Любители на котки - тема 51

• 41 157
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София и Морето от време на време
Susie, супер, сбъдна се мечтата за сиамско коте.  Hug
Да ви е жив и здрав Макс и много да ви радва, гушка и мъррррка.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 14:13 от TINA.K

# 421
Здравейте!
Имам котарак на 5 години, прибран от улицата, т.е. не е някаква породиста котка. Кастриран.

Проблемът е от 2 дни. Тогава повърна косми с размер на дамски показалец, като форма също.
Не желае да се храни. Пие вода. Явно е задръстен с косми.
Информирах ветеринарният му лекар, купих малцова паста. Опитах се да я сложа върху гранулите, които до вчера хапваше (Орал сензитив - Роял Канин и Хеър бол интенз - Роял Канин, с това го храня+паучове). Не желае.
Опитах се да му сложа малко от пастата с устата - не става.

Какъв е вашият опит? Как да му помогна да изчисти космите от стомаха си, за да му олекне или да го водя при ветеринарят му?
Лежи, спи, мърка. Толкова.
Притеснено ми е много. Бих се зарадвала на всеки съвет!

И още нещо - и преди съм преглеждала темата ви.
Много ми се иска в белия списък да добавя и ветеринарният лекар, който се грижи за момчето ни: д-р. Стефанова. Ако може, ще дам допълнителни координати. Прекрасна е!

# 422
 Моята писана изхвърля косми като яде трева.

# 423
Има трева и постоянен достъп до нея. Повръща тревата, но не и космите.

# 424
  • Costa Rica
Споко, може изобщо да няма проблем. Горещо е, не му се яде. Щом пие вода и мърка, не го е закъсал съвсем. Ходи ли нормално до тоалетна? Коремчето твърдо ли е?
Моята бяла котка редовно повръща такива неща, дори и ако не яде трева. Жива и здрава е все още.

# 425
Не съм спокойна. Никак.
Явно му е горещо, но е страховито лаком, дори и в жегите.
Паничката му е пълна с гранули - не иска.
Ще изчакам и днес. Ако утре не е по-добре, ще го водя на лекар.

Освен това за 2 дни неядене страшно е отслабнал. Преди коремът му висеше до земята, сега е като пухче лек.

Стискайте му палци!

# 426
  • София
Sourcherry, заведи го на вет.
И стискам палци.

# 427
Благодаря ти Hug!

# 428
  • София
Aз пък се сетих за "маслената одисея" на БутерЛео от последните дни. Дали ако му се услади масло и похапне, няма да може да изхвърли космите с акане? Повечето котки харесват масло. Все пак най-добре го заведи на лекар.

И аз искам да благодаря на Тина, че ни снабди със сребърна вода. На Мъро му се появи едно плешиво петно. Намазах го и се надявам да се оправи. За съжаление не знам има ли ефект, защото пак се гледат с кака си и дядо си.

# 429
  • на брега на морето
Стискайте му палци![/b]

Наистина, побързай с воденето на доктор. Може да му сложи инжекция или не знам какво да направи, доктора знае, има разни лекарства. Стискам палци и докато не пишеш, че сте добре, няма да ги пусна.

# 430
Благодаря, момичета!
Много сте мили Hug!

Много ми е прекрасно момчето, като дете ми е. И го преживявам.

Масло не иска. Не желае изобщо да се храни.

# 431
Заведи го на ветеринар. Хората си знаят работата. Моят ми предлагаше едни хапчета, профилактично, именно за подобни ситуации. Може и такова да получите  Hug
УСпех   bouquet

# 432
  • Между гори и планини
Вишничке, чакам добри вести за твоят котан.

Кети яде много трева, но досега не е повръщала нищо (слава Богу), а косми има много.
Пробвай да му дадеш да пийне прясно мляко.
Или нова храна.... и ветеринар. Успех!

Момичета, връщам се от интервю за работа в един магазин за животни. Стискайте ми палци до понеделник-вторник.  Praynig

# 433
  • на брега на морето

И аз така за всяко болно, оперирано, загубено или бездомно коте.
Обаче доктора ще ти помогне. Сигурно знаеш, че има и храни против космите в стомаха.

Специално за Делф:

Grinning

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 15:26 от Котьо Тръмп

# 434
Топъл дъжд стискаме fingerscrossed и няма да пускаме докато не пишеш.Sourcherry  и на теб стиснати палци да се оправяте  fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт