Раждане вкъщи 14

• 21 485
  • 747
  •   1
Отговори
# 360

Не съм била там, но казаха, че това се е случило.

Да, това ясно - но как си представяш - как трябваше да станат нещата, така че да разберем, че нещо такова се е случило с някой, който публично защитава предимствата на неасистираното раждане?

Без ничии права да са нарушени, имам предвид.

# 361
  • До хладилника, който обичам
Не знам, например от болницата да сезира контролни органи (какви се сезират в случая?), а не журналистите.

# 362
Не знам, например от болницата да сезира контролни органи (какви се сезират в случая?), а не журналистите.

Да, те май са сезирани така или иначе.

Но как щяхме аз и ти да разберем, за да разсъждаваме по темата? Как щяха други жени, подготвящи домашно раждане да разберат?

# 363
  • София
Добре де, но има мъртво бебе. Знае ли се какво е посочено в смъртния акт? Няма ли възбудено някакво производство? Нещастен случай ли се води?

Сезирани са институциите, Цвети е разпитана от полицията (пред тях е излъгала по съвет на родилниците, че влязла да се къпе и то бебето се появило).

До обвинение едва ли ще се стигне, тъй като чл. 125 от НК защитава майка, причинила смърт по непредпазливост в процеса на раждане или на току-що роденото си дете.

# 364
  • София
Цвети може да е излъгала по съвет на родилниците, ама тая полиция няма ли капацитет да огледа фактите и да види очевадното, което ние тук дъвчем от сума време? БГ-Мамма как давА разпечатки разни, когато и се изискаха?

# 365
Да не забравяме, че медиите са четвъртата власт. В България правосъдието е бавно, потайно и неефективно. Често общественият ефект се губи.

Да известиш медиите- ето нещо резултатно. Може да се оплакваш колкото искаш от дупки по улиците, ама като ги снимат Господари на Ефира- има ефект. Обществените институции наистина нямат ресурс, колкото и разпечатки да им давате. Нямат времеви, човешки, че и интелектуален ресурс да разберат къде започва проблемът.

В такива случаи трябва да се претеглят ползите и ако на някой съвестта така му диктува, да използва медийния ефект. Не може да се отрече въвличането на медиите а приори, само защото били "журналя" и не проявявали добър вкус.

Ако медийният шум убеди майките да не рискуват; ако спаси дори едно бебе- би трябвало да преглътнем малкия фал в добрия вкус.

# 366
  • София
Цвети може да е излъгала по съвет на родилниците, ама тая полиция няма ли капацитет да огледа фактите и да види очевадното, което ние тук дъвчем от сума време? БГ-Мамма как давА разпечатки разни, когато и се изискаха?

Все тая. Вече писах на WASP за това. И да докажат, че домашното раждане е било планирано, към момента на смъртта на бебето тя е била под закрилата на 125 от НК. Така или иначе няма да й повдигнат обвинение, поне не и за смърт по непредпазливост.

В миналата тема писах, че според мен трявба да се коригира този текст и при доказано планирано неасистирано домашно раждане майката да не ползва защита по 125.НК. Нали поемала висша степен на отговорност, каквото и да се случи?

Чакай това да го болдна, че последния път като го написах, получих странни тълкувания - Мулти каза, че "настоявам" как фетусът бил субект на правото, а Перси - че искам да "рутя" делото в Страсбург. Пък много ми писна да коригирам делюзиите на неуравновесени лица.

# 367
  • София
...
Ако медийният шум убеди майките да не рискуват; ако спаси дори едно бебе- би трябвало да преглътнем малкия фал в добрия вкус.

Това е жестоката истина.  Peace Защото иначе агитката оплита романтичен образ на един принципно естествен процес, който обаче преди голямата лоша медицина е водел до смърт съвсем обичайно.

# 368
За да стане това, което болдваш, Флип, не трябва ли да се докаже, че майката е искала умишлено да навреди на детето си? Аз не вярвам това да е случая. Колкото и лош избор да е направила тази жена, съм сигурна, че е мислела, че прави най-доброто за детето си.

# 369
  • София
E ако за теб диоксините не са токсични, не знам...може да си от някоя друга планета. Ма после да не се чудиш защо имаш гинекологични и хормонални проблеми.

Chlorine bleaching of the wood pulp used in pads exposes both women and the environment to dioxin.
Dioxin pollution is a serious worldwide environmental problem and research suggests that dioxin can disrupt hormones within the body. Dioxin is a potentially harmful byproduct of the chlorine bleaching process used in the wood pulp industry, which includes the manufacture of feminine hygiene products, such as pads, panty shields and tampons made from rayon or rayon/cotton blends.Evidence is growing that even low levels of dioxin may be linked to breast cancer, cancer, endometriosis, low sperm counts and immune system suppression.

Modern brands often use a plastic "dry weave" cover sheet this has been directly linked to allergic reactions. [The Canadian Journal of Obstetrics and Gynaecology]

http://www.sanitaryproducts.co.uk/

Катето е против чашките... Но е много за токсичните превръзки.JoyМожех да се досетя, впрочем....
Възгледите са плодовете на дървото на осъзнаването. Каквото дървото, такива и плодовете.

http://www.capital.bg/blogove/pisma/2011/06/03/1100350_sama_vkushti/

Никаква мотивация в тази статия, лъха на смрад. Много ми допадна коментара :

До коментар [#50] от "Руслан 21":

Може и секта да е. Образованието -- вкъщи. Раждането на деца -- вкъщи. Ядене на месо -- само ако сам си заколиш животното. Сега очакваме да ни обяснят как някои идиот сам си стриже овцете, тъче плат и си шие вълнени гащи.

Допълвам, не носи дамски превръзки, щото е нормално и естествено.  Laughing

Не, те използват чашки за многократна употреба, които се поставят вагинално и събират кръвта...  Sick

1. Няма нищо токсично в превръзките.
2. Не ги употребявам многократно.

На кратко - дрън- дрън. Нямам нито време, нито желание да те просвещавам по въпросите за преработване на памук...

# 370
  • София
Е, подстрекателство няма ли в тоя трагичен случай, бре?  Shocked Майката я остави, тя най-тежката присъда я е получила и цял живот ще я страда...  Confused Няма какво по-лошо да я сполети.

Все тая. Вече писах на WASP за това. И да докажат, че домашното раждане е било планирано, към момента на смъртта на бебето тя е била под закрилата на 125 от НК. Така или иначе няма да й повдигнат обвинение, поне не и за смърт по непредпазливост.

В миналата тема писах, че според мен трявба да се коригира този текст и при доказано планирано неасистирано домашно раждане майката да не ползва защита по 125.НК. Нали поемала висша степен на отговорност, каквото и да се случи?

Чакай това да го болдна, че последния път като го написах, получих странни тълкувания - Мулти каза, че "настоявам" как фетусът бил субект на правото, а Перси - че искам да "рутя" делото в Страсбург. Пък много ми писна да коригирам делюзиите на неуравновесени лица.

# 371
Фетусът може да не е защитен от правото, но както лесно виждаме, фетусът е пациент за лекаря. Той не е малка подробност около бременната. Него повече го следят, целта е да оцелее и да стане човек.

Нищо няма да накара лекарите да третират фетуса, все едно е кожичка на нокътя на бременната, а бременната е централна за случая.

Вярно, когато се стигне до избор- майката има предимство за спасяване на живота. Обаче това не значи, че тя винаги има право пред фетуса.

Днес се чувствам щедра и бих предложила следното: ако някои жени се чувстват толкова спечени от лекари и болници, ми дайте да отпуснем пари за една хубава психологическа помощ. Разговори, образоване- пък може и да разберат, че не е най-важното да имаш перфектното родилно изживяване според канона на Родилница.

# 372
  • София
Zaщото идеята е тук да има диалог и дискусия, а не квартално-махленски скандал с обиди и епитети, даже да не ти харесва тезата на другия. Ако не можеш да се аргументираш, е детинско и несериозно да прибегнеш до подобни сравнения, намеци и обиди. Впрочем Бащатко прави точно същото и е също толкова дразнещо, чуден паралел сте двамата. Такива детско-градински изпълнения не са на място, ако казваме, че се опитваме да водим градивен разговор.

От една страна защитаваш важността на обсъждането на проблемите, довеждащи ограничена група хора до странни и животозастрашаващи решения. От друга смяташ, че е нужно да се обсъжда психиката и мотивите на няколко десетки хора, вместо на няколко стотици хиляди?
Не, продължавам да не го разбирам.

# 373
Кое не разбираш: дискутирай, прилагай аргументи, обосновани мнения, били те различни, не се оливай в епитети, махленски скандали и обиди. Капиш?

# 374
  • София
За да стане това, което болдваш, Флип, не трябва ли да се докаже, че майката е искала умишлено да навреди на детето си? Аз не вярвам това да е случая. Колкото и лош избор да е направила тази жена, съм сигурна, че е мислела, че прави най-доброто за детето си.

Тц, причиняване на смърт по непредпазливост изключва умисъла, което се подразбира. Един вид, ясно е, че не си искала да прегазиш някой с джипа си, но щом си го направила - носиш отговорност. В този смисъл, за мен майка, планирала неасистирано домашно раждане, доброволно поема "висшата степен на отговорност" за живота на детето си и ако то умре поради нейна непредпазливост или незнание, не би трябвало законът да я защитава.

В правото най-точният термин е "престъпна самонадеяност" и за мен той пасва на 100 % на родилниците, макар че е характерен повече за гражданското право, в наказателното е част от общото и също толкова приложимо в случая понятие "небрежност". Това не означава, че е искала умишлено да нарани бебето си, разбира се. Умишленото убийство е съвсем друга бира.

Общи условия

Активация на акаунт