няма как да не си намерят стопани!

Ето съботен данък от нас - размазана Богданка се глези на тати  hahaha

# 487
Пуснете го да направи бебета... а после нож Simple Smile

Мда, пускайте го, че са много малко бебетата по улиците...... ooooh!

# 488
  • София
Boten Mary сигурно сe e пошегувала, не се настройвайте предварително.

# 489
Момичета, моето котараче-детенце прояде и полека-лека се възстановява.
Много ви благодаря за моралната подкрепа Hug!

Рони също е кастриран, тестисите при кастрацията напълно се премахват и това, което изглежда като топчета е всъщност кожените торбички, т.нар. скротум. При операцията се зашива и създава илюзията за малки тестисчета.

Рони е доста лаком по принцип и след кастрацията понадебеля. Та ветеринарят ни все ми казва, че трябва да внимавам, защото никак не е добре. Една от опасностите е развитието на диабет, който както при хората се поддържа с инсулин.
Не маркира, но ако издебне входната врата отворена, когато някой от нас се прибира и хуква нагоре по стълбите.

Да, може би не се изразих правилно. Разбира се, че фунциониращи тестиси няма. Останали са само сакчетата, които са по малки от на другите котараци. Съветвам всеки да кастрира домашния си любимец - предпазва от много заболявания, както и облекчава и нашия живот - маркиране, бягане, мяукане, нервност. Освен това има свръх популация на бездомни, няма смисъл и ние да допринасяме допълнително.

# 490
  • София
_VenI_, той най-вероятно вече е...

Спал е цял ден Mr. Green май тогава е станал мъж Party

Аз малко съжалявам, че Харо не стана татко, не на улични котета.
Майка му вече кастрирана. Той е "къщно" коте.

# 491
  • Между гори и планини
Богданка как сладко се размазала на килима! Умирам си от кеф да галя котешко меко коремче  Heart Eyes

Да ви се похваля, Кетуш започна да пишка по-нормално. В по-големи количества и не толкова концентрирана урина. Явно диетата действа. Станала е по-спокойна и често дава коремче за галене  Grinning
Гъбите за сега ги лекувам добре - лишеите й се свиха, побеляха. От Ултравет ми дадоха още мазила и шампоан с който да я къпя на всеки 5 дена. Утре ще се борим с нея в банята. Съмнявам се да й хареса, още повече че трябва да стои намазана 10 мин. , за да убием спорите по козината.

Ето един "Сънчо" от мен

# 492
  • На небето
Момичета, как се разпознава котешка тения? Не знам какво да правя вече. Нали преди близо 1г. казаха, че моя котарак има тения. Въпреки, че нито са го виждали, нито му правиха изследвания. Само показах това, което намерихме залепнало по дупето му. Както и да е лекувахме го всичко уж изчезна, въпреки, че така и не намерихме нищо в акото му. След няколко месеца пак се появиха онези зрънца като оризови от акото му. Пак лекувахме пак нямаше нищо в акото и спряха да му излизат подобни гадости от дупето. Но сега отново ги има. А му давам редовно на всеки 3 месеца хапчета против вътрешни паразити. Няма бълхи, не излиза навън и нямам идея как се заразява.  Cry Cry Cry Не знам, какво да правя вече. Няма да мога да го задържа ако продължава така. Все пак това е опасно и за нас и за детето ни.  Sad

# 493
  • Варна
Estell,
давай му по-често хапче. Мисля, че максимум на 2 месеца трябва да се дава, а при установен проблем - на 2 седмици, докато се изчисти. И се успокой, котешката тения не е толкова страшна Hug

# 494
  • Между гори и планини
Доколкото съм виждала тения в изпражненията на котка, приличат на малки правоъгълничета и мърдат. Защото всяко от тях е потенциална самостоятелна тения.

Това което виждаш може да е
- мъртва тения
- яйца на глисти (пак може да са мъртви, виждат се като бели зрънца)

Най-добре вземи внимателно изпражнението и го дай за изследване при вет.
При съмнение, вие си направете изследвания също.

Общи условия

Активация на акаунт