Раждане вкъщи 14

• 21 586
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Атти, а вярваш ли, че Цвети е направила правилен избор? Вярваш ли, че родилниците са постъпили правилно, когато е споделила за лекарските предупреждения?

Вярвам, че всеки има право да реши какво е най-добро за него и неговото семейство. Аз не мога да знам какво е това. Ето за теб хомеопатията е такова нещо, коя съм аз да ти казвам какво да вярваш?

Аз искам да питам Ати, Бащатко и Ива ако чисто хипотетично предположим, че сега има друга бременна, която преносва с около седмица, лекарят я съветва да влезе в болница и да й следят тоновете всеки ден, има съмнения за брадикардия, какво биха я посъветвали?
 Предполагаме пак чисто хипотетично, че бременната е в еуфория, че скоро ще ражда, че ще ражда вкъщи. Обаче това преносване и тези съвети на лекаря й спъват цялата работа. И тя им казва, че няма да слуша лекаря.
Какво биха я посъветвали? Да не слуша лекаря, да се консултира с друг лекар, да иде в болница, да се съгласи на ежедневно следене на тоновете, без да отива в болница и ако всичко е наред с мед. наблюденията пак да се опита да роди вкъщи и т.н.?
Бихте ли взели като прецедент случая с Цвети или бихте насърчили момичето да се успокои и да изчака естествения развой на раждането?
Нека другите ме поправят, ако греша, но мисля, че отговорът на този въпрос очакваха хората от Родилница.

# 181
  • София
...
Ей, наистина добре направиха като затвориха форума...  че с твоята голяма нужда, щеше бая да оцапаш.

Добре. Щом това е толкова важно за каузата ви, разбирам ви.  Peace Но факт е, че олекнахте драматично. Жалко, че това се случи чрез невинната жертва на подведени родители (колкото и да пренебрегвате този факт)... Длъжници сте им!  Peace

Надявам се всички нормални организации да стоят далече от опасния талант на членовете ви да манипулират!
Кажи сега какво трябва да им/ми е наказанието.
По persimon, евтаназия, да не се мъчат.  Whistling Whistling Whistling

# 182
Божеее, какво я захапахте милата Григорова? Че тя, съвсем човешки преди 4г и половина ме пусна 'нелегално' един цял ден предсрочно вкъщи. Много ми беше важно, понеже беше Коледа и не ми се седеше безсмислено още един ден в болницата, замо защото пътеката е 5 дни за секцио.
Добра жена.

Така едностранчиво, ок ли е? Понеже за мен тя е 100% положителна. Веднъж съм я видяла, на 100% ми е изпълнила личните желания. Че даже в противовес на закона.
П.П. Няма нужда от отговор. Въпросът е хем риторичен, хем не на вашето енергийно ниво. Whistling
Чудесна жена, пусна ме нелегално. Shocked
Сигурно и полицая дето те пуснал нелегално, след като си карала пиана кола с 50 километра отгоре е чудесен човек според теб
.

# 183
  • София
Ами...аз бях добре, бебето също. Нямаше грам причина да седим там, освен 'пътеката'. както знаеш, всички се борите срещу това - здраво бебе и майка да висят в болницата. Какво странно има? Така и така бях на странен етаж, поради липса на стаи, сама. По едно време 24 часа жив лекар (мед.сестра) не се беше вясвал при мен. (между другото, много добре ми беше - проспах го, гледах ТВ и релаксирах на макс!).
Бай дъ уей, пияна не са ми хаващали, даже не ме е спирала полиция до сега  Mr. Green.

# 184

Аз искам да питам Ати, Бащатко и Ива ако чисто хипотетично предположим, че сега има друга бременна, която преносва с около седмица, лекарят я съветва да влезе в болница и да й следят тоновете всеки ден, има съмнения за брадикардия, какво биха я посъветвали?
 Предполагаме пак чисто хипотетично, че бременната е в еуфория, че скоро ще ражда, че ще ражда вкъщи. Обаче това преносване и тези съвети на лекаря й спъват цялата работа. И тя им казва, че няма да слуша лекаря.
Какво биха я посъветвали? Да не слуша лекаря, да се консултира с друг лекар, да иде в болница, да се съгласи на ежедневно следене на тоновете, без да отива в болница и ако всичко е наред с мед. наблюденията пак да се опита да роди вкъщи и т.н.?
Бихте ли взели като прецедент случая с Цвети или бихте насърчили момичето да се успокои и да изчака естествения развой на раждането?

Много точен въпрос  Peace
         Дано да получи и точен отговор.

# 185
Ами...аз бях добре, бебето също. Нямаше грам причина да седим там, освен 'пътеката'. както знаеш, всички се борите срещу това - здраво бебе и майка да висят в болницата. Какво странно има? Така и така бях на странен етаж, поради липса на стаи, сама. По едно време 24 часа жив лекар (мед.сестра) не се беше вясвал при мен. (между другото, много добре ми беше - проспах го, гледах ТВ и релаксирах на макс!).
Бай дъ уей, пияна не са ми хаващали, даже не ме е спирала полиция до сега  Mr. Green.
Нищо странно, само дето е нелегално.
А в случая не тя ти е направила услуга, а ти на нея.

# 186
  • София
Да бе, ако бях преритала тя щеше да го отнесе.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Повтори ми го 5 пъти.
Ама аз съм упорита и като трябва черовна. Сметка да ме изпишат нямаха, повярвай ми. Нито им ядях храната, нито ме обгрижваха. От втория ден си бяхме за пускане с хлапето, ама пусти пътеки...Да не кажа, че само аз трябваше да изляза от реанимация, малкия можеха да излишат веднага след раждането.

# 187
Какво излиза сега, Григорова освен, че издава лични данни, пуска оператори с камери в "стерилното" родилно отделение, сега установихме, че гони хора преди да им изтекат дните за престой, пък си взима парички за цялата пътечка.

Ами тя много свестен човек ще излезе  newsm78 ще вземе да ми пусне делфинчето във ваната или поне една Гупа.

# 188
  • София
Мхм. За теб - пираня.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Занчи вие като лъжете полицията за раждането - може, благородна лъжа.  Whistling Макар с труп за орден.
А здрава и права родилка със здраво и право бебе - не може да си тръгнат един ден по-рано? Нещо не те разбирам.
Григорова парите за пътеката не си ги слага в джоба, не и моите, понеже не съм неин пациент. Просто е била дежурен лекар в същия ден. Но вярвам, че не знаеш разликата.

# 189
Докато в България си мислим, че е нелегално, па дори и с кавички, да напуснем болница, по което време пожелаем, ще искаме ИС и други права, ама нанайци. И благодарност даже...че ни пуснали нелегално по мислост ooooh!...Ти да не си излежавала присъда там, че някой да трябва да ти дава разрешения да напуснеш предсрочно?! Crazy

Божеее, какво я захапахте милата Григорова? Че тя, съвсем човешки преди 4г и половина ме пусна 'нелегално' един цял ден предсрочно вкъщи. Много ми беше важно, понеже беше Коледа и не ми се седеше безсмислено още един ден в болницата, замо защото пътеката е 5 дни за секцио.
Добра жена.

Така едностранчиво, ок ли е? Понеже за мен тя е 100% положителна. Веднъж съм я видяла, на 100% ми е изпълнила личните желания. Че даже в противовес на закона.
П.П. Няма нужда от отговор. Въпросът е хем риторичен, хем не на вашето енергийно ниво. Whistling

# 190
  • София
Не, но няма как да си тръгна с бебето. Вярвам знаеш, иначе мога като бол циганки да избягам с пижамата.  Mr. Green
И все пак, ако не ми бяха разрешили, не бих рискувала. Точно, понеже имам вяра на лекарите. От неонатология още на 3-тия ден ми казаха, че бебето е здраво и няма причина да седи там, но решават гинеколозите за мен. Не съм се намерила на пътя, по това време бях майка на две деца и нося отговорност за тях, чрез себе си. Важно ми беше да ме 'пуснат легално', макар нелегално. Няма как да го разбереш, виждам.
Отнесоха се съвсем човешки, нез да са буквоядци.

# 191
Мхм. За теб - пираня.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Занчи вие като лъжете полицията за раждането - може, благородна лъжа.  Whistling Макар с труп за орден.
А здрава и права родилка със здраво и право бебе - не може да си тръгнат един ден по-рано? Нещо не те разбирам.
Григорова парите за пътеката не си ги слага в джоба, не и моите, понеже не съм неин пациент. Просто е била дежурен лекар в същия ден. Но вярвам, че не знаеш разликата.
Съжалявам, ама аз никой не съм лъгал!
А григорова можеше да ти даде да подпишеш документ, че напускаш по своя воля, ако беше там въпроса.
То с пираните е интересно да са повечко, така както вие сте се насъбрали... една не стига!

# 192
Как така няма как да си тръгнеш с бебето?! Взимаш си бебето и си тръгваш. Кой може да ти вземе насила бебето и да не ти разреши да излезеш от там? Със сигурност ще трябва да подпишеш, че излизаш въпреки лекарски съвет или какъвто там документ имат, но никой не може да те спре.

Съвсем друг е въпросът ако ти не искаш да си ходиш защото те е страх, че не си здрава. Но говорим за пускането по милост, за което да сме или да не сме благодарни...наистина няма да го разбера.

Не, но няма как да си тръгна с бебето. Вярвам знаеш, иначе мога като бол циганки да избягам с пижамата.  Mr. Green
И все пак, ако не ми бяха разрешили, не бих рискувала. Точно, понеже имам вяра на лекарите. От неонатология още на 3-тия ден ми казаха, че бебето е здраво и няма причина да седи там, но решават гинеколозите за мен. Не съм се намерила на пътя, по това време бях майка на две деца и нося отговорност за тях, чрез себе си. Важно ми беше да ме 'пуснат легално', макар нелегално. Няма как да го разбереш, виждам.

# 193
  • София
Да бе, ще напускам по своя воля. Не съм по ексцесиите. Там работят професионалисти, поне според мен. Според теб - явно лукови глави.
Казвам, че жената ме прегледа и каза, че няма причина да стоя там. И че предпочита да не ме пуска, защото отговаря с главата си за мен. И ако дори зъб ме заболи през тези 24 часа, пак тям трябва да се върна, защото иначе става лошо за тях. Но ако толкова много настоявам, ще се съобрази с моите желания да си прекарам Коледа вкъщи.
Не схващаш разликата.
Ако си тръгна сама - тръгвам ва банк. Т.е. според мен съм ОК, тръгвам си.
Както се случи тогава, тръгнах си след изричното мнение, че съм ОК, но замо законът не го позволява. Или го позволява на горния принцип - камикадзе.
Там е разликата между разумно и неразумно. Но на вас тя ви се губи по дифолт. Искам е равно на ще. независимо от последствията. За вас.

# 194

Как така няма как да си тръгнеш с бебето?! Взимаш си бебето и си тръгваш. Кой може да ти вземе насила бебето и да не ти разреши да излезеш от там? Със сигурност ще трябва да подпишеш, че излизаш въпреки лекарски съвет или какъвто там документ имат, но никой не може да те спре.

Съвсем друг е въпросът ако ти не искаш да си ходиш защото те е страх, че не си здрава. Но говорим за пускането по милост, за което да сме или да не сме благодарни...наистина няма да го разбера.

Опаа...я се уточнете с Бащатко, точно какво е трябвало да направи Клеми?

Между другото беше зададен въпрос от Soleil*, ще благоволят ли Боговете да отговорят?

Общи условия

Активация на акаунт